Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malagos napisał(a):
Dla mnie dom w Krakowie sprawdziła karusiap :)

Tola, a to będą dobre wieści?

Wieści są bardzo dobre:lol:
Dalmatynkę i dalmatyńczyka zabiera dzisiaj w godzinach popołudniowych patiC; wczoraj dziewczyny dostały ode mnie namiary na weta i uzgodniły to telefonicznie.
Oba psy są w złym stanie i jadą do kliniki na badania.
Dowiedziały się równiez o szczeniaczku w zlym stanie, ale juz nie mają DT dla maluszka; prosiły o pomoc - moze macie kogos w Warszawie, kto zaopiekowałby sie maleństwem - mógłby jechac jednym transportem...

Posted

malagos napisał(a):
a co to za szczeniaczek? Mały, duży?

To malenstwo ma chorobę skóry i jest w złum stanie; jest zarezerwowane i będzie leczone na razie w schronie.
Potrzebny DT, który zabrałby maleństwo teraz, po leczeniu lub w trakcie...

Posted

Te dwa chore psy ( dalmatyńczyk i maluszek ) od razu były odizolowane i przebywały w szpitaliku- oprócz nich , nie było tam innych psiaków.
Miejmy nadzieję, że zaraza nie rozprzestrzeni się na cały schron.
Już teraz wiemy dlaczego zostały wyrzucone.
Ludzie są gorsi nią bezduszne maszyny- zamiast leczyć, skazuje ,bydlak , zwierzę na śmierć w męczarniach.
Trzeba uważać, bo " Hodowca " może mieć więcej chorych zwierząt, które sukcesywnie będzie wyrzucał.

Posted

Też o tym myślałam.
Teraz takich ogłoszeń nie ma, ale wydaje mi się. że jakiś czas temu było taki zamieszczane w KT.
Po Świętach przejdę do czytelni i sprawdzę.

Posted

[quote name='roma_121']Piesek zabrany razem z sunią ze schroniska ma parwowirozę. Jest leczony w klinice. Kolejne dni są decydujące dla niego.Sunia przebywa pod kontrolą gdyż jechała w jednym transporcie z zarażonym psem.

Więcej : www.sosdalmatynczyki.pl

Pozdrawiam
Fundacja SOS Dalmatynczyki
Dziekujemy Fundacji za opiekę nad psami.
Trzymam kciuki za piesia, mam nadzieję, ze wyjdzie z tego.

Wczoraj ze schroniska do swojego domu do Wadowic pojechała Gracja; dziękujemy wtatara za pomoc:)

A do DT w Warszawie pojechała Lorcia:lol: - suczka ponad 2 lata spędziła w schronisku
http://www.dogomania.pl/threads/206420-Lorka-przemiła-i-puchata-sunia-czeka-w-DT-w-Warszawie-na-swoją-szansę
Wrzucam wątek Lorci na 1 stronę

Posted

Stan dalmata wczoraj był krytyczny.
Dzisiaj ciut lepiej, ale nadal istnieje zagrożenie życia.
trzymajmy kciuki, zeby kryzys minął jak najszybciej.
Poprawił się stan szczeniaczka, który pozostał w schronie.
Jak wszystko dobrze pójdzie, to w okolicach majowyc świat mozna go zabrac.
Pilnie poszukiwany DT lub DS.
Cudem utratowany - szkoda, zeby został w schronie.

Posted

szczeniak przebywa w izolatce wiec zdjęć jak narazie wiecej nie mamy :

Alsta- suczka :

Sunia jest jeszcze w klinice. Ma anemię, jest wychudzona, ale już zadbano o to żeby wracała do zdrowia.

Jest jedyna w swoim rodzaju. Po kąpieli te dłuższe włoski na łapach są jak puszek. Istny wulkan energii, bardzo ruchliwa. Lubi ludzi i inne zwierzęta. Będzie potrzebowała nauki chodzenia na smyczy.