Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam jeszcze jedną wiadomość odnośnie Malinki - my już jej nie oddamy.

Plan był wstępnie taki, że poczekamy do operacji i jakby tego oczka nie udało się uratować i Malinka nie mogłaby znaleźć domu to mogłaby u nas zostać, ale już teraz wiem, że nie byłabym w stanie robić jej zdjęć do ogłoszeń. Te wszystkie perypetie z jej oczkami spowodowały, że bardzo się zżyliśmy z Malinką i ona z nami. Od grudnia Malinkę zapoznawałam stopniowo z moimi kotkami i już się do siebie przyzwyczaiły. Z moją Kolią bez łapki, która jest anty kocia raczej, wspólnie się brykają i zaczepiają 🥰

Styczeń to ostatni miesiąc kiedy liczę hotelowanie Malinki. Potem już wszystko biorę na swoje barki. Jedynie w razie operacji będę prosić o pomoc. Zea zaoferowała też pokrycie kosztów sterylki za co bardzo dziękuję ❤️

22.jpg

20260115_161736.jpg

20260125_173256.jpg

20260127_194216.jpg

• Like 10
  • Upvote 2
Posted
Dnia 28.01.2026 o 20:09, Tola napisał:

Chciałam też pokazać tutaj Selenę, suczkę znalezioną w te największe mrozy na drodze. Selena jest obecnie w bardzo awaryjnym DT w Zamosciu u ludzi, którzy ją zauważyli na tej drodze i poprosili o pomoc w złapaniu suczki. Pod wpływem chwili wyrazili chęć adopcji, ale wycofali się po paru dniach i coraz częściej dają do zrozumienia, że jej nie chcą. Suczkę wyprowadza Ewa ( opiekowała się dawniej zwierzętami w naszym fundacyjnym kojcu)

Selena w chwili znalezienia  była bardzo zmarznięta, słaba, wychudzona. Ma ok 4 lat,waży  14,40. Przez pierwsze dni przerażało ją wychodzenie z domu, ale teraz jest już dobrze. Jest bardzo łagodna, potrzebuje akceptacji i obecności człowieka. W obecnej chwili , przy obecnych cenach i  przy takiej ilości kotów nie damy rady opłacac hoteliku dłużej niż 1- 2 miesiące; pieniędzy coraz mniej, musimy do lipca zapewnić byt tym zwierzętom, które są pod naszą opieką, a nie  wiadomo, co będzie z kasą w następnym roku. To kolejna suczka, która jest w bardzo awaryjnym miejscu😥 Może komuś z Was przyjdzie do głowy jakiś pomysł, może jakiś Dt? Selena ma bardzo dużo  udostepnien na FB, ma zrobione ogłoszenia, ale na razie cisza 😥 Przedstawiam Selenkę, pierwsze  zdjęcie to zaraz po wyłapaniu przy tym lesie 

IMG-20260125-WA0029.jpg

FB_IMG_1769356419533.jpg

IMG-20260125-WA0025.jpg

IMG-20260125-WA0026.jpg

IMG-20260125-WA0023.jpg

IMG-20260125-WA0024.jpg

Posted
Dnia 28.01.2026 o 21:58, Murka napisał:

Mam jeszcze jedną wiadomość odnośnie Malinki - my już jej nie oddamy.

Plan był wstępnie taki, że poczekamy do operacji i jakby tego oczka nie udało się uratować i Malinka nie mogłaby znaleźć domu to mogłaby u nas zostać, ale już teraz wiem, że nie byłabym w stanie robić jej zdjęć do ogłoszeń. Te wszystkie perypetie z jej oczkami spowodowały, że bardzo się zżyliśmy z Malinką i ona z nami. Od grudnia Malinkę zapoznawałam stopniowo z moimi kotkami i już się do siebie przyzwyczaiły. Z moją Kolią bez łapki, która jest anty kocia raczej, wspólnie się brykają i zaczepiają 🥰

Styczeń to ostatni miesiąc kiedy liczę hotelowanie Malinki. Potem już wszystko biorę na swoje barki. Jedynie w razie operacji będę prosić o pomoc. Zea zaoferowała też pokrycie kosztów sterylki za co bardzo dziękuję ❤️

22.jpg

20260115_161736.jpg

20260125_173256.jpg

20260127_194216.jpg

Dziękuję 🥰🥰🥰 Lepiej nie mogła trafić i  ominie ją stres związany z przeprowadzką. Teraz tylko czekamy na decyzję w sprawie operacji.  

Posted

Adopcja Malinki to najlepszy njus na początku roku.

Oby takich więcej.

Bardzo żal suni. szkoda, żeby trafiła do schronu. Ona jest trochę podobna do Santy dawniej Nuri.

Posted

Aksamitka prosi o domek... rozleniwiła się kobitka, kociaków ostatnio małych nie ma, nie ma kto ją rozruszać i się zrobiła z niej mała beczułka 😅

aks.jpg

aks1.jpg

aks2.jpg

aks3.jpg

aks4.jpg

aks5.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 30.01.2026 o 16:51, Poker napisał:

Podmienię zdjęcia w swoim ogłoszeniu. Na jakie miasto teraz zrobić? 

Jak możesz to teraz na Katowice, bo z Wrocławia to raczej nikt kotki nie weźmie. Dziękuję bardzo😘

Posted

Miecio, znaleziony z siostrą pod Biedronką  w Zamosciu, niestety nikomu nie spodobał się jak dotąd i zostaje z nami. Siostra zamieszkała w Warszawie w listopadzie. 

IMG_20260130_200125.jpg

IMG_20260130_224149.jpg

• Like 7
Posted
Dnia 30.01.2026 o 22:36, Tola napisał:

Jak możesz to teraz na Katowice, bo z Wrocławia to raczej nikt kotki nie weźmie. Dziękuję bardzo😘

Dobrze. Postaram się w ten weekend.

• Like 1
Posted
Dnia 30.01.2026 o 23:41, Poker napisał:

Tolu, czy dobrze zrozumiałam , że Miecio ma u Was DS? Myślę, że decyzja bardzo dobra dla wszystkich. Gratulacje.

Tak, Miecio jest już nasz. Po śmierci Luizki a potem Telmy obiecaliśmy dom jakiejś starszej koteczce (ze względu na nasz wiek), a stało się, jak się stało i mamy młodego, 7 miesięcznego kocurka. Od września nikt o niego nie zapytał i teraz już szkoda nam zmieniać mu miejsce. Mam nadzieję, że jeszcze trochę pożyjemy 😉

• Like 9
Posted

Pożyjecie.

Miał chłopak w nieszczęściu wielkie szczęście. Wy w sumie też.

Sisi księżniczka.

Zrobiłam ogłoszenie z imieniem Alis, na razie bez wyróżnienia, na Katowice.

https://www.olx.pl/d/oferta/alis-cud-urody-koteczka-czeka-na-ciebie-CID103-ID19egr9.html?bs=olx_pro_listing

• Like 2
Posted
Dnia 31.01.2026 o 11:23, Tola napisał:

Tak, Miecio jest już nasz. Po śmierci Luizki a potem Telmy obiecaliśmy dom jakiejś starszej koteczce (ze względu na nasz wiek), a stało się, jak się stało i mamy młodego, 7 miesięcznego kocurka. Od września nikt o niego nie zapytał i teraz już szkoda nam zmieniać mu miejsce. Mam nadzieję, że jeszcze trochę pożyjemy 😉

Pożyjecie jeszcze długie długie lata, bo jesteście potrzebni. Mieciowi też 😍

• Like 3
Posted

Rozliczenie za styczeń:

-310 zł hotelowanie Aksamitki 1-31.01 (zniżka ze względu na karmę)

-403 zł hotelowanie Malinki 1-31.01 (zniżka ze względu na karmę)

-230 zł przejazd z Malinką do Lublina (wizyta okulistyczna)

-21 zł krople do oczu (Hialeye)

-42 zł krople do oczu (Yellox)

Razem: -1006 zł

Posted

Dziś lecznicę odwiedził stary Misiek, znaleziony niedawno w Czernięcinie Poduchownym pod Szczebrzeszynem.  
Misiek spędził kilkanaście lat na krótkim łańcuchu. Prawdopodobnie gdy stał się „zbędny” lub zbyt chory, by pilnować podwórka, po prostu wylądował na drodze. 
Spojrzenie tego staruszka łamie. 

Ma ok. 10 lat, ogromną niedowagę, cysteę na szyi i chore stawy. 
Misiek nie ma domu, nie ma nic i nikogo poza Jagodą i Piotrem, którzy go znaleźli i u których teraz przebywa.  Obiecaliśmy mu, że w miarę możliwości pomożemy, by było już tylko lepiej. 

image000000 (7).jpg

image000001 (1).jpg

image000003 (1).jpg

image000004.jpg