Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 31.05.2022 o 22:21, Poker napisał:

Jakby było gdzie dać tę sunię, to zapłacę za pierwszy miesiąc pobytu. Nie może wrócić do dziada.

Mam b.dobrą wiadomość, a właściwie dwie - Jaaga zgodziła się przyjąć malutką do siebie.

Wczoraj zadzwonił pan, u którego awaryjnie jest sunia i bardzo prosił o znalezienie jej miejsca, bo jego własna suczka jest  zazdrosna i gryzie szczeniaka, a mają malutkie mieszkanie i brak możliwości izolacji. 

Zależy mu bardzo na pomocy suni , więc  zaproponował pomoc w transporcie  -  w sobotę zawiezie ją do Jagny, a przy okazji zabierze malusieńkiego kocurka dla kado:)

• Like 5
Posted

Super wiadomość.

W takim razie  za pierwszy  miesiąc pobytu u Jaaga płacę. Potem też jej nie zostawię. A może szybko znajdzie domek?

Oby tylko nie wylazł z niej terierkowaty charakter na koty i drobną zwierzynę.

Posted
Dnia 3.06.2022 o 00:27, Poker napisał:

Oby tylko nie wylazł z niej terierkowaty charakter na koty i drobną zwierzynę.

Dlatego szybko ją oglaszam i liczę na szybkie znalezienie domu. Normalnie nie chciałabym wziąć jej, ale sytuacja podbramkowa i nie ma co z sunia zrobić. 

Posted
Dnia 3.06.2022 o 08:35, Aska7 napisał:

Czyli 10-go zabieram tylko Szymusia ?

Jak znajdę gdzieś miejsce to jeszcze te dwie sunie, jedna to ta gryziona  

IMG-20220526-WA0025.jpg

Posted
Dnia 3.06.2022 o 08:35, Aska7 napisał:

Czyli 10-go zabieram tylko Szymusia ?

to jeszcze tydzień, mam nadzieję, że nie tylko Szymusia ❤️ 

oby się udało komuś jeszcze pomóc

Posted
Dnia 3.06.2022 o 09:06, Tola napisał:

Jak znajdę gdzieś miejsce to jeszcze te dwie sunie, jedna to ta gryziona  

IMG-20220526-WA0025.jpg

Rozmawiałyśmy z Tola, szkoda drogi dla jednego psa. Jeśli nie znajdzie gdzieś miejsca, to moga do nas w ostateczności przyjechać. Mam nadzieję, że uda się szybko terierkę wyadoptować, w końcu to jeszcze szczeniak.Nie wiem, jak to działa, ale ledwo jeden pies znajdzie dom, to nie dane nam się nacieszyć wolnym miejscem, bo od razu pojawia się następny.  

Dzis dzwonil pan od terierki. Jutro ją i kociaka dla Kado przywozi do Katowic. Czyli zaliczymy dzis jeden dzień bez Wolfika, bo jutro na jego miejsce wskakuje żywy ping pong 😉 

• Like 3
Posted
Dnia 3.06.2022 o 13:31, Jaaga napisał:

Rozmawiałyśmy z Tola, szkoda drogi dla jednego psa. Jeśli nie znajdzie gdzieś miejsca, to moga do nas w ostateczności przyjechać. Mam nadzieję, że uda się szybko terierkę wyadoptować, w końcu to jeszcze szczeniak.Nie wiem, jak to działa, ale ledwo jeden pies znajdzie dom, to nie dane nam się nacieszyć wolnym miejscem, bo od razu pojawia się następny.  

Dzis dzwonil pan od terierki. Jutro ją i kociaka dla Kado przywozi do Katowic. Czyli zaliczymy dzis jeden dzień bez Wolfika, bo jutro na jego miejsce wskakuje żywy ping pong 😉 

Bardzo dziękuję, kolejne zamojszczaki zawdzięczają Ci życie.♥️ Cieszę się tym bardziej, że obie sunie jeszcze trochę będą razem. One zostały razem znalezione, będzie im raźniej w nowym miejscu, bo znalezienie im razem domu to jest raczej niemożliwe. Mam nadzieję, że ta czarna jest jeszcze w schronisku, TZ poprosił dzisiaj telefonicznie o rezerwację. Ja na wsi jestem, dopiero w poniedziałek podjadę. 

Posted

Ten pies czeka już bardzo długo. Czekała jeszcze już wtedy, kiedy Jaaga zabierała do siebie tego podobnego czarnego psa z białym znaczeniem. Ten cały czas przy siatce, każdego dnia.

IMG-20220526-WA0023.jpg

A to najmniejszy samiec w schronisku. IMG-20220526-WA0022.jpg

Posted

Maleństwa już pewnie w drodze. Oby podróż minęła szybko i bezpiecznie.Nie wiem,jak tam po trasie,ale u nas pada, więc warunki na drodze dużo gorsze...

Posted
Dnia 4.06.2022 o 07:48, kado napisał:

Maleństwa już pewnie w drodze. Oby podróż minęła szybko i bezpiecznie.Nie wiem,jak tam po trasie,ale u nas pada, więc warunki na drodze dużo gorsze...

U nas też pada. Trzymam kciuki za bezpieczną podróż na całej trasie  

kciuki3.jpg.057baf0b858e969deaecf6d6050c6a14.jpg

Posted

Dzisiaj też wyjeżdżają dwa koty. Po norweskiego jedzie nowa pani i przy okazji zabiera jeszcze jednego

kota do Warszawy.

• Like 2
Posted
Dnia 4.06.2022 o 10:01, Jo37 napisał:

Dzisiaj też wyjeżdżają dwa koty. Po norweskiego jedzie nowa pani i przy okazji zabiera jeszcze jednego

kota do Warszawy.

Tak, udało się jeszcze temu kociaczkowi🙂. Wyjezdza z Zamościa do domu w Warszawie ok godz.16.00

FB_IMG_1654331107577.jpg

• Like 3
Posted
Dnia 4.06.2022 o 10:42, Alaskan malamutte napisał:

Tak mi jej żal...

Tolu, może ogloszenie na Krakow? Katowice?

Może do piątku znajdzie domek...

tez myślę, że to dobry pomysł. Szybciej tu gdzieś, niż w Zamościu. 

Posted

Pokomplikowała się sytuacja. Tola nie ma dostępu do internetu,  natomiast pilnie sa potrzebne ogłoszenia dla suczki terierki. Ja zrobiłam na Katowice. Przydalyby się na Kraków,  Wrocław czy może na Żory lub Jastrzębie Zdrój. 

Niestety, pojawiają się problemy u Zewa z tolerancją przy Andzeli innych psów i jeśli Tusia lub terierka nie znają teraz domu, to nie dam rady jeszcze wziąć obu suczek, które Tola chce wyciągnąć. Andzela od wczoraj jest większość czasu w domu, a do niej nie ma mowy o dołączeniu małej suczki. 

Posted

Obiecałam w maju przelać parę groszy na Zewa, już jest czerwiec i przyszła emerytura więc proszę o konto. Dużo nie moge bo bardzo mnie kosztowały moje suczki  ta nie żyjąca i ta adoptowana ale choć trochę chcę pomóc bo kocham owczarki.

• Like 2