Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 8.11.2021 o 09:53, Jaaga napisał:

Wstawiam kilka zdjęć koteczki Pippi. Tych kilka przeszło w swoim rozmiarze, resztę później, po zmniejszeniu wstawi Tola. Prosiłabym o ogłoszenia dla niej z tel. Toli, jesli ktoś jeszcze może. Ja zrobię na Bielsko, warto na Katowice, może Wrocław, gdyby miał kto sprawdzic dom.

Tolu, może Pani Justyna zgodziłaby się zrobić wizytę PAw okolicy? Jesli tak, to dobrze byłoby ogłosić na Jaworzno. Tam są ogromne blokowiska i ludzie szukają własnie niewychodzących kociaków. Andrzej mógłby ją wtedy dowieźć do Katowic, to już bliżej niż do nas.

Mała ma 2,5-3 mies., jest zaszczepiona, korzysta z kuwety. Nie jest typem przytulanki, jest aktywna i niezalezna. Bardzo dobre relacje nawiązuje z innymi kotami, przyzwyczjona do piesków chihuaha, więc pewnie inne małe też zaakceptuje. Bardzo skoczna i ciekawska. Dom wyłącznie bez mozliwości wychodzenia.

DSC06216 (1).JPG

DSC06203 (1).JPG

DSC06175 (1).JPG

DSC06197 (1).JPG

DSC06217 (1).JPG

DSC06221 (1).JPG

Dnia 8.11.2021 o 09:55, Tyśka) napisał:

Pięknotka z niej 🙂 Mogę ją ogłosić.

Dziękuję za piękne zdjęcia, zaraz wstawię tutaj resztę.

Ja zrobiłam OLX na Katowice, bardzo proszę o pomoc i ogłoszenia na Kraków, może być na Jaworzno, bo p. Justyna zrobi wizytę.

https://www.olx.pl/d/oferta/cudna-malutka-pippi-o-miodowych-oczach-do-adopcji-CID103-IDMqmWu.html

Posted
Dnia 8.11.2021 o 00:45, Poker napisał:

Może coś mu się wbiło?

Magnus faktycznie wygląda jak magnat, taki dostojny z niego chłopak, elegant.

Dnia 8.11.2021 o 09:19, Tyśka) napisał:

Trzymam kciuki za kastrację i diagnozę łapki, oby nic poważnego.

Zmiana jakby przycichła i doszłyśmy do wniosku, ze nie będziemy stresować Magnusa - w piątek ma zabieg kastracji więc wtedy wetka obejrzy i zmianę.

Posted
Dnia 9.11.2021 o 00:47, elik napisał:

Pipi jest śliczna, ale trzeba też zauważyć, że Jaaga robi przepiękne zdjęcia. Jedno z drugim daje super efekt.

Dziękuję Elu, staram się żeby przyciągnąć uwagę zainteresowanych adopcją. Niektóre zwierzaki są mało fotogeniczne lub wiercipięty ale Pippi nie dość że sliczna, to pięknie pozuje. 

Tu jej ogłoszenie na OLX na Bielsko. wyrózniłam na miesiac: https://www.olx.pl/d/oferta/pippi-cudna-koteczka-o-miodowych-oczach-adopcja-szczepienie-testy-CID103-IDMrane.html

Posted
Dnia 9.11.2021 o 11:24, Jaaga napisał:

Dziękuję Elu, staram się żeby przyciągnąć uwagę zainteresowanych adopcją. Niektóre zwierzaki są mało fotogeniczne lub wiercipięty ale Pippi nie dość że sliczna, to pięknie pozuje. 

Tu jej ogłoszenie na OLX na Bielsko. wyrózniłam na miesiac: https://www.olx.pl/d/oferta/pippi-cudna-koteczka-o-miodowych-oczach-adopcja-szczepienie-testy-CID103-IDMrane.html

Jaguś, z tymi zdjęciami  Pipi szybko znajdzie amatorów. Będzie w "czym" wybierać  🙂 

Posted
Dnia 9.11.2021 o 11:26, elik napisał:

Jaguś, z tymi zdjęciami  Pipi szybko znajdzie amatorów. Będzie w "czym" wybierać  🙂 

Dnia 9.11.2021 o 00:47, elik napisał:

Pipi jest śliczna, ale trzeba też zauważyć, że Jaaga robi przepiękne zdjęcia. Jedno z drugim daje super efekt.

Tak, Jagna robi świetne zdjęcia, ale tym razem amatorów rudych kotek jakby ubyło...

Wczoraj po 2 godz. od zrobienia OLX było prawie 200 wejść i ani jednego odkrycia nr tel.

A przecież ruda kotka to rarytas.

Posted

Fiszka w nowym domu:)

Zobaczcie, jak pięknie wpasowała się w kolor kanapy;)

Bardzo się cieszę z tego domu, bo Agnieszka opowiadała, ze Fiszka kocha ludzi i bardzo smutniała, jak w hoteliku miała za mało człowieka  i przytulania.

1636485303326.jpg

1636485309943.jpg

1636485315597.jpg

• Like 5
Posted
Dnia 9.11.2021 o 21:17, Poker napisał:

Pięknie...

A rodzina przyjechała na zapoznanie z Haną;).

Po spacerze, w którym brała udział też Fiszka coś jednak się zadziało;)

Agnieszka cieszy się, bo Hana młoda, podoba się i z domem nie powinno być problemu.

A Fiszka ma 6 lat i urodę dla koneserów.

Posted
Dnia 9.11.2021 o 21:23, Tola napisał:

A rodzina przyjechała na zapoznanie z Haną;).

Po spacerze, w którym brała udział też Fiszka coś jednak się zadziało;)

Agnieszka cieszy się, bo Hana młoda, podoba się i z domem nie powinno być problemu.

A Fiszka ma 6 lat.

Dnia 9.11.2021 o 21:15, Tola napisał:

Fiszka w nowym domu:)

Zobaczcie, jak pięknie wpasowała się w kolor kanapy;)

Bardzo się cieszę z tego domu, bo Agnieszka opowiadała, ze Fiszka kocha ludzi i bardzo smutniała, jak w hoteliku miała za mało człowieka  i przytulania.

1636485303326.jpg

1636485309943.jpg

1636485315597.jpg

Får det lov att vara en mjuk kompis till Alla Hjärtans Dag? » Nalleriet.nu  – blogg om nallar

Posted

Chciałam rozliczyć koteczkę Pipp: test na lamblie 30 zł, badanie kalu metodą flotacji 10 zł, razem 40 zł i będzie to na wspólnej fakturze na ZEA ( wyślę Toli mailem). Potem jeszcze będzie osobno 80 zł za szczegółowe badanie kału wysłane do laboratorium i test na paneukopenię - 80 zł, ale wetka czeka na zabieg suczki, żeby zrobić wspólną fakturę. Leczenie biegunki na mój koszt.

Posted
Dnia 10.11.2021 o 11:13, Jaaga napisał:

Chciałam rozliczyć koteczkę Pipp: test na lamblie 30 zł, badanie kalu metodą flotacji 10 zł, razem 40 zł i będzie to na wspólnej fakturze na ZEA ( wyślę Toli mailem). Potem jeszcze będzie osobno 80 zł za szczegółowe badanie kału wysłane do laboratorium i test na paneukopenię - 80 zł, ale wetka czeka na zabieg suczki, żeby zrobić wspólną fakturę. Leczenie biegunki na mój koszt.

Ok, dzięki to czekam na fakturę. 

Posted
Dnia 10.11.2021 o 12:25, Jo37 napisał:

Fiszka jest podobna do Hany ( oczywiście tej u mnie )

Tak, pisałam to kiedyś, jak pokazywałam Fiszkę jeszcze w schronisku.

A tutaj jeszcze Fiszka, nie mogłam się oprzeć:)serce-ruchomy-obrazek-0126.gif

1636575936157.jpg

• Like 1
Posted

Jak ja czekałam na tą chwilę serce-ruchomy-obrazek-0824.gif

Dzisiaj do własnego domu w Warszawie pojechała Negri.

Pojechała do Murki jako 2 miesięczne kocię i parę miesięcy czekała na taki dzień, dziękuję bardzo Kasi za opiekę nad malutką. kwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0132.gif

1625336831197.jpg

1625336842075.jpg

• Like 1
Posted

Planowany transport nie wypalił, przewożnikowi popsuło się auto,  więc pańcia Negri przyjechała osobiście po kocię i jeszcze zabrała do Warszawy dwa kociaki z wątku szczebrzeszyńskiego:).

Tutaj dzisiejsze zdjęcia z podróży

negri2.jpg

negri4.jpg

• Like 4