Gusiaczek Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 I mnie Alpinka urzekła. Podglądam cichaczem, bo się mądrzyć będę ;) Pozdrawiam :) Quote
Havanka Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 12 godzin temu, elik napisał: JAKA WYNIOSŁA KSIĘŻNICZKA :) Maurycy też piękny kocurek :) Brawo Asiu :) Ale jesteś szczęściara !!! Wyniosła i ...znudzona... ale i piękna ! Nawet w tym ubranku, wygląda jak księżniczka. Quote
Anecik Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 O 12.03.2016o20:33, Tola napisał: Sunia Arielka - czeka w kolejce na poprawę losu Zapraszam na wątek Arielki Quote
Tola Posted March 15, 2016 Author Posted March 15, 2016 Dzisiaj zabraliśmy małą koteczkę spod Kauflandu, została tam podrzucona 2 dni temu. Zaraz po powrocie dowiedziałam się o malej suczce ze szczeniakami (chłopczyk i 2 suczki) porzuconej ok tygodnia temu pod tartak na jednej z podzamojskich wsi. Dziewczyny - ja poddaję się :( :(:( Quote
wiolhelm170 Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Tolu napisz o szczeniakach na grupie fb lublin dla zwierząt Quote
Tola Posted March 15, 2016 Author Posted March 15, 2016 2 minuty temu, wiolhelm170 napisał: Tolu napisz o szczeniakach na grupie fb lublin dla zwierząt Nie jestem na FB :( Quote
elik Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 15 godzin temu, Tola napisał: Dzisiaj zabraliśmy małą koteczkę spod Kauflandu, została tam podrzucona 2 dni temu. Zaraz po powrocie dowiedziałam się o malej suczce ze szczeniakami (chłopczyk i 2 suczki) porzuconej ok tygodnia temu pod tartak na jednej z podzamojskich wsi. Dziewczyny - ja poddaję się :( :(:( Żeby nie było, jak z córeczką Poli, natychmiast uzgodniłam z mężem i możemy dać BDT (za zwrotem kosztów weta i karmy) mamie z jedną córeczką. Niestety nie dam rady wziąć całej rodzinki. Trzeba byłoby znaleźć miejsce dla całej rodzinki do czasu, kiedy reszta dzieciaków mogłaby samodzielnie funkcjonować. Czy takie rozwiązanie wchodziłoby w rachubę ? Quote
elik Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Musimy uratować sunię ze szczeniaczkami. W tym celu zakładam im wątek i bardzo proszę odwiedzajcie Rodzinkę. Szukamy dla nich lokum. Około połowy kwietnia przyjmę sunię z jedną dziewczynką na BDT. Dla dwóch szczeniaczków musimy znaleźć inny DT lub hotelik. Quote
Tola Posted March 16, 2016 Author Posted March 16, 2016 12 godzin temu, elik napisał: Żeby nie było, jak z córeczką Poli, natychmiast uzgodniłam z mężem i możemy dać BDT (za zwrotem kosztów weta i karmy) mamie z jedną córeczką. Niestety nie dam rady wziąć całej rodzinki. Trzeba byłoby znaleźć miejsce dla całej rodzinki do czasu, kiedy reszta dzieciaków mogłaby samodzielnie funkcjonować. Czy takie rozwiązanie wchodziłoby w rachubę ? Elu - jak najbardziej, dziękuję za info i za tel. Od naszej porannej rozmowy wiele się zmieniło - zaraz potem dostałam info, ze właściciel tartaku chce szczeniaki utopić i trzeba je natychmiast zabierać!!! Ja byłam w pracy, więc pojechał tam TZ - dla suni z maluchami wyprosił miejsce u faceta, który powiadomił o psiej rodzince - sunia jest w kojcu, w budzie, mam nadzieję, ze chociaz na razie bezpieczna. Dzwoniłam do Murki - na razie nie ma miejsca :( - w kolejce czeka molosowata sunia i jakiś psiak ze Szczebrzeszyna. Dzwoniłam tez do p. Małgosi z Warszawy (nr dostałam od mdk8) -może przyjąć same szczeniaki - bez matki, bo po prostu nie ma miejsca. Jestem z nią umówiona na tel za jakiś czas - może wtedy coś się zmieni... Nie wiem jak ja to wszystko zorganizuję, co będzie dalej - elik obiecała założyć wątek, może jakoś to zorganizujemy. Aaa - jeszcze jedna informacja - były 4 szczeniaki, zostało 3 (jednego chłopca już ktoś zabrał), są chyba starsze - mają po.3 - 4 tyg. Quote
Marysia R. Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 O kurcze, dobrze, że rodzinka jest już bezpieczna. Suczka śliczna, na zdjęciu nie widać jakiej jest wielkości ale z mordki bardzo w typie jagdteriera. Trudna sytuacja, szczeniaczki jeśli mają nawet te 4 tygodnie to jeszcze co najmniej dwa tygodnie powinny być z matką, tylko gdzie znaleźć osobę, która da radę się nimi wszystkimi zaopiekować przez ten czas :/ Quote
Tola Posted March 16, 2016 Author Posted March 16, 2016 5 minut temu, Marysia O. napisał: O kurcze, dobrze, że rodzinka jest już bezpieczna. Suczka śliczna, na zdjęciu nie widać jakiej jest wielkości ale z mordki bardzo w typie jagdteriera. Trudna sytuacja, szczeniaczki jeśli mają nawet te 4 tygodnie to jeszcze co najmniej dwa tygodnie powinny być z matką, tylko gdzie znaleźć osobę, która da radę się nimi wszystkimi zaopiekować przez ten czas :/ Nie wiem, na razie musza byc w kojcu. TZ jedzie jutro dostarczyć jakąś lepsza karme dla mamuśki. Wczoraj miałam doła, byłam podłamana, bo ledwo zdażylam nacieszyć się uratowaniem Poli z pola, a tu kolejne nieszczęście :( Ale jak nie szukać pomocy dla takich kruszynek :( Quote
Marysia R. Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Tolu, w ich sytuacji ten kojec to dla nich wybawienie :) Teraz, kiedy są bezpieczne można spokojnie szukać dla nich jakiegoś innego miejsca. Quote
elik Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 12 godzin temu, elik napisał: Musimy uratować sunię ze szczeniaczkami. W tym celu zakładam im wątek i bardzo proszę odwiedzajcie Rodzinkę. Szukamy dla nich lokum. Około połowy kwietnia przyjmę sunię z jedną dziewczynką na BDT. Dla dwóch szczeniaczków musimy znaleźć inny DT lub hotelik. Słowo się rzekło :) Wątek byłby już wczoraj, ale po północy dogo padło. Poszłam i ja w jego ślady :) Bywajcie na wątku jak najczęściej, radźcie, pomagajcie, po prostu bądźcie :) Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 Byłam dzisiaj w schronisku, bo w niedziele jadą kolejne psinki no i chciałam zrobić zdjęcia szorstkiej suni, o którą pytała Gabi79. Suczka ma ok. 6 lat, spokojniutka, łagodna. Oto ona Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 Sunia w typie OH - bardzo chciałabym jej pomóc, ale na razie nie mam jak :( Tak bardzo przypomina mi Afrę... Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 Nowe psy w schronie mała suczka, drobniutka (dawny boks Abi, Daszki, Effi, Bezuni) Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 Młodziutki, nieduży piesek - ma na pół niewładne tylne łapki ( przebyta babeszjoza?), ciągnie nimi po ziemi, ma do krwi startą wierzchnią część obu tylnych łapinek :(:( Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 Malusi biduś, starszy kudłaczek - pisałam o nim jakiś czas temu, jak był jeszcze na kwarantannie Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 No i jeszcze Czekoladka, która już się pakuje Quote
Havanka Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Coś czuję, ze Anula z Bogusik nie przejdą obojętnie obok czarnego kudłaczka. Tyle tych psich bid, ze nie wiadomo, któremu pomóc w pierwszej kolejności. Mnie też zapadła w serce sunia w typie OH. Może spróbować wyciągnąc ja do hoteliku i zebrać deklaracje? To poważne wyzwanie, ale warto spróbować. 1 Quote
Tola Posted March 17, 2016 Author Posted March 17, 2016 6 minut temu, Havanka napisał: Coś czuję, ze Anula z Bogusik nie przejdą obojętnie obok czarnego kudłaczka. Tyle tych psich bid, ze nie wiadomo, któremu pomóc w pierwszej kolejności. Mnie też zapadła w serce sunia w typie OH. Może spróbować wyciągnąc ja do hoteliku i zebrać deklaracje? To poważne wyzwanie, ale warto spróbować. Dobry pomysł, bardzo dobry, tylko dobrze byłoby, aby wątek założył ktoś inny i próbował "zciągnąć" swoich znajomych... Kto chętny? Sunia wspaniała!!! Spróbuję napisać do Marlena :), ktora adoptowała Afrę, może rozejrzy się z kolejnym fajnym domkiem... Quote
Recommended Posts