Tyśka) Posted January 2, 2021 Posted January 2, 2021 4 godziny temu, Livka napisał: Tysiu wiesz już dokładnie kiedy pojedziesz ? Po 20-tym stycznia ? Czy wcześniej ? W poniedziałek zadzwonię do Pana i się upewnię, kiedy moze. Na pewno nie wcześniej niż 19.01. Będzie to transport platny, bo niestety bezpłatnie nie udało się nikogo znaleźć. Im więcej psów pojechałoby, tym bardziej będą rozłożone koszty. Quote
Livka Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 8 godzin temu, Tyśka) napisał: W poniedziałek zadzwonię do Pana i się upewnię, kiedy moze. Na pewno nie wcześniej niż 19.01. Będzie to transport platny, bo niestety bezpłatnie nie udało się nikogo znaleźć. Im więcej psów pojechałoby, tym bardziej będą rozłożone koszty. Około 7 stycznia dowiem się czy będzie miejsce w hoteliku dla piesa, któremu chciałabym pomóc. Może uda się to wszystko zgrać w czasie. 2 Quote
Livka Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 15 godzin temu, Tola napisał: Całe życie był na łańcuchu, teraz po śmierci właściciela wylądował w schronisku. Interesowało się nim podobno parę osób, ale ze względu na skłonności do agresji - pies nadal w schronisku:(. Pies przebywa sam w jednym z nowych kojców. Nie mogę tego pojąć ..., ktoś się przeliczył z możliwościami ... To gratka dla znawców rasy, może ktoś podejmie się wyprowadzenia śliczniaka na prostą ... Quote
Tola Posted January 3, 2021 Author Posted January 3, 2021 1 godzinę temu, Livka napisał: Nie mogę tego pojąć ..., ktoś się przeliczył z możliwościami ... To gratka dla znawców rasy, może ktoś podejmie się wyprowadzenia śliczniaka na prostą ... Z tego co mówił pracownik schroniska, to zainteresowana była też jakaś organizacja, ale widać nic z tego nie wyszło. Pies ma 4 lata i prawdopodobnie większość tego czasu spędził na łańcuchu. Quote
Tola Posted January 3, 2021 Author Posted January 3, 2021 11 godzin temu, Tyśka) napisał: W poniedziałek zadzwonię do Pana i się upewnię, kiedy moze. Na pewno nie wcześniej niż 19.01. Będzie to transport platny, bo niestety bezpłatnie nie udało się nikogo znaleźć. Im więcej psów pojechałoby, tym bardziej będą rozłożone koszty. 2 godziny temu, Livka napisał: Około 7 stycznia dowiem się czy będzie miejsce w hoteliku dla piesa, któremu chciałabym pomóc. Może uda się to wszystko zgrać w czasie. Bardzo chciałabym, aby z tego transportu mógł skorzystać jakiś psiak że schroniska. Rozmawiałam z Bogusiu, że po 15 postaram się jeszcze raz podjechać do schroniska, może po zabiegu będzie jakiś niewielki psiak z obecnej kwarantanny. Quote
Tola Posted January 3, 2021 Author Posted January 3, 2021 Wczoraj umknęły mi zdjęcia tej starszej szorstkiej suni, o której od długiego czasu tutaj wspominamy; rozmawiałam o niej wczoraj z p. Wiesławem - jest bardzo wycofana, bez oznak agresji, ale też nikt tam specjalnie nie próbował tego sprawdzać... Quote
Livka Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 Tolu mogłabyś dowiedzieć się czegoś więcej na temat Rudego ( w dredach) ? Quote
Tola Posted January 3, 2021 Author Posted January 3, 2021 I jeszcze psiak z pierwszego boksu kwarantanny Quote
Tola Posted January 3, 2021 Author Posted January 3, 2021 1 minutę temu, Livka napisał: Tolu mogłabyś dowiedzieć się czegoś więcej na temat Rudego ( w dredach) ? Tak, oczywiście. On jest na wielu poprzednich moich zdjęciach ze schronu. Ma prawdopodobnie chore ucho, bo opuszczone, trzepie nim cały czas. Quote
Livka Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 Dziękuję. Biedaczek - ucho to bolesna i nieprzyjemna sprawa. Ciekawi mnie jaki ma charakter, jaki do ludzi. Mam nadzieję, że to nie agresor. Wygląda poczciwie i łagodnie, ale pozory mogą mylić. Tak mi go żal, tyle czasu za kratami ... Quote
Livka Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 19 minut temu, Tola napisał: Tutaj dobrze go widać Pomimo tego zaniedbanego straszliwie futra jest przepiękny :) 1 Quote
Anula Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 To jest chyba ten sam psiak. A cocker spaniel angielski to nie ma jakiejś grupy pomocowej na FB? Kto dobrze porusza się na FB aby zawiadomić ich?Jest piękny. 1 Quote
Tyśka) Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 5 godzin temu, Livka napisał: Około 7 stycznia dowiem się czy będzie miejsce w hoteliku dla piesa, któremu chciałabym pomóc. Może uda się to wszystko zgrać w czasie. Byłoby cudownie! Zaciskam kciuki :) Jeśli trzeba będzie wstrzymać się z transportem dzień-dwa i wolisz np. po 20.01. to daj znać, Amik poczeka na wyjazd. On i tak z hotelu do hotelu jedzie. 2 godziny temu, Anula napisał: A cocker spaniel angielski to nie ma jakiejś grupy pomocowej na FB? Kto dobrze porusza się na FB aby zawiadomić ich?Jest piękny Pies był już pokazywany na grupach spanielowych, ale można jeszcze raz spróbować... Quote
Tola Posted January 3, 2021 Author Posted January 3, 2021 4 godziny temu, Tyśka) napisał: Byłoby cudownie! Zaciskam kciuki :) Jeśli trzeba będzie wstrzymać się z transportem dzień-dwa i wolisz np. po 20.01. to daj znać, Amik poczeka na wyjazd. On i tak z hotelu do hotelu jedzie. Pies był już pokazywany na grupach spanielowych, ale można jeszcze raz spróbować... A możesz spróbować? Ja przed świętami założyłam konto na FB, bo niestety od grudnia musiałam zacząć prowadzić profil fundacji; raz lepiej, raz gorzej - jakoś to mi idzie, ale większości FB zupełnie nie ogarniam. Dogomania i FB to dwa różne światy, zdecydowanie bardziej odpowiada mi nasze forum;) Quote
Onaa Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 Ja narazie jeszcze czekam bo Rabarbarek vel Karmelek niedługo jest w swoim domku, ale jak wszystko będzie ok. i deklarowicze się zgodzą to chciałabym pomóc kolejnej biedzie. Myślałam m.in. o tej suczce, ale nic o niej nie wiem no i wydaje mi się że jest dość duża - wysoka, coś jak chart. No i jeszcze bardzo mi żal tego baiełgo dużego chudego pieska :(. Czy to staruszek czy choroba czy po prostu inne psy go nie dopuszczają do miski :( ? 2 Quote
Isiak Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 W tej czarno-białej suni zakochała się moja mama... 2 Quote
Tola Posted January 3, 2021 Author Posted January 3, 2021 2 godziny temu, Onaa napisał: Ja narazie jeszcze czekam bo Rabarbarek vel Karmelek niedługo jest w swoim domku, ale jak wszystko będzie ok. i deklarowicze się zgodzą to chciałabym pomóc kolejnej biedzie. Myślałam m.in. o tej suczce, ale nic o niej nie wiem no i wydaje mi się że jest dość duża - wysoka, coś jak chart. No i jeszcze bardzo mi żal tego baiełgo dużego chudego pieska :(. Czy to staruszek czy choroba czy po prostu inne psy go nie dopuszczają do miski :( ? 38 minut temu, Isiak napisał: W tej czarno-białej suni zakochała się moja mama... Ja też się zakochałam, ale w sobotę nie było suni na wybiegu:( Będę jej jeszcze szukała, jak pojadę kolejnym razem. O białym wiem niewiele - bardzo spokojny, chyba nie bardzo daje radę w boksie. Wg pracownika to starszy psiak. Quote
Murka Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 3 godziny temu, Tola napisał: Ja też się zakochałam, ale w sobotę nie było suni na wybiegu:( Będę jej jeszcze szukała, jak pojadę kolejnym razem. O białym wiem niewiele - bardzo spokojny, chyba nie bardzo daje radę w boksie. Wg pracownika to starszy psiak. Temu białemu na pewno nie jest łatwo. Ten jasny pies po lewej jest bardzo duży i bardzo agresywny. Pamiętam go z ostatniej wizyty w schronisku. Quote
Anula Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 Tola,a coś wiesz o tym piesku licząc od lewej strony trzeci w tyle?To chyba nie jest duży piesek?Czy ma więcej zdjęć? Quote
Tola Posted January 4, 2021 Author Posted January 4, 2021 9 godzin temu, Murka napisał: Temu białemu na pewno nie jest łatwo. Ten jasny pies po lewej jest bardzo duży i bardzo agresywny. Pamiętam go z ostatniej wizyty w schronisku. Tak, nasz rację Kasiu, ten jasny jest bardzo agresywny, cały czas powarkiwal na inne psy, musiałam nawet odejść od siatki, bo bałam się, że któregoś zaatakuje. A ten biały to chyba taki sierotek, bardzo mi go żal, on nie przetrwa :( Quote
Tola Posted January 4, 2021 Author Posted January 4, 2021 31 minut temu, Anula napisał: Tola,a coś wiesz o tym piesku licząc od lewej strony trzeci w tyle?To chyba nie jest duży piesek?Czy ma więcej zdjęć? Anulka, na pewno jest na jakiś zdjęciach, jak jest już trochę w shronisku, muszę przejrzeć, bo teraz go nie kojarzę. Trzeba podjechać do schroniska i jeszcze raz przejść boksy. Ciężko uchwycić wszystkie psy, bo one się przemieszczają. Ten biały stal po prostu przy siatce z tym swoim spojrzeniem:( i dlatego udało się zrobić więcej zdjęć. Quote
Anula Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 1 godzinę temu, Tola napisał: Anulka, na pewno jest na jakiś zdjęciach, jak jest już trochę w shronisku, muszę przejrzeć, bo teraz go nie kojarzę. Trzeba podjechać do schroniska i jeszcze raz przejść boksy. Ciężko uchwycić wszystkie psy, bo one się przemieszczają. Ten biały stal po prostu przy siatce z tym swoim spojrzeniem:( i dlatego udało się zrobić więcej zdjęć. Tak,rozumiem,dzięki. Quote
Tola Posted January 4, 2021 Author Posted January 4, 2021 3 minuty temu, Anula napisał: Tak,rozumiem,dzięki. Jak będę w schronisku to go poszukam. Quote
Recommended Posts