mari23 Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 odwiedzam zamojskie psiaczki i cieszę się z dobrych wieści a sunia - taka słodka, kochaniutka..... ech, ludzie...... taką poczciwinkę na ulicę wyrzucić..... Quote
funia Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Śliczny burasek podobna do Kseni .Ma coś z Wilczaka CZechosłowackiego :evil_lol: KSENIA Quote
Tola Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 Zapraszam do Horynki, która jest już w hoteliku u Murki http://www.dogomania.pl/forum/threads/247498-Przywi%C4%85zana-do-drzewa-drutem-porzucona-ale-nadal-ufna-HORYNKA?p=21363433#post21363433 Quote
Ty$ka Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 (edited) Cioteczki, mam ważną prośbę... Czy Któraś z Was często przebywa w schronisku i jest w stanie coś więcej powiedzieć o tym psie? (zdjęcie z fp) Mam znajomego maszera, który mnie prosił o więcej informacji. O KONTAKT z wolontariuszem. Najprawdopodobniej jest to zaginiony pies! Edited October 5, 2013 by Ty$ka Quote
funia Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Ja go nie pamietam....Kiedy było robione to zdjęcie ?? Jeśli to czyjś pies to moze nawet gdy nie ma go już w schronie to uda się ustalić dane tej osoby ... Ale trzeba pojechać niedługo do schronu . Quote
Ty$ka Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Na facebooku jest od 10września. Fakt, długo, ale oby jeszcze był... To ważne. Quote
funia Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 [quote name='Ty$ka']Na facebooku jest od 10września. Fakt, długo, ale oby jeszcze był... To ważne.[/QUOTE] Z jakiego miejsca zaginął ? Nie obiecuje .ale moze po niedzieli uda mi się pojechać i zobaczyć . Quote
funia Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Ta osoba ,której sie zagubił powinna tam pojechać ze zdjęciem i dowodem na to ,.ze to jego pies i próbować go odzyskać /( w razie wyadoptowania ze schronu ) Ja bym tak zrobiła .;) Quote
funia Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Szukam pilnie transportu dla suczki (niedużej ).Zamość- Zielonka k/Warszawy . Quote
agusiazet Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 Zapraszam na książkowy bazarek dla zamojskiej Iwy: http://www.dogomania.pl/forum/threads/247691-Ksi%C4%85%C5%BCki-na-hotel-dla-Iwy-do-20-10-do-22-00-Zapraszam-same-fajne-czytad%C5%82a-%29 Quote
Tola Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 [quote name='terra']Trzymam kciuki, żeby Riko się udało. Szkoda byłoby psiaka. Gdzieś czytałam, że w Lublinie jest dobry behawiorysta, może przyjrzałby się sytuacji z boku i rozpoznał problem.[/QUOTE] Obyło się bez behawiorysty; Riko potrzebował czasu i cierpliwości nowej Rodziny i otrzymał to wszystko. Zrozumiał, ze to jego miejsce już na stałe i nie musi walczyć o pozycję:) Zachowuje się prawie nienagannie; "prawie", bo wciąż robi podkopy w ogrodzeniu. Quote
Tola Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 :-(:-(:-( Odszedł stary Pomponik, który końcówke swojego życia spędził kochany, zadbany w cudownym domu u AgiG http://www.dogomania.pl/forum/threads/212788-Pomponik(*)-ślepy-staruszek-dożył-szczęśliwie-swoich-dni-dzięki-wspaniałej-opiekunce Jedno z ostatnich zdjęć psiulka Quote
Ty$ka Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 [quote name='funia']Ta osoba ,której sie zagubił powinna tam pojechać ze zdjęciem i dowodem na to ,.ze to jego pies i próbować go odzyskać /( w razie wyadoptowania ze schronu ) Ja bym tak zrobiła .;)[/QUOTE] Dziękuję, przekazałam dalej. Faktycznie pies został zaadoptowany ok. 2tyg temu. Będzie o niego walczył. Quote
funia Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 [quote name='Ty$ka']Dziękuję, przekazałam dalej. Faktycznie pies został zaadoptowany ok. 2tyg temu. Będzie o niego walczył.[/QUOTE] To tajemnica skąd zaginał pies? Podali dane osoby ,która go adoptowała? Quote
funia Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 [quote name='Tola']:-(:-(:-( Odszedł stary Pomponik, który końcówke swojego życia spędził kochany, zadbany w cudownym domu u AgiG http://www.dogomania.pl/forum/threads/212788-Pomponik(*)-ślepy-staruszek-dożył-szczęśliwie-swoich-dni-dzięki-wspaniałej-opiekunce Jedno z ostatnich zdjęć psiulka Miał cudowne dwa lata u Agi ...Był bardzooo kochany . Pomponiku zawsze Cie pamiętam . Quote
Tola Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 [quote name='funia']To tajemnica skąd zaginał pies? Podali dane osoby ,która go adoptowała?[/QUOTE] Będą się na pewno zasłaniali ochrona danych... Quote
terra Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 [quote name='Tola']Obyło się bez behawiorysty; Riko potrzebował czasu i cierpliwości nowej Rodziny i otrzymał to wszystko. Zrozumiał, ze to jego miejsce już na stałe i nie musi walczyć o pozycję:) Zachowuje się prawie nienagannie; "prawie", bo wciąż robi podkopy w ogrodzeniu.[/QUOTE] Bardzo się cieszę, że Riko się zmienił, niechby jeszcze przestał kopać. Pomponiku ['] :( Quote
Ty$ka Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 [quote name='funia']To tajemnica skąd zaginał pies? Podali dane osoby ,która go adoptowała?[/QUOTE] Nie wiem, dostałam lakoniczną odpowiedź. Ja sama tej osoby (prawowitego właściciela psa) nie znam - to znajomy mojego znajomego maszera (który poprosił mnie o skontaktowanie właśnie z właścicielem tego psa i pomoc). Ma jutro rozmawiać z Szefem (taką odpowiedź dostałam) i dokładnie się dowiedzieć. Dzisiaj dowiedział się tyle, że pies został zaadoptowany - właśnie o czym Tola wspomniała: ochrona danych. Quote
Tola Posted October 6, 2013 Author Posted October 6, 2013 Nie wiem czy pamiętacie Barnabę = psa, który pozostał sam w gospodarstwie po śmierci właściciela http://www.dogomania.pl/forum/threads/179364-Zmarł-właściciel-Barnaba-pozostał-sam-JUZ-MA-DOM!!! Dzięki pomocy dogomaniaków bardzo szybko znalazł wspaniały dom pod Warszawą. Wczoraj zadzwonił p. Darek - wypoczywał parę dni w okolicach Zamościa (mają tu chałupę) no i znalazł małą, czarną suczkę, bardzo wychudzoną. Zadzwonił w nadziei, ze może mam jakieś miejsce w dt w naszych stronach, bo dzisiaj wracali już do siebie. Miejsca nie mam, ale zaoferowałam pomoc w ogłoszeniach, a mała miała zostać na tymczasie u p. Darka. Dzisiaj TZ zadzwonił jak mała się sprawuje, jak zniosła podróż no i okazało się, ze suczka nie jest już na tymczasie - zostaje na stałe;) Szczęściara:evil_lol: Drugi zamojski pies znalazł przystań u p. Darka:lol: U Barnaby i Rotki wszystko ok - Barnaba trochę poszczekuje na nowego lokatora, Rotka opiekuje się małą;-) Quote
funia Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 [quote name='Tola']Nie wiem czy pamiętacie Barnabę = psa, który pozostał sam w gospodarstwie po śmierci właściciela http://www.dogomania.pl/forum/threads/179364-Zmarł-właściciel-Barnaba-pozostał-sam-JUZ-MA-DOM!!! Dzięki pomocy dogomaniaków bardzo szybko znalazł wspaniały dom pod Warszawą. Wczoraj zadzwonił p. Darek - wypoczywał parę dni w okolicach Zamościa (mają tu chałupę) no i znalazł małą, czarną suczkę, bardzo wychudzoną. Zadzwonił w nadziei, ze może mam jakieś miejsce w dt w naszych stronach, bo dzisiaj wracali już do siebie. Miejsca nie mam, ale zaoferowałam pomoc w ogłoszeniach, a mała miała zostać na tymczasie u p. Darka. Dzisiaj TZ zadzwonił jak mała się sprawuje, jak zniosła podróż no i okazało się, ze suczka nie jest już na tymczasie - zostaje na stałe;) Szczęściara:evil_lol: Drugi zamojski pies znalazł przystań u p. Darka:lol: U Barnaby i Rotki wszystko ok - Barnaba trochę poszczekuje na nowego lokatora, Rotka opiekuje się małą;-) Wspaniale !!!!!!!!! Ukłony dla Pana Darka ! Quote
terra Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Dobre wieści, oby takich więcej i częściej :) Quote
malagos Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='terra']Dobre wieści, oby takich więcej i częściej :)[/QUOTE] i więcej takich panów Darków, ludzi przez duze L!! Quote
Tola Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 [quote name='malagos']i więcej takich panów Darków, ludzi przez duze L!! Masz racje - tego trzeba życzyć wszystkim potrzebującym psiakom. Mam kolejną bardzo dobrą wiadomość - amstafka Mojra wreszcie doczekała się własnego domu i 1.10 pojechała aż do Koszalina.:multi: Suczka czekała w hoteliku u Murki ponad rok - ale warto było czekać na taki dom! http://www.dogomania.pl/forum/threads/229600-MOJRA-CZYLI-SŁODKA-BUŁKA-ułożona-przyjazna-amstafka-ZNALAZŁA-DOM!-) Quote
Recommended Posts