Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
jak dla mnie to nie Łajtek...

Moim zdaniem to inny pies; Łajtek był trochę innej budowy...
Z daleka faktycznie jest podobieństwo.
Warto przy kolejnej wizycie w schronie sprawdzić to....

Edited by Tola
Posted

Tola napisał(a):
Do zamojskiego schronu wraca "stare" - znowu nie można wyprowadzać psów do zdjęć, czyli nie ma możliwości uzyskania żadnych informacji na temat zachowania psa.

Nadal jesteśmy w średniowieczu!!! Taka sytuacja zapewne ma miejsce tylko u nas!

Posted (edited)

Bardzo proszę o pomoc dla Lizy z padaczką.
Suczka miała tomograf, ma wgniecenie w czaszce, w którym zbiera się płyn. Operację weci odradzają ,ale jest szansa osuszenia tego miejsca...
Byc może wyeliminuje to ataki padaczki...

Ostatnia partia leków kosztowała ponad 200 zł, ale jest to być może ratunek dla suni...
Liczy się najmniejsza nawet wpłata.

[quote name='Murka']N

Lizę odebrałam z lecznicy po południu; nie miała u weta żadnych ataków :smile:
Skonsultowałam z naszym wetem zalecenia z Lublina (z kliniki, gdzie Liza miała tomograf), oni proponują podawanie przez 4 tygodnie antybiotyku, aby obsuszyć to newralgiczne miejsce w czaszce. Wet wyposażył mnie więc w antybiotyki na cały miesiąc, podał też dzisiaj od razu dożylnie pierwszą dawkę. Przez kolejne 9 dni mam podawać suni zastrzyki, a potem będą tabletki.
No i zobaczymy... W klinice podali też nazwę leku, który można podawać z Luminalem zamiast Bromku (gdyby występowały ataki). Także jakieś opcje dla Lizy są, a co z tego wyjdzie to czas pokaże.

Odnośnie kosztów: Solu Medrol kosztował 70 zł, natomiast doszły jeszcze antybiotyki i to wszystko razem kosztowało 248,90 zł.
Na prośbę Toli na Fundację ZEA wet wystawił fakturę na 200 zł, a reszta poszła na nas:
http://images41.fotosik.pl/2051/138b839f988ff7fagen.jpg

A tutaj rozpiska tego co Liza dostała:
http://images34.fotosik.pl/669/9a97e495c60f64d8gen.jpg

Kupiłam też dwa opak. Luminalu (13 zł):
http://images43.fotosik.pl/1844/a3e920e0b1ee983dgen.jpg

Edited by Tola
Posted

[quote name='terra']Mam pytanie z ogłoszenia, czy sunie szczeniaczki nadal szukają jeszcze domu?[/QUOTE]
Trudno powiedzieć ...bo jak byłam w poniedziałek to została jedna ,ale znowu mogły dojśc nowe.

Posted

DAlsza częśc zdjęć ...mecze je od tygodnia wybaczcie , ale naprawde nie mam czasu bo załatwiam ważne sprawy .A nasze urzędy to ...boze zmiłuj sie.

Na marginesie opisze jak młody pan urzednik średniego szczebla obsługuje interesantów ....

Na wchodzące interesantki (czyli ja i ze mna członek rodziny ) reaguje znudzeniem ,pozycja na fotelu przechylona do tyłu z załozonymi rękami jak na plaży w Miedzyzdrojach ...koszula z racji załozonych rak za głową i przechylonej pozycji ciała powoduje ,ze brzuch i jego owłosiona częśc ukazuje sie nam petentkom w dużej okazałości .Po tej próbce można domniemywać iz Pan urzednik jest bujnie obdarzony przez matkę nature ( sory ,zboczenie zawodowe).My troche zniesmaczone co zapewno ukazały nasze miny nie powodujemy u pana zawstydzenia wręcz przeciwnie dostajemy reprymende ,ze jak to ,to nie wiemy gdzie sie takie rzeczy załatwia.???i wogóle jest zły ,ze tak perfidnie przerwało mu się jego rozmowę z kolega z sasiedniego biurka ...
Szok !!!!!!!!!!!
Zwykle reaguje na tego typu rzeczy ,ale szczerze powiem ze z taka ignorancją spotykam się pierwszy raz ....z reszta ...ten buszmeński brzuch nas dobił i opadły nam ręce......
Pozdrawiamy panów

Suczki od strony pola .

Uploaded with ImageShack.us

Suczka ON.spokojna.

Posted

Postaram się o nowe zdjęcia niebawem .
Poszukiwany duży pies lub sunia na posesje .Musze wytypować coś na cito bo dom dobry i pod okiem naszej kolezanki z dogo.

Posted

funia, a może nada się ten leżący bernardynek?

Pytających o szczeniaczki odesąłłam pod nry telefonów.
Miałam też pytanie o pieska, ale napisałam, że są same suczki. Ale skoro może są nowe, to może są i pieski?

Tak na marginesie opisanej przez Ciebie historyjki. Szkoda, że nie cyknęłaś zdjęć z komentarzem, uhhh, ale mnie brzucho rajcuje, pokażę koleżance ;)
A poważnie: pan urzędas i tyle.

Posted

[quote name='terra']funia, a może nada się ten leżący bernardynek?

Pytających o szczeniaczki odesąłłam pod nry telefonów.
Miałam też pytanie o pieska, ale napisałam, że są same suczki. Ale skoro może są nowe, to może są i pieski?

Tak na marginesie opisanej przez Ciebie historyjki. Szkoda, że nie cyknęłaś zdjęć z komentarzem, uhhh, ale mnie brzucho rajcuje, pokażę koleżance ;)

A poważnie: pan urzędas i tyle.[/QUOTE]
Tak wezmę go też pod uwagę .Ale ostateczna decyzja nalezy do adoptujących .

PS.Cyknęłabym ,ale zostałam zaskoczona totalnie ....

Posted (edited)

Byłysmy znowu w schronisku .mamy tony zdjęc ...
Jak na razie na cito dom dla szczeniaczkii około 5 mcy.
Biedna jest taka wystraszona a jej oczy ....

Nie wiem czy jest sens wstawiania tych zdjęc ....mało kto tu zagląda....

Wybieg otwarty boks z tyłu .
Trzy spore suczki matka i dwie córki .Postura przypominaja Colie .Ogromnie przyjacielskie ,grzeczne i zgodne suczki .

Malutkie miniaturowe suczki .Obserwuja wszystko z dystansem .Maja dominantkę w grupie ,,,,

Malutka starsza suczka (myslę ,ze wązy nie więcej jak 4kg jest w boksie naroznym )bez parcia do człowieka .....

Edited by funia
Posted

Piękna ta suka mix collie dla mnie z chartem, ale może tylko tak na zdjęciu wyszła. Córki podobne do matki?
Wstawię ją na collie w potrzebie.

Posted (edited)

Z tymi suniami mieszka jeszcze jedna świetna sunia, bardzo pchała się do nas :)

Udało mi się też uchwycić mordkę Benia, bo on zawsze leży i śpi. Nie wiem czy to dlatego, że jest już wiekowy, czy może mu gorąco? Jakiś inny psiak stanął mu na głowę, dlatego łaskawie ją podniósł ;)

Edited by handzia