agat21 Posted January 17 Posted January 17 Założyłam wątek Vegasowi. Próbuję coś robić w jego sprawie. Wątek oczywiście na razie nie jest widoczny, bo musi być zatwierdzony przez admina. Dlatego tylko króciutko tu napiszę, że jest dla niego miejsce, ale potrzeba deklaracji. Nie utrzymam go sama. Na początek zrobię bazarek imienny, żeby na początek nowej drogi (mocno w to wierzę, że się uda) miał nowe imię. 2 2 Quote
elik Posted January 17 Posted January 17 Agatko deklaruję 30,00 zł miesięcznie. Wiem, że to niewiele, ale więcej nie dam rady Jak siły mi na to pozwolą, zrobię dla niego bazarek. 3 Quote
agat21 Posted January 17 Posted January 17 Dnia 17.01.2026 o 16:13, elik napisał: Agatko deklaruję 30,00 zł miesięcznie. Wiem, że to niewiele, ale więcej nie dam rady Jak siły mi na to pozwolę zrobię dla niego bazarek. Dnia 17.01.2026 o 16:25, Nesiowata napisał: Dychę dołożę. Dziękuję Wam kochane. Jak tylko wątek się uwolni, poproszę Was o zaglądnięcie tam. Quote
agat21 Posted January 18 Posted January 18 Dnia 18.01.2026 o 10:08, Aska7 napisał: Jakby co, to transport ma. O rany, nie doczytałam, właśnie wysłałam Ci whatsappa w tej sprawie Dzięki dzięki dzięki Quote
Jaaga Posted January 18 Posted January 18 Fajnie, że Vegas dostał szansę, cieszę sie. Cuda jednak zdarzaja sie. Zupełnie nie skojarzyłam go z dogo. Quote
Tola Posted January 18 Author Posted January 18 Pięknie dziękuję za wpłaty na koty pod opieką ZEA: 100 zł - hamam 05.01. 40 zł - Magdalena K. Lublin (05.01.) 50 zł - Figunia (07.01.) 50 zł - Katarzyna K. Kraków 07.01.) 10 zł - malti (09.01.) 70 zł - Aldrumka (13.01.) 50 zł - MikAga (14.01.) 50 zł - Jo37 (15.01.) Quote
agat21 Posted January 18 Posted January 18 Dnia 18.01.2026 o 16:43, Jo37 napisał: Dołożę 20,00 zł Ogromne dzięki! Zapiszę na jego wątku, zajrzyj tam proszę jeśli możesz. Nie będę tu wklejać linku bo posta zablokuje Quote
elik Posted January 18 Posted January 18 Dnia 18.01.2026 o 20:07, agat21 napisał: Nie będę tu wklejać linku bo posta zablokuje To jak znaleźć jego wątek? Już kilka razy wpisywałam w wyszukiwarkę "Vegas" ale bez skutecznie. Quote
agat21 Posted January 18 Posted January 18 Dnia 18.01.2026 o 22:07, elik napisał: To jak znaleźć jego wątek? Już kilka razy wpisywałam w wyszukiwarkę "Vegas" ale bez skutecznie. Wątek nazywa się "Nie wiem co napisać.." Nie ma tam imienia Vegas, bo psiaczek po zakończeniu bazarku imiennego będzie miał inne imię Quote
elik Posted January 18 Posted January 18 Dnia 18.01.2026 o 22:14, agat21 napisał: Wątek nazywa się "Nie wiem co napisać.." Nie ma tam imienia Vegas, bo psiaczek po zakończeniu bazarku imiennego będzie miał inne imię Dzięki Quote
elik Posted January 18 Posted January 18 Dnia 18.01.2026 o 22:14, agat21 napisał: Wątek nazywa się "Nie wiem co napisać.." Nie ma tam imienia Vegas, bo psiaczek po zakończeniu bazarku imiennego będzie miał inne imię Dnia 18.01.2026 o 22:25, elik napisał: Dzięki Nic z tego, nie znalazłam Quote
agat21 Posted January 18 Posted January 18 Dnia 18.01.2026 o 22:28, elik napisał: Nic z tego, nie znalazłam Wyślę Ci link whatsappem 1 Quote
Murka Posted January 20 Posted January 20 Kupiłam kolejne krople dla Malinki (20,10 zł) - Hialeye są zakrapiane 5 x dziennie do obu oczek dlatego tak szybko się kończą 1 Quote
Tola Posted January 28 Author Posted January 28 Mamy dobre wiadomości od naszych byłych kocich podopiecznych - są zdrowe, rosną, niektóre są już po zabiegach kastracji. Bardzo nas to cieszy Tutaj Asia w Krakowie 3 Quote
Tola Posted January 28 Author Posted January 28 Szykuje się też wspólny dom w Krakowie dla Kalinki i Kajtusia, które są w domu tymczasowym w Zamościu. Alaskan udało się pięknie pokonać ogromny lęk Kalinki i mamy nadzieję, że z pomocą brata w nowym domu szybko poczuje się bezpieczna. Oba kociaki były w sobotę na drugim szczepieniu i było naprawdę dobrze! 2 1 Quote
Tola Posted January 28 Author Posted January 28 Chciałam też pokazać tutaj Selenę, suczkę znalezioną w te największe mrozy na drodze. Selena jest obecnie w bardzo awaryjnym DT w Zamosciu u ludzi, którzy ją zauważyli na tej drodze i poprosili o pomoc w złapaniu. Pod wpływem chwili wyrazili chęć adopcji, ale wycofali się po paru dniach i coraz częściej dają do zrozumienia, że jej nie chcą. Suczkę wyprowadza Ewa ( opiekowała się dawniej zwierzętami w naszym fundacyjnym kojcu) Selena w chwili znalezienia była bardzo zmarznięta, słaba, wychudzona. Ma ok 4 lat,waży 14,40. Przez pierwsze dni przerażało ją wychodzenie z domu, ale teraz jest już dobrze. Jest bardzo łagodna, potrzebuje akceptacji i obecności człowieka. W obecnej chwili , przy obecnych cenach i przy takiej ilości kotów nie damy rady opłacac hoteliku dłużej niż 1- 2 miesiące; pieniędzy coraz mniej, musimy do lipca zapewnić byt tym zwierzętom, które są pod naszą opieką, a nie wiadomo, co będzie z kasą w następnym roku. To kolejna suczka, która jest w bardzo awaryjnym miejscu Może komuś z Was przyjdzie do głowy jakiś pomysł, może jakiś Dt? Selena ma bardzo dużo udostepnien na FB, ma zrobione ogłoszenia, ale na razie cisza Przedstawiam Selenkę, pierwsze zdjęcie to zaraz po wyłapaniu przy tym lesie Quote
Murka Posted January 28 Posted January 28 Przedwczoraj Malinka była na wizycie u prof. Balickiego. Na razie nie będzie operacji, bo nic przez to oko nie widać i nie wiadomo co tam jest w środku i może być tak, że pójdzie ogromna kasa na operację a oko będzie do usunięcia... Poza tym profesor stwierdził, że nawet nie wie jakby miał tę operację wykonać nic nie widząc. Dobra wiadomość, że udało się zlikwidować te dwa ubytki, które były widoczne na wcześniejszej wizycie i Malinka może w końcu zdjąć kołnierz Druga dobra wiadomość: oczko ma prawidłowe ciśnienie, więc ma nadal szansę na uratowanie. Doszły teraz nowe specjalne krople, które powinny usunąć zabielenie. Jeśli za 3 tygodnie oko zrobi się przejrzyste to wizyta kontrolna będzie za miesiąc i może uda się wykonać operację. Jeśli nic się nie poprawi to kontrola za 2 miesiące i będziemy się zastanawiać co dalej z tym oczkiem. Ogólnie profesor powiedział, że w całej jego karierze to pierwszy taki przypadek, żeby tak młody kotek miał obustronne zwichnięcie soczewki. Przyczyny są genetyczne niestety. Tu jedne wykupione krople: Wizyta kosztowała 220 zł: 1 Quote
Recommended Posts