Tola Posted May 10, 2013 Author Posted May 10, 2013 Havanka napisał(a):Śliczny z niego maluch i śliczne imię dostał - Riko. Oby szybko znalazł swój dom. terra napisał(a):Cudny psiaczek z Riko. Taka malizna powinna szybko znaleźć domek. Oby wiek nie był przeszkodą. Jutro jadę na wieś - zobaczymy co z Fafikiem... Quote
Tola Posted May 11, 2013 Author Posted May 11, 2013 (edited) Gufi/Fafik siedzi u mnie nadal; dzisiaj zawieżlismy mu jedzenie - nie opuszczał nas ani na chwilkę; jest prześlicznym młodziutkim psiakiem (to na pewno chłopiec)., ząbki ma jak perełeczki. Dostał dzisiaj preparat przeciwko kleszczom (ma ich sporo), następnym razem spróbuje go odrobaczyć i zobaczę, jak radzi sobie ze smyczą. Jak on patrzył jak odjeżdzalismy:roll: Teraz noce są teraz ciepłe, podobno śpi w stodole. Ale najgorsze jest to, ze u nas nie ma jeszcze bramy, a obok bardzo ruchliwa droga, łącząca 2 znane miejscowości wypoczynkowe, spory ruch, kierowcy jeżdżą dosyć szybko. A Fafik biega , jak nas nie ma:shake: Nie wiem co z nim będzie, nie mam go gdzie zabrać:-( Bardzo proszę o pomoc. Fafik dzisiaj Edited May 11, 2013 by Tola Quote
Tola Posted May 11, 2013 Author Posted May 11, 2013 (edited) Tak pięknie jestem umaszczony Edited May 11, 2013 by Tola Quote
Havanka Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Ależ śliczny z niego psiaczek ! Zdjęcia bardzo ładne. Zaraz dam kilka do ogłoszeń. Quote
Tola Posted May 11, 2013 Author Posted May 11, 2013 Dzięki Havanka:) Tablicę zrobiłaś? Wrzuciłam psiaka tutaj:http://www.dogomania.pl/forum/threads/243320-Dam-DS-psu-który-akceptuje-koty-okolice-Warszawy Quote
Havanka Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 [quote name='Tola']Dzięki Havanka:) Tablicę zrobiłaś? Wrzuciłam psiaka tutaj:http://www.dogomania.pl/forum/threads/243320-Dam-DS-psu-który-akceptuje-koty-okolice-Warszawy Ogłoszenie na Tablicy zrobiłam, ale poszło do sprawdzenia. Quote
Tola Posted May 11, 2013 Author Posted May 11, 2013 Havanka napisał(a):Ogłoszenie na Tablicy zrobiłam, ale poszło do sprawdzenia. Ja nie robiłam, więc powinni zostawić. Quote
malagos Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 O Fafiku mówiłaś mi, Tolu? Rzeczywiście super psiaczek! Quote
funia Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 [quote name='Tola']Trzymam kciuki za Kajtka - może i jemu sie poszczęści. Właśnie wróciliśmy - maluch juz w dt. Tak jak piała Havanka - psiak jest miniaturkowy - wazy ok 5 kg. Został zaszczepiony, odrobaczony, zadra go wykąpała (stąd może ten puch:cool3:). W ksiązeczce z gminy ma wpisane 5 lat, ale jest chyba starszy. Nie wiem jak takie maleństwo dało sobie radę od stycznia - był co prawda dokarmiany przez ludzi, ale żył sam. Psiak jest bardzo łagodny, cały czas chce na kolana. Po przyjezdzie od razu próbował zaprzyjaznić się z rezydentami. Koty go nie interesują, autem jezdzi bez problemu, kąpiel zniósł jak przyjemność, pieknie chodzi na smyczy. I wciąż chce się tulić, być na kolanach. Napiszcie do becialublin ,ona szukała takiego psa ...Ktoś z fundacji pies na zakręcie miał jakis domek ,,,, Ja też mam dom dla takiego malego pieska ,ale nie jestem pewna na 100% .... Znajomi dbają owszem ,ale blisko jest ruchliwa ulica .....A tam ogrodzenie nie bardzo ..No i 50 kg pies na podwórku ...lagodny ale sama nie wiem ...Prosza mnie juz pare miesiecy o małego pieska ,,,, Quote
Tola Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 (edited) [quote name='malagos']O Fafiku mówiłaś mi, Tolu? Rzeczywiście super psiaczek! Tak - mówiłam o Fafiku. Mam wieleki problem, ogrodzenie mam jeszcze niepełne, Fafik biega po wsi, a ja mam 30 km, żeby tam dojechać. [quote name='funia']Tola ile ten Fafik moze wazyć ? Ok 8 - 9 kg - jest bardzo delikatnej budowy, a przy tym wychudzony. Dzięki funia - zaraz napiszę do Beci. Edited May 13, 2013 by Tola Quote
agusiazet Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Marta, to któremu pieskowi mam zrobić ogłoszenia, bo się pogubiłam? Quote
Tola Posted May 13, 2013 Author Posted May 13, 2013 agusiazet napisał(a):Marta, to któremu pieskowi mam zrobić ogłoszenia, bo się pogubiłam? Aga - któremu chcesz. Oba psiaki w potrzebie, a ogłoszeń nigdy za wiele. Quote
Becia Lublin Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Dzięki funia - zaraz napiszę do Beci.[/QUOTE] Tola ja szukałam, ale suni :) kobieta chciała jak najszybciej, najlepiej do końca tygodnia.. w końcu wyadoptowałą inną bidę, która znalazła z ogłoszenia Quote
Tola Posted May 14, 2013 Author Posted May 14, 2013 Fafik nadal u mnie na posesji. Dzisiaj został zmierzony - ma 40 cm wysokości. Zrobił się śmielszy - wchodzi do domu, daje się posadzić na kolana. Tylko wciąż wieje na widok szczotki do czesania. Niestety - nie potrafi chodzić na smyczy. Dzisiaj miałam tez tel w sprawie Riko - dzwoniła pani z Jędrzejowa. Che starszego pieska do bloku. Ma się zastanowić i ewentualnie oddzwoni. Quote
terra Posted May 14, 2013 Posted May 14, 2013 To ktoś dał mu do wiwatu, jeśli boi się szczotki. Biedaczek. A on musi być czesany. Trzymam kciuki za Riko. Quote
Havanka Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Czy pani z Jędrzejowa odezwała się w sprawie Riko? Quote
funia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 (edited) Byłysmy dzisiaj z handzią w schronie... Jest przypadek na cito .Proszę wszystkich lokalnych i poza zamojskich działaczy o pomoc !!!! Szczcenie około 6 mc ( wet mówi ,ze jest niewidome ) Wstawię zaraz zdjęcia .Sa byle jakie ale tylko takie udało się zrobic . handzia ma jeszcze coś z komórki. Nie wiedziałysmy ,ze jest niewidome( pracownicy nie wiedzieli ) zauważyłyśmy tylko jego osowiałość . Jest upał .Fakt ,ale coś mnie niepokoi . Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Na tej fotce widać takie zmrużone oczka .... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited May 17, 2013 by funia Quote
funia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Chodzi mi o pieska w kolorze czekoladowym,te maleństwa są po prostu w kadrze bo cały czas bardzo do nas chciały .... Quote
handzia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 (edited) Wstawiam zdjęcia sunieczki, która dzisiaj bardzo zapadła nam z funią w serca. cały dzień o niczym innym nie myślimy :( Ona bardzo potrzebuje naszej pomocy...Niewidoma suczka w schronie nie ma żadnych szans :( Kiedy pierwszy raz ją zobaczyłyśmy, byłyśmy pewne, że jej coś dolega, zachowywała się nienaturalnie, jak na szczeniaka. Potem dowiedziałyśmy się, że ona nie widzi...Faktycznie, jedno oczko ma mocno przymknięte (widać na zdjęciu funi)... W schronie jest od ok. tygodnia, jest wychudzona i zaniedbana...Bardzo chcialybysmy dla niej coś znaleźć. Jutro funia założy jej osobny wątek, nie możemy jej tak zostawić. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited May 17, 2013 by handzia Quote
terra Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Biedna malutka, może to da się wyleczyć? Powieki wyglądają na zaczerwienione (może jest alergikiem), chociaż przy jej umaszczeniu to może być naturalne. Quote
Tola Posted May 18, 2013 Author Posted May 18, 2013 (edited) [quote name='Havanka']Czy pani z Jędrzejowa odezwała się w sprawie Riko? Pani z Jędrzejowa nie oddzwoniła, a była już właściwie zdecydowana ... Szczeniak sunia faktycznie wymaga natychmiastowej pomocy, ona nie da rady w schronie chociażby z jedzeniem. Myślę, ze własny wątek i wydarzenie mogą przynieść ratunek Pamiętacie niewidomego Krecika z naszego schronu; dzięki dogomaniakom bardzo szybko znalazł własny dom. http://www.dogomania.pl/forum/threads/108080-Losie-zabrałeś-mi-wzrok-nie-odbieraj-nadziei-Krecik-ma-dom!!! Edited May 18, 2013 by Tola Quote
Recommended Posts