Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 3.11.2021 o 18:28, Jo37 napisał:

A co z mamą tych kociaków?

Szukamy.

Mąż p. Małgosi został tam, na zmianę ktoś na nią czeka, jeśli jest...

Posted

Na konto fundacji wpłynęło 1700 zł od córki Figuni.

P. Dorocie wpadł w serce niewidomy piesek, którego tutaj pokazywałam i b. prosiła, by spróbować mu pomoc, wpłata pomogłaby opłacić ewentualną operację.

Byłam w schronisku i niestety pieska nie znalazłam, pracownik też go nie pamięta:(

To było tylko jedno zdjęcie, piesek był w zagródce dla szczeniaków, więc być może zgłosił się właściciel...

Jak będę w schronisku przy wyjeździe oneczki, to spróbuje jeszcze raz się rozejrzeć, może inny pracownik będzie pamiętał psa.

Jeśli się nie uda, to  Figunia z córką zadecydowały, że cała kwota zostaje na koncie ZEA i wspomoże zamojskie psy (badania, leczenie, zabiegi)  jednak większość tej kwoty pozostanie na koncie jako rezerwa na operację lub pokrycie kosztów leczenia  jakiegoś nowoprzyjętego bezdomniaka.

Pani Doroto, Aniu - pięknie dziękuję, to ogromna pomoc dla zamojskich psów w potrzebie

aser_20180109194311.gif

• Like 2
Posted

Tolu kochana, aż nie wiem, co napisać.

Takie piękne podziękowanie i róże...

Córcia zobaczy je jutro, bo już śpi...

To wielka radość, móc pomagać, marzylysmy o tym zawsze. Oby jednak nie trzeba było tego robić. Tak byłoby najlepiej... 

• Like 3
  • Upvote 1
Posted
Dnia 3.11.2021 o 21:23, Figunia napisał:

To wielka radość, móc pomagać, marzylysmy o tym zawsze.

Aniu, to wielka radość i szczęście, móc spełnić swoje marzenia, a jeśli to spełnienie zmienia komuś życie na lepsze, to nie ma większego szczęścia   547659863_kochamWas.jpg.49cbfb03ee60e2b541192b67a7dc7fa5.jpg

• Upvote 1
Posted
Dnia 3.11.2021 o 18:22, Tola napisał:

Maryś, dla nas  tutaj każdy pies ma coś cudnego w sobie, tylko każda z nas zauważy innego biedaka, ale wszystkie  patrzymy sercem.

I to sercem krwawiącym, ściśniętym z żalu 😞 tylko niektórym uda się pomóc 😞 mam nadzieję że ruszy akcja pomocy na wątku "starszych psów", próbuję coś załatwić, liczę na cud...

Posted
Dnia 4.11.2021 o 13:51, mari23 napisał:

I to sercem krwawiącym, ściśniętym z żalu 😞 tylko niektórym uda się pomóc 😞 mam nadzieję że ruszy akcja pomocy na wątku "starszych psów", próbuję coś załatwić, liczę na cud...

Ja też mam taką nadzieję!

Posted
Dnia 4.11.2021 o 13:51, mari23 napisał:

Dnia 4.11.2021 o 15:36, Tola napisał:

Ja też mam taką nadzieję!

Jeśli jasna i rudaska znajdą domy, to chciałabym założyć wątek agresorowi, ale tylko tyle, bo nie mogę wziąć odpowiedzialności za kolejnego psiaka, mając już  pod opieką 4 starsze, chore psiaki. 

• Like 3
  • Upvote 1
  • Tola changed the title to Zamojskie psiaki szukają domów i miłości
Posted
Dnia 3.11.2021 o 17:03, Tola napisał:

Od dzisiaj mamy 5 nowych malusieńkich, chorych  kociaków z opuszczonej stodoły z tej wsi,  z której  zabraliśmy suczki z łańcucha z tego wątku  WĄTEK.

Maluchy są w DT u [p. Małgosi w Zamościu, poszukiwaliśmy dzisiaj mleka dla takich maleństw

1635950282103.jpg

Dnia 3.11.2021 o 18:28, Jo37 napisał:

A co z mamą tych kociaków?

Dnia 3.11.2021 o 18:30, Tola napisał:

Szukamy.

Mąż p. Małgosi został tam, na zmianę ktoś na nią czeka, jeśli jest...

Kotka złapana, już karmi maluszki 🙂🙂🙂. Dzisiaj kolejny wyjazd do weta. 

• Like 3
  • Upvote 3
Posted

Mam HIT!
Aska7 zawiozła 02.11. do hotelu Gabi po prawie 2latach kiblowania na łańcuchu gminnym (powiat tomaszowski), a Gabi od dzisiaj w DS 😄 ❤️ Aska7, DZIĘKUJĘ!!! 

Może być zdjęciem przedstawiającym pies, trawa i tekst „REDMI NOTE 8 PRO DRCARE DR CARE”

• Like 4
Posted
Dnia 5.11.2021 o 13:46, Tyśka) napisał:

Mam HIT!
Aska7 zawiozła 02.11. do hotelu Gabi po prawie 2latach kiblowania na łańcuchu gminnym (powiat tomaszowski), a Gabi od dzisiaj w DS 😄 ❤️ Aska7, DZIĘKUJĘ!!! 

Może być zdjęciem przedstawiającym pies, trawa i tekst „REDMI NOTE 8 PRO DRCARE DR CARE”

super hit, niesamowita wiadomość wśród różnych nieszczęść

Posted

Mam HIT!

SUPER!!!

Posted

Mam HIT!

Dnia 5.11.2021 o 14:44, Aldrumka napisał:

super hit, niesamowita wiadomość wśród różnych nieszczęść

Wspaniała wiadomość, niech się suni szczęściserce-ruchomy-obrazek-0824.gif

Posted

Ja natomiast mam dzisiaj niestety same złe informacje:(. Nasza kocia rodzinka była na kolejnym badaniu już ze świeżo wyłapana mamcią.

Niestety koci katar nieodwracalnie zniszczył 2 kociakom oczkabeksa_V6_orig.gif

W miocie jest 3 dziewczynki i 2 kocurki.

Dziewczynki:

czarna ze srebrnym nalotem (chore oczka)

pręgowana z dłuższym włosem - zdrowa

prawie szylkretka z dłuższym włosem ( jedno oczko całkowicie zniszczone)

Kocurki

pręgowany z dłuższym włosem - zdrowy

rudy  z dłuższym włosem, największy z rodzeństwa - zniszczone obie gałki:(

Posted
Dnia 5.11.2021 o 20:53, Aldrumka napisał:

Strasznie biedne maluszki 

Czy uda się znaleźć

im domy 😞

Na pewno będzie bardzo trudno.

A to nasz jedyny koci DS w Zamościu , ten drugi to dla białaczkowych.

Jak pomagać kolejnym kotom:(

Dzisiaj pod blokiem p. Małgosi pod oknem koteczka biało ruda, ktoś ją wyrzucił, p. Malgosia ją dokarmia, ale do domu już nie zmieści, bo ma w tej chwili 15 kotów:(

Posted

Biedne koteczki. Oby je ktoś pokochał mimo kalectwa.

Nasza Kulka też ma uszkodzone jedno oczko , bo została znaleziona z kk. Ma bielmo na tym oku i chyba bardzo słabo na nie widzi. Dla nas nie ma to znaczenia.