konfirm31 Posted December 7, 2016 Posted December 7, 2016 Elik, od czegoś trzeba zacząć. A tym od czego warto zaczynać, jest dobre i mądre prawo. Na zmiany mentalności ludzi, trzeba niestety czekać bardzo długo :(. PS. To dzięki zmianom w Ustawie, nie można już dziś prowadzić tuczu gęsi na stłuszczone wątroby. Było, minęło. A pamiętasz, jaki był lament hodowców i broniących ich działaczy PSL? Quote
elik Posted December 7, 2016 Posted December 7, 2016 20 minut temu, konfirm31 napisał: Elik, od czegoś trzeba zacząć. A tym od czego warto zaczynać, jest dobre i mądre prawo. Na zmiany mentalności ludzi, trzeba niestety czekać bardzo długo :(. PS. To dzięki zmianom w Ustawie, nie można już dziś prowadzić tuczu gęsi na stłuszczone wątroby. Było, minęło. A pamiętasz, jaki był lament hodowców i broniących ich działaczy PSL? Jestem jak najbardziej za wprowadzeniem tego przepisu. Schronisko prowadzone przez gminę z pewnością będzie łatwiej skontrolować, niż schronisko prywatne, łatwiej będzie się domagać wprowadzenia zmian np wolontariatu. Ja tylko po prostu nie wyobrażam sobie, jak gmina przejmie 3.500 psów z Radys. Gdzie je umieści ? Myślę, że ten proces potrwa lata, ale jak słusznie zauważyłaś, od czegoś trzeba zacząć. Oby to zaczęto wprowadzać jak najszybciej. Obawiam sie tylko, że z tego projektu, zanim stanie się ustawą, zniknie znaczna część dobrych dla zwierząt zapisów :( Quote
Anula Posted December 7, 2016 Posted December 7, 2016 A ta ustawa już działa,czy dopiero jest jej projekt? Quote
elik Posted December 7, 2016 Posted December 7, 2016 1 minutę temu, Anula napisał: A ta ustawa już działa,czy dopiero jest jej projekt? Niestety projekt, jak pisała konfirm31. Quote
Havanka Posted December 7, 2016 Posted December 7, 2016 Wybieramy imię i jednocześnie pomagamy przerażonej, małej zamojskiej suczce: Quote
Tola Posted December 11, 2016 Author Posted December 11, 2016 Wczoraj otrzymałam wiadomość o śmierci Tosi - małej suczki, której szukaliśmy domu w 2011 r. Suczka została znaleziona na cmentarzu, w zaufaniu zaprowadziła do gromadki szczeniat. Całej rodzince udało się pomóc - maluchy znalazły domy, Tosia czekała na swoja rodzinę w hoteliku u funi w Zamościu Dzięki pomocy Energy zamieszkała w Chełmie, miała 5 lat wspaniałego, szczęśliwego życia. Żegnaj Tosiu [*] Quote
Energy Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 Dziękuję Tolu za wstawienie informacji o Tosi (*). Suńka miała naprawdę dobry dom :) była kochana i do końca otoczona troskliwą opieką. Quote
Tola Posted December 11, 2016 Author Posted December 11, 2016 Jeszcze pozdrowienia od Stokrotki i Śnieżynki - obie kotki parę miesięcy temu znalazły domy Warszawie. Stokrotka Quote
Tola Posted December 11, 2016 Author Posted December 11, 2016 A w czwartek do swojego nowego domu w Krakowie pojechała ostatnia koteczka z tego miotu - Marysia (kociaki przywiezione z okolic Telatyna) Quote
elik Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 Tolu zerknij do tego ogłoszenia i powiedz, które kotki już mają swoje domy i można je usunąć z tego ogłoszenia i ewentualnie dodać inne. https://www.olx.pl/oferta/sliczne-zdrowe-kociaczki-szukaja-opiekunow-CID103-IDiqMf5.html Quote
Alaskan malamutte Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 Pamiętacie malutkiego Bellissimo, znalezionego przeż TZ Toli na ulicy?? Tak teraz wygląda!! Kotka rezydentka zaakceptowała w końcu malucha i dlatego domek tymczasowy stał sie domkiem stałym. 1 Quote
elik Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 Ale piękność :) Co za imponujący ogon :) Na górnym zdjęciu wygląda na sporego kociaka, a na dolnym na maluszka. No chyba, że ten kwiatek jest wielki :) Quote
Alaskan malamutte Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 4 minuty temu, elik napisał: Na górnym zdjęciu wygląda na sporego kociaka, a na dolnym na maluszka. No chyba, że ten kwiatek jest wielki :) To kwiatek jest wielki. Bellissimo jest sporym kocurkiem. Wetka powiedziała, że jest w typie Norweski leśny. a to duże koty są. Quote
elik Posted December 11, 2016 Posted December 11, 2016 25 minut temu, Alaskan malamutte napisał: To kwiatek jest wielki. Bellissimo jest sporym kocurkiem. Wetka powiedziała, że jest w typie Norweski leśny. a to duże koty są. Zdjęcie zrobione z góry - skrót perspektywiczny :") Quote
Havanka Posted December 12, 2016 Posted December 12, 2016 Bellissimo prezentuje sie bardzo okazale ! Jest wyjątkowo urodziwy. Marysia pojechała do domu a ja miałam w jej spr. zapytanie. Pani szuka szylkretki i Marysia bardzo przypadła jej do gustu. Czy mamy jeszcze jakąś szylkretkę do wydania? Obiecałam, że dam znać, jak będziemy miały takową. Quote
Tola Posted December 14, 2016 Author Posted December 14, 2016 O 11.12.2016 o 18:11, elik napisał: Tolu zerknij do tego ogłoszenia i powiedz, które kotki już mają swoje domy i można je usunąć z tego ogłoszenia i ewentualnie dodać inne. https://www.olx.pl/oferta/sliczne-zdrowe-kociaczki-szukaja-opiekunow-CID103-IDiqMf5.html Wszystkie te kociaki czekają na domy. Quote
Tola Posted December 14, 2016 Author Posted December 14, 2016 O 12.12.2016 o 14:26, Havanka napisał: Bellissimo prezentuje sie bardzo okazale ! Jest wyjątkowo urodziwy. Marysia pojechała do domu a ja miałam w jej spr. zapytanie. Pani szuka szylkretki i Marysia bardzo przypadła jej do gustu. Czy mamy jeszcze jakąś szylkretkę do wydania? Obiecałam, że dam znać, jak będziemy miały takową. Kolejnej szylkretki nie ma. Na dom czekaja te maluchy, które są na zdjęciach w ogłoszeniu elik, Lolek i Białasek, o którego od paru miesięcy nie miałam ani jednego zapytania. No i Pierzasta Quote
Tola Posted December 14, 2016 Author Posted December 14, 2016 Mały Tymuś urósł, a domu wciąż nie ma - DT niestety nie zostanie DS Quote
Tola Posted December 14, 2016 Author Posted December 14, 2016 O 11.12.2016 o 19:29, Alaskan malamutte napisał: Pamiętacie malutkiego Bellissimo, znalezionego przeż TZ Toli na ulicy?? Tak teraz wygląda!! Kotka rezydentka zaakceptowała w końcu malucha i dlatego domek tymczasowy stał sie domkiem stałym. Bellissimo piękny! 1 Quote
Jo37 Posted December 14, 2016 Posted December 14, 2016 Aż się wierzyć nie chce, że on błąkał się na ulicy. Quote
jankamałpa Posted December 14, 2016 Posted December 14, 2016 t a ta kotka może spełni wymagania Zwierzaki Zwierzaka szukają dla niej domu.https://www.olx.pl/oferta/kotka-maja-CID103-IDjfYAb.html Quote
elik Posted December 14, 2016 Posted December 14, 2016 7 godzin temu, Tola napisał: Kolejnej szylkretki nie ma. Na dom czekaja te maluchy, które są na zdjęciach w ogłoszeniu elik, Lolek i Białasek, o którego od paru miesięcy nie miałam ani jednego zapytania No i Pierzasta O tą właśnie kotkę miałam zapytanie, ale to było w niedzielę, wtedy kiedy napisałam post. Nie odpowiedziałam, bo nie dostałam odpowiedzi. Nie wiem czy to jeszcze jest aktualne. Chcieli więcej zdjęć koteczki. Zapytałam czy prośba jest jeszcze aktualna. Quote
Recommended Posts