Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='__Lara']Cioteczki, serdecznie dziękuję :loveu::loveu::loveu:

Przy okazji...

Cioteczki, wspomóżcie Verterka... biedak jest przerażony w schronisku, tam nie ma szans na adopcję... potrzebny hotelik...

http://www.dogomania.pl/forum/f28/choc-bardzo-wystraszony-wciaz-ufa-czlowiekowi-nie-zawiedzmy-jego-zaufania-136842/index26.html
LAra...byłam tam juz..ALE CO JA MAM NAPISAĆ//??pIESIO TAKI SLICZNY...no ale co???JA narazie już nie mogę pisać o pomoc bo mnie ludzie wyklną z dogo...jak tylko "moj" jakis psiesek znajdzie domek- moge przekierowac deklaracje..ale pamietajmy ze teraz sezon letni- bedzie na pewno malutko adopcji...:-(:-(JAsne ze byloby cudnie gdyby pojechal choćby do hoteliku...ZObacz na ten watek..ktoś pisze o jakims DT w W-wie..nawet niedrogim...moze warto tam zapytac???http://www.dogomania.pl/forum/f28/polamany-mlody-nie-leczony-na-lancuchu-ok-konina-pomoc-potrzebna-139921/index5.html

• Replies 771
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:multi::loveu::multi: maluszek już grzeje doopke u Morii :multi::loveu::multi: Super!

Co do ślepaczków - one serio sobie świetnie radzą. Włącznie z wskakiwaniem i zeskakiwaniem z kanapy. Najważniejsze, żeby nie przestawiać mebli. Jak piesek pozna teren to w ogóle nie będzie można poznać, że on nic nie widzi.

Ps. _Lara - gratulacje!

Posted

Negri_2008 napisał(a):
melduję się z...flaszką :evil_lol:

A tak poważnie, zapisuję wątek i zabieram sie za czytanie

EEEEE to jakies ploty,zadnych imprez tu nie ma:evil_lol::razz:witaj Negri/flaszka przyda sie na wieczorne spotkanie;):diabloti:/.

Posted

Kajetanek naprawdę tylko by spał, dlatego pozwalam mu chodzic dalej juz po domu niz tylko w jednym pokoju, może psy czegos go naucza. Natomiast zamiast położyc sie byle gdzie kladzie sie na kocyku, gdzie miękko i wygodnie i sam znajdzie kocyk.
Je bardzo zle, dałam mu sucha karme, sprobuje puszke i porcje rosolow im dzisiaj zgotuje.
Na razie to Kajtus jeszcze nieobeznany i nie wie co sie dzieje. Zobaczymy dalej.

Posted

Kajtuś już starszawy piesek to może suchą karmę trudno mu pogryźć. Nie wiadomo do jakiego jedzenia jest przyzwyczajony. Może ryż z mięskiem będzie mu smakował bardziej. Biedne zagubione maleństwo :-( Musi upłynąć jakiś czas zanim Kajetanek poczuje się jak w domu i nabirze pewności siebie.
Moria, dzięki za relację :-)

Posted

Goniu, dziewczyno kochana Tys ksiegowa tego wątku (znowu :evil_lol:)

Napisz proszę Cię ślicznie czy potrzeba jeszcze kaski?
Wiem, że deklaracje miesieczne na hotelik są ale już się pogubiłam z opłatą za transport :oops:

Posted

[quote name='Negri_2008']Goniu, dziewczyno kochana Tys ksiegowa tego wątku (znowu :evil_lol:)

Napisz proszę Cię ślicznie czy potrzeba jeszcze kaski?
Wiem, że deklaracje miesieczne na hotelik są ale już się pogubiłam z opłatą za transport :oops:
Negri już jestem..otóż jak wiesz- jasa zawsze potrzebna...:razz:Wprawdzie deklaracje mamy juz uzbierane ale niemal na "styk", a wiadomo już, że będą potrzebne pieniązki na badania(mam nadzieję ze rownież na leki_mori ma po niedzieli jechać do weta), bedziemy potrzebowac tez kasji na wyprawkę (koszyk, poslanko..)sama wiesz jak to jest- dobrze, gdy mamay "zapasowych kilka złotych" na "godz W"...:lol::lol:
NO ale dziś już nadeszly kolejne wplaty, ale nie cieszcie się, ze jest duzo, bo kilka z nich to wplaty jednorazowe albo np malicja czy cioteczka EVA246 wplacily za kilka miesięcy z góry...ale dzięki temu już dziś wplace za transport(wczoraj wplacilam cala kwote za hotelik)
TAk wiec dopisuje kolejne wplaty:
Ihabe- 50zł
EVA246- 30 zł( za 3 miesiące)
MAlicja- 10 zł (chyba za 2 miesiące- deklarowała 5 zł)
Rita60- 10 zł
Olena84- 10 zł

BArdzo bardzo dziękuję za wszystkie wplaty- zaraz przelewam 270 zł na konto Kochanego Pana kierowcy i zrobie tutaj podsumowanie wplat i wydatków...musze zjeść obiad bo umieram...co ja gadam obiad...drugie śniadanie znaczy:eviltong:

Posted

MAlicja- 10 zł (chyba za 2 miesiące- deklarowała 5 zł)

zdaje sie ze system wyslal mi 2 razy po 5 zloty, zrobilam przelew a potem ustawilam zlecenie stale :hmmmm:

no wiec bedzie na nastepny miesiac :lol:

Posted

NO więc, póki co-tak wyglądają wpłaty w miesiącu czerwiec- lipiec:

Poker- 30 zł (JEDNOR)
Ukryty Smok- 200zł (JEDNOR)
Ra_dunia- 50- zł (JEDNOR)
Lidan- 10 zł
Marysia55- 20 zł
madcat81- 10 zł
Bjuta- 55 zł(10 zł + 45 JEDNOR)
Leni356- 30 zł
Ewatonieja- 35 zł
Leyla- 50 zł
agata51- 10 zł
Gonia66- 10zł
Ihabe- 50 zł( 30 zł+ 15 JEDNOR)
EVA2406- 30 zł ( ZA TRZY MIESIĄCE)
MAlicja- 10 zł (ZA 2 MIESIĄCE)
Rita60- 10 zł
Olena84- 10 zł

WPŁYWY NA DZIŚ TO 620 ZŁ:loveu::loveu:
WYDATKI:
300 ZŁ HOTELIK (ZAPŁACONE DO DN. 16.07. 2009
270 ZŁ TRANSPORT

RAZEM: 570 ZŁ
W SKARPETCE KAJTUSIA MAMY OBECNIE 50 ZŁ

Dziekujemy wszystkim za wszystko :loveu::loveu::loveu:i prosimy pozstale cioteczki deklarujące o wpłacenie swoich deklaracji (będę je systematycznie dopisywała do w/w wpłat):lol::lol::lol:

Posted

[quote name='gonia66']NO więc, póki co-tak wyglądają wpłaty w miesiącu czerwiec- lipiec:

Poker- 30 zł (JEDNOR)
Ukryty Smok- 200zł (JEDNOR)
Ra_dunia- 50- zł (JEDNOR)
Lidan- 10 zł
Marysia55- 20 zł
madcat81- 10 zł
Bjuta- 55 zł(10 zł + 45 JEDNOR)
Leni356- 30 zł
Ewatonieja- 35 zł
Leyla- 50 zł
agata51- 10 zł
Gonia66- 10zł
Ihabe- 50 zł( 30 zł+ 15 JEDNOR)
EVA2406- 30 zł ( ZA TRZY MIESIĄCE)
MAlicja- 10 zł (ZA 2 MIESIĄCE)
Rita60- 10 zł
Olena84- 10 zł

WPŁYWY NA DZIŚ TO 620 ZŁ:loveu::loveu:
WYDATKI:
300 ZŁ HOTELIK (ZAPŁACONE DO DN. 16.07. 2009
270 ZŁ TRANSPORT

RAZEM: 570 ZŁ
W SKARPETCE KAJTUSIA MAMY OBECNIE 50 ZŁ

Dziekujemy wszystkim za wszystko :loveu::loveu::loveu:i prosimy pozstale cioteczki deklarujące o wpłacenie swoich deklaracji (będę je systematycznie dopisywała do w/w wpłat):lol::lol::lol:

wkleiłam do 1 postu ;)

Posted

Właśnie miałam prosić o wstwienie gdzieś zestawienie kto już dokonał wpłaty, żeby było wiadomo, że wpłata doszła i następna dopiero za miesiąć ;) a tu już gotowe :loveu:
Jak się dzisiaj czuje Kajetanek? Nie jest wystraszony?

Posted

Lidan, ciotka Moria wyżej napisała, że maluszek się narazie odnajduje :) że nie chce jeść suchego, pewnie już starsze ząbki. Do tego dużo śpi. Może jest taki mało aktywny, bo co miał do roboty w schronisku? z kotami :roll:

Posted

Na koniec dnia jeszcze taka wiadomość od Wioli:
Kajtus był dzisiaj u weterynarza.Jest zachudzony i niestety nie będzie już widzial ponieważ ma zaćmę i po uzębieniu widać, że jest to bardzo stary piesek.
Jest jednak czysty, trzeba go przypilnować i wyprowadzić na spacer, dużo śpi, ale już pomału merda ogonkiem jak psy do niego podchodzą.
Jak daję mu wodę i jedzenie to trzeba przypilnować aby zjadł i wypił.
No cóż....szkoda, że z tym wzrokiem tak wyszło..ale starość, nie radość...my sie jednak postaramy, żeby u Kajtusia starość- była radością- nawet bez wzroku....:loveu::loveu::loveu: Dobranoć cioteczki. JUtro dopiszę nastepne wplaty(jeśli przyjdą oczywiście) i jutro (dziś) porozsylam "przypomnienia" do cioteczek, które nie wplacily- bo pewnie "szaleją" na innych watkach i nawet nie wiedzą, że Kajtuś już u Wioli(znam to niestety ze swojego wlasnego doświadczenia:oops:)....

Posted

Niewidome pieski też potrafią się cieszyć życiem.Jak poznają teren, to nawet trudno poznać ,że nie widzą. potrafią sie bawić zabawkami, a na kanapę trafiają bezbłędnie :evil_lol:

Posted

Jejku ale wiesci!:loveu:
Kajetanek ty to się masz:cool3::cool1:

wczoraj poszlo odemnie 20zl na poczcie to dzis ew. jutro powinno dojsc.

Kajetanek jedz,pij ,szalej i tańcuj chlopie!:multi:

Posted

Cieszę się, że Kajtuś zaczyna się przyzwyczajać do nowego domku. On jest niewidomy już od jakiegos czasu, więc pewnie już zdążył sie oswoić z tą sytuacją. Jak pozna dobrze swoje otoczenie to zacznie brykać na tyle na ile mu siły i wigoru starczy :-)

Posted

Lidan napisał(a):
Cieszę się, że Kajtuś zaczyna się przyzwyczajać do nowego domku. On jest niewidomy już od jakiegos czasu, więc pewnie już zdążył sie oswoić z tą sytuacją. Jak pozna dobrze swoje otoczenie to zacznie brykać na tyle na ile mu siły i wigoru starczy :-)

ano pewno ;) Kajetanisko diablisko jeszcze pokaze na co go stac:cooldevi:

Posted

Zgadzam się. Psy z zaćmą i całkowicie niewidome całkiem nieźle sobie radzą w znanym sobie miejscu - byle by im nie przestawiać niczego. Na pewno odżyje :)