Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki Ci Aska, że znowu przeszłaś i zrobiłaś zdjęcia, może i tm razem przyniesiesz szczęście jakiemuś biedakowi.

Sunia cudna, podobna jest też w pierwszym boksie.

A te dwa psy to bracia, pokazuje je od dawna, to dawny boks Budynia i Amberka, na samym końcu.

20211230_095452_resize_22.jpg.8668d03d62ca1c94901aaccd015d68e2.jpg

Posted

Życzę wszystkim dobrego Noweg Roku - zdrowia, spokoju i dużo ludzkiej życzliwości.

A także setek okazji do przytulania zwierzaków.

I oby tych do ratowania było jak najmniej.

Dziękuję Jo37 za kontakt z tanitką i wyżłami, nikt jednak nie dzwonił ani nie pisał.

Dzwoniłam do koleżanki w sprawie haszczaka - jest dokarmiany przez jedną osobę, na wczorajszy dzień tyle było wiadomo.

Dla nas ta końcówka roku wciąż trudna, wczoraj TZ parę godzin spędził na SORze, w tej chwili nic więcej w nie jestem w jestem pomóc w sprawie psów, musimy to wszystko  wyprostować i się jakoś z tego wszystkiego pozbierać. 

Posted
Dnia 1.01.2022 o 21:41, Tola napisał:

Życzę wszystkim dobrego Noweg Roku - zdrowia, spokoju i dużo ludzkiej życzliwości.

A także setek okazji do przytulania zwierzaków.

I oby tych do ratowania było jak najmniej.

Dziękuję Jo37 za kontakt z tanitką i wyżłami, nikt jednak nie dzwonił ani nie pisał.

Dzwoniłam do koleżanki w sprawie haszczaka - jest dokarmiany przez jedną osobę, na wczorajszy dzień tyle było wiadomo.

Dla nas ta końcówka roku wciąż trudna, wczoraj TZ parę godzin spędził na SORze, w tej chwili nic więcej w nie jestem w jestem pomóc w sprawie psów, musimy to wszystko  wyprostować i się jakoś z tego wszystkiego pozbierać. 

O rany! Mam nadzieję, że nic poważnego TZowi nie grozi 😕 Wielkie kciuki za Was!

Posted

Bardzo dziękuję Jagnie, która wzięła na siebie organizacje wizyt PA dla Delicji w Krakowie (chyba w poniedziałek).

Bardzo dziękuję też Poker, która pomoże i podjedzie do rodziny dla Linxa we Wrocławiu.

Jeśli obie wizyty wypadną dobrze, to rodzeństwo do Krakowa pojedzie z Aska7 przy okazji transportu Edka, już bardzo dziękuję.

Posted
Dnia 1.01.2022 o 21:45, agat21 napisał:

O rany! Mam nadzieję, że nic poważnego TZowi nie grozi 😕 Wielkie kciuki za Was!

Dziękuję, to  kręgosłup, niemniej bardzo bolesna przypadłość.

Posted
Dnia 1.01.2022 o 21:49, Tola napisał:

Dziękuję, to  kręgosłup, niemniej bardzo bolesna przypadłość.

Dużo zdrowia, spokoju i siły dla Was obojga Martusiu.

Posted
Dnia 1.01.2022 o 21:59, agat21 napisał:

Zdjęcia psów jak zwykle pokazują dramat 😞 Nawet nie wiadomo kogo ratować najpierw.. 😕

Bo tam jest tyle dramatów, ile psów  😞  

• Tola changed the title to Zamojskie psiaki szukają domów i miłości
Posted
Dnia 1.01.2022 o 22:40, Jo37 napisał:

Strasznie to wszystko dołujące. A jak się pomnoży przez setki schronisk i przytulisk.

No właśnie. My się zajmujemy tylko szczęśliwcami, które zostały zauważone i pokazane. A ta cała reszta w schronach i pseudo domach?

Żeby powiało optymizmem, to informuję ,że dla Linxa szykuje się rewelacyjny domek.

Byłam dziś na wizycie przedA i mam same świetne wiadomości.

Kocio zamieszka z Maksimusem, maine coonem niebieskim. Ma 10 miesięcy, jest niezwykle łagodny.

Domek to śliczne mieszkanko z pańcią i pańciem. Koty do dyspozycji mają spory taras, który w zasadzie jest wolierą.

Całe mieszkanie jest dostosowane do potrzeb kotów. Państwo zasięgnęli informacji jak wprowadzić Linxa do domu.

Pani podjedzie po niego do Krakowa.

Oczywiście nagadałam się o tym w jaki sposób pomagamy zwierzakom, nachwaliłam ZEA i przyszły DS powinien kapnąć groszem.

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 2.01.2022 o 20:13, Poker napisał:

No właśnie. My się zajmujemy tylko szczęśliwcami, które zostały zauważone i pokazane. A ta cała reszta w schronach i pseudo domach?

Żeby powiało optymizmem, to informuję ,że dla Linxa szykuje się rewelacyjny domek.

Byłam dziś na wizycie przedA i mam same świetne wiadomości.

Kocio zamieszka z Maksimusem, maine coonem niebieskim. Ma 10 miesięcy, jest niezwykle łagodny.

Domek to śliczne mieszkanko z pańcią i pańciem. Koty do dyspozycji mają spory taras, który w zasadzie jest wolierą.

Całe mieszkanie jest dostosowane do potrzeb kotów. Państwo zasięgnęli informacji jak wprowadzić Linxa do domu.

Pani podjedzie po niego do Krakowa.

Oczywiście nagadałam się o tym w jaki sposób pomagamy zwierzakom, nachwaliłam ZEA i przyszły DS powinien kapnąć groszem.

Dziękuje pięknie za wizytę i resztę serce-ruchomy-obrazek-0525.gif

Trochę wahałam się, bo miałam dla kocurka do wyboru domek w Krakowie, czyli bliżej, ale serce od początku podpowiadało, że Wrocław to będzie lepszy wybór dla Linxa.

Bardzo się cieszę.

No i pani przyjeżdża po Linxa z Wrocławia do Krakowa, to też swego rodzaju potwierdzenie, że domek stara się.

Posted
Dnia 1.01.2022 o 19:28, Aska7 napisał:

Nie uwierzę, że one mogły kogoś zagryźć. Najwyżej kurę i to mało bojową. Siedzi tam przykuty do tej kraty jak galernik 😔

20211230_095357_resize_90.jpg

20211230_095353_resize_54.jpg

wszystkie one tam biedne, ale ten to chyba najbiedniejszy "skazaniec" 😞 😞 😞

Dnia 1.01.2022 o 21:24, Tola napisał:

Dzięki Ci Aska, że znowu przeszłaś i zrobiłaś zdjęcia, może i tm razem przyniesiesz szczęście jakiemuś biedakowi.

Sunia cudna, podobna jest też w pierwszym boksie.

A te dwa psy to bracia, pokazuje je od dawna, to dawny boks Budynia i Amberka, na samym końcu.

20211230_095452_resize_22.jpg.8668d03d62ca1c94901aaccd015d68e2.jpg

Cudna ta sunia, ci bracia... każde z tych istnień zasługuje na miłość, bezpieczeństwo, na dom, na swojego człowieka....

a na co zasługuje każdy z tych "ludzi" przez których one wszystkie tam cierpią ?????? 😞

Posted
Dnia 2.01.2022 o 21:42, mari23 napisał:

wszystkie one tam biedne, ale ten to chyba najbiedniejszy "skazaniec" 😞 😞 😞

Cudna ta sunia, ci bracia... każde z tych istnień zasługuje na miłość, bezpieczeństwo, na dom, na swojego człowieka....

a na co zasługuje każdy z tych "ludzi" przez których one wszystkie tam cierpią ?????? 😞

Jakby owczarki od Jagny znalazły domy, można wtedy myśleć o zabraniu i tego, tylko czy on wytrzyma:(

Posted

Pisałam już na staruszkach, ze w następnym tygodniu podjadę na dłużej do schroniska, może dowiem się o Pręguska i tego dużego rudego, tzn czy są w boksie.

No i zobaczę, ile psów zostało po nocy sylwestrowej na zawsze:(

Posted
Dnia 2.01.2022 o 22:15, Poker napisał:

Tolu, kontaktowałaś się z domem dla Linxa?

Tak, od razu zadzwoniłam po naszej rozmowie.

Jak tylko Aska7 da znać, kiedy będzie w Zamościu, mam do pani zadzwonić.

Posted
Dnia 1.01.2022 o 19:28, Aska7 napisał:

Nie uwierzę, że one mogły kogoś zagryźć. Najwyżej kurę i to mało bojową. Siedzi tam przykuty do tej kraty jak galernik 😔

20211230_095357_resize_90.jpg

20211230_095353_resize_54.jpg

A czy jest jakakolwiek szansa na jakieś miejsce dla niego? Bo może znowu wspólnymi siłami jakoś dałybyśmy radę uzbierać kasę?

Posted
Dnia 3.01.2022 o 11:56, Ewa Marta napisał:

A czy jest jakakolwiek szansa na jakieś miejsce dla niego? Bo może znowu wspólnymi siłami jakoś dałybyśmy radę uzbierać kasę?

Czy on do czasu zakończenia sprawy nie musi  przypadkiem być w schronisku? A może sprawa już jest zakończona?