LadyS Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 zadra napisał(a):Szkoda,że w zamojskim schronisku dopiero zmiana zapisu w ustawie doprowadziła do masowej sterylizacji i kastracji, a nie wiedza i rozsądek duzo wczesniej.Teraz wyraznie widać jaki ma to ogromny wpływ na poziom adopcji. No cóż, zmiana w ustawie doprowadziła też do przeznaczenia większego budżetu na ten cel, a bez pieniędzy można mieć i najpiękniejsze idee. Quote
malagos Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Lepiej późno, niż wcale. Dobrze, ze są strony internetowe, zdjęcia, opisy i że ludzie z tego korzystają :) Quote
Żunia Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Z tego, co pamietam psy i suki były poddawane zabiegom, na życzenie osoby odbierającej psa , już w listopadzie 2010 roku. Kastrowane były wszystkie zabierane przeze mnie psy- pisałam o tym na forum. Quote
zadra Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 MaDi napisał(a):Niestety w innych schroniskach jest wręcz przeciwnie z powodu braku wiedzy...ludzie nie chcą brać kastrowanych psów i tym samym ich boksy są przepełnione. Suka na wsi dalej jest suką nawet ta wysterylizowana i "domu nie upilnuje" jedynie świadome domy najczęściej ściągnięte przez wolontariuszy chętnie adoptują duże sunie ponieważ nie niszczą krzewów w ogrodzie;) Madi taka wiedza powinna byc przekazywana w rozmowie przedadopcyjej zarówno przez wolontariuszy organizacji prozwierzecych jak i pracowników schronisk.W tej dziedzinie potrzebna jest edukacja jeszcze przez wiele lat. Przyznam sie,że od wielu lat zajmuję się adopcjami,ale nigdy nie spotkalam się z przedstawinym przec Ciebie argumentem.Widać co kraj to obyczaj. Quote
rita60 Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Z Białegostoku są Alla Chrzanowska, Bakteria,jaanna019, joanna83, Iza. , kaszanka,monia3a, Pipi, zachary. Quote
Tola Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 rita60 napisał(a):Z Białegostoku są Alla Chrzanowska, Bakteria,jaanna019, joanna83, Iza. , kaszanka,monia3a, Pipi, zachary. :loveu: Dzięki!!! Prawdopodobnie wizytę zrobi Pipi i to dzisiaj Quote
beka Posted June 3, 2012 Posted June 3, 2012 Tola może nazwiemy jakoś tę onkę?? bo jakoś ją trzeba ogłaszac.. Quote
Tola Posted June 3, 2012 Author Posted June 3, 2012 [quote name='beka']Tola może nazwiemy jakoś tę onkę?? bo jakoś ją trzeba ogłaszac.. Będzie nadal muzycznie i sunia dostała imię Carmen:cool3: Moze to działa i sunia znajdzie taki dom jak Tosca:lol: Założę jej wątek i dam znać . Quote
zadra Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Tola napisał(a)::loveu: Dzięki!!! Prawdopodobnie wizytę zrobi Pipi i to dzisiaj Trzymam kciuki! Quote
LadyS Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [FONT="]UWAGA: ZAGINĘŁA SUCZKA – NAGRODA !!!!!!!!!!![/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]2 czerwca br. w Zamościu przy ul.Peowiaków zaginęła mała łaciata suczka. Wabi się [FONT="]Kaja.[/FONT] Dziewczyna ma 1,5 roku i jest zbyt krucha i nieprzystosowana na tułaczkę i zmiany.[/FONT] [FONT="]Za Kają bardzo tęsknią Bartuś i Tymek, którzy wychowują się przy Niej, i oczywiście Jej właściciele Klaudia i Piotrek.[/FONT] [FONT="]Jeśli spotkaliście Państwo Kaję, wiecie gdzie przebywa lub znajduje się Ona pod Waszą opieką - uprzejmie prosimy o kontakt:[/FONT] [FONT="]Klaudia: [/FONT][FONT="]696 127 507[/FONT] [FONT="]Piotrek: [/FONT][FONT="]693 099 131[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="]mail: [/FONT][FONT="] [/FONT][email protected] Quote
handzia Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Śliczna sunia, wyprowadziłyście ją z boksu? Super zdjęcia :) Quote
Tola Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 (edited) [quote name='handzia']Śliczna sunia, wyprowadziłyście ją z boksu? Super zdjęcia :) Sunia szalała z radości na zewnątrz Zrobiłam zdjęcia Rei - wrzucam na jej wątek. Suczka przerazliwie smutna. Edited June 6, 2012 by Tola Quote
handzia Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Ach, bym ją wyściskała i wyprzytulała biedulkę... Carmen była łagodna, nie bałyście się jej? Tolu, cyknęłaś może zdjęcie tej szorstkiej suni z ostatniego boksu? Quote
Tola Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 (edited) [quote name='handzia']Ach, bym ją wyściskała i wyprzytulała biedulkę... Carmen była łagodna, nie bałyście się jej? Tolu, cyknęłaś może zdjęcie tej szorstkiej suni z ostatniego boksu? Niestety nie zrobiłam innych zdjęć - mielismy dzisiaj sporo wyjazdów m.in z karmą dla bezdomniaków w okolicach Zamościa no i spieszyłam się. Carmen jest łagodna i bardzo lgnie do ludzi. A to jedna z dokarmianych suczek Edited June 6, 2012 by Tola Quote
funia Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Boze ,te łańcuchy ..... ps .Marta dostałaś pw:cool3: Quote
Tola Posted June 6, 2012 Author Posted June 6, 2012 funia napisał(a):Boze ,te łańcuchy ..... ps .Marta dostałaś pw:cool3: Dostałam i płaczę ze smiechu:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
funia Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Tola napisał(a):Dostałam i płaczę ze smiechu:evil_lol::evil_lol::evil_lol: I o to chodziło .Ja już nie mam siły tak wyje na cały dom ....Córka starsza pyta czy mam jakiś atak ..... Quote
handzia Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Tolu, nie ma sprawy. Pojadę tam niedługo i cyknę :) Quote
MaDi Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Może ktoś dysponuje linkiem do forum hoteli dla psów? Quote
LadyS Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 MaDi napisał(a):Może ktoś dysponuje linkiem do forum hoteli dla psów? Jeśli chodzi Ci o te usunięte z dogo wątki i forum, gdzie jest m.in. Jamor i Murka, to wysłałam na PW ;) Quote
MaDi Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 LadyS napisał(a):Jeśli chodzi Ci o te usunięte z dogo wątki i forum, gdzie jest m.in. Jamor i Murka, to wysłałam na PW ;) Dziękuję;) Quote
Igam Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 W ogłoszeniach Dogo znalazłam info o psiakach z okolic Zamościa. Napisałam do ogłoszeniodawcy, żeby założyła im wątek. Zerknijcie proszę - może znacie domek dla szczeniaka? http://www.dogomania.pl/forum/threads/228245-po-śmierci-właściciela!-Dwie-suczki-i-psa-PILNIE-oddam-Zamość?p=19234159#post19234159 Quote
Recommended Posts