Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj Wigilia, jutro Boże Narodzenie, katolicki kraj,  a ludzie wciąż zadają ból i cierpienie zwierzętom:(

Dzisiaj do TZ zadzwoniła kobieta z Niska w sprawie skatowanego psa, którego trzeba było w ostateczności uśpić,  podobno na FB jest o tym głośno.

Nie będę tutaj pisała więcej, bo wystarczy, ze zostało to  w całej mnie i ogromnie boli. 

W Nisku policja nie przyjęła zgłoszenia, nie rozpoczęła poszukiwań sprawcy, przecież  nic nic takiego się nie stało:(

Litości dla zwierząt - teraz i w każdy kolejny dzień roku:(

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, Tola napisał:

Dzisiaj Wigilia, jutro Boże Narodzenie, katolicki kraj,  a ludzie wciąż zadają ból i cierpienie zwierzętom:(

Dzisiaj do TZ zadzwoniła kobieta z Niska w sprawie skatowanego psa, którego trzeba było w ostateczności uśpić,  podobno na FB jest o tym głośno.

Nie będę tutaj pisała więcej, bo wystarczy, ze zostało to  w całej mnie i ogromnie boli. 

W Nisku policja nie przyjęła zgłoszenia, nie rozpoczęła poszukiwań sprawcy, przecież  nic nic takiego się nie stało:(

Litości dla zwierząt - teraz i w każdy kolejny dzień roku:(

W tej sytuacji należałby ustalić swoimi kanałami sprawce, zaczaić się na niego i obić tak żeby pamiętał długo to może wtedy by się zastanowił na drugi raz, czy uderzyć psa. Ja im jestem starsza tym bardziej sceptyczna. A ta nasza wiara i polski katolicyzm to niewiele  ma wspólnego z miłością do bliźnich nie wspominając już o miłości do naszych braci mniejszych. 

• Upvote 2
Posted

Cudownie widzieć szczęśliwe zwierzaczki w swoich domkach :) To są te najpiękniejsze chwile,które dają nam wiele radości, dodają sił i wiary w to co dla nich robimy :)

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
10 minut temu, Bogusik napisał:

Cudownie widzieć szczęśliwe zwierzaczki w swoich domkach :) To są te najpiękniejsze chwile,które dają nam wiele radości, dodają sił i wiary w to co dla nich robimy :)

Święte słowa Boguniu ! To najlepsza nagroda i motywacja do dalszych działań !

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Dostałam jeszcze zdjęcia Baldo ze Złotowa

SAVE_20181228_194822.jpg

I Havelka vel Homerka z Warszawy, którego zdjęcie mój TZ nadal ma na widoku ;)

To jedyny jak dotąd facet u mnie na tymczasie;)

SAVE_20181228_201411.jpg

SAVE_20181228_201428.jpg

• Like 1
  • Upvote 2
Posted

Tuz po świętach miałam sporo zapytań z Krakowa o Elvisa i z Warszawy o Elvisa i Adasia.

Większość z   dzwoniących osób chciałaby zabrac kota jak najszybciej do siebie, więc z tych adopcji nic nie będzie.

Na razie poprosiłam Jo37 o wizytę w centrum Warszawy dla jednego z malców - prosimy o kciuki.

Dobrze byłoby, aby zgłosił się jakiś dom z Krakowa dla którejś z koteczek - Anastazji lub Alutki, bo TZ jedzie w styczniu do Krakowa, mógłby zabrać kocię ze sobą...

Posted
18 godzin temu, Tola napisał:

Tuz po świętach miałam sporo zapytań z Krakowa o Elvisa i z Warszawy o Elvisa i Adasia.

Większość z   dzwoniących osób chciałaby zabrac kota jak najszybciej do siebie, więc z tych adopcji nic nie będzie.

Na razie poprosiłam Jo37 o wizytę w centrum Warszawy dla jednego z malców - prosimy o kciuki.

Dobrze byłoby, aby zgłosił się jakiś dom z Krakowa dla którejś z koteczek - Anastazji lub Alutki, bo TZ jedzie w styczniu do Krakowa, mógłby zabrać kocię ze sobą...

Czemu nic nie będzie? Przecież do stycznia już niedaleko.

Posted
19 godzin temu, elik napisał:

Czemu nic nie będzie? Przecież do stycznia już niedaleko.

Ludzie chcą kota na już, na dzisiaj -  uważają, ze wizyta i  umowa to utrudnienia.

Posted
Dnia 28.12.2018 o 21:35, Tola napisał:

Pani wycofała się,  dostała kota od przyjaciół.

03.01. Jo37 umówiła się na kolejną wizytę  - dla Adasia - potrzebne kciuki!

Posted
1 minutę temu, Tola napisał:

Ludzie chcą kota na już, na dzisiaj -  uważają, ze wizyta i  umowa to utrudnienia.

To faktycznie nie ma o czym z nimi rozmawiać, ani uświadamiać istoty rzeczy.

Posted
Przed chwilą, Tola napisał:

Pani wycofała się,  dostała kota od przyjaciół.

03.01. Jo37 umówiła się na kolejną wizytę  - dla Adasia - potrzebne kciuki!

Zaciśnięte :)

kartka-na-boze-narodzenie-ruchomy-obrazek-0024

• Like 1