Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cudne koty, te długowłose powinny szybko znaleźć domki.

Jest i biało niebieski, piękny.

Czekam na jakieś dane o nich i będę ogłaszać.

Posted

Domy mają już wszystkie koty długowłose i te krótkowłose w lepszej kondycji.

Pozostały koty słabsze no i niestety te starsze.

Reszta kotów zostanie w środę przekazana lubelskiej kociej fundacji i to oni zajmą się ich adopcjami.

Koty są bardzo wystraszone, siedzą wtulone w siebie, tak mi ich żal :(

Dzisiaj z TZ zabraliśmy najdrobniejszą koteczkę Szarlotkę, pojechała do gabinetu, będzie leczona (świerzbowiec) no i poproszę o pomoc w ogłaszaniu.

Bardzo chciałam zabrać jeszcze jednego kota, byłoby im raźniej, ale niestety u wetki nie ma miejsca :(

Koteczka  ma ok. 3 lat, jet wysterylizowana.

SG203430.jpg

Posted
7 minut temu, b-b napisał:

Mnie ten zauroczył :)

SG203432.jpg.d2c3ec129b81f02d520d07a8769

Tego już chyba nie ma....

Na pewno pozostały koty białe  i te biało - rude.

Dzisiaj był tez biało czarny kocurek.

Posted

Maurycy je mokre jedzonko. Po konsultacji z wet podaję mu saszetki i suchą karmę dla kociąt bo jest bardzo chudy...Już się nie zaszywa w kąt, tylko siedzi w budce, albo na kanapie. Po nocy kuweta pełna, mokra karma zjedzona... uffff. Na razie nie zapoznaję z Kazanem, wystarczy mu tego stresu co ma. Maurycy skradł serce mojemu TZ.

Posted
6 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Maurycy je mokre jedzonko. Po konsultacji z wet podaję mu saszetki i suchą karmę dla kociąt bo jest bardzo chudy...Już się nie zaszywa w kąt, tylko siedzi w budce, albo na kanapie. Po nocy kuweta pełna, mokra karma zjedzona... uffff. Na razie nie zapoznaję z Kazanem, wystarczy mu tego stresu co ma. Maurycy skradł serce mojemu TZ.

Tak, na zdjęciach  też już widać, ze jest lepiej. Królewicz Maurycy w pełni wyluzowany, ale pewnie do momentu, kiedy zobaczy Kazana.

Ma bardzo ładne umaszczenie.

Korzystając już z pieniędzy zebranych na bazarku ogłoszeniowym, wykupiłam Morelowi odświeżenia, na razie do 17.02.

P1020446.JPG

• Upvote 1
Posted

Wreszcie dostałam się na dogo!!!

Terra, Havanka - bardzo dziękuję za pomoc w ogłaszaniu, wkrótce odezwa się kolejne domki :)

Dzisiaj dowiadywałam się o Szarlotkę - koteczka bardzo przytulaśna, chodzi za p.Magdą i prosi o głaski :)

Wkrótce będą nowe zdjęcia koteczki.

Maurycy cudny, widać potrzeba mu więcej czasu, będzie dobrze!

Chciałam jeszcze podzielić się z Wami wspaniałą informacją - kolejne psiaki z zamojskiego schroniska w sobotę zaczną nowe życie - wszystkie jadą do szafirki http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif

Bardzo dziękuję Anuli, Bogusik, Gabi79 za taką decyzję http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,001_Xq_orig.gif

A oto kolejni szczęściarze:

spanielek

P1200072.JPG.97a73a01da41e7aef6f5113d23b

czarna sunieczka, dawna koleżanka z boksu Abi (ma już wspaniały dom)

P1200091.JPG.bc089c533528d73ed551d5217e7

jasna mała sunia z tego samego boksu

P1200141.JPG.6cfa6e5d89b189fda961d43fd7e

P1200142.JPG.75f7a38f6b13b56acead4f1a01d

szczeniak ( drugi z lewej)

P1200153.JPG.3c127f2dcf33e0e2b5f66677af4

Posted

Dawno mnie tu nie było ....Weszłam i patrze na te znajome boksy ...i te psiny. i zwyłam się jak głupia ...

Jak to dobrze ,ze kazdy z nas robi tak wiele i ratuje te biedactwa .Marta szacunek wielki !!

Posted

Oli,biedny psiak,zresztą wszystkie psiaki tam są biedne.Tak bardzo mi ich jest żal.Szczeniaczki są śliczne,może ktoś ich wypatrzy.Dobrze,że większość kotków znalazła domy.Mi wpadł w oko podobny do królewicza Maurycego tylko z równo ułożoną sierścią czarną na pysiu.Gdyby nie mój Miki o drugiego królewicza bym walczyła.

Posted
3 godziny temu, Anula napisał:

Mi wpadł w oko podobny do królewicza Maurycego tylko z równo ułożoną sierścią czarną na pysiu

To koteczka była. Jak przyjechałam, to z długowłosych był już tylko Maurycy. Poza tym, jak dzwoniłam do wet, to powiedziałam o kocurku, nie miałam pojęcia, że to drugie cudo to koteczka...Mam tylko nadzieję, że dobrze trafiła...

Maurycy nadal nieufny, nie bardzo daje się głaskać. O ile na początku był obojętny, to teraz po prostu unika kontaktu, przemieszcza się, omija i chowa się do budki..Pewnie tak jest jak pisze Tola, potrzebuje czasu na oswojenie się z nową sytuacja...