Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
12 godzin temu, elik napisał:

JAKA WYNIOSŁA KSIĘŻNICZKA :)

Maurycy też piękny kocurek :)

Brawo Asiu :) Ale jesteś szczęściara !!!

Wyniosła i ...znudzona... ale i piękna ! Nawet w tym ubranku, wygląda jak księżniczka.

Posted
O 12.03.2016o20:33, Tola napisał:

Sunia Arielka - czeka w kolejce na poprawę losu

P1200436.JPG.87cc2603670652d3700d493d2ef

Zapraszam na wątek Arielki

Posted

Dzisiaj zabraliśmy małą koteczkę  spod Kauflandu, została tam podrzucona 2 dni temu.

Zaraz po powrocie dowiedziałam się o malej suczce ze szczeniakami (chłopczyk i 2 suczki) porzuconej ok tygodnia temu pod tartak na jednej z podzamojskich wsi.

Dziewczyny - ja poddaję się :( :(:(

DSCN1937(1).JPG.935d1287fb1ff635019bc214

DSCN1940.JPG.3e0b99a8eda410e71a4740322c8

Posted
15 godzin temu, Tola napisał:

Dzisiaj zabraliśmy małą koteczkę  spod Kauflandu, została tam podrzucona 2 dni temu.

Zaraz po powrocie dowiedziałam się o malej suczce ze szczeniakami (chłopczyk i 2 suczki) porzuconej ok tygodnia temu pod tartak na jednej z podzamojskich wsi.

Dziewczyny - ja poddaję się :( :(:(

DSCN1937(1).JPG.935d1287fb1ff635019bc214

DSCN1940.JPG.3e0b99a8eda410e71a4740322c8

Żeby nie było, jak z córeczką Poli, natychmiast uzgodniłam z mężem i możemy dać BDT (za zwrotem kosztów weta i karmy) mamie z jedną córeczką. Niestety nie dam rady wziąć całej rodzinki. Trzeba byłoby znaleźć miejsce dla całej rodzinki do czasu, kiedy reszta dzieciaków mogłaby samodzielnie funkcjonować.

Czy takie rozwiązanie wchodziłoby w rachubę ?

Posted

Musimy uratować sunię ze szczeniaczkami. W tym celu zakładam im wątek i bardzo proszę odwiedzajcie Rodzinkę. Szukamy dla nich lokum. Około połowy kwietnia przyjmę sunię z jedną dziewczynką na BDT. Dla dwóch szczeniaczków musimy znaleźć inny DT lub hotelik.

Posted

Żeby nie było, jak z córeczką Poli, natychmiast uzgodniłam z mężem i możemy dać BDT (za zwrotem kosztów weta i karmy) mamie z jedną córeczką. Niestety nie dam rady wziąć całej rodzinki. Trzeba byłoby znaleźć miejsce dla całej rodzinki do czasu, kiedy reszta dzieciaków mogłaby samodzielnie funkcjonować.

Czy takie rozwiązanie wchodziłoby w rachubę ?

Elu - jak najbardziej, dziękuję za info i za tel.

Od naszej porannej rozmowy wiele się zmieniło - zaraz potem dostałam info, ze właściciel tartaku chce szczeniaki utopić i trzeba je natychmiast zabierać!!!

Ja byłam w pracy, więc pojechał tam TZ - dla suni z maluchami wyprosił miejsce  u faceta, który powiadomił o psiej rodzince - sunia jest w kojcu, w budzie, mam nadzieję, ze chociaz na razie bezpieczna.

Dzwoniłam do Murki - na razie nie ma miejsca :( - w kolejce czeka molosowata sunia i jakiś psiak ze Szczebrzeszyna. 

Dzwoniłam tez do p. Małgosi z Warszawy (nr dostałam od mdk8) -może przyjąć same szczeniaki - bez matki, bo po prostu nie ma miejsca.

Jestem z nią umówiona na tel za jakiś czas - może wtedy coś się zmieni...

Nie wiem jak ja to wszystko zorganizuję, co będzie dalej - elik obiecała założyć wątek, może jakoś to zorganizujemy.

Aaa - jeszcze  jedna informacja - były 4 szczeniaki, zostało 3 (jednego chłopca już ktoś zabrał), są chyba starsze - mają po.3 - 4 tyg.

Posted

O kurcze, dobrze, że rodzinka jest już bezpieczna. Suczka śliczna, na zdjęciu nie widać jakiej jest wielkości ale z mordki bardzo w typie jagdteriera. Trudna sytuacja, szczeniaczki jeśli mają nawet te 4 tygodnie to jeszcze co najmniej dwa tygodnie powinny być z matką, tylko gdzie znaleźć osobę, która da radę się nimi wszystkimi zaopiekować przez ten czas :/

Posted
5 minut temu, Marysia O. napisał:

O kurcze, dobrze, że rodzinka jest już bezpieczna. Suczka śliczna, na zdjęciu nie widać jakiej jest wielkości ale z mordki bardzo w typie jagdteriera. Trudna sytuacja, szczeniaczki jeśli mają nawet te 4 tygodnie to jeszcze co najmniej dwa tygodnie powinny być z matką, tylko gdzie znaleźć osobę, która da radę się nimi wszystkimi zaopiekować przez ten czas :/

Nie wiem, na razie musza byc w  kojcu.

TZ jedzie jutro dostarczyć jakąś lepsza karme dla mamuśki.

Wczoraj miałam doła, byłam podłamana, bo ledwo zdażylam nacieszyć się uratowaniem Poli z pola, a tu kolejne nieszczęście :(

Ale jak nie szukać pomocy dla takich kruszynek :(

Posted

Musimy uratować sunię ze szczeniaczkami. W tym celu zakładam im wątek i bardzo proszę odwiedzajcie Rodzinkę. Szukamy dla nich lokum. Około połowy kwietnia przyjmę sunię z jedną dziewczynką na BDT. Dla dwóch szczeniaczków musimy znaleźć inny DT lub hotelik.

Słowo się rzekło :)

Wątek byłby już wczoraj, ale po północy dogo padło. Poszłam i ja w jego ślady  :)

Bywajcie na wątku jak najczęściej, radźcie, pomagajcie, po prostu bądźcie :)

Posted

Byłam dzisiaj w schronisku, bo w niedziele jadą kolejne psinki no i chciałam zrobić zdjęcia szorstkiej suni, o którą pytała Gabi79.

Suczka ma ok. 6 lat, spokojniutka, łagodna.

Oto ona

P1200616.JPG.dc0a9193fe9fa82107e5a96adf6

P1200618.JPG.05cf092488ab1cafd7766a37b0a

P1200619.JPG.5e8d6ef7e70640fbca769fdce18

P1200620.JPG.1994591887463b83f0f349f5541

P1200621.JPG.6db2db6c985d2bb4fcc64eb5e4d

Posted

P1200652.JPG.29299876e604bfe164987ce4eae

P1200653.JPG.8cc5acfa8bfefd190f4eb73571c

P1200654.JPG.9c8cb8782b1d777021853b697a4

Młodziutki, nieduży piesek - ma na pół niewładne tylne łapki ( przebyta babeszjoza?), ciągnie nimi po ziemi, ma do krwi startą wierzchnią część obu tylnych łapinek :(:(

P1200635.JPG.86f2d4961880c47169665e1faa1

P1200642.JPG.3a04e99e5d71f83c859c8727b8b

Posted

Coś czuję, ze Anula z Bogusik nie przejdą obojętnie obok czarnego kudłaczka. Tyle tych psich bid, ze nie wiadomo, któremu pomóc w pierwszej kolejności. Mnie też zapadła w serce sunia w typie OH. Może spróbować wyciągnąc ja do hoteliku i zebrać deklaracje? To poważne wyzwanie, ale warto spróbować.

• Upvote 1
Posted
6 minut temu, Havanka napisał:

Coś czuję, ze Anula z Bogusik nie przejdą obojętnie obok czarnego kudłaczka. Tyle tych psich bid, ze nie wiadomo, któremu pomóc w pierwszej kolejności. Mnie też zapadła w serce sunia w typie OH. Może spróbować wyciągnąc ja do hoteliku i zebrać deklaracje? To poważne wyzwanie, ale warto spróbować.

Dobry pomysł, bardzo dobry, tylko dobrze byłoby, aby wątek założył ktoś inny i próbował "zciągnąć" swoich znajomych...

Kto chętny? Sunia wspaniała!!!

Spróbuję napisać do Marlena :), ktora adoptowała Afrę, może rozejrzy się z kolejnym fajnym domkiem...