Tola Posted February 22, 2021 Author Posted February 22, 2021 13 godzin temu, limonka80 napisał: Zulcia jest prawie tak piękna jak mój Dżeki :-)) naprawdę niespotykane podobieństwo. Mój to chłopak, więc jest trochę mocniej zbudowany, i Twoja dziewczynka ma śliczne proste łapki - mój uroczy krzywołapek, ale poza tym bliźniaki :-) Myślę że tato Zulki zabłądził w młodości na Śląsk.... Pokaż tego Twojego chłopaka, jestem bardzo ciekawa :) Quote
elik Posted February 23, 2021 Posted February 23, 2021 7 godzin temu, Tola napisał: Pokaż tego Twojego chłopaka, jestem bardzo ciekawa :) Ja też. Dawaj go, dawaj :) Quote
limonka80 Posted February 23, 2021 Posted February 23, 2021 Już dawno bym się pochwaliła, ale nie potrafię wstawiać zdjęć na dogo. Wysłałam zdjęcia Toli, wstawi w wolnej chwili :-)) Quote
mari23 Posted February 23, 2021 Posted February 23, 2021 Dzisiaj schronisko opuszczą 4 psiaki - Szaman, Chester, Dropiatek i batonik....czy temu też się uda? 2 Quote
elik Posted February 23, 2021 Posted February 23, 2021 15 minut temu, mari23 napisał: Dzisiaj schronisko opuszczą 4 psiaki - Szaman, Chester, Dropiatek i batonik....czy temu też się uda? Jeśli mamy go uratować, to nie ma innej opcji :( On na tym śniegu zamarznie :( Quote
Tola Posted February 23, 2021 Author Posted February 23, 2021 1 godzinę temu, limonka80 napisał: Już dawno bym się pochwaliła, ale nie potrafię wstawiać zdjęć na dogo. Wysłałam zdjęcia Toli, wstawi w wolnej chwili :-)) Nie mam zdjęć...609160440 Quote
limonka80 Posted February 23, 2021 Posted February 23, 2021 Wysłałam od razu wczoraj wieczorem - numer się zgadza. A w ogóle sms nie dotarł, czy tylko zdjęcia nie przeszły ? Quote
Tola Posted February 23, 2021 Author Posted February 23, 2021 6 godzin temu, limonka80 napisał: Wysłałam od razu wczoraj wieczorem - numer się zgadza. A w ogóle sms nie dotarł, czy tylko zdjęcia nie przeszły ? Wszystko dotarło, tylko ja wczoraj miałam sporo smsów no i przeoczyłam. Napiszę tak - patrzę na Dżekusia i widzę Zulkę - niesamowite podobieństwo! Pokazałam zdjęcia TZowi, a on pyta, gdzie te zdjęcia Zulki robione;) No popatrzcie sami: 2 Quote
limonka80 Posted February 23, 2021 Posted February 23, 2021 Mój gwiazdor zadebiutował na dogomanii :-)) Bardzo dziękuję za wstawienie zdjęć. Zulka i Dżeki są bardzo podobni, Zulka ma szczuplejszy pyszczek ale mój mąż patrząc na jej zdjęcia też w pierwszej chwili myslał że to nasz Dżek. Zorientował się dopiero po chwili po sweterku Zulki :-) Dżeki to staruszek (ma 15 lat) ale mimo chorób jeszcze całkiem żwawy i radosny. Mam nadzieję że obydwa psiaki mają jeszcze sporo dobrych lat przed sobą :-)) Quote
elik Posted February 23, 2021 Posted February 23, 2021 56 minut temu, limonka80 napisał: Zulka i Dżeki są bardzo podobni, Faktycznie są bardzo, ale to bardzo podobni do siebie :) Quote
Tola Posted February 23, 2021 Author Posted February 23, 2021 Jedyna dziewczynka w dzisiejszym psim transporcie, Lilianka, też już na miejscu w DT w Mysłowicach:) 1 Quote
limonka80 Posted February 23, 2021 Posted February 23, 2021 1 godzinę temu, elik napisał: Faktycznie są bardzo, ale to bardzo podobni do siebie :) Tak jak pisałam wcześniej - tata Zulki jak nic w młodości miał przygody na Śląsku :-) 2 Quote
Jaaga Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 Dnia 23.02.2021 o 09:20, mari23 napisał: Dzisiaj schronisko opuszczą 4 psiaki - Szaman, Chester, Dropiatek i batonik....czy temu też się uda? Ten pies jest chory? Quote
mari23 Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 3 godziny temu, Jaaga napisał: Ten pies jest chory? Staruszek, już odizolowany, w osobnym boksie, dzisiaj ma być zbadany przez weterynarza. Chcę mu dać BDT, żeby po 10 latach mógł opuścić schronisko i zakosztować domowego życia. Zdjęcie wczoraj zrobiła Alaskan. 12 1 Quote
Tola Posted February 24, 2021 Author Posted February 24, 2021 To wyjątkowy czas - w tak krótkim czasie wyjechało 12 psów z zamojskiego schroniska, to rekord - najpierw 6 (Lili, Oliverek, Belmondo, Rudy, Marcelek i Kokos), potem Borys i zaraz Quatro, teraz kolejne 4 (Szaman, Chester, Batonik, Pongo od agat 21). Większość z nich w schronisku spędziła prawie cale swoje psie życie, a teraz wybawienie, nowy etap! Być może podąży za nimi jeszcze ten biedak, oby wszystko się ułożyło! Ja w sobotę lub w niedzielę wybieram się do schroniska, w zależności od pogody; porobię nowe zdjęcia. Ja wiem, ze szansa na zmianę losu dla kolejnego psa jest minimalna, bo większość z pomagających tutaj ma albo deklaracje na zamojszczaka albo zamojszczaka pod opieką, ale te psy z boksów ogólnych trzeba pokazywać, bo jak nie teraz, to może za jakiś czas ktoś się wzruszy, ktoś zakocha, ktoś zechce pomóc...Większość szczęściarzy, którzy wyjechali z zamojskiego schroniska przez długi czas była pokazywana na tym wątku; jedni natychmiast zostali zauważeni, inni po paru miesiącach, inni nawet po latach. Ale to jest dla nich nadzieja. 4 Quote
Tola Posted February 24, 2021 Author Posted February 24, 2021 Dzisiaj dostałam zdjęcie zamojskiej Chałwy w krakowskim domciu - koteczka korzysta z pierwszych promieni słońca;) 1 Quote
mari23 Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 30 minut temu, Tola napisał: To wyjątkowy czas - w tak krótkim czasie wyjechało 11 psów z zamojskiego schroniska, to rekord - najpierw 6 (Lili, Oliverek, Belmondo, Rudy, Marcelek i Kokos), potem zaraz Quatro, teraz kolejne 4 (Szaman, Chester, Batonik, Pongo od agat 21). Większość z nich w schronisku spędziła prawie cale swoje psie życie, a teraz wybawienie, nowy etap! Być może podąży za nimi jeszcze ten biedak, oby wszystko się ułożyło! Ja w sobotę lub w niedzielę wybieram się do schroniska, w zależności od pogody; porobię nowe zdjęcia. Ja wiem, ze szansa na zmianę losu dla kolejnego psa jest minimalna, bo większość z pomagających tutaj ma albo deklaracje na zamojszczaka albo zamojszczaka pod opieką, ale te psy z boksów ogólnych trzeba pokazywać, bo jak nie teraz, to może za jakiś czas ktoś się wzruszy, ktoś zakocha, ktoś zechce pomóc...Większość szczęściarzy, którzy wyjechali z zamojskiego schroniska przez długi czas była pokazywana na tym wątku; jedni natychmiast zostali zauważeni, inni po paru miesiącach, inni nawet po latach. Ale to jest dla nich nadzieja. A czy byłaby możliwość "inwentaryzacji" pod względem długości schroniskowego stażu ? Mam na myśli przegląd dokumentacji i "wykaz" psów wg długości stażu - od tych "z dożywociem" po tych z kilkuletnimi "wyrokami". Dlaczego tak pomyślałam? Bo są psiaki, których wcześniej nie było za bardzo widać, teraz zostały zauważone, a staż mają długi, nie pokazywały się? Kto jeszcze - przerażony, może chory - kryje się w tych hangarach? Wiem, że to nie jest łatwe, ale być może udałoby się pomóc tym najdłużej cierpiącym...Biedak z chorymi łapkami jest w schronisku 10 lat :( :( A Chałwa przecudna!!! 1 Quote
Jo37 Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 Tam nie można się nawet dowiedzieć skąd pochodzi psiak. Quote
Isiak Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 50 minut temu, Tola napisał: To wyjątkowy czas - w tak krótkim czasie wyjechało 11 psów z zamojskiego schroniska, to rekord - najpierw 6 (Lili, Oliverek, Belmondo, Rudy, Marcelek i Kokos), potem zaraz Quatro, teraz kolejne 4 (Szaman, Chester, Batonik, Pongo od agat 21). Tolu, 12 :))) Jeszcze przecież Borys do Jaagi, ten bury olbrzym, do którego przytulał się Quatro :) Quote
Tola Posted February 24, 2021 Author Posted February 24, 2021 19 minut temu, mari23 napisał: A czy byłaby możliwość "inwentaryzacji" pod względem długości schroniskowego stażu ? Mam na myśli przegląd dokumentacji i "wykaz" psów wg długości stażu - od tych "z dożywociem" po tych z kilkuletnimi "wyrokami". Dlaczego tak pomyślałam? Bo są psiaki, których wcześniej nie było za bardzo widać, teraz zostały zauważone, a staż mają długi, nie pokazywały się? Kto jeszcze - przerażony, może chory - kryje się w tych hangarach? Wiem, że to nie jest łatwe, ale być może udałoby się pomóc tym najdłużej cierpiącym...Biedak z chorymi łapkami jest w schronisku 10 lat :( :( A Chałwa przecudna!!! Warte rozważenia, tylko jak to zrobić:(... Mari, z tych psów, które wyjechały ostatnio, to tylko Oliverek gdzieś się ukrywał, reszta psów od co najmniej 2 - 3 lat była tutaj systematycznie pokazywana na zdjęciach... Ale masz rację, były też psy, które nagle pojawiały się na zdjęciach, zostały zauważone, a potem okazało się, ze są parę lat w schronisku. Quote
Tola Posted February 24, 2021 Author Posted February 24, 2021 3 minuty temu, Isiak napisał: Tolu, 12 :))) Jeszcze przecież Borys do Jaagi, ten bury olbrzym, do którego przytulał się Quatro :) A widzisz, przeoczyłam, dzięki ze czuwasz!!! Quote
Tola Posted February 24, 2021 Author Posted February 24, 2021 4 minuty temu, Isiak napisał: Tolu, 12 :))) Jeszcze przecież Borys do Jaagi, ten bury olbrzym, do którego przytulał się Quatro :) Poprawiłam, przepraszam Borys! Quote
mari23 Posted February 24, 2021 Posted February 24, 2021 2 minuty temu, Tola napisał: Warte rozważenia, tylko jak to zrobić:(... Mari, z tych psów, które wyjechały ostatnio, to tylko Oliverek gdzieś się ukrywał, reszta psów od co najmniej 2 - 3 lat była tutaj systematycznie pokazywana na zdjęciach... Ale masz rację, były też psy, które nagle pojawiały się na zdjęciach, zostały zauważone, a potem okazało się, ze są parę lat w schronisku. I własnie Oliverek "natchnął" mnie myślą, że gdyby wychodził - nie da się takiego pięknego psiaka nie zauważyć, ale 6, 8, 10 lat w schronisku..... ja nawet myśleć o tym nie potrafię, łzy lecą od razu :( :( Jak to zrobić - "oto jest pytanie"..... chyba zaprzyjaźniony pracownik mógłby sprawdzić dokumentację, bo czytać wszystkie psy to raczej nie wykonalne :( Quote
Tola Posted February 24, 2021 Author Posted February 24, 2021 30 minut temu, mari23 napisał: I własnie Oliverek "natchnął" mnie myślą, że gdyby wychodził - nie da się takiego pięknego psiaka nie zauważyć, ale 6, 8, 10 lat w schronisku..... ja nawet myśleć o tym nie potrafię, łzy lecą od razu :( :( Jak to zrobić - "oto jest pytanie"..... chyba zaprzyjaźniony pracownik mógłby sprawdzić dokumentację, bo czytać wszystkie psy to raczej nie wykonalne :( To raczej nie jest możliwie, aż tak nie jest zaprzyjaźniony. Jest jeszcze inny problem - nawet jak ktoś przejrzałby te ksiĄżeczki, to byłby problem z dopasowaniem ich do poszczególnych psów, trzeba byłoby odczytywać czipy wszystkich psów w schronisku... U nas psy nie mają nr, boksy teŻ nie są ponumerowane...Jedyna ewidencja to ten nr czip, ale dopiero po sprawdzeniu psa pracownik szuka książeczki... Musi wejść do boksu, przyłożyĆ czytnik... Wyobrażacie sobie, co się wtedy dzieje w boksie... Quote
Recommended Posts