M&S Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Lenka jest śliczna :loveu: Biedny Imbirek....:shake: Quote
Tola Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Dzięki pomocy weta, u którego przebywała foksia i Karmelek - oba psy mają już domy:) Bardzo dziękuję za pomoc w ogłoszeniach:) Quote
Tola Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 (edited) Byłyśmy dzisiaj z zadra u kobiety, od której zabrana była Arabelka (teraz szczęśliwa w nowym domu w Krakowie). Domu szuka kolejny jej psiak Tobi vel Dżeki http://www.dogomania.pl/forum/threads/225251-Tobi-młody-pełen-wiary-w-człowieka-a-bez-domu-Zamość/page7 Domu szuka tez Kajtek (Szorstki)- pies dokarmiany przez tę kobietę. Właściciel psa zginął w pożarze domu - wraz z nim wile jego zwierząt. Kajtek ocalał, ale od tamtej pory jest bezdomny. Trzyma się w pobliżu miejsca po swoim dawnym domu - ale co to za życie dla psa - brak miejsca do spania, w pobliżu ruchliwa ulica. Edited April 12, 2013 by Tola Quote
terra Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Bardzo się cieszę z domków Karmelka i foksi :) Co wiadomo o tym piesku z pożaru? Quote
M&S Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Ja też się cieszę, że Karmelek i Foksia mają domki :):) Quote
zadra Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 [quote name='terra']Bardzo się cieszę z domków Karmelka i foksi :) Co wiadomo o tym piesku z pożaru?[/QUOTE] Jest bardzo mądrym stworzeniem.Kobieta opwiadała,że jak wychodzi z domu i mówi do niego " pilnuj domu" to na krok się nie ruszy.Niestety jest trchę nieufn,ale to kwestia czasu. Quote
Havanka Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 W jakim wieku może być ten bezdomny piesek? Dziś porobię mu trochę ogłoszeń. Quote
Tola Posted April 13, 2013 Author Posted April 13, 2013 (edited) [quote name='Havanka']W jakim wieku może być ten bezdomny piesek? Dziś porobię mu trochę ogłoszeń.[/QUOTE] Dzieki:) Pies ma ok 4 lat; nie potrafi chodzić na smyczy - tzn. nigdy nie chodził - wczoraj TZ próbował założyć mu chusteczkę do zdjęć, to wyrywał się. Myślę, ze najlepiej czułby się się do domu z ogrodem; jest nieufny, ale to razcej wynik takiego tułaczego życia - ciąglego przeganiania, strachu (tak jak Arabelka). Wczoraj mnie i zadrze nie pozwolił się do siebie zbliżyć - odchodził na bezpieczną odległość, ale mojego TZ, który wozi tam jedzenie witał jak dobrego znajomego - przymilał się, podawał łapę. Pies jest brudny, zaniedbany; wykąpany i wyczesany będzie wyglądał zupełnie inaczej. Edited April 13, 2013 by Tola Quote
rita60 Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 Tolu czyli zdejmować foksię ? Wiadomo co to za domek ? Quote
Tola Posted April 13, 2013 Author Posted April 13, 2013 [quote name='rita60']Tolu czyli zdejmować foksię ? Wiadomo co to za domek ?[/QUOTE]Tak - dziękuje bardzo - foksia ma domek u nauczyciela bibliotekarza:) Quote
Tola Posted April 13, 2013 Author Posted April 13, 2013 Parę minut temu do własnego domu pojechał Gufi - jeden z 3 szczeniaków z hoteliku u Murki:) Zostały dwie wysterylizowane dziewczynki, ale nikt nie dzwoni.... Quote
terra Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Bądź szczęśliwy maleńki :) Z tych podesłanych pytań o szczeniaczki nikt się nie zdecydował? Ok, jeśli Havanka robi ogłoszenia pieskowi z pożaru, to ja się nie wcinam ;) Quote
Havanka Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 [quote name='terra']Bądź szczęśliwy maleńki :) Z tych podesłanych pytań o szczeniaczki nikt się nie zdecydował? Ok, jeśli Havanka robi ogłoszenia pieskowi z pożaru, to ja się nie wcinam ;)[/QUOTE] Terra, robię ogłoszenia na Tablicy, gumtree i alegratka. Pilnuję, żeby wciąż były na pierwszej stronie. Jeżeli chciałabyś zrobić na innych portalach, to będę bardzo wdzięczna. Quote
Tola Posted April 14, 2013 Author Posted April 14, 2013 (edited) [quote name='Havanka']Terra, robię ogłoszenia na Tablicy, gumtree i alegratka. Pilnuję, żeby wciąż były na pierwszej stronie. Jeżeli chciałabyś zrobić na innych portalach, to będę bardzo wdzięczna.[/QUOTE] Widziałam ogłoszenie Kajtka na tablicy - tytuł wzruszający jest sporo wejść, ale nikt jeszcze nie dzwonił [quote name='terra']Bądź szczęśliwy maleńki :smile: Z tych podesłanych pytań o szczeniaczki nikt się nie zdecydował? Ok, jeśli Havanka robi ogłoszenia pieskowi z pożaru, to ja się nie wcinam ;-)[/QUOTE] Terra - im więcej ogłoszeń tym lepiej; może spróbuj na Kraków lub Warszawę;) Napisałam wczoraj do tych pytających o szczeniaki - nikt nie odpisał. Edited April 14, 2013 by Tola Quote
terra Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 [quote name='Tola']Widziałam ogłoszenie Kajtka na tablicy - tytuł wzruszający jest sporo wejść, ale nikt jeszcze nie dzwonił Terra - im więcej ogłoszeń tym lepiej; może spróbuj na Kraków lub Warszawę;) Napisałam wczoraj do tych pytających o szczeniaki - nikt nie odpisał.[/QUOTE] Wiem, że im więcej ogłoszeń tym lepiej ;) tylko niestety to usuwanie ogłoszeń, bo podobne zdjęcie lub tekst, jest dołujące. Trzymam kciuki żeby ktoś wypatrzył białaska. Quote
Tola Posted April 14, 2013 Author Posted April 14, 2013 [quote name='terra']Wiem, że im więcej ogłoszeń tym lepiej ;) tylko niestety to usuwanie ogłoszeń, bo podobne zdjęcie lub tekst, jest dołujące. Trzymam kciuki żeby ktoś wypatrzył białaska.[/QUOTE] Masz rację- wiem coś o tym; ostatnio usunęli mi ogłoszenie suniek - szczeniaków Quote
funia Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Mamy kolejne 5 szczeniat ...Matka zginęła pod kolami samochodu trzy tygodnie temu . Domy potrzebne na cito . Pieski mieszkaja pod Zamościem w stodole... Postaram sie najpozniej jutro wstawic zdjęcia i bede prosic o ogłoszenia . Quote
agusiazet Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 [quote name='funia']Mamy kolejne 5 szczeniat ...Matka zginęła pod kolami samochodu trzy tygodnie temu . Domy potrzebne na cito . Pieski mieszkaja pod Zamościem w stodole... Postaram sie najpozniej jutro wstawic zdjęcia i bede prosic o ogłoszenia .[/QUOTE] Rany, same szczeniorki bez matki:( Są u ludzi, czy bezdomne? Quote
funia Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Agusiu są u ludzi a własciwie u wlascicieli ale o nich nic nie napiszęe bo musiałabym uzyc slów niecenzuralnych ,.... Podobno jeden jest slaby Krystyna ,,ktorej wysyłasz paczki zadzwoniła do mnie zrozpaczona tym faktem . Mam zdjęcia na płycie ale komp do jutra jest uziemiony a ten na którym pisze nie obsługuje płyt . Proszę pomózmy tym sierotom ..... Quote
funia Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Mieszkają w stodole bez wychodzenia na zewnatrz .Jutro jak tylko wrócimy z handzia z innej interwencji i damy rade czasowo to pojedziemy tam bo to sprawa pilna .One sa nie odrobaaczone i nie widział ich wet :roll: Quote
agusiazet Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Macie ode mnie stówkę dla szczeniaków, bo inaczej chyba by mnie sumienie zabiło, ze im jakoś nie pomogliśmy! Komu przelać? Dane na PW! Quote
funia Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='agusiazet']Macie ode mnie stówkę dla szczeniaków, bo inaczej chyba by mnie sumienie zabiło, ze im jakoś nie pomogliśmy! Komu przelać? Dane na PW![/QUOTE] odpchlimy i odrobaczymy za własne pieniadze . W razie potrzeby bedziemy pisać .Wstrzymaj sie agusiu jeszcze chwilę z przelewem .Zobaczymy co zastaniemy .Bardzo Ci dziekuje za chęc pomocy .Odezwe sie na pw,jak juz bedzie wiadomo. Quote
funia Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 [quote name='malagos']Ale szczylki już jedzą same?[/QUOTE] tak...trzy tygodnie temu mamusie zabił samochód i od tego czasu jedzą same ... Maja 8 tyg.Taka dostałam informacje ... Quote
Recommended Posts