Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
7 godzin temu, elik napisał:

Jakie dwa  biedactwa  :(1273679240_pacz1.gif.5c4222436165d784a96d9c6417af47c5.gif

IMGP3942.JPG

A ta sunia czemu ma tak czerwone gardło ?

IMGP4012.JPG

Elu - nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie - wydaje mi się, ze  to rana po jakimś uwiązaniu?:(

Suczka jest odizolowana:(

Dzisiaj  nie mogłam się tego dowiedzieć; pracownik sprzątał wewnątrz boksów,  nie chciałam go wywoływać,  i tak było spore zamieszanie wśród psów.

4 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Ten maliniak nadal w schronie :( Dobrze, że chociaż trochę lepiej wygląda... :( A te psiaki...

Ta młoda oneczka... niemal identyczna błąka się po Grabowcu - dzisiaj widziałam ogłoszenie... :( Może to siostry...

IMGP4004.JPG - Tola, błagam... powiedz mi czy ta sunia ma może jedno oko niebieskie, tak 1/3-1/2... od paru lat szukam "swojej" Snowy :/ i ten psiak jest niemal identyczny... Snowy ma (miała) oczko jedni dwukolorowe... tzn. w niewielkim stopniu miała na brązowym oczku łatkę niebieską.

Tez nie potrafię odpowiedzieć, przykro mi. Może kolejnym razem...

4 godziny temu, beka napisał:

Czy ta młoda w typie Belga nie jest w ciąży? Ma dziwny brzuch..staruszki łamią serce. Pies w typie Belga bardzo w typie, 

Ciąża raczej niemożliwa, do boksów ogólnych suczki trafiają dopiero po  sterylizacji...

Staruszki łamią serce, a jest ich coraz więcej:(

Posted
1 godzinę temu, Gabi79 napisał:

Też na to zwróciłam uwagę.

Wszystkich ogromnie żal, a ta suniczka jest bardzo podobna do mojej Kajuni, więc tym bardziej serce mi pęka

Ja dzisiaj bardzo przeżyłam widok tej sunieczki, nie mogłam już potem robić zdjęć, to rozdziera serce:(

Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Ja dzisiaj bardzo przeżyłam widok tej sunieczki, nie mogłam już potem robić zdjęć, to rozdziera serce:(

Tolu, czy sunia jest na kwarantannie? ( niezobowiązująco pytam)

Posted
3 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

A pozwolę sobie, a co!
Kopiuję z innego wątku... :) Bo nie wiem czy widziałyście (Tola, Havanka), a może przyda się do ogłoszeń.

Tyśka - bardzo dziękuję za te fotki, są piękne i przydadzą się na pewno, bo czas robić ogłoszenia, a zdjęć jeszcze nie miałam.

Nie wiem, kto robił zdjęcia, ale podziękuj pięknie ode mnie22.gif

To nasza Malinka i jej kociak Jeżynka

Posted
4 minuty temu, Gabi79 napisał:

Tolu, czy sunia jest na kwarantannie? ( niezobowiązująco pytam)

Nie - suczka jest już w boksie ogólnym,  zamknięta, tak jakby była po sterylce...

Tak jak te suczki - nie mogą wychodzić na zewnątrz budynku.

image.png.541b6d0c76ae98f814f676390a139cb9.png

Posted
4 minuty temu, Tola napisał:

Tyśka - bardzo dziękuję za te fotki, są piękne i przydadzą się na pewno, bo czas robić ogłoszenia, a zdjęć jeszcze nie miałam.

Nie wiem, kto robił zdjęcia, ale podziękuj pięknie ode mnie

22.gif

Dora1020 załatwiła do lecznicy profesjonalnego fotografa, pani Justynę -  oddała Jej jedynie za paliwo, pani Justyna miała zrobić zdjecia kotkom Dory, a zrobiła wszystkim obecnym w lecznicy :) Dora potem dotarła, że te kotki są pod opieką Fundacji - a skoro pozwoliła korzystać ze zdjęć to je podesłałam :).

Szkoda, że nie wiadomo jak z tym oczkiem suni... ale to pewnie tylko moja ułuda, że to Snowy :( Snowy zapadła się pod ziemię w 2013roku... :/

Posted
3 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Dora1020 załatwiła do lecznicy profesjonalnego fotografa, pani Justynę -  oddała Jej jedynie za paliwo (40zł), pani Justyna miała zrobić zdjecia kotkom Dory, a zrobił wszystkim obecnym w lecznicy :) Dora potem dotarła, że te kotki są pod opieką Fundacji - a skoro pozwoliła korzystać ze zdjęć to je podesłałam :).

Szkoda, że nie wiadomo jak z tym oczkiem suni... ale to pewnie tylko moja ułuda, że to Snowy :( Snowy zapadła się pod ziemię w 2013roku... :/

Podziękuj bardzo Dorze i  p. Justynie, jestem bardzo wdzięczna.

Przykro mi z powodu Snowy:(

Posted
Przed chwilą, Tola napisał:

Mam tylko nadzieję że to nie jest krwawiąca rana bo wygląda jak poderżnięte gardło :(. Chyba że to jakiś preparat o takim kolorze.

Posted
4 minuty temu, Onaa napisał:

Mam tylko nadzieję że to nie jest krwawiąca rana bo wygląda jak poderżnięte gardło :(. Chyba że to jakiś preparat o takim kolorze.

Ja też mam taką nadzieję, też pocieszam się, ze to jakiś  preparat...

Posted
21 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Może napisać do fundacji pomoc labradorom?

świetny pomysł! Jest ich kilka... :( labków sporo do adopcji i w potrzebie, ale może pomogą zamojszczakowi...

Posted
1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał:

Ten labrador....

IMGP3928.JPG

Pamiętam go z kwarantanny..myślałam, ze ktoś po niego przyjedzie, odbierze.....:-(((( 

Może napisać do fundacji pomoc labradorom?

wątpię, żeby to był ten bo i daleko... i kwarantanna minęła, ale może?

Posted
43 minuty temu, helli napisał:

To czerwone to chyba jakiś środek do dezynfekcji ran, kiedys już chyba było u innego psa, czyli może mieć ranę na szyi

IMGP4009.JPG.208f91c09297d548d028e173367f91de.JPG

Taj strasznie żal tych biedaków, zwłaszcza tych, którym poza bezdomnością jeszcze coś dolega :(  To koszmar jakiś, paranoja, że nawet Fundacja; która tyle robi dla tych biedaków, nie może dowiedzieć się co psu dolega.

Posted
Dnia 4.07.2018 o 23:23, Tyś(ka) napisał:

Pokazałam psiaki na FB :(

Tyś -  jest już odzew - przedwczoraj skontaktowała się ze mną pani Agata, która chce pomóc zamojskim psom;  działa na Fb - opłaca pobyt psów w hotelikach,  szuka im domów.

Dzisiaj rozmawiałyśmy ponownie - szansę na opuszczenie schroniska ma labek, sunia AM i sunia w typie belga - co z tego wyniknie to czas pokaże.

Na pewno potrzebne kciuki!

• Like 1
Posted
3 minuty temu, Tola napisał:

I jest już odzew - przedwczoraj skontaktowała się ze mną pani Agata, która chce pomóc zamojskim psom;  działa na Fb - opłaca pobyt psów w hotelikach,  szuka im domów.

Dzisiaj rozmawiałyśmy ponownie - szansę na opuszczenie schroniska ma labek, sunia AM i sunia w typie belga - co z tego wyniknie to czas pokaże.

Na pewno potrzebne kciuki!

Wspaniale ! Oby się udało !