Havanka Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 Na szczęście wszystkie koty są ładne i raczej zadbane. Mają duże szanse na nowe domy. Quote
terra Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 Cudne koty, te długowłose powinny szybko znaleźć domki. Jest i biało niebieski, piękny. Czekam na jakieś dane o nich i będę ogłaszać. Quote
Alaskan malamutte Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 Królewicz już u mnie. TZ dał mu na imię Maurycy, i chyba nie będzie szukał domu 2 Quote
Alaskan malamutte Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 Jest cudny. Bardzo zestresowany, schował się do budki i nie wychodzi....Za rada Toli daliśmy mu święty spokój, nie dotykamy, nie głaszczemy....Serce się kraje... 2 Quote
elficzkowa Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 Cudownie ! Maurycy, czy Ty wiesz, że masz już cudowny dom ! Powodzenia ! Piękny ten Maurycy, prawdziwy Królewicz. Quote
Tola Posted February 8, 2016 Author Posted February 8, 2016 Domy mają już wszystkie koty długowłose i te krótkowłose w lepszej kondycji. Pozostały koty słabsze no i niestety te starsze. Reszta kotów zostanie w środę przekazana lubelskiej kociej fundacji i to oni zajmą się ich adopcjami. Koty są bardzo wystraszone, siedzą wtulone w siebie, tak mi ich żal :( Dzisiaj z TZ zabraliśmy najdrobniejszą koteczkę Szarlotkę, pojechała do gabinetu, będzie leczona (świerzbowiec) no i poproszę o pomoc w ogłaszaniu. Bardzo chciałam zabrać jeszcze jednego kota, byłoby im raźniej, ale niestety u wetki nie ma miejsca :( Koteczka ma ok. 3 lat, jet wysterylizowana. Quote
Tola Posted February 8, 2016 Author Posted February 8, 2016 7 minut temu, b-b napisał: Mnie ten zauroczył :) Tego już chyba nie ma.... Na pewno pozostały koty białe i te biało - rude. Dzisiaj był tez biało czarny kocurek. Quote
b-b Posted February 8, 2016 Posted February 8, 2016 U mnie kota nie może być bo mój Bobik by go zjadł. Quote
Alaskan malamutte Posted February 9, 2016 Posted February 9, 2016 O 8.02.2016o21:13, mar.gajko napisał: Piękne kociska. Zostało jeszcze 4 kocurki i trzy kotki. Quote
terra Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Które zostały, w jakim wieku? Szarlotkę ogłosiłam. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 Maurycy je mokre jedzonko. Po konsultacji z wet podaję mu saszetki i suchą karmę dla kociąt bo jest bardzo chudy...Już się nie zaszywa w kąt, tylko siedzi w budce, albo na kanapie. Po nocy kuweta pełna, mokra karma zjedzona... uffff. Na razie nie zapoznaję z Kazanem, wystarczy mu tego stresu co ma. Maurycy skradł serce mojemu TZ. Quote
Havanka Posted February 10, 2016 Posted February 10, 2016 6 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Maurycy je mokre jedzonko. Po konsultacji z wet podaję mu saszetki i suchą karmę dla kociąt bo jest bardzo chudy...Już się nie zaszywa w kąt, tylko siedzi w budce, albo na kanapie. Po nocy kuweta pełna, mokra karma zjedzona... uffff. Na razie nie zapoznaję z Kazanem, wystarczy mu tego stresu co ma. Maurycy skradł serce mojemu TZ. Tak, na zdjęciach też już widać, ze jest lepiej. Królewicz Maurycy w pełni wyluzowany, ale pewnie do momentu, kiedy zobaczy Kazana. Ma bardzo ładne umaszczenie. Korzystając już z pieniędzy zebranych na bazarku ogłoszeniowym, wykupiłam Morelowi odświeżenia, na razie do 17.02. 1 Quote
terra Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Maurycy jest śliczny, trzymam kciuki za jego zdrowie i jego nowy domek :) Teraz, kiedy czuje się pewniej, szybko wróci do formy. Quote
Tola Posted February 11, 2016 Author Posted February 11, 2016 Wreszcie dostałam się na dogo!!! Terra, Havanka - bardzo dziękuję za pomoc w ogłaszaniu, wkrótce odezwa się kolejne domki :) Dzisiaj dowiadywałam się o Szarlotkę - koteczka bardzo przytulaśna, chodzi za p.Magdą i prosi o głaski :) Wkrótce będą nowe zdjęcia koteczki. Maurycy cudny, widać potrzeba mu więcej czasu, będzie dobrze! Chciałam jeszcze podzielić się z Wami wspaniałą informacją - kolejne psiaki z zamojskiego schroniska w sobotę zaczną nowe życie - wszystkie jadą do szafirki Bardzo dziękuję Anuli, Bogusik, Gabi79 za taką decyzję A oto kolejni szczęściarze: spanielek czarna sunieczka, dawna koleżanka z boksu Abi (ma już wspaniały dom) jasna mała sunia z tego samego boksu szczeniak ( drugi z lewej) Quote
Tola Posted February 11, 2016 Author Posted February 11, 2016 jeszcze szczeniaki; moje serce skradła ta maleńka sunieczka "krówka" jasna sunia Oli, któremu nie udało się pomóc :( Quote
Tola Posted February 11, 2016 Author Posted February 11, 2016 Przed chwilką miałam bardzo fajny tel. z Warszawy z zapytaniem o Szarlotkę, trzymajcie kciuki. Quote
funia Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Dawno mnie tu nie było ....Weszłam i patrze na te znajome boksy ...i te psiny. i zwyłam się jak głupia ... Jak to dobrze ,ze kazdy z nas robi tak wiele i ratuje te biedactwa .Marta szacunek wielki !! Quote
funia Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Po niedzieli beda zdjecia niewidomego 15 letniego psa.Bedziemy starali się wspólnymi siłami znależć mu dom . Quote
Anula Posted February 11, 2016 Posted February 11, 2016 Oli,biedny psiak,zresztą wszystkie psiaki tam są biedne.Tak bardzo mi ich jest żal.Szczeniaczki są śliczne,może ktoś ich wypatrzy.Dobrze,że większość kotków znalazła domy.Mi wpadł w oko podobny do królewicza Maurycego tylko z równo ułożoną sierścią czarną na pysiu.Gdyby nie mój Miki o drugiego królewicza bym walczyła. Quote
Alaskan malamutte Posted February 12, 2016 Posted February 12, 2016 3 godziny temu, Anula napisał: Mi wpadł w oko podobny do królewicza Maurycego tylko z równo ułożoną sierścią czarną na pysiu To koteczka była. Jak przyjechałam, to z długowłosych był już tylko Maurycy. Poza tym, jak dzwoniłam do wet, to powiedziałam o kocurku, nie miałam pojęcia, że to drugie cudo to koteczka...Mam tylko nadzieję, że dobrze trafiła... Maurycy nadal nieufny, nie bardzo daje się głaskać. O ile na początku był obojętny, to teraz po prostu unika kontaktu, przemieszcza się, omija i chowa się do budki..Pewnie tak jest jak pisze Tola, potrzebuje czasu na oswojenie się z nową sytuacja... Quote
Recommended Posts