Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Cioteczki, mam ważną prośbę...

Czy Któraś z Was często przebywa w schronisku i jest w stanie coś więcej powiedzieć o tym psie?

(zdjęcie z fp)

Mam znajomego maszera, który mnie prosił o więcej informacji. O KONTAKT z wolontariuszem.
Najprawdopodobniej jest to zaginiony pies!

Edited by Ty$ka
Posted

Ja go nie pamietam....Kiedy było robione to zdjęcie ?? Jeśli to czyjś pies to moze nawet gdy nie ma go już w schronie to uda się ustalić dane tej osoby ...
Ale trzeba pojechać niedługo do schronu .

Posted

[quote name='Ty$ka']Na facebooku jest od 10września. Fakt, długo, ale oby jeszcze był... To ważne.[/QUOTE]

Z jakiego miejsca zaginął ?
Nie obiecuje .ale moze po niedzieli uda mi się pojechać i zobaczyć .

Posted

Ta osoba ,której sie zagubił powinna tam pojechać ze zdjęciem i dowodem na to ,.ze to jego pies i próbować go odzyskać /( w razie wyadoptowania ze schronu ) Ja bym tak zrobiła .;)

Posted

[quote name='terra']Trzymam kciuki, żeby Riko się udało. Szkoda byłoby psiaka.
Gdzieś czytałam, że w Lublinie jest dobry behawiorysta, może przyjrzałby się sytuacji z boku i rozpoznał problem.[/QUOTE]

Obyło się bez behawiorysty; Riko potrzebował czasu i cierpliwości nowej Rodziny i otrzymał to wszystko.
Zrozumiał, ze to jego miejsce już na stałe i nie musi walczyć o pozycję:)
Zachowuje się prawie nienagannie; "prawie", bo wciąż robi podkopy w ogrodzeniu.

Posted

[quote name='funia']Ta osoba ,której sie zagubił powinna tam pojechać ze zdjęciem i dowodem na to ,.ze to jego pies i próbować go odzyskać /( w razie wyadoptowania ze schronu ) Ja bym tak zrobiła .;)[/QUOTE]
Dziękuję, przekazałam dalej. Faktycznie pies został zaadoptowany ok. 2tyg temu. Będzie o niego walczył.

Posted

[quote name='Ty$ka']Dziękuję, przekazałam dalej. Faktycznie pies został zaadoptowany ok. 2tyg temu. Będzie o niego walczył.[/QUOTE]
To tajemnica skąd zaginał pies?
Podali dane osoby ,która go adoptowała?

Posted

[quote name='funia']To tajemnica skąd zaginał pies?
Podali dane osoby ,która go adoptowała?[/QUOTE]
Będą się na pewno zasłaniali ochrona danych...

Posted

[quote name='Tola']Obyło się bez behawiorysty; Riko potrzebował czasu i cierpliwości nowej Rodziny i otrzymał to wszystko.
Zrozumiał, ze to jego miejsce już na stałe i nie musi walczyć o pozycję:)
Zachowuje się prawie nienagannie; "prawie", bo wciąż robi podkopy w ogrodzeniu.[/QUOTE]

Bardzo się cieszę, że Riko się zmienił, niechby jeszcze przestał kopać.

Pomponiku ['] :(

Posted

[quote name='funia']To tajemnica skąd zaginał pies?
Podali dane osoby ,która go adoptowała?[/QUOTE]
Nie wiem, dostałam lakoniczną odpowiedź. Ja sama tej osoby (prawowitego właściciela psa) nie znam - to znajomy mojego znajomego maszera (który poprosił mnie o skontaktowanie właśnie z właścicielem tego psa i pomoc).
Ma jutro rozmawiać z Szefem (taką odpowiedź dostałam) i dokładnie się dowiedzieć. Dzisiaj dowiedział się tyle, że pies został zaadoptowany - właśnie o czym Tola wspomniała: ochrona danych.

Posted

Nie wiem czy pamiętacie Barnabę = psa, który pozostał sam w gospodarstwie po śmierci właściciela
http://www.dogomania.pl/forum/threads/179364-Zmarł-właściciel-Barnaba-pozostał-sam-JUZ-MA-DOM!!!
Dzięki pomocy dogomaniaków bardzo szybko znalazł wspaniały dom pod Warszawą.
Wczoraj zadzwonił p. Darek - wypoczywał parę dni w okolicach Zamościa (mają tu chałupę) no i znalazł małą, czarną suczkę, bardzo wychudzoną.
Zadzwonił w nadziei, ze może mam jakieś miejsce w dt w naszych stronach, bo dzisiaj wracali już do siebie.
Miejsca nie mam, ale zaoferowałam pomoc w ogłoszeniach, a mała miała zostać na tymczasie u p. Darka.
Dzisiaj TZ zadzwonił jak mała się sprawuje, jak zniosła podróż no i okazało się, ze suczka nie jest już na tymczasie - zostaje na stałe;)
Szczęściara:evil_lol:
Drugi zamojski pies znalazł przystań u p. Darka:lol:
U Barnaby i Rotki wszystko ok - Barnaba trochę poszczekuje na nowego lokatora, Rotka opiekuje się małą;-)

Posted

[quote name='Tola']Nie wiem czy pamiętacie Barnabę = psa, który pozostał sam w gospodarstwie po śmierci właściciela
http://www.dogomania.pl/forum/threads/179364-Zmarł-właściciel-Barnaba-pozostał-sam-JUZ-MA-DOM!!!
Dzięki pomocy dogomaniaków bardzo szybko znalazł wspaniały dom pod Warszawą.
Wczoraj zadzwonił p. Darek - wypoczywał parę dni w okolicach Zamościa (mają tu chałupę) no i znalazł małą, czarną suczkę, bardzo wychudzoną.
Zadzwonił w nadziei, ze może mam jakieś miejsce w dt w naszych stronach, bo dzisiaj wracali już do siebie.
Miejsca nie mam, ale zaoferowałam pomoc w ogłoszeniach, a mała miała zostać na tymczasie u p. Darka.
Dzisiaj TZ zadzwonił jak mała się sprawuje, jak zniosła podróż no i okazało się, ze suczka nie jest już na tymczasie - zostaje na stałe;)
Szczęściara:evil_lol:
Drugi zamojski pies znalazł przystań u p. Darka:lol:
U Barnaby i Rotki wszystko ok - Barnaba trochę poszczekuje na nowego lokatora, Rotka opiekuje się małą;-)
Wspaniale !!!!!!!!!
Ukłony dla Pana Darka !

Posted

[quote name='malagos']i więcej takich panów Darków, ludzi przez duze L!!

Masz racje - tego trzeba życzyć wszystkim potrzebującym psiakom.

Mam kolejną bardzo dobrą wiadomość - amstafka Mojra wreszcie doczekała się własnego domu i 1.10 pojechała aż do Koszalina.:multi:
Suczka czekała w hoteliku u Murki ponad rok - ale warto było czekać na taki dom!

http://www.dogomania.pl/forum/threads/229600-MOJRA-CZYLI-SŁODKA-BUŁKA-ułożona-przyjazna-amstafka-ZNALAZŁA-DOM!-)