zadra Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Żunia napisał(a):Piranha, jest mi niezmiernie przykro, że naraziłam Cię na nieprzyjemności. Gdybym wiedziała, że na forum mogą wklejać zdjęcia tylko ci, którzy uzurpują sobie do tego wyłączne prawo , nigdy nie prosiłabym Cię o to. Zdawało mi się, że wklejanie zdjęć jest formą pomocy dla psiaków, a że kabelka nie miałam ( i nadal nie mam ) poprosiłam o pomoc. Na głupią babę wyszłam myśląc, że pomagam- trudno. Abstrahując od tego, że wysłanie tylu mms-ów kosztowało kasę, którą mogłam przeznaczyć na pomoc jakiemuś psiakowi, Mam zdjęcia Kleksa. który, zapewniam, czuje się świetnie i właśnie dziś miałam zamiar prosić o ich wrzucenie , wiedząc jednak że byłby to kolejny powód do kuluarowej wojny, kasuję je bez wyrzutów sumienia. Jeszcze raz Cię przepraszam. Czekam ze zniecierpliwieniem.Jeszcze Łajtek i dzikie koty!!!! Quote
Tola Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 ladySwallow napisał(a):Ja krótko i na temat - Tolu, Ciebie widzę też pamięć zawodzi, bo u Murki w końcu parwo było niepotwierdzone, czy nie tak? Było tam domniemanie parwo, a nie pewność, że parwo było? I w porównaniu z innym schronem w woj. lubelskim - mogę powiedzieć, że w Zamościu parwo (opierając się moim doświadczeniu zabieranych szczeniąt) zdarza się bardzo rzadko, a wręcz nie zdarza się wcale - widać miałam szczęście, albo pracownicy wyczuwali, że przyjadę, wiec chowali dla mnie szczeniaki, żeby te nie chorowały. I jeszcze jedno - Tolu, masz mój nr telefonu. Jeśli więc masz do mnie jakieś zastrzeżenia - np., że nie robię ogłoszeń 'Twoim' psom, że nie podoba Ci się, że wyciągam z piranhą jedynie psy w typie rasy (tutaj też chyba zmysł obserwacji Cię zawodzi) itd., itp., to zadzwon proszę do mnie, a nie narzekaj na mnie za plecami, np. do piranhii - co swoją drogą jest nieco śmieszne ;) Wydaje mi sie ze jeszcze niedawno upominałas zadrę, zeby sie powstrzymywała od komentarzy. Łatwo krytykowac innych, trudniej kontrolowac te same zachowania u siebie. Pokaz mi post, w którym mam do Ciebie pretensje? Gdzie mam pretensje, ze wyciągacie psy w typie rasy? Nigdzie nie napisalam, ze szczeniak u Murki czy u beki miał parwo, ale miał wirusowkę. Nigdy zaden mój post nie był bezposrednio skierowany do ciebie. Dla mnie kazdy pies w potrzebie wymaga pomocy. Nigdy o nic nie prosiłam, bo wiem, jakby to wyglądało. Nie mam " swoich" psów, chyba ze mówisz o Tolce i Zuli. Widzę, ze po raz kolejny prosby o spokój i pisanie na temat nie skutkują i to o osób, które jeszcze niedawno oburzały sie, ze takie tu zamieszanie. Wstyd mi, ze to wszystko dzieje sie wsród dorosłych kobiet, a przeciez wszytkim nam zalezy na pomocy psom. Quote
LadyS Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Tola napisał(a):Wydaje mi sie ze jeszcze niedawno upominałas zadrę, zeby sie powstrzymywała od komentarzy. Łatwo krytykowac innych, trudniej kontrolowac te same zachowania u siebie. Pokaz mi post, w którym mam do Ciebie pretensje? Gdzie mam pretensje, ze wyciągacie psy w typie rasy? Nigdy zaden mój post nie był bezposrednio skierowany do ciebie. Dla mnie kazdy pies w potrzebie wymaga pomocy. Nigdy o nic nie prosiłam, bo wiem, jakby to wyglądało. Nie mam " swoich" psów, chyba ze mówisz o Tolce i Zuli. Widzę, ze po raz kolejny prosby o spokój i pisanie na temat nie skutkują i to o osób, które jeszcze niedawno oburzały sie, ze takie tu zamieszanie. Wstyd mi, ze to wszystlo dzieje sie wsród dorosłych kobiet. Tolu, jakże Ty potrafisz odwracać kota ogonem. Nie mówię o postach przeciw mnie - mówię o gadaniu za plecami, a jest oczywiste, że się go wyprzesz - no bo jakby to inaczej? A to, że masz pretensje m.in. do piranhi, że ma psa w typie - i że takie psy wyciąga - słyszałam już od kilku osób. Owszem, oburza mnie zamieszanie - to, jak naskakujecie na Żunię czy każdego, kto powie coś nie w smak. To jest dopiero wstyd. Quote
zadra Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Żunia napisał(a):I idąc za ciosem: -Przepraszam, że napisałam o możliwości kastracji psów, bo tym samym pozbawiłam zarobków innego ( -ych ) wetów i pozbawiłam przyjemności osoby zbierające pieniążki na wysterylizowanie zabieranych ze schronu psiaków. - Przykro mi także, że napisałam o możliwości " rezerwacji " psów, bo w ten sposób odebrałam niektórym radość z knucia i namawianie się, jak "oszukać" pracowników schronu i z zaskoczenia "wyciągnąć psa ". -Z pokorą przyjmuję też krytyczne uwagi dotyczące kastracji bezdomnych kotów, bo wiem, że 5 pracowników schroniska powinno rzucić swoje obowiązki w schronie i przez całą dobę czatować w bramach, piwnicach i krzakach w celu odłowienia bezdomnych kociaków. Zastanawiam się też, czy wet nie powinien kastrować ( jako instytucja charytatywna ) wszystkich kotów przyniesionych mu do lecznicy. Zadra. Kleks ma się dobrze , jest kochany i kocha. Nie mogę się wypowiadać na temat Łajtka, bo nic więcej niż np. Ty , na jego temat nie wiem. Bezdomnymi kotami zajmuję się , tak samo jak psami- są tu, na forum osoby, które widziały mnie "w akcji " i mogłyby to potwierdzić.Nie "wywołuję ich do odpowiedzi", gdyż wiem, że miałyby takie same nieprzyjemności jak Piranha, gdyby potwierdziły moje słowa- a tego chciałabym uniknąć za wszelką cenę. I jeszcze jedno. Co byś zrobiła, gdyby ktoś zarzucił Ci teraz, że przyczyniłaś się do " zniknięcia Azji " ? Przecież ona, podobnie jak Kleks, miała jechać do DT i w przeddzień ktoś ją zabrał ze schronu. Czy niepokoiłabyś profesora w celu zrobienia zdjęć , po to tylko żeby udowodnić innym, że pies jest w DS. Miałam wykasować zdjęcia Kleksa. Nie zrobię tego i zamieszczę je wtedy, gdy Ty udowodnisz, że Azja ma się dobrze zamieszczając tu jej zdjęcia z DS. Wszak wszyscy jesteśmy " równi ", nieprawdaż ?????? Rozumiem, że zdobycie zaświadczenia, że kot jest bezdomny przekracza możliwości człowieka. Dzieczyno motasz się w wypowiedziach!!! Jesli o czymś piszesz rób to wyczerpująco i do końca.Zaczepisz temat we fragmencie który Ci odpowiada.Jak poruszam temat kotów dzikich milczysz,ponieważ ten fak dobrze nie świadczy o schronie,a ty się skupiasz jedynie na tym.Co do Azji konsultowalam telefonicznie z Pirahnia jej wydanie.To był pies dla niej i ona podjęła decyzję. Quote
zadra Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 ladySwallow napisał(a):Tolu, jakże Ty potrafisz odwracać kota ogonem. Nie mówię o postach przeciw mnie - mówię o gadaniu za plecami, a jest oczywiste, że się go wyprzesz - no bo jakby to inaczej? A to, że masz pretensje m.in. do piranhi, że ma psa w typie - i że takie psy wyciąga - słyszałam już od kilku osób. Owszem, oburza mnie zamieszanie - to, jak naskakujecie na Żunię czy każdego, kto powie coś nie w smak. To jest dopiero wstyd. Lady przemyśl, co tak naprawde Ci chodzi i na czym chcesz skupić swoja uwagę. Quote
zadra Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 ladySwallow napisał(a):Ja krótko i na temat - Tolu, Ciebie widzę też pamięć zawodzi, bo u Murki w końcu parwo było niepotwierdzone, czy nie tak? Było tam domniemanie parwo, a nie pewność, że parwo było? I w porównaniu z innym schronem w woj. lubelskim - mogę powiedzieć, że w Zamościu parwo (opierając się moim doświadczeniu zabieranych szczeniąt) zdarza się bardzo rzadko, a wręcz nie zdarza się wcale - widać miałam szczęście, albo pracownicy wyczuwali, że przyjadę, wiec chowali dla mnie szczeniaki, żeby te nie chorowały. I jeszcze jedno - Tolu, masz mój nr telefonu. Jeśli więc masz do mnie jakieś zastrzeżenia - np., że nie robię ogłoszeń 'Twoim' psom, że nie podoba Ci się, że wyciągam z piranhą jedynie psy w typie rasy (tutaj też chyba zmysł obserwacji Cię zawodzi) itd., itp., to zadzwon proszę do mnie, a nie narzekaj na mnie za plecami, np. do piranhii - co swoją drogą jest nieco śmieszne ;) Sluchjcie,bardzo mi się nie podoba podział na psy moje ,twoje, wasze.Czy ktos kiedys odmówił pomocy? Powinnysmy się wspierac a nie atakować.W końcu wszystko się rozwali,a w schronie bedzie tak jak kiedys "wolna amerykanka".Chba,że komus na tm własnie zależy. Quote
LadyS Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 zadra napisał(a):Sluchjcie,bardzo mi się nie podoba podział na psy moje ,twoje, wasze.Czy ktos kiedys odmówił pomocy? Powinnysmy się wspierac a nie atakować.W końcu wszystko się rozwali,a w schronie bedzie tak jak kiedys "wolna amerykanka".Chba,że komus na tm własnie zależy. Szczerze? Podział jest całkiem słuszny - nie wiem, czemu np. taka Gejsza ma być uznawana za psa "naszego", tj. wszystkich osób zajmujących się psami w Zamościu, skoro zajmowałaś się nią Ty, piranha i ja. Tak samo, jak nie wiem, dlaczego Lidka vel Plamka ma być psem naszym, skoro zajmowałam się nią z piranhą? Quote
Żunia Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Zadra. Chwilami cierpisz na dziwną amnezję- wybiórcza się ona chyba nazywa. Już dawno pisane było na forum, że z tyłu za boksem dla szczeniaków , znajduje się pomieszczenie OGRZEWANE przeznaczone tylko i wyłącznie dla nich. Ogrzewany jest także szpitalik. Jak ( mam nadzieję ) zauważyłaś ( choć może tym razem niedowidziałaś chwilowo ) psiaki po zabiegu są odizolowane od innych, mają możliwość korzystania z ogrzewanego pomieszczenia a te zarezerwowane czekają w izolacji nawet dłużej niż wymaga tego ich stan zdrowia.Jeżeli tego nie zauważyłaś , przyjrzyj się raz jeszcze robionym przez siebie ostatnio zdjęciom. Quote
Żunia Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Acha i jeszcze jedno. Forma i treść postu świadczy o szacunku dla odbiorców. Staraj się więc pisać z zachowaniem podstawowych zasad ortografii, bo Twoje posty czytają ludzie z całej Polski. I jakoś tak głupio się czytelnikowi robi, gdy ma świadomość, że odbiorca mieszkający gdzieś w dalekim świecie, może pomyśleć, że my, tu w Zamościu, wszyscy jesteśmy takimi ignorantami. Bo skoro Najważniejsza Osoba na forum........ A może włącz korektor błędów..... FRAGMENT ( i to nie jest Twój pierwszy, tak rażący błąd ). Quote
handzia Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Oj Żunia nieładnie, każdemu się może zdarzyć zrobić jakąś literówkę lub błąd :roll:, ostatnio nawet prezydentowi się zdarzyło ;), mniej kulturalnie jest zwracać uwagę. Quote
agusiazet Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Ciotki - litości:( Może włożycie swoją energię piśmienniczą w podnoszenie wątków zamojskich psów, które nie cieszą się Waszą frekwencją! Quote
LadyS Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 agusiazet napisał(a):Ciotki - litości:( Może włożycie swoją energię piśmienniczą w podnoszenie wątków zamojskich psów, które nie cieszą się Waszą frekwencją! Niech każdy zajmie się swoimi psami ;) Quote
agusiazet Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Moim zdaniem tu wszystkie psy są nasze! Moje to te prywatne w moim domu:) Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 a ja pragnę zauważyć coś co chyba nie każdy dostrzega - konflikty biorą się tylko i wyłącznie z jednego faktu. Wcześniej, zanim nie zaczęły się pojawiać regularne peony na cześć schroniska, panował tutaj spokój. Nie było kłótni, była pomoc psom i tyle. Od kiedy posty na wątku psów zaczęły coraz częściej dotyczyć tego, jak cudownie funkcjonuje ten obóz, zaczęło się robić gorąco. Ja już dałam spokój od momentu gdy to zauważyłam i jeszcze raz bym zasugerowała to Wam, długoletnim i zaangażowanym działaczkom - Piranii, Zadrze, Lady. Przestańcie się kłócić, wróćcie do psów, i po prostu olewajcie wypowiedzi osób, które tu przybyły i wciąż poruszają tematy poboczne. Była już sugestia - jest to wolne forum, na nim można założyć wątek informacyjny, np. jak to schron w Zamościu pięknie kastruje koty, jak pięknie ma ogrzewane pomieszczenia, jakie to psy są tam szczęśliwe. Podejrzewam, że jeśli dyskusje o tej treści przeniosą się na tamten wątek, tutaj znowu zapanuje święty spokój - ku dobru psów. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 więc aby rozpocząć sensowną dyskusję skierowaną na tory psie zapytam - czy już wiadomo, że żaden piesek nie jest zainteresowany transportem do Wawy? Quote
LadyS Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Rodzice Maciusia :) napisał(a):a ja pragnę zauważyć coś co chyba nie każdy dostrzega - konflikty biorą się tylko i wyłącznie z jednego faktu. Wcześniej, zanim nie zaczęły się pojawiać regularne peony na cześć schroniska, panował tutaj spokój. Nie było kłótni, była pomoc psom i tyle. Od kiedy posty na wątku psów zaczęły coraz częściej dotyczyć tego, jak cudownie funkcjonuje ten obóz, zaczęło się robić gorąco. Ja już dałam spokój od momentu gdy to zauważyłam i jeszcze raz bym zasugerowała to Wam, długoletnim i zaangażowanym działaczkom - Piranii, Zadrze, Lady. Przestańcie się kłócić, wróćcie do psów, i po prostu olewajcie wypowiedzi osób, które tu przybyły i wciąż poruszają tematy poboczne. Była już sugestia - jest to wolne forum, na nim można założyć wątek informacyjny, np. jak to schron w Zamościu pięknie kastruje koty, jak pięknie ma ogrzewane pomieszczenia, jakie to psy są tam szczęśliwe. Podejrzewam, że jeśli dyskusje o tej treści przeniosą się na tamten wątek, tutaj znowu zapanuje święty spokój - ku dobru psów. Skoro jest to wolne forum, to dyskusje są jak najbadziej na miejscu. Ja nie widzę przyczyny problemów w tym, ze pojawila się na wątku Żunia i informuje, co udało jej się zrobić albo co widziała. To Wy macie z tym problem ;) Rodzice Maciusia :) napisał(a):więc aby rozpocząć sensowną dyskusję skierowaną na tory psie zapytam - czy już wiadomo, że żaden piesek nie jest zainteresowany transportem do Wawy? Od nas żaden. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 rozumiem. Szkoda, że żaden się na transport nie załapie.. Quote
zadra Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Rodzice Maciusia :) napisał(a):a ja pragnę zauważyć coś co chyba nie każdy dostrzega - konflikty biorą się tylko i wyłącznie z jednego faktu. Wcześniej, zanim nie zaczęły się pojawiać regularne peony na cześć schroniska, panował tutaj spokój. Nie było kłótni, była pomoc psom i tyle. Od kiedy posty na wątku psów zaczęły coraz częściej dotyczyć tego, jak cudownie funkcjonuje ten obóz, zaczęło się robić gorąco. Ja już dałam spokój od momentu gdy to zauważyłam i jeszcze raz bym zasugerowała to Wam, długoletnim i zaangażowanym działaczkom - Piranii, Zadrze, Lady. Przestańcie się kłócić, wróćcie do psów, i po prostu olewajcie wypowiedzi osób, które tu przybyły i wciąż poruszają tematy poboczne. Była już sugestia - jest to wolne forum, na nim można założyć wątek informacyjny, np. jak to schron w Zamościu pięknie kastruje koty, jak pięknie ma ogrzewane pomieszczenia, jakie to psy są tam szczęśliwe. Podejrzewam, że jeśli dyskusje o tej treści przeniosą się na tamten wątek, tutaj znowu zapanuje święty spokój - ku dobru psów. Masz całkowitą rację. Quote
Żunia Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 A ja mam wrażenie, że Piranha i Lady mają dość Waszego chorego stosunku do pewnych spraw- a może żle przeczytałam ?? Quote
lika1771 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Zuniu daj juz spokoj dobrze, zajmijmy sie zwierzetami.Kazdy na temat schronu ma juz zdanie na tym watku i jak widzisz go nie zmieni. Wiesz ja tez mam dosyc,a najbardziej Twoich wpisow nie dotyczacych psow............ Quote
IVV Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 IVV napisał(a):czy zalozycie jej oddzielny watek tak jak miala Gracja i Calineczka ??? jeszcze raz zapytam ... Quote
zadra Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 IVV napisał(a):jeszcze raz zapytam ... Dziewczyny,czy któraś może założyć wątek suni z kwaranntanny?? Quote
funia Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 zadra napisał(a):Dziewczyny,czy któraś może założyć wątek suni z kwaranntanny?? Założe zaraz ,ale tylko tyle mogę .Wiecie jak mało mam czasu aby porzadnie poprowadzic wątek . Quote
funia Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/205786-Zjawiskowa-Jowita-szuka-swego-cz%C5%82owieka?p=16669113#post16669113 Proszę . Quote
sonia71 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 ja z prosbą -piszę tu bo nie wiem konkretnie do kogo (a też dotyczy to suń zamojszczanek) -jak zapłacić za wyróżnienie na gumtree jak nie mam karty a mam paypal-na PW żeby nie zaśmiecać wątku -plissss może to da Polly i Pati dom . Quote
Recommended Posts