Ptysiak Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 handzia napisał(a):Ja jednak dziękuję, bo dla mnie to bardzo wiele, że znalazłaś czas i chęci :) To i ja podziękuję bo był to bardzo mile spędzony czas :) Fajnie jest patrzeć na uśmiechnięty pyszczek psiaka :) Gdyby tak wszystkie mogły cieszyć się życiem przy kochającym Człowieku... Quote
handzia Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Ptysiak napisał(a):To i ja podziękuję bo był to bardzo mile spędzony czas :) Fajnie jest patrzeć na uśmiechnięty pyszczek psiaka :) Gdyby tak wszystkie mogły cieszyć się życiem przy kochającym Człowieku... Też o tym marzę bezustannie....., ale życie brutalnie stawia nas na nogi...:shake: Quote
mari23 Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 (edited) [quote name='handzia']Też o tym marzę bezustannie....., ale życie brutalnie stawia nas na nogi...:shake: raz stawia na nogi, raz kładzie na łopatki, jak mnie wczoraj :( ale trzeba wstać i iść dalej, bo kto, jak nie my? dla policji nawet szczeniak ze złamaną żuchwa i czołgająca się do "pana" suka to nie jest dowód znęcania...... brak czasem sił i łez.... tylko takie cudne fotki, jak te Meli/Śniezynki mogą przywrócić wiarę w dobro i dodać sił do dalszej "drogi" na szczęście są takie wątki i takie szczęśliwe zakończenia i oby ich jak najwięcej jaki cud musiałby się stać, aby potwór człowiekiem zwany przestał krzywdzić najbardziej bezbronne i kochające go stworzenia????? mam ogromna nadzieję, że pinczery i ich rodzinka pokochają Cytrynkę i nie zechcą oddać ( pani Lodzia mówi, że jej pasuje imię Klara dla niej ;)) edytuję, Pilne!!! przed chwilą miałam telefon - w książeczce Cytrynki nie ma wpisu o szczepieniu przeciw wsciekliźnie, to dla pań bardzo ważne ze względu na psy w domu - czy Cytrynka była szczepiona? Edited November 25, 2012 by mari23 Quote
funia Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Niestety nie Marysiu ....wszystkie były leczone na swierzba i nie mogły miec szczcepień . Teraz pewnie już bedzie mozna , Ostatni raz dostały Advocate około 17 listopada. Chyba .ze Zadra jeszcze coś wie .. Quote
mari23 Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 [quote name='funia']Niestety nie Marysiu ....wszystkie były leczone na swierzba i nie mogły miec szczcepień . Teraz pewnie już bedzie mozna , Ostatni raz dostały Advocate około 17 listopada. Chyba .ze Zadra jeszcze coś wie .. świerzba ???? chyba lepiej, jak im o tym nie powiem, bo zawału dostaną.... mam nadzieję, że nic nie grozi tym psiakom: http://www.minpins.pl/dogs.html a to Cytrynka w DT - właśnie robią jej sesję zdjęciową, te dostałam MMSem Quote
Havanka Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Jak miło zobaczyć suczkę szczęśliwą i bez stresu. Dobrze, że jej się udało i że nie wróci już nigdy do p. Andrzeja. Quote
Havanka Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Dziewczyny, ku przestrodze z Czarnych Kwiatków: Zgłaszam młodego chłopaka Lublin ,ponoc był wolontariuszem w schronisku 79* 472 491 oto historia : dzownil z lublina o cane corso , jakis taki psychol mi sie wydal ale no coz czasem takie wrazenie sie odnosi .rozmawiam z nim i mowie o warunkach a te n dobra, i ze wizyta no dobra, wiec czekam na adres, dzownil kolo 22 . . no ale dzowni rano i mowi zcekam na wizytę a ja mowie czekam na adres , w końcu go podał i dzownil za pol godziny i mowi ze dzwnil do schroniska ale nikt nie chce przysjc, i tlumacze mu ze to ja mam zalatwic wizyte a nie on sobie. w koncu po kilku jego telefonach zadzownil ze szkoda na mnie czasu i cos tam burknal. to bylo hm ze 2-3 tyg temu wczroaj dzowni i mowi "podalem pani numer tel na policje za wyludzanie adresu", i rzucił sluchawka. napisalam ze ja zaraz pojde za nekanie i grozenie. a ten po poludnia odpisal "wal sie, i jestem juz na 4 komisarjacie i podaje moj numer " Quote
agusiazet Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Zapraszam na ksiazkowy bazarek dla zamojskiej Iwy: http://www.dogomania.pl/forum/threads/236330-Gerritsen-Steel-King-i-Cook-na-hotel-dla-Iwy-do-6-grudnia-do-19-00-ZAPRASZAM-%29 Quote
handzia Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 [quote name='Havanka']Dziewczyny, ku przestrodze z Czarnych Kwiatków: Zgłaszam młodego chłopaka Lublin ,ponoc był wolontariuszem w schronisku 79* 472 491 oto historia : dzownil z lublina o cane corso , jakis taki psychol mi sie wydal ale no coz czasem takie wrazenie sie odnosi .rozmawiam z nim i mowie o warunkach a te n dobra, i ze wizyta no dobra, wiec czekam na adres, dzownil kolo 22 . . no ale dzowni rano i mowi zcekam na wizytę a ja mowie czekam na adres , w końcu go podał i dzownil za pol godziny i mowi ze dzwnil do schroniska ale nikt nie chce przysjc, i tlumacze mu ze to ja mam zalatwic wizyte a nie on sobie. w koncu po kilku jego telefonach zadzownil ze szkoda na mnie czasu i cos tam burknal. to bylo hm ze 2-3 tyg temu wczroaj dzowni i mowi "podalem pani numer tel na policje za wyludzanie adresu", i rzucił sluchawka. napisalam ze ja zaraz pojde za nekanie i grozenie. a ten po poludnia odpisal "wal sie, i jestem juz na 4 komisarjacie i podaje moj numer " Faktycznie...ale świr...:angryy: Quote
Tola Posted November 26, 2012 Author Posted November 26, 2012 Cytrynka na zdjęciach wygląda świetnie. Nie sadziłam, ze tak szybko pokona strach... Quote
Havanka Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Tola napisał(a):Cytrynka na zdjęciach wygląda świetnie. Nie sadziłam, ze tak szybko pokona strach... Chyba "Cytrynka", pozostanie już naszą "Cytrynką" na zawsze, mimo, że nowa pani chce zmienić jej imię. Quote
mari23 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 (edited) Havanka napisał(a):Chyba "Cytrynka", pozostanie już naszą "Cytrynką" na zawsze, mimo, że nowa pani chce zmienić jej imię. ależ córka mówi o niej własnie "Cytrynka", pani Lodzia mówiła, że Klara do niej pasuje, ale niech będzie Cytrynka :) czekam na fotki Cytrynki, te ditychczasiwe były z telefonu, mam na maila dostać takie z aparatu panie są zachwycone zachowaniem Cytrynki, jeje delikatnością, spokojem będą jej szukać domu, ale nie dostanie jej "pierwszy lepszy" chętny, tylko ktoś znajomy, kto gwarantuje miłość i szczęście Cytrynce :) pani Karolina ( właścicielka pinczerów) jest bardzo sympatyczna, kontakt z Cytrynką to dla niej pierwszy kontakt z bezdomnością i cierpieniem psów, dotąd spotykała miłośników psów i nie zdawała sobie sprawy, że istnieje ten "nasz" dogomaniacki, pieski świat przypomniałam sobie - Cytrynka lubi dzieci! jak mały Michaś sie położy - ona sama układa sie przy nim :) przyznam sie Wam, iż mam nadzieję, że zanim znajdą jej dom to nie będą potrafili jej oddać.... Edited November 28, 2012 by mari23 Quote
Havanka Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 mari23 napisał(a):ależ córka mówi o niej własnie "Cytrynka", pani Lodzia mówiła, że Klara do niej pasuje, ale niech będzie Cytrynka :) czekam na fotki Cytrynki, te ditychczasiwe były z telefonu, mam na maila dostać takie z aparatu panie są zachwycone zachowaniem Cytrynki, jeje delikatnością, spokojem będą jej szukać domu, ale nie dostanie jej "pierwszy lepszy" chętny, tylko ktoś znajomy, kto gwarantuje miłość i szczęście Cytrynce :) pani Karolina ( właścicielka pinczerów) jest bardzo sympatyczna, kontakt z Cytrynką to dla niej pierwszy kontakt z bezdomnością i cierpieniem psów, dotąd spotykała miłośników psów i nie zdawała sobie sprawy, że istnieje ten "nasz" dogomaniacki, pieski świat przypomniałam sobie - Cytrynka lubi dzieci! jak mały Michaś sie położy - ona sama układa sie przy nim :) przyznam sie Wam, iż mam nadzieję, że zanim znajdą jej dom to nie będą potrafili jej oddać.... Przyznam się, ze też na to liczę;) Quote
zadra Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 mari23 napisał(a):ależ córka mówi o niej własnie "Cytrynka", pani Lodzia mówiła, że Klara do niej pasuje, ale niech będzie Cytrynka :) czekam na fotki Cytrynki, te ditychczasiwe były z telefonu, mam na maila dostać takie z aparatu panie są zachwycone zachowaniem Cytrynki, jeje delikatnością, spokojem będą jej szukać domu, ale nie dostanie jej "pierwszy lepszy" chętny, tylko ktoś znajomy, kto gwarantuje miłość i szczęście Cytrynce :) pani Karolina ( właścicielka pinczerów) jest bardzo sympatyczna, kontakt z Cytrynką to dla niej pierwszy kontakt z bezdomnością i cierpieniem psów, dotąd spotykała miłośników psów i nie zdawała sobie sprawy, że istnieje ten "nasz" dogomaniacki, pieski świat przypomniałam sobie - Cytrynka lubi dzieci! jak mały Michaś sie położy - ona sama układa sie przy nim :) przyznam sie Wam, iż mam nadzieję, że zanim znajdą jej dom to nie będą potrafili jej oddać.... Miło się czyta takie wiadomości. Quote
funia Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 A ja tak z innej beczki .... Piekna ,co ? http://www.youtube.com/watch?v=3tOZvDO1iSk&feature=related Quote
zadra Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 funia napisał(a):A ja tak z innej beczki .... Piekna ,co ? http://www.youtube.com/watch?v=3tOZvDO1iSk&feature=related Wzniosła bardzo!!! Quote
Tola Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 (edited) Kochana Cytrynka:loveu: Mam wieści z Krakowa z domu szczeniaka pieska (z wątku tych ok 20 psów szukajacych domu) - malec rozrabia i jest bardzo, bardzo kochany przez całą Rodzinkę. Pani ma wiele zdjęc, jak tylko dostanę je na maila - pokażę tutaj na wątku. Edited November 28, 2012 by Tola Quote
handzia Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 To wspaniale :) Czekam z niecierpliwością :) Quote
mari23 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 zadra napisał(a):Miło się czyta takie wiadomości. a jak miło się pisze! oby jak najwięcej takich postów i wątków.... zdjęcia Cytrynki z aparatu będą w sobotę dopiero, bo mały Michaś jest chory i pani Karolina w domu, a fotki.... na komputerze w pracy ( w sobotę pracują, odrabiają Wigilię) Quote
zadra Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 handzia napisał(a):To wspaniale :) Czekam z niecierpliwością :) Handziu masz pełną skrzynkę! Quote
Tola Posted November 28, 2012 Author Posted November 28, 2012 (edited) Jest zgłoszenie z kolejnej gminy o 4 porzuconych szczeniakach:( Edited November 28, 2012 by Tola Quote
handzia Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 zadra napisał(a):Handziu masz pełną skrzynkę! Już czyszczę. Tolu, chyba emotikonki Ci się pomyliły? Choć rozumiem, można dostać kręćka na to co się dzieje...Gdzie te szczeniaki? Quote
Recommended Posts