funia Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 (edited) Wczoraj w godzinach pózno popołudniowych znalazłam bardzo zmęczona ,przerazoną i głodną sunie .Lezała nieopodal hoteliku i własciwie na nic juz nie liczyła . Podejrzewam ,ze zostałą wyrzucona w lesie i przecinając Mokre przyszła do nas przez Hubale do Płoskiego .Sunia miała olbrzymie ilości kleszczy i wielkie błotne kulki przy łapkach co uniemozliwiało jej chodzenie . WIęcej zdjęć będzie wieczorem na jej wątku . Waży góra 7 kg i jest bardzo bezproblemowym pieskiem( jak na razie ) .Dzieci i inne suki lubi .Na psy warczy ,ale pewnie w ostatnich dniach miała ich w nadmiarze .... Gdyby ktokolwiek szukał takiej suni proszę do mnie dzwonić . Biore na siebie sterylkę . Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited May 24, 2012 by funia Quote
funia Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Prosze Zajrzyjcie do MIsi w wolnej chwili . http://www.dogomania.pl/forum/threads/227022-Mała-Miśia-z-lasu Quote
CatAngel Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Zapraszam na Bazarek ogł aż 130ogł dostanie zwierzak http://www.dogomania.pl/forum/threads/227014-Bazarek-130-ogłoszeń-)-na-rzecz-kotów-wolnożyjących Quote
zadra Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 [quote name='LadyS']Tobie często z moich wypowiedzi wynikają różne rzeczy, mało związane z prawdą ;) Równie dobrze mogłabym powiedzieć, że wet, jeśli by się nie zgodził na wydanie psa tuż po zabiegu do takiego - jak wszyscy myśleli - super DT, to byłby oskarżony o totalną nieludzkość, bo jak to - zostawić psa w schronie po zabiegu, skoro jest DT? :) Nieprawdą jest też, że rottka mieszkała z astem w kojcu, ponieważ ast nie mieszka w kojcu, a rottka była z nim zapoznawana i to wtedy puścił szew - wszystko jest krok po kroku opisane na wątku rottkowym. Ten przykład jedynie dowodzi, że trzeba sprawdzać DT, zanim pójdzie do niego pies i z tego powodu bardzo żałuję, że nie wiedziałam o sprawie wcześniej, bo taką kontrolę byśmy zorganizowały - jak zawsze dla "naszych" DT. Edit: Wieści z ostatniej chwili - suczka jest już w hotelu, nie była potrzebna dłuższa hospitalizacja, ma się dobrze, stan ogólny określony jako dobry, powodem złego samopoczucia i zakażenia było rozdarcie szwów i niezadbanie po tym o ranę. Mam nadzieję, że już będzie okej i suńka szybko znajdzie nowy dom. Krótki opis - może ktoś akurat się zdecyduje? Suczka ma 3 lata,jest zaszczepiona i wysterylizowana. Obecnie WARSZAWA Lubi dzieci(byla sprawdzana nawet na 3latkach), Nie lubi kotow,psy toleruje,a jak jakis na nia warknie to ucieka. Umie sie zachowac w domu,jest grzeczna,nieszczekliwa,na podworku nie niszczy ani nie kopie dolow. Zero agresji,do ludzi nowo napotkanych chce sie przytulac,uwielbia byc glaskana,jest karna i ulegla.Przychodzi na wolanie. Umie jezdzic w samochodzie Wszystkie zabiegi w okol siebie znosi cierpliwie. Umie chodzic na smyczy. Straszna przylepa z niej.[/QUOTE] Ten przykład dowodzi,że dla dobra psa trzeba go wydawać ze schroniska minimum po 10 dniach po zabiegu sterylizacji do sprawdzonego DT. Mając na uwadze stres zwiazany z transportem i zmianą srodowiska. Quote
agusiazet Posted May 14, 2012 Posted May 14, 2012 Zapraszam na bazarek dla zamojskiej Iwy: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227041-Czarna-seria-saga-kryminalna-Kamill-iLackberg-do-koca-maja-zapraszam! Quote
Tola Posted May 14, 2012 Author Posted May 14, 2012 Szorstkowłose siostrzyczki - Fanta i Figa po wielu miesiącah oczekiwania mają wreszcie swoje domy:) Zamieszkały po sąsiedzku:) Poczekamy na zdjęcia handzi:) Quote
zadra Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 [quote name='Tola']Szorstkowłose siostrzyczki - Fanta i Figa po wielu miesiącah oczekiwania mają wreszcie swoje domy:) Zamieszkały po sąsiedzku:) Poczekamy na zdjęcia handzi:) Wspaniała wiadomość!!!! Quote
wieso Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 [quote name='funia']Wczoraj w godzinach pózno popołudniowych znalazłam bardzo zmęczona ,przerazoną i głodną sunie .Lezała nieopodal hoteliku i własciwie na nic juz nie liczyła . Podejrzewam ,ze zostałą wyrzucona w lesie i przecinając Mokre przyszła do nas przez Hubale do Płoskiego .Sunia miała olbrzymie ilości kleszczy i wielkie błotne kulki przy łapkach co uniemozliwiało jej chodzenie . WIęcej zdjęć będzie wieczorem na jej wątku . Waży góra 7 kg i jest bardzo bezproblemowym pieskiem( jak na razie ) .Dzieci i inne suki lubi .Na psy warczy ,ale pewnie w ostatnich dniach miała ich w nadmiarze .... Gdyby ktokolwiek szukał takiej suni proszę do mnie dzwonić . Biore na siebie sterylkę . Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us jak slodka niunia.....biedaczka :( Quote
teresz10 Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 (edited) Podsyłam wątek rotkowy: Nie mówiłam ze psa wzięła kolezanka weta tylko ze dt ma weta zaprzyjaznionego w sasiedztwie , Wkleiłm ten watek bo posty wyzej to jakas inna historia zupełnie zmyslona na potrzeby ideologii . Pies jak wynika z forum został zabrany 6.05 czyli 4 dni po serylce i tak dalej... najlepiej poczytac u żródła - http://forumrottweiler.vot.pl/viewtopic.php?t=3662&postdays=0&postorder=asc&start=80&sid=c8fbca7b22c2c18bd2a978ad4254c3dc Edited May 17, 2012 by teresz10 Quote
Tola Posted May 21, 2012 Author Posted May 21, 2012 Pozdrowienia od Frajdy, która ze swoją Rodzinka wpadła na kawkę do Zamościa:) Kolejne pozdrowienia od Olinki, do której ja wpadłam z odwiedzinami:) Quote
funia Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 [quote name='funia']Wczoraj w godzinach pózno popołudniowych znalazłam bardzo zmęczona ,przerazoną i głodną sunie .Lezała nieopodal hoteliku i własciwie na nic juz nie liczyła . Podejrzewam ,ze zostałą wyrzucona w lesie i przecinając Mokre przyszła do nas przez Hubale do Płoskiego .Sunia miała olbrzymie ilości kleszczy i wielkie błotne kulki przy łapkach co uniemozliwiało jej chodzenie . WIęcej zdjęć będzie wieczorem na jej wątku . Waży góra 7 kg i jest bardzo bezproblemowym pieskiem( jak na razie ) .Dzieci i inne suki lubi .Na psy warczy ,ale pewnie w ostatnich dniach miała ich w nadmiarze .... Gdyby ktokolwiek szukał takiej suni proszę do mnie dzwonić . Biore na siebie sterylkę . Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Misia już ma swój dom w Lublinie !!!!Jej Pani zajmuje sie dogoterapia .Misia będzie pracować z nia( w przyszłości ) przy dzieciach niepełnosprawnych. Quote
mshume Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 A o co dokładnie chodzi i jak ważna to sprawa.Może będę mogła pomóc ( a właściwie mąż mojej znajomej).Napisz mi pw.[quote name='funia']Czy znacie kogoś kto zna język czeski ? Quote
Tola Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 funia napisał(a):Misia już ma swój dom w Lublinie !!!!Jej Pani zajmuje sie dogoterapia .Misia będzie pracować z nia( w przyszłości ) przy dzieciach niepełnosprawnych. Bardzo sie cieszę:) Błyskawiczna adopcja; wątek Misi ma 2 strony:cool3: A to najnowsze zdjęcia z DS zamojskiej Kawy Tak wyglądała Kawa w schronisku, gdy zobaczyłam ją pierwszy raz Quote
wieso Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 rany bowskie, to ten sam pies ????? naprawde ten sam ???? zadnych podmian nie bylo ???? Quote
funia Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 mshume napisał(a):A o co dokładnie chodzi i jak ważna to sprawa.Może będę mogła pomóc ( a właściwie mąż mojej znajomej).Napisz mi pw. Napisałąm pw / Quote
funia Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Tola napisał(a):Bardzo sie cieszę:) Błyskawiczna adopcja; wątek Misi ma 2 strony:cool3: A to najnowsze zdjęcia z DS zamojskiej Kawy Tak wyglądała Kawa w schronisku, gdy zobaczyłam ją pierwszy raz Przepiekna !!!!!!!!! Quote
teresz10 Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Szukam transportu LUBLIN _WARSZAWA lub PRUSZKÓW dla 1,5 rocznego dobermana - pies jest bezstresowy i zadowolony z życia, zna podstawowe komendy. Mam 100zł na transport od nowej pańci . Może ktos wraca do wawy po weekendzie i jest gotów zabrac delikwenta niech juz doopke grzeje w domu ? Quote
zadra Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 funia napisał(a):Przepiekna !!!!!!!!! Ależ rożnica !!! Wczoraj byłysmy z Tolą w schronisku.Niestety mój aparat zawiódł.Tola zrobiła kilka zdjęć. Quote
Tola Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 (edited) Najpierw może pokazę suki Edited May 30, 2012 by Tola Quote
Recommended Posts