Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
18 minut temu, Tola napisał:

Mnie jakoś zawsze trudniej idzie wyadoptowanie czarnego kota lub psa...

A dzisiaj zadzwoniła znajoma z Warszawy, że jej znajoma szuka czarnego, małego, młodziutkiego psa.

Dzwoniłam do Murki, ale  tez nie ma...

Kojarzycie z dogomanii takiego psiaka?

3 minuty temu, Tola napisał:

Pani chce pieska do 7 kg...

Betinka ma około... moźe 11 kg. Ale młoda,  czarna. Cudna.  Teź piszę z telefonu i nie umiem wstawić linka.  Ale coś napisze i będzie na pierwszej stronie :)

Posted
1 minutę temu, Anecik napisał:

Betinka na 1 stronie

Chyba że Vanilce odejmiemy z 15 lat i teź będzie mała, czarna i młoda... Hahaha. 

Wysłałam Betinkę, zobaczymy...

Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Mnie jakoś zawsze trudniej idzie wyadoptowanie czarnego kota lub psa...

A dzisiaj zadzwoniła znajoma z Warszawy, że jej znajoma szuka czarnego, małego, młodziutkiego psa.

Dzwoniłam do Murki, ale  tez nie ma...

Kojarzycie z dogomanii takiego psiaka?

U Murki jest czarny Grześ, ale ma już trochę lat.

Czarny jest również Kodi pod opieką Oleny

Posted
17 minut temu, Nesiowata napisał:

Kodiś od Oleny jest w hoteliku niedaleko Warszawy... Tu jest wątek. happy.gif

Posted
4 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Też uważam, że teraz jest najlepszy czas na przyjmowanie futrzaka.

Dziewczyny, mam ogromną prośbę: mogłybyście pokazać światu Kubusia? Jest awaryjnie u mojej koleżanki, ale sytuacja jest coraz bardziej napięta... kotka rezydentka, staruszka już, sika po kątach... :( już nie wiem, gdzie pokazywać Kubusia, nikt o niego nie dzwoni! a przecież to taki fajny kot, super do dzieci. https://www.olx.pl/oferta/sliczny-dymny-kotek-jak-z-reklamy-whiskasa-szuka-domu-CID103-IDwDmtb.html

Kubuś ma wykupione promowanie na miesiąc.Może zmienisz mu na inne miasto.Zamość to kiepski pomysł,tak myślę.

Dzś chyba jest promocja na OLX bo tylko kosztuje 12,72zł.

Posted
Dnia 18.07.2018 o 17:16, Sara2011 napisał:

a Roma za duża ?

Dnia 18.07.2018 o 17:14, Alaskan malamutte napisał:

Może Betinka od Ewy Marty? Piszę z tel, nie umiem wstawiać linku...

Dnia 18.07.2018 o 17:24, Anecik napisał:

Betinka na 1 stronie

Chyba że Vanilce odejmiemy z 15 lat i teź będzie mała, czarna i młoda... Hahaha. 

23 godziny temu, Nesiowata napisał:

23 godziny temu, Elisabeta napisał:

Kodiś od Oleny jest w hoteliku niedaleko Warszawy... Tu jest wątek. happy.gif

23 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Dziękuję, że będziesz wspominać o Kubusiu, to dużo :)
A może któryś psiak z Suśca?

Albo ta sunia? - wygląda na dużą, ale jest mała, po prostu długie łapki okłamują jej wielkość.

I taka czarna mini szorściaszka:
https://www.facebook.com/groups/czorcik/permalink/2051928884819569/

23 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Aaa no i dogomaniacki bezdomniak, który jest u malagos, Reksio :) jest pod Warszawą - niepozorny taki o kryształowych charakterze:
https://www.olx.pl/oferta/serduszko-u-twoich-stop-malutki-lagodny-idealny-CID103-IDwnoCl.html
https://www.olx.pl/oferta/maly-slodki-terapeuta-rodzinny-kochany-reksio-CID103-IDwH2oJ.html

- jego zdjęcia są na wątku "Mała Czarna [*] "

Wysłałam znajomej wszystkie zdjęcia i krótkie informacje i dzisiaj dostałam info, że pani uparcie szuka czarnego pieska do 6 mies. i do 7 kg. a więc właściwie szczeniaka.

No nic, przykro mi, bo dom podobno bardzo dobry, od lat cała rodzina przyjmuje tylko czarne, małe psiaki, a teraz jedna z suniek odeszła ze starości.

Kryteria kryteriami, ale wg mnie , za parę miesięcy ten wybrany przez panią szczeniak będzie taki jak np. Betinka...

Pani nie dała się przekonać:(

Trochę

Posted

Tolu mam pytanie czy ewentualnie moglibyście jakoś pomóc psu z tego wątku.? Niewiele o nim wiadomo tylko tyle ,że potrzebuje pomocy a kobieta chyba ze strachu przed mężem mu nie pomoże. 

Posted
15 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Bardzo szkoda, zwłaszcza dlatego, że psiaki, które zaproponowałam mają 6-7msc... :( no nic. W schroniskach jestem pewna, że znajdzie takiego malucha.

Mnie też szkoda i  przykro:(

Posted
2 godziny temu, mdk8 napisał:

Tolu mam pytanie czy ewentualnie moglibyście jakoś pomóc psu z tego wątku.? Niewiele o nim wiadomo tylko tyle ,że potrzebuje pomocy a kobieta chyba ze strachu przed mężem mu nie pomoże. 

Podkarpacie to spory kawałek od nas...

Nie bardzo wiem, jak pomóc...

Wątek dziwny, kobieta jeszcze bardziej, wypisuje dziwne rzeczy, jakby prowokowała...

Posted
7 minut temu, Tola napisał:

Wątek dziwny, kobieta jeszcze bardziej, wypisuje dziwne rzeczy, jakby prowokowała...

na początku też miałam takie odczucia ale teraz już zupełnie nie wiem co myśleć :(

Posted
11 minut temu, mdk8 napisał:

na początku też miałam takie odczucia ale teraz już zupełnie nie wiem co myśleć :(

Nie wiem czy pamiętasz - jakiś czas temu był na dogo podobny wątek - weszło sporo osób, były emocje,  a potem okazało się, że ktoś zrobił sobie zabawę z emocji dogomaniaków.

Oczywiście za każdym razem  trzeba być czujnym i zakładać, ze pies potrzebuje pomocy, bo być może chodzi o jego życie...