Tola Posted December 21, 2016 Author Posted December 21, 2016 Dnia 20.12.2016 o 10:52, elik napisał: Dostałam kolejną wiadomość z domu Aschity/Agni :) Dobry wieczór pani Elu, zaczął się ostatni przedświąteczny tydzień, wkrótce w wigilię Wigilii Angie będzie z nami już:-) trzy miesiące. Przez ten czas nasza sunia bardzo się zmieniła, myślę, że czuje się coraz pewniej i bezpiecznie. Nie straszne już dla niej podróże windą ani schodzenie schodami z piątego piętra. Inne psy na spacerze coraz częściej są towarzyszami zabaw albo przynajmniej kompanami do serdecznego przywitania się. Jak jakiś pies budzi w Angie lęk coraz lepiej daje sobie z tym radę. Pani Elu, czy widziała pani kiedyś Angie jak biega? Jest niesamowicie szybka i w zabawach z innymi psami zawsze biega po największym okręgu:-) Angie ma już swojego osobistego lekarza, panią doktor Ewelinę, która ma cudowne podejście do zwierząt, sama zajmuje się też adopcjami, a na dzień dobry przywitały nas trzy pieski-domownicy, w tym jeden bez przedniej, prawej łapki. Pani Ewelina zbadała Angie, osłuchała, zmierzyła temperaturę; obejrzała, uzębienie, uszka i dokładnie skórę i oczyściła gruczoły odbytu. Angie nie budzi żadnych zastrzeżeń zdrowotnych:-) Pani Elu życzę . . . Pozdrawiam serdecznie Ania P.s. przesyłam też kilka fotek w temacie: jak odpoczywamy:-) Cudne wieści i zdjęcia, na takie chwile warto czekać, sunieczka ma swój własny, osobisty Raj Quote
Tola Posted December 21, 2016 Author Posted December 21, 2016 Dzisiaj do swojego nowego domciu w Lublinie jedzie malutka Merida Quote
Tola Posted December 21, 2016 Author Posted December 21, 2016 Nie wiem czy pamiętacie suczkę husky, która wypatrzyłysmy z Alaskan w sierpniu i dla której szukałam ratunku. 7 letnia Chili trafiła we wrześniu pod opiekę SOS HUSKY, do ich DT w Olsztynie. Wczoraj otrzymałam info, ze Chili pojechała włąśnie do swojego własnego domu. ZEA pokryła koszt sterylki i badania suni. Chili jeszcze w DT w Olstynie - widziałam filmik z zabaw z małym kociakiem, malec robił z sunia co chciał - jest niesamowita! Quote
elik Posted December 21, 2016 Posted December 21, 2016 Dnia 20.12.2016 o 09:29, malagos napisał: Toluś, a pokaz tę niby ratlerkę, co tak przemyka po wybiegu... Są jej jakieś zdjęcia?.... Tolu zacytowałaś post malagos, ale nie odpowiedziałaś na niego :) Zwróciłam na to uwagę, bo też zaciekawił mnie mały strachulec. Quote
konfirm31 Posted December 21, 2016 Posted December 21, 2016 Też jestem ciekawa zamojskiej ratlereczki ;). A haszczanka prześliczna, :) . Quote
Tola Posted December 21, 2016 Author Posted December 21, 2016 3 godziny temu, elik napisał: Tolu zacytowałaś post malagos, ale nie odpowiedziałaś na niego :) Zwróciłam na to uwagę, bo też zaciekawił mnie mały strachulec. 2 godziny temu, konfirm31 napisał: Też jestem ciekawa zamojskiej ratlereczki ;). A haszczanka prześliczna, :) . Uzupełnilam odpowiedz - zapraszam wyzej - sunieczka jest bardzo płochliwa i nie mozna jej zrobic zdjęcia stojąc nawet parę metrów dalej :(. Poszukam jeszcze w starych folderach.. Quote
elik Posted December 21, 2016 Posted December 21, 2016 3 godziny temu, Tola napisał: Niestety nie - sunia wpada w popłoch, jak widzi mnie ok. 20 metrów przed siatką :(, od razu chowa się do budy. Ależ biedactwo musi być zestresowana :( Quote
Tola Posted December 21, 2016 Author Posted December 21, 2016 19 godzin temu, Sara2011 napisał: Zapraszam na wątek maleństwa Zapraszam cieplutko wszystkich zagladajacych tutaj do malutkiej mimroneczki - więcej zdziałamy razem! Quote
Tola Posted December 22, 2016 Author Posted December 22, 2016 Malutka Dafi pojechała, zostały jej koleżanki... Quote
elik Posted December 22, 2016 Posted December 22, 2016 11 minut temu, Tola napisał: Po raz ostatni w tym roku. A może w ogóle po raz ostatni. Tolu, czemu tak piszesz ? Dlaczego miałoby być po raz ostatni ? Quote
Onaa Posted December 22, 2016 Posted December 22, 2016 Przed chwilą, Tola napisał: Po raz ostatni w tym roku. A może w ogóle po raz ostatni. ?? Quote
Anula Posted December 22, 2016 Posted December 22, 2016 Tola wcześniej wstawiałaś już tego psiaka,pisałaś,że jest średniej wielkości suczka,czy to jest ta sama? Pisałaś także,że 18 psiaków jest po zabiegach,czy one nadal są w jednym boksie,czy już rozmieszczone po innych boksach? Quote
Anecik Posted December 22, 2016 Posted December 22, 2016 Właśnie, czemu wogóle może po raz ostatni? Quote
konfirm31 Posted December 22, 2016 Posted December 22, 2016 Fundacji ZEA, wszystkim zamojskim Cioteczkom zrzeszonym i nie, wszystkim dogomaniakom i fejsbukowiczom wspierającym zamojskie psy i koty, składam najgorętsze, najbardziej serdeczne życzenia świąteczne. Zdrowia, szczęścia, pomyślności dla Was i Waszych Rodzin, psów, kotów i wszego Stworzenia! Wesołych świąt!! Quote
Bogusik Posted December 22, 2016 Posted December 22, 2016 Tolu kochana,mnie też bardzo zmartwił Twój wpis...??? Quote
Anecik Posted December 22, 2016 Posted December 22, 2016 Szczęśliwych, spokojnych, przeżytych w zgodzie ze światem i z sobą samym, pełnych życia i miłości świąt Bożego Narodzenia oraz niesamowitego, niezapomnianego, niepowtarzalnego sylwestra życzą Aneta z Arkiem i całe Mimronkowo Quote
Tola Posted December 22, 2016 Author Posted December 22, 2016 9 godzin temu, elik napisał: Tolu, czemu tak piszesz ? Dlaczego miałoby być po raz ostatni ? 9 godzin temu, Onaa napisał: 9 godzin temu, Anula napisał: Tola wcześniej wstawiałaś już tego psiaka,pisałaś,że jest średniej wielkości suczka,czy to jest ta sama? Pisałaś także,że 18 psiaków jest po zabiegach,czy one nadal są w jednym boksie,czy już rozmieszczone po innych boksach? 8 godzin temu, anecik napisał: Właśnie, czemu wogóle może po raz ostatni? 7 godzin temu, Bogusik napisał: Tolu kochana,mnie też bardzo zmartwił Twój wpis...??? Kochane - chwila słabości, już to wykasowałam Quote
Tola Posted December 22, 2016 Author Posted December 22, 2016 9 godzin temu, Anula napisał: Tola wcześniej wstawiałaś już tego psiaka,pisałaś,że jest średniej wielkości suczka,czy to jest ta sama? Pisałaś także,że 18 psiaków jest po zabiegach,czy one nadal są w jednym boksie,czy już rozmieszczone po innych boksach? Psiaki są już w różnych boksach ogólnych. Anulka - to jest piesek; A to suczka Quote
Recommended Posts