handzia Posted October 28, 2012 Posted October 28, 2012 funia napisał(a):jutro Ci postawię ciastko . Oj nie, nie :shake: do Sylwestra dieta :roll: Ps. Najlepszą nagrodą będzie fajny domek dla sunieczki :) Quote
Tola Posted October 29, 2012 Author Posted October 29, 2012 Nowy dom w Nałęczowie znalazła szorstkowłosa Mika, która przebywa w fundacyjnym Dt u Marylki. Quote
*Gajowa* Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 W Telexpresie pokazali dużego rudego psa koczującego przy drodze w miejscowości Wolica Uchańska. Pies ponoć pozostaje w tym miejscu od czasu Euro, dokarmiają go mieszkańcy. W najbliższym czasie ma być zabrany do schroniska. Czy może coś słyszałyście ? czy możecie tam podjechać i sprawdzić, zabezpieczyć psa? Quote
handzia Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Widziałam ten materiał, strasznie smutny ten pies...Może po tym, jak go pokazali ktoś go weźmie? Quote
*Gajowa* Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 EURO ma już swój wątek http://www.dogomania.pl/forum/threads/234472-Blagam-zabierzcie-tego-psa-niech-nie-trafi-do-schronu-albo-na-lancuch Zajrzyjcie proszę... Quote
Havanka Posted October 30, 2012 Posted October 30, 2012 Witam wszystkich po przerwie. Weszłam z nadzieją na dobre wieści, w sprawie nowych adopcji. Cieszę się, ze Mika ma swój domek. Chciałam powiedzieć, ze nasza Belcia miała problemy z uszami, miała też jakąś alergię. Pani była z nią u weta, dostała leki. Sunia nie lubi wychodzić na dwór w taką pogodę, ma wilczy apetyt, zjada nawet okruszki z podłogi. Po schodach śmiga już sama. Niestety pani mówiła, ze Belcia w ogóle nie wydaje z siebie żadnego głosu, w ogóle nie szczeka. Nie umie się cieszyć ani bawić. Jutro po południu postaram się ogłosić tą śliczną suczkę i tego biednego psa z łańcucha. Quote
funia Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Poszukuje osoby do wizyty przedadopcyjnej w Gdańsku .Pilne!!! Quote
zadra Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Havanka napisał(a):Witam wszystkich po przerwie. Weszłam z nadzieją na dobre wieści, w sprawie nowych adopcji. Cieszę się, ze Mika ma swój domek. Chciałam powiedzieć, ze nasza Belcia miała problemy z uszami, miała też jakąś alergię. Pani była z nią u weta, dostała leki. Sunia nie lubi wychodzić na dwór w taką pogodę, ma wilczy apetyt, zjada nawet okruszki z podłogi. Po schodach śmiga już sama. Niestety pani mówiła, ze Belcia w ogóle nie wydaje z siebie żadnego głosu, w ogóle nie szczeka. Nie umie się cieszyć ani bawić. Jutro po południu postaram się ogłosić tą śliczną suczkę i tego biednego psa z łańcucha. Moja Pepcia zaczęła się bawić po 4 latach,szczekać trochę wczesniej. Quote
funia Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 Poszukuje pilnie transportu dla małej suczki do Warszawy .Pilne!! Quote
zadra Posted October 31, 2012 Posted October 31, 2012 [quote name='funia']Poszukuje pilnie transportu dla małej suczki do Warszawy .Pilne!! My szukamy dla Aidy! Quote
Żunia Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 na kiedy ten transport? Nie zapewniam, ale postaram się popytać. ja jadę 10.11 i jakiegoś malucha mogę pociągiem zabrać. Póżniej jadę 17.11 Jestem do dyspozycji..Mam kłopoty z netem i gdybym mogła pomóc proszę o telefon. Quote
wolf122 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 A kiedy i gdzie Aida jedzie?Domek sprawdzony (na pewno) ???? Jak się znalazł?Napiszcie proszę jak wszystko się uda.Transport potrzebny na jakiej trasie???:multi: Quote
funia Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Psy które wyszły na wieczny spacer cierpliwi towarzysze dziecinnych zabaw dyskretni świadkowie pierwszych pocałunków piastunki naszych dzieci psy o tyle od nas mniej skomplikowane że rozumiały co to wierność która jest dla nas abstrakcyjnym rzeczownikiem odmienianym przez losowe przypadki psy zazdrosne ale nie zawistne które umiały patrzeć prosto w oczy naszej samotności urodzeni komicy z pantoflem w pysku psy które nie przyjdą już na zawołanie Quote
wolf122 Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Piękne :-( Skorzystam też z tego wiersza jeśli można,bo wart rozesłania w ten dzień... Quote
agusiazet Posted November 1, 2012 Posted November 1, 2012 Zapraszam na bazarek dla zamojskiej Iwki: http://www.dogomania.pl/forum/threads/234633-Wszystko-od-1-zl-na-hotel-dla-Iwy-do-18-listopada-do-19-00-%29 Quote
Tola Posted November 2, 2012 Author Posted November 2, 2012 Smutny wiersz, jak te ostatnie dni... A Aida wciąż nie ma domu, tylko tak zastanawiamy się, czy nie zabrac jej ze schronu... Quote
wolf122 Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 To jeśli jest taka opcja,proszę nie zastanawiajcie się...Ja ją w miarę możliwości rozsyłam.To tylko kwestia trafienia odpowiedniego człowieka dla niej.Tylko albo aż ale ona jest młoda,piękna.Znajdzie domek:loveu:. Quote
Havanka Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Dostałam odpowiedź na ogłoszenie Aidy: witam, od jakiegoś czasu myślę o adopcji psa.Mojego ukochanego jamnisia straciłam 26 września 2009 roku,mówiłam wtedy ,że już nigdy więcej...Chciałabym mieć jeszcze psa,ale muszę mieć pewność ,że nie będzie zagrożeniem dla małych dzieci.Mam 2,5 letnią wnuczkę,która czesto u mnie przebywa!Dlatego chciałabym wiedzieć więcej nt.charakteru i usposobienia Aidy.Najw.pytanie,czy nadaje się do domu,w którym często są dzieci!!???No i musi mieć zamiłowanie motoryzacyjne-dużo podróżujemy autem!Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Justyna R. Quote
wolf122 Posted November 3, 2012 Posted November 3, 2012 Ja zawsze kręcę nosem...Ale .....pani miała jamnika więc czy zdaje sobie sprawę jakie wymagania ma pies rasy owczarek niemiecki? Na pewno inne niż jamniś. Czy dzieci nie będą suni zbyt absorbowały?Nie mam nic przeciwko dzieciom ale mnogośc dzieci przewijających się przez dom,to może stwarzać problemy.Różne są sunie.Jedne kochają naturalnie dzieci inne niekoniecznie.Jazda samochodem,to tez może być problem jeśli jak pisze pani jest to w dużej ilości.Choroba lokomocyjna,częsta sprawa.Takie wątpliwości na pierwszy plan się wysuwają.Ale ja nie znam suni,także nie do mnie na szczescie ocena.Nie zazdroszcze Wam analizy i decyzji.Domek może być super ale wiadomo wszystko musi zagrać.Trzymam kciuki :loveu: Quote
Havanka Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Pani ma jedną wnuczkę, która często bywa u niej. Odpisałam pani, że spróbujemy przetestować Aidę na dzieci i jazdę samochodem. Pani bedzie czekać na te informacje. Zapisała sobie nr tel. do Toli. Jeżeli nawet z tym domkiem nie wyjdzie, to takie informacje się przydadzą na przyszłość. Quote
Havanka Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Jest jeszcze jedna odpowiedź: witam. ta suczka jest za darmo? jak z jej zachowaniem? spokojna czy grozna? pozdrawiam. Może jeszcze ktoś zadzwoni? Quote
funia Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Napisze lepszy tekst ... Dostaje smsa ...a tam pytanie /witam czy jest jeszcze ta suczka i czy jest mozliwosc dowiezienie jej do Lublina ? Zwykle nie odpowiadam na smsy ,ale napisałam .Prosze zadzwonic bo to nie rozmowa na smsy musimy wiele rzeczy ustalic . A ten ktoś ....Nie moge bo mam mikrofon zepsuty w tel. Na to ja ....Poczekam ,proszę skombinowac aparat i zadzwonic . Na to ten ktos ....To ja dziekuje w takim razie ,rezygnuje . Qrwa nie moge bo mnie trafia jak z takim matołami człowiek ma do czynienia.... Quote
funia Posted November 4, 2012 Posted November 4, 2012 Czytałyście na czarnych kwiatkach ,ze wet siostra znowu dziala i podobno ma już jakies psy ....:shake: Quote
Recommended Posts