Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Funia jest już po konsultacji...mam dwa wyjścia albo operować teraz albo obserwować czy nie rośnie a wtedy operacja musi odbyć się jak najszybciej.Nie wiem czy dobrze robię ale wstępnie uzgodniłam oprację na już.Funia miała pobraną krew do pełnej analizy i wieczorem wet zadzwoni jakie są wyniki,jeśki dobre to ustalamy termin zabiegu.Przed samym zabiegiem musi być wykonany rtg płuc czy są czyste.Wciąż mam wątpliwości, czy dobrze robię.Totalna załamka :shake:

Posted

Jolanta08 napisał(a):
Funia jest już po konsultacji...mam dwa wyjścia albo operować teraz albo obserwować czy nie rośnie a wtedy operacja musi odbyć się jak najszybciej.Nie wiem czy dobrze robię ale wstępnie uzgodniłam oprację na już.Funia miała pobraną krew do pełnej analizy i wieczorem wet zadzwoni jakie są wyniki,jeśki dobre to ustalamy termin zabiegu.Przed samym zabiegiem musi być wykonany rtg płuc czy są czyste.Wciąż mam wątpliwości, czy dobrze robię.Totalna załamka :shake:

Boze Jolu rozumie twoja troskę ....ale wiesz ,ze ja chyba też bym tak postąpiła....
CHociaż są różne opinie nt .wycinać czy zostawiać ...Ile wetów tyle opinii.:roll:

Posted

Decyzja zapadła ,Funia ma operację w piątek rano.Wyniki z analizy krwi są bardzo dobre zarówno morfologia ,wątrobowe jak i nerkowe.Przed operacją będą wykonane badania rtg i usg.Guzek zostanie zbadany hist-pat a przy okazji będą wyczyszczone ząbki. W piatek, proszę ,trzymajcie kciuki za Funię.

Posted (edited)

Jolanta08 napisał(a):
Decyzja zapadła ,Funia ma operację w piątek rano.Wyniki z analizy krwi są bardzo dobre zarówno morfologia ,wątrobowe jak i nerkowe.Przed operacją będą wykonane badania rtg i usg.Guzek zostanie zbadany hist-pat a przy okazji będą wyczyszczone ząbki. W piatek, proszę ,trzymajcie kciuki za Funię.

Joluś - jestem z Tobą i Funią myślami:glaszcze:.
Szkoda, ze do Ciebie tak daleko i możemy tylko pogadać przez tel.
Rozumiem Twój strach - musi być dobrze - nie ma innej opcji.

Edited by Tola
Posted (edited)

Kolejna tragedia:( - niewielka bezdomna suczka i 4 szczeniaki - juz do adopcji, na razie nie boja się ludzi, ale jak zostaną tam na dłużej to zdziczeją.

Cała psia rodzinka mieszka pod barakowozem, jest dokarmiana przez jedna z mieszkanek wsi.
Nie mam juz siły - brak dt, a na hotelik nie ma kasy.
Kto może pomóc?
piesek 1

Piesek 2

Edited by Tola
Posted

Dostałam odpowiedź na ogłoszenie szczeniaczków: Witam jestem zainteresowany adopcja pieska.Mam jednego upatrzonego z tych zdjec.Czy ten piesek szary jest jeszcze dostepny.czy to pies czy suczka? Pozdrawiam.Wojciech.

Odpisałam panu i poprosiłam o kontakt z Tolą.

Posted

Niunię odebrałam o godz.14,00 ,operacja bez powikłań ,ząbki wyczyszczone ale trzy trzeba było usunąć.Wyniki badania hist -pat najwcześniej po tygodniu.Funia została nazwana śpiewakiem bo tylko ona protestowała szczekaniem i to w różnych tonacjach przeciw pobytowi w szpitalu,reszta pacjentów była cicho (zresztą miałam szansę wysłuchać wokalu w jej wydaniu) Na razie jest słaba i mocno zniesmaczona kołnierzem.Przez tydzień antybiotyki a przez 4 dni leki przewibólowe.
Dziękuję w swoim i Funi imieniu za pamięć i trzymanie kciuków.Jesteście kochane
Tolu nie wiem jak Ci dziękować,wracaj szybko do zdrowia :buzi:

Posted (edited)

Jolanta08 napisał(a):
Jutro mam umówioną wizytę z Funią u weta.Wyczułam u Funi pod brzuszkiem koło sutka maleńki guzek więc koniecznie musimy sprawdzić co to jest.Trzymajcie kciuki za dobre wyniki.Poza tym u suni wszystko okey,zrobiła się tylko bardzo grymaśna i przebierna w jedzeniu.

Jolu, jak Funia się czuje?

Już wiem, pisałyśmy razem. Trzymaj się Funiu i wracaj do zdrowia !
Tolu, za Ciebie też trzymam kciuki ! Zdrowiej szybciutko !!!

Edited by Havanka
Posted (edited)

Havanka - terra - bardzo dziękuję za ogłoszenia:)
Zapytania są, ale na razie to tylko zapytania...
Jolu - dziękuję z bazarek, już wysłałam opisy i zdjęcia (Horynki i szczeniaków).

Dziękuję za pamięć, jest lepiej:cool3:

Edited by Tola
Posted

Jolanta08 napisał(a):
Niunię odebrałam o godz.14,00 ,operacja bez powikłań ,ząbki wyczyszczone ale trzy trzeba było usunąć.Wyniki badania hist -pat najwcześniej po tygodniu.Funia została nazwana śpiewakiem bo tylko ona protestowała szczekaniem i to w różnych tonacjach przeciw pobytowi w szpitalu,reszta pacjentów była cicho (zresztą miałam szansę wysłuchać wokalu w jej wydaniu) Na razie jest słaba i mocno zniesmaczona kołnierzem.Przez tydzień antybiotyki a przez 4 dni leki przewibólowe.

Dobrze, ze Funia po operacji, napędziła nam strachu...Teraz tylko czekamy na wynik, oczywiście pozytywny!
Jolu - Funiasta musi być zdrowa, bo gdzie jej będzie lepiej:cool3:

Posted

Havanka napisał(a):
Cieszę się, że wracasz Tolu do zdrowia ! Funia też musi być zdrowa, bo teraz właśnie jej życie ma sens !

Sunia na pewno to czuje i dlatego tak "śpiewała' w szpitalu;)

Porządkuję 1 stronę; próbuję uaktualnić dawne wątki psiaków, które znalazły domy, bo większość z nich nie otwiera się po wakacyjnej awarii dogomanii.
Nie wiem czy mi się to uda, ale może powolutku, powolutku...

Posted

Jolanta08 napisał(a):

Kciuki nadal zacisniete do wyniku !
A my Ci dziekujemy za dom dla Funi !!Bo charakterek to ona ma :cool3: