Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zadra napisał(a):
Szkoda,że w zamojskim schronisku dopiero zmiana zapisu w ustawie doprowadziła do masowej sterylizacji i kastracji, a nie wiedza i rozsądek duzo wczesniej.Teraz wyraznie widać jaki ma to ogromny wpływ na poziom adopcji.

No cóż, zmiana w ustawie doprowadziła też do przeznaczenia większego budżetu na ten cel, a bez pieniędzy można mieć i najpiękniejsze idee.

Posted

Z tego, co pamietam psy i suki były poddawane zabiegom, na życzenie osoby odbierającej psa , już w listopadzie 2010 roku.
Kastrowane były wszystkie zabierane przeze mnie psy- pisałam o tym na forum.

Posted

MaDi napisał(a):
Niestety w innych schroniskach jest wręcz przeciwnie z powodu braku wiedzy...ludzie nie chcą brać kastrowanych psów i tym samym ich boksy są przepełnione. Suka na wsi dalej jest suką nawet ta wysterylizowana i "domu nie upilnuje" jedynie świadome domy najczęściej ściągnięte przez wolontariuszy chętnie adoptują duże sunie ponieważ nie niszczą krzewów w ogrodzie;)

Madi taka wiedza powinna byc przekazywana w rozmowie przedadopcyjej zarówno przez wolontariuszy organizacji prozwierzecych jak i pracowników schronisk.W tej dziedzinie potrzebna jest edukacja jeszcze przez wiele lat. Przyznam sie,że od wielu lat zajmuję się adopcjami,ale nigdy nie spotkalam się z przedstawinym przec Ciebie argumentem.Widać co kraj to obyczaj.

Posted

rita60 napisał(a):
Z Białegostoku są
Alla Chrzanowska, Bakteria,jaanna019, joanna83, Iza. , kaszanka,monia3a, Pipi, zachary.

:loveu:
Dzięki!!!
Prawdopodobnie wizytę zrobi Pipi i to dzisiaj

Posted

[quote name='beka']Tola może nazwiemy jakoś tę onkę?? bo jakoś ją trzeba ogłaszac..
Będzie nadal muzycznie i sunia dostała imię Carmen:cool3:
Moze to działa i sunia znajdzie taki dom jak Tosca:lol:
Założę jej wątek i dam znać
.

Posted

[FONT=&quot]UWAGA: ZAGINĘŁA SUCZKA – NAGRODA !!!!!!!!!!![/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]2 czerwca br. w Zamościu przy ul.Peowiaków zaginęła mała łaciata suczka. Wabi się [FONT=&quot]Kaja.[/FONT]
Dziewczyna ma 1,5 roku i jest zbyt krucha i nieprzystosowana na tułaczkę i zmiany.[/FONT]
[FONT=&quot]Za Kają bardzo tęsknią Bartuś i Tymek, którzy wychowują się przy Niej, i oczywiście Jej właściciele Klaudia i Piotrek.[/FONT]
[FONT=&quot]Jeśli spotkaliście Państwo Kaję, wiecie gdzie przebywa lub znajduje się Ona pod Waszą opieką - uprzejmie prosimy o kontakt:[/FONT]
[FONT=&quot]Klaudia: [/FONT][FONT=&quot]696 127 507[/FONT]
[FONT=&quot]Piotrek: [/FONT][FONT=&quot]693 099 131[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]mail: [/FONT][FONT=&quot] [/FONT][email protected]

Posted (edited)

[quote name='handzia']Śliczna sunia, wyprowadziłyście ją z boksu? Super zdjęcia :)

Sunia szalała z radości na zewnątrz
Zrobiłam zdjęcia Rei - wrzucam na jej wątek.
Suczka przerazliwie smutna.

Edited by Tola
Posted

Ach, bym ją wyściskała i wyprzytulała biedulkę...
Carmen była łagodna, nie bałyście się jej?
Tolu, cyknęłaś może zdjęcie tej szorstkiej suni z ostatniego boksu?

Posted (edited)

[quote name='handzia']Ach, bym ją wyściskała i wyprzytulała biedulkę...
Carmen była łagodna, nie bałyście się jej?
Tolu, cyknęłaś może zdjęcie tej szorstkiej suni z ostatniego boksu?

Niestety nie zrobiłam innych zdjęć - mielismy dzisiaj sporo wyjazdów m.in z karmą dla bezdomniaków w okolicach Zamościa no i spieszyłam się.
Carmen jest łagodna i bardzo lgnie do ludzi.
A to jedna z dokarmianych suczek

Edited by Tola
Posted

funia napisał(a):
Boze ,te łańcuchy .....
ps .Marta dostałaś pw:cool3:

Dostałam i płaczę ze smiechu:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Tola napisał(a):
Dostałam i płaczę ze smiechu:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

I o to chodziło .Ja już nie mam siły tak wyje na cały dom ....Córka starsza pyta czy mam jakiś atak .....

Posted

MaDi napisał(a):
Może ktoś dysponuje linkiem do forum hoteli dla psów?

Jeśli chodzi Ci o te usunięte z dogo wątki i forum, gdzie jest m.in. Jamor i Murka, to wysłałam na PW ;)

Posted

LadyS napisał(a):
Jeśli chodzi Ci o te usunięte z dogo wątki i forum, gdzie jest m.in. Jamor i Murka, to wysłałam na PW ;)

Dziękuję;)