Tola Posted March 10, 2022 Author Posted March 10, 2022 Dzisiaj przyszłą paczka od Moli@, pięknie dziękuję. Jutro będę tam wieczorem, zaniosę paczkę. Dzisiaj byłą córka na dyżurze, jest komplet ludzi, wyjechała grupa 15 osób, ale za godzinę przyjechali kolejni. Dzisiaj przyjechały tez nowe zwierzaki - dwa psy. Quote
Tola Posted March 10, 2022 Author Posted March 10, 2022 Córka z koleżanką na dzisiejszym dyżurze poukładały rzeczy od Poker. Kocyki dziecięce odłożyły dla zwierzaków. Dostałam jeszcze zdjęcie kosmetyków z paczki Poker. 2 Quote
Tola Posted March 10, 2022 Author Posted March 10, 2022 Doszły wpłaty dla ukraińskich zwierzaków, bardzo dziękuję 100 zł - urazka (forum Kompostownik) 40 zł - Maria W. (forum Kompostownik) 30 zł - Bożena W. (forum Kompostownik Quote
Tola Posted March 10, 2022 Author Posted March 10, 2022 Robiłam tez dzisiaj zdjęcia kotom, ale to już jutro wrzucę Quote
Alaskan malamutte Posted March 10, 2022 Posted March 10, 2022 Pomogę ogłaszac sunieczki. Biorę te dwie ostatnie, czyli kremowa i czarna z bialymi skarpetkami. Quote
Jo37 Posted March 10, 2022 Posted March 10, 2022 Dnia 10.03.2022 o 22:13, Tola napisał: Doszły wpłaty dla ukraińskich zwierzaków, bardzo dziękuję 100 zł - Jo37 40 zł - Maria W. (forum Kompostownik) 30 zł - Bożena W. (forum Kompostownik Te 100 zł to nie ode mnie tylko od Janiny B. ( nick urazka z forum Kompostownik) Quote
Poker Posted March 10, 2022 Posted March 10, 2022 Ogłoszę 1 i 2. Bardzo ułatwiłoby komunikację ponumerowanie szczeniorków. Czy cokolwiek wiadomo o nich? w jakim wieku są , na jak duże mogą wyrosnąć? Kiedy będą do adopcji ? na co były zaszczepione? Czy jest szansa na pomoc w transporcie? Quote
Tola Posted March 11, 2022 Author Posted March 11, 2022 Dnia 10.03.2022 o 22:59, Alaskan malamutte napisał: Pomogę ogłaszac sunieczki. Biorę te dwie ostatnie, czyli kremowa i czarna z bialymi skarpetkami. Dnia 10.03.2022 o 23:50, Poker napisał: Ogłoszę 1 i 2. Bardzo ułatwiłoby komunikację ponumerowanie szczeniorków. Czy cokolwiek wiadomo o nich? w jakim wieku są , na jak duże mogą wyrosnąć? Kiedy będą do adopcji ? na co były zaszczepione? Czy jest szansa na pomoc w transporcie? Pięknie dziękuję Szczeniaki urodziły się 24.12., ich mama jest średniej wielkości, ale one mogą być większe. Wyraźnie mniejsza od rodzeństwa jest sunia nr 2. Na razie są odrobaczone, zaszczepione, do adopcji będą za ok. 2 tyg. bo wtedy mają przyjechać do kontroli. Jak tylko to będzie możliwe to oczywiście będę szukała transportu. Quote
Alaskan malamutte Posted March 11, 2022 Posted March 11, 2022 Dnia 11.03.2022 o 09:03, Tola napisał: Pięknie dziękuję Szczeniaki urodziły się 24.12., ich mama jest średniej wielkości, ale one mogą być większe. Wyraźnie mniejsza od rodzeństwa jest sunia nr 2. Na razie są odrobaczone, zaszczepione, do adopcji będą za ok. 2 tyg. bo wtedy mają przyjechać do kontroli. Jak tylko to będzie możliwe to oczywiście będę szukała transportu. Tolu, to jeszcze 3 moja. Ogloszę na Warszawę Nr 3 to Viki, nr 4 to Viola a nr 5 to Vega 1 Quote
Alaskan malamutte Posted March 11, 2022 Posted March 11, 2022 Dnia 11.03.2022 o 10:10, Jo37 napisał: Asiu - jak koteczka? Koteczka przemieszcza się po pokoju, je, pije, załatwiła się. Na razie nie próbuję jej głaskać...może dzisiaj, jutro..Ona ma na szyi zawiązaną taką tasiemkę, ponieważ pani nie miała smyczy i tak ją wyprowadzała na siku....Zdejmę, jak tylko da się dotykać, nic na siłę.. 4 Quote
Mazowszanka13 Posted March 11, 2022 Posted March 11, 2022 To zdjęcie przepiękne, wygląda jak akwarela. Quote
Alaskan malamutte Posted March 11, 2022 Posted March 11, 2022 Viki na Warszawę Viki, śliczna sunia, szczeniaczek do adopcji! Warszawa Ochota • OLX.pl Viola na Warszawę Viola, ok. 3 miesięczna sunia do adopcji. Warszawa Ochota • OLX.pl Vega na Warszawę Piękna, ok 3 miesięczna Vega do adopcji! Warszawa Ochota • OLX.pl Czy możemy prosić o wyróżnienie? Może ktoś ma promocję? 1 Quote
Tola Posted March 11, 2022 Author Posted March 11, 2022 Dnia 11.03.2022 o 18:58, Alaskan malamutte napisał: Viki na Warszawę Viki, śliczna sunia, szczeniaczek do adopcji! Warszawa Ochota • OLX.pl Viola na Warszawę Viola, ok. 3 miesięczna sunia do adopcji. Warszawa Ochota • OLX.pl Vega na Warszawę Piękna, ok 3 miesięczna Vega do adopcji! Warszawa Ochota • OLX.pl Czy możemy prosić o wyróżnienie? Może ktoś ma promocję? Bardzo Ci dziękuję Napracowałaś się, mam nadzieję, że ludzi nie przestraszy wygląd szczeniaków i znajdą nowe domy, bo tam zostać nie mogą. Ja dopiero wróciłam, jutro i ja zrobię dziewczynkom OLX. Quote
Tola Posted March 11, 2022 Author Posted March 11, 2022 W punkcie pomocowym w mojej szkole jest 62 miejsca; wczoraj był komplet, dzisiaj 52 osoby, ale myślę, że w nocy dojadą kolejne. Dzisiaj rano zadzwoniła koleżanka, że kończy się karma i żwirek. TZ zrobił zakupy z tych pieniędzy wpłaconych na konto fundacji, zapłacił 337 zł, faktura będzie w poniedziałek. Dodatkowo z fundacyjnych kupił kuwety i miseczki. Wpłaty na konto ZEA: 150 zł - Iwona z Sosnowca 100 zł - urazka (forum Kompostownik) 40 zł - Maria W. (forum Kompostownik) 30 zł - Bożena W. (forum Kompostownik Razem: 320 zł Quote
Tola Posted March 11, 2022 Author Posted March 11, 2022 Dzisiaj zostaliśmy bardzo miło zaskoczeni - sklep Groszek w Nieżywięciu pod Gdańskiem zorganizował zbiórkę karmy dla dla ZEa z przeznaczeniem dla zwierząt z Ukrainy i dzisiaj została ona przywieziona do punktu w mojej szkole. Przyjechała 5 młodych ludzi, wypakowali wszystko i pojechali z powrotem do Nieżywięcia Tak wyglądała zbiórka w Nieżywięciu Tutaj już w pomieszczeniu przy sali gimnastycznej w szkole 5 Quote
elik Posted March 11, 2022 Posted March 11, 2022 Dnia 11.03.2022 o 23:27, Tola napisał: Dzisiaj zostaliśmy bardzo miło zaskoczeni - sklep Groszek w Nieżywięciu pod Gdańskiem zorganizował zbiórkę karmy dla ZEa z przeznaczeniem dla zwierząt z Ukrainy Niesamowite. Przyjechali aż spod Gdańska Fundacja musi mieć bardzo dobre notowania wśród właścicieli sklepu. Bardzo wzruszające. Wspaniałe dary, będzie na jakiś czas. 1 Quote
Poker Posted March 12, 2022 Posted March 12, 2022 Ogłoszenia zrobię wieczorem jak nie padnę. Właśnie wróciłam z dużych zakupów i jadę z nimi na Dworzec Główny. Podałam kolejnej osobie namiary na ZEA. Mam nadzieję, że wpłaci grosz. Quote
Livka Posted March 12, 2022 Posted March 12, 2022 Dnia 11.03.2022 o 18:58, Alaskan malamutte napisał: Viki na Warszawę Viki, śliczna sunia, szczeniaczek do adopcji! Warszawa Ochota • OLX.pl Viola na Warszawę Viola, ok. 3 miesięczna sunia do adopcji. Warszawa Ochota • OLX.pl Vega na Warszawę Piękna, ok 3 miesięczna Vega do adopcji! Warszawa Ochota • OLX.pl Czy możemy prosić o wyróżnienie? Może ktoś ma promocję? Viki wypromowana 2 Quote
Jaaga Posted March 13, 2022 Posted March 13, 2022 Tolu, może jednak zrobisz zbiorkę? Macie mnóstwo zdjeć dokumentujących Waszą pomoc. Duże organizacje zebrały mnóstwo kasy, a jak widac na granicy pomoc jest tylko udzielana lokalnie lub od prywatnych osób. Tak samo dostawałam informacje i zdjęcia od Asi alaskan z innego punktu recepcyjnego. Bardzo mnie to denerwuje. Medialne organizacje zamiast trzymac kase i obiecywac gruszki na wierzbie,powinny zakupic transporterki i karmy w małych opakowaniach, wysłac na granicę, zeby zwierzaki przekraczające granicę miały jak przeżyć. 3 1 Quote
Poker Posted March 13, 2022 Posted March 13, 2022 Ogłoszenie dla nr 2 https://www.olx.pl/d/oferta/mia-oslodzi-ci-zycie-3-miesieczna-maluszka-czeka-na-dom-CID103-IDOira8.html?bs=olx_pro_listing Quote
Alaskan malamutte Posted March 13, 2022 Posted March 13, 2022 Dnia 13.03.2022 o 20:19, Poker napisał: Ogłoszenie dla nr 2 https://www.olx.pl/d/oferta/hrabia-3-miesieczny-szczeniak-do-adopcji-CID103-IDOipZK.html?bs=olx_pro_listing Poker, to jest suczka...Tola napisala, że to są suczki... Quote
Recommended Posts