Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='beka']Nie doczytałam . Dziękuje.
Mogłabym ją wziąc do siebie gdy sie znalazł transport.[/QUOTE]
Cudna ta oneczka :) Transport na pewno się znajdzie. :) Chciałabyś ją wziąć na stałe czy to DT miałby być?

Posted

[quote name='handzia']Cudna ta oneczka :) Transport na pewno się znajdzie. :) Chciałabyś ją wziąć na stałe czy to DT miałby być?[/QUOTE]
Handziu mam 5 psów na stałe u siebie zamojskeigo Pikusia na dt (taki stały dt;)), tak wiec sunia na dt i szukamy domu.

Posted

Czuję się oszukana.
Mogłam wreszcie dłużej porozmawiać z asystentem i okazało się, że labrador i moja sunia wydane były w obecności pań odwiedzających schron.
Mam na to potwierdzeni pracownika, asystenta i dwóch osób , które odbierały psy.
Ze strony Pań padało nawet pytanie, dlaczego pies jest wydawany z kwarantanny ( odbierał go właściciel ), a póżniej musiały przeczekać moment, kiedy asystent wydawał " moją śliczną " .
Takie są fakty, potwierdzone przez zupełnie obcych ludzi

Działamy dla dobra psów ??????

Posted

[quote name='beka']Handziu mam 5 psów na stałe u siebie zamojskeigo Pikusia na dt (taki stały dt;)), tak wiec sunia na dt i szukamy domu.[/QUOTE]
To super, daleko mieszkasz?

Posted

[quote name='funia']Magdy maz jeżdzi do Wawy więc moze nie byłoby problemu z transportem.
Nie doczytałam dokładnie. Beka mieszka w Warszawie? Tak, pewnie warto byłoby poczekać na Męża Madzi. Tylko jeśliby się Beka zdecydowała, to trzeba by było sunię zarezerwować, bo popyt na oneczki jest, prawda? Wiadomo gdzie najlepiej, same byłyśmy świadkami w schronie, gdzie facet ze wsi szukał owczarki (jego wcześniejsza onka odeszła, a on nie miał pojęcia co się stało :angryy: do weta nie pojechał)

Piękna jest :) taka smutna, ma takie mądre oczy...

Posted

[quote name='Tola']Pisałam juz do beki.
Trzeba rozglądac się za transportem, bo to wielka szansa dla sunieczki.
handzia - wysyłam pw[/QUOTE]
Zapytam jutro i zarezerwuję ją w razie czego.

Posted

[quote name='roma_121']Wieści o Alście i Reedzie- www.sosdalmatynczyki.pl

Fundacja SOS Dalmatynczyki

Kopiuję, jakby ktos nie czytał
Reed wygrał ciężką walkę z chorobą. Pies wraca do zdrowia. Pod troskliwą opieką zmienił się nie do poznania. Dwa razy w tygodniu jest kąpany w leczniczych szamponach. Jego skóra i sierść szybko się regenerują. Reed jest jeszcze bardzo wychudzony, ale to też już się zmienia. Do soboty będzie przebywał w klinice. Jest bardzo łagodny, spokojny. Nie ciągnie na smyczy. Musiał być straszliwie maltretowany bo boi się gwałtownych ruchów, głośnych dźwięków. Do pań z kliniki nabrał już zaufania, cieszy się na ich widok. To pies ideał i przyjaciel wszystkich wkoło.

Alsta bezpośrednio ze schroniska trafiła do kliniki. Sunia jest na obserwacji. Jest bardzo wychudzona. Ma anemię. W kliniece będzie jeszcze kilka dni.
Alsta jest młoda, ma ok 2-2,5 roku. Jest bardzo ruchliwa i energiczna. Na pewno będzie potrzebowała nauki chodzenia na smyczy. Jest inteligentna i szybko łapie nowe komendy. Gdy polepszy się jej stan zostanie poddana sterylizacji

Wszystkiego dobrego!

Posted

Zdaje mi się, że jakaś ON-ka wychodzi dziś ze schronu. Nie wiem która, bo przypadkiem słyszałam fragment rozmowy telefonicznej.
Miejmy nadzieję, że to ta bidulka.

Posted

Nowe wiesci o dalmatynce; juz po sterylizacji:)
Alsta czuje się coraz lepiej. Jest już po sterylizacji. W sobotę będzie miała zdjęte szwy. Panie w klinice już teraz pracują z Alstą, żeby oswoić ją z chodzeniem na smyczy. Jest już dużo lepiej. Alsta jest bardzo ruchliwa i energiczna. Zgadza się ze wszystkimi pacjentami. Bardzo przyjacielska i radosna. Ciekawska i jedyna w swoim rodzaju. Niestety dziś jeszcze była w fartuszku, więc zdjęcia nie oddają jej oryginalnej urody. Sunia jest drobna, filigranowa.

Posted

Jest dom (a w zasadzie buda z ogrodem) dla podhalana lub mixa. W Krakowie. do sprawdzenia.
Pan miał 14 lat podhalana uspił bo piesek sie juz nie podnosił. Szuka przyjaciela.

Czekam na info ktora onka poszła do domu. A wiadomo co to za dom? wieś?

Jeśli pojdzie ta z kwarantanny to moge wziąc tę drugą (IVV czy to ta z uciętym uszkiem?)

Posted

[quote name='teresz10']Nie moge trafic na watek suni którą wiozłam z Zamościa do W-wy ostatnio -te w ciązy ...wrzuccie mi na pw.prosze[/QUOTE]
Ja też poproszę bo nie znalazłam.
edit;) dzięki IVV.

Posted

Punia, zabrana parę dni temu ze schronu jest juz po sterylce aborcyjnej, wszystko ok

A u mnie nocuje Jowita, wykupiona dzisiaj ze schronu.
Jutro jedziemy z cudną do Krakowa:)
Dziewczyny zamojskie - super organizacja:)

Posted

Dzisiaj dostalam wiadomosć, ze w Tomaszowie Lub. 10 miesięczny bernardyn szuka domu.
Jakby ktos słyszał o chetnym domku - proszę o kontakt.