Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prezentowane są tu psiaczki z zamojskiego schroniska więc dodam jeszcze jednego kawalera, co prawda adopcja odbyła się poza naszą paczką, ale kawaler jest jak najbardziej zamojski  🙂
W maju 2021 roku adoptowała go Sowa. Przeszedł wiele operacji ratujących życie. Dzisiaj kompletnie nie przypomina tej bidy sprzed półtorej roku.  Sowa pisze o nim tak:

"Tito-Malutek przetrwał kolejne dwa zabiegi pod narkozą - a teraz w Nowy Rok albo asystuje przy stole, albo wyleguje się na kanapie, kiedy już wszyscy odejdą od stołu... I wygląda młodziej niż przed rokiem - ile naprawdę ma lat, tego nie wie nikt. "

IMG-5407.jpg.5e94e56d0ab4f9b5dc406d0bf13cb2ff.jpg

• Like 9
Posted
Dnia 3.01.2023 o 18:13, Aska7 napisał:

Z tymi oczami powinna mieć na imię "Blu"

U szafirków jest koteczka Blu z takimi oczętami, od  nas ze wsi, gdzie mamy chatę. 

Posted

Dzisiaj odbyła się operacja staruszka z przepukliną, na razie jest wszystko dobrze, chociaż piesio bardzo osłabiony.

Jutro pani, która zgłosiła się jako DT zabiera go do siebie do domu, jak będę miała zdjęcia to wstawię je tutaj.

• Like 2
Posted
Dnia 4.01.2023 o 22:16, Tola napisał:

Dzisiaj odbyła się operacja staruszka z przepukliną, na razie jest wszystko dobrze, chociaż piesio bardzo osłabiony.

Jutro pani, która zgłosiła się jako DT zabiera go do siebie do domu, jak będę miała zdjęcia to wstawię je tutaj.

FB_IMG_1672867900063.jpg

FB_IMG_1672867903023.jpg

FB_IMG_1672867905413.jpg

FB_IMG_1672867908517.jpg

FB_IMG_1672867911221.jpg

Posted

Koszt operacji to 1226 zł + koszty wizyt kontrolnych. Dzięki zbiórce Stowarzyszenia Kudłaty Przyjaciel udało się zebrać 970zł + u nas na koncie jest 100 zł od DS Kimbo. Resztę dopłacimy z konta fundacyjnego. Jakby ktoś  chciał wspomóc utrzymanie staruszka to będziemy wdzięczni. 

Posted

Jaki on jest ładny. Ma urodę zupelnie nie staruszkową. Może ujmie swoja tymczasowa opiekunkę i go zostawi. Jednak, kiedy zwierzaka jest chory, wymaga intensywnej opieki, to człowiek się bardziej angażuje uczuciowo.

Posted
Dnia 5.01.2023 o 07:54, Jaaga napisał:

Jaki on jest ładny. Ma urodę zupelnie nie staruszkową. Może ujmie swoja tymczasowa opiekunkę i go zostawi. Jednak, kiedy zwierzaka jest chory, wymaga intensywnej opieki, to człowiek się bardziej angażuje uczuciowo.

Też tak pomyślałam, prześliczny, wcale na staruszka nie wygląda. I oby DT stał się DS ❤️ 

• Like 1
Posted

Słuchajcie,deklarowałam pomoc u wielu psiaków. Pogubiłam się w tym.Teraz mam grypę i nie mam siły przeglądać wątków.Pamietam tylko o Makarym. gdyby ktoś miał możliwość się przypomnieć ,proszę o wiadomość.

Posted

Starszy, niewidomy piesek, który wczoraj miał zabieg usunięcia dużej przepukliny,  już u p. Joanny w domu tymczasowym, bardzo dziękujemy za pomoc 💙💙🌹
 Staruszek nie ma jeszcze imienia.  Jest nadal  wychudzony, wg książeczki  ma 13 lat,  bardzo  zniszczone zęby, wiele z nich do usunięcia,  problemy z sercem, chore nerki. Jest słabiutki, na razie ma być na karmie intestinal, potem trzeba będzie przejść na dietę dla psów z problemami nerkowymi.  Jeśli ktoś chciałby pomóc   będziemy bardzo wdzięczni, za każdą pomoc bardzo dziękujemy.

IMG-20230105-WA0005.jpg

IMG-20230105-WA0004.jpg

IMG-20230105-WA0003.jpg

IMG-20230105-WA0002.jpg

IMG-20230105-WA0001.jpg

• Like 2
Posted
Dnia 5.01.2023 o 07:51, Tianku napisał:

Tolu przelałam z mojego urodzinowego bazarku 109 zł dla Staruszków

proszę powtierdź na wątku  bazarku 👉👉    KLIK      jak dotrą. Z góry dziękuję 

Oczywiście potwierdzę, bardzo dziękuję ♥️😘🌹♥️

Posted

Robiłam bazarki na Na Kirę i Łatkę. Sprawdzę ich finanse, ale one chyba nie potrzebują kasy, więc dziadek by dostał trochę ode mnie.

• Like 2
Posted
Dnia 5.01.2023 o 13:25, Tyśka) napisał:

Łatka nie potrzebuje. 😞

Dnia 5.01.2023 o 13:25, Tyśka) napisał:

Łatka nie potrzebuje. 😞

😓