gonia66 Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 [quote name='__Lara']Cioteczki, serdecznie dziękuję :loveu::loveu::loveu: Przy okazji... Cioteczki, wspomóżcie Verterka... biedak jest przerażony w schronisku, tam nie ma szans na adopcję... potrzebny hotelik... http://www.dogomania.pl/forum/f28/choc-bardzo-wystraszony-wciaz-ufa-czlowiekowi-nie-zawiedzmy-jego-zaufania-136842/index26.html LAra...byłam tam juz..ALE CO JA MAM NAPISAĆ//??pIESIO TAKI SLICZNY...no ale co???JA narazie już nie mogę pisać o pomoc bo mnie ludzie wyklną z dogo...jak tylko "moj" jakis psiesek znajdzie domek- moge przekierowac deklaracje..ale pamietajmy ze teraz sezon letni- bedzie na pewno malutko adopcji...:-(:-(JAsne ze byloby cudnie gdyby pojechal choćby do hoteliku...ZObacz na ten watek..ktoś pisze o jakims DT w W-wie..nawet niedrogim...moze warto tam zapytac???http://www.dogomania.pl/forum/f28/polamany-mlody-nie-leczony-na-lancuchu-ok-konina-pomoc-potrzebna-139921/index5.html Quote
Ra_dunia Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 :multi::loveu::multi: maluszek już grzeje doopke u Morii :multi::loveu::multi: Super! Co do ślepaczków - one serio sobie świetnie radzą. Włącznie z wskakiwaniem i zeskakiwaniem z kanapy. Najważniejsze, żeby nie przestawiać mebli. Jak piesek pozna teren to w ogóle nie będzie można poznać, że on nic nie widzi. Ps. _Lara - gratulacje! Quote
Negri_2008 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 melduję się z...flaszką :evil_lol: A tak poważnie, zapisuję wątek i zabieram sie za czytanie Quote
rita60 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Negri_2008 napisał(a):melduję się z...flaszką :evil_lol: A tak poważnie, zapisuję wątek i zabieram sie za czytanie EEEEE to jakies ploty,zadnych imprez tu nie ma:evil_lol::razz:witaj Negri/flaszka przyda sie na wieczorne spotkanie;):diabloti:/. Quote
Moria Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Kajetanek naprawdę tylko by spał, dlatego pozwalam mu chodzic dalej juz po domu niz tylko w jednym pokoju, może psy czegos go naucza. Natomiast zamiast położyc sie byle gdzie kladzie sie na kocyku, gdzie miękko i wygodnie i sam znajdzie kocyk. Je bardzo zle, dałam mu sucha karme, sprobuje puszke i porcje rosolow im dzisiaj zgotuje. Na razie to Kajtus jeszcze nieobeznany i nie wie co sie dzieje. Zobaczymy dalej. Quote
Lidan Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Kajtuś już starszawy piesek to może suchą karmę trudno mu pogryźć. Nie wiadomo do jakiego jedzenia jest przyzwyczajony. Może ryż z mięskiem będzie mu smakował bardziej. Biedne zagubione maleństwo :-( Musi upłynąć jakiś czas zanim Kajetanek poczuje się jak w domu i nabirze pewności siebie. Moria, dzięki za relację :-) Quote
Negri_2008 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Goniu, dziewczyno kochana Tys ksiegowa tego wątku (znowu :evil_lol:) Napisz proszę Cię ślicznie czy potrzeba jeszcze kaski? Wiem, że deklaracje miesieczne na hotelik są ale już się pogubiłam z opłatą za transport :oops: Quote
gonia66 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 [quote name='Negri_2008']Goniu, dziewczyno kochana Tys ksiegowa tego wątku (znowu :evil_lol:) Napisz proszę Cię ślicznie czy potrzeba jeszcze kaski? Wiem, że deklaracje miesieczne na hotelik są ale już się pogubiłam z opłatą za transport :oops: Negri już jestem..otóż jak wiesz- jasa zawsze potrzebna...:razz:Wprawdzie deklaracje mamy juz uzbierane ale niemal na "styk", a wiadomo już, że będą potrzebne pieniązki na badania(mam nadzieję ze rownież na leki_mori ma po niedzieli jechać do weta), bedziemy potrzebowac tez kasji na wyprawkę (koszyk, poslanko..)sama wiesz jak to jest- dobrze, gdy mamay "zapasowych kilka złotych" na "godz W"...:lol::lol: NO ale dziś już nadeszly kolejne wplaty, ale nie cieszcie się, ze jest duzo, bo kilka z nich to wplaty jednorazowe albo np malicja czy cioteczka EVA246 wplacily za kilka miesięcy z góry...ale dzięki temu już dziś wplace za transport(wczoraj wplacilam cala kwote za hotelik) TAk wiec dopisuje kolejne wplaty: Ihabe- 50zł EVA246- 30 zł( za 3 miesiące) MAlicja- 10 zł (chyba za 2 miesiące- deklarowała 5 zł) Rita60- 10 zł Olena84- 10 zł BArdzo bardzo dziękuję za wszystkie wplaty- zaraz przelewam 270 zł na konto Kochanego Pana kierowcy i zrobie tutaj podsumowanie wplat i wydatków...musze zjeść obiad bo umieram...co ja gadam obiad...drugie śniadanie znaczy:eviltong: Quote
agata51 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Kajetanek dzielny chłopak - na pewno da sobie radę! :loveu: Quote
malicja Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 MAlicja- 10 zł (chyba za 2 miesiące- deklarowała 5 zł) zdaje sie ze system wyslal mi 2 razy po 5 zloty, zrobilam przelew a potem ustawilam zlecenie stale :hmmmm: no wiec bedzie na nastepny miesiac :lol: Quote
gonia66 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 NO więc, póki co-tak wyglądają wpłaty w miesiącu czerwiec- lipiec: Poker- 30 zł (JEDNOR) Ukryty Smok- 200zł (JEDNOR) Ra_dunia- 50- zł (JEDNOR) Lidan- 10 zł Marysia55- 20 zł madcat81- 10 zł Bjuta- 55 zł(10 zł + 45 JEDNOR) Leni356- 30 zł Ewatonieja- 35 zł Leyla- 50 zł agata51- 10 zł Gonia66- 10zł Ihabe- 50 zł( 30 zł+ 15 JEDNOR) EVA2406- 30 zł ( ZA TRZY MIESIĄCE) MAlicja- 10 zł (ZA 2 MIESIĄCE) Rita60- 10 zł Olena84- 10 zł WPŁYWY NA DZIŚ TO 620 ZŁ:loveu::loveu: WYDATKI: 300 ZŁ HOTELIK (ZAPŁACONE DO DN. 16.07. 2009 270 ZŁ TRANSPORT RAZEM: 570 ZŁ W SKARPETCE KAJTUSIA MAMY OBECNIE 50 ZŁ Dziekujemy wszystkim za wszystko :loveu::loveu::loveu:i prosimy pozstale cioteczki deklarujące o wpłacenie swoich deklaracji (będę je systematycznie dopisywała do w/w wpłat):lol::lol::lol: Quote
martka1982 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Tak, Kajetan jadł w schronisku albo ryż z mięsem albo jedzonko z puszki dla kotów. Suchej karmy może nie pogryźć, bo już zęby nie te.... Quote
Natussiaa Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 [quote name='gonia66']NO więc, póki co-tak wyglądają wpłaty w miesiącu czerwiec- lipiec: Poker- 30 zł (JEDNOR) Ukryty Smok- 200zł (JEDNOR) Ra_dunia- 50- zł (JEDNOR) Lidan- 10 zł Marysia55- 20 zł madcat81- 10 zł Bjuta- 55 zł(10 zł + 45 JEDNOR) Leni356- 30 zł Ewatonieja- 35 zł Leyla- 50 zł agata51- 10 zł Gonia66- 10zł Ihabe- 50 zł( 30 zł+ 15 JEDNOR) EVA2406- 30 zł ( ZA TRZY MIESIĄCE) MAlicja- 10 zł (ZA 2 MIESIĄCE) Rita60- 10 zł Olena84- 10 zł WPŁYWY NA DZIŚ TO 620 ZŁ:loveu::loveu: WYDATKI: 300 ZŁ HOTELIK (ZAPŁACONE DO DN. 16.07. 2009 270 ZŁ TRANSPORT RAZEM: 570 ZŁ W SKARPETCE KAJTUSIA MAMY OBECNIE 50 ZŁ Dziekujemy wszystkim za wszystko :loveu::loveu::loveu:i prosimy pozstale cioteczki deklarujące o wpłacenie swoich deklaracji (będę je systematycznie dopisywała do w/w wpłat):lol::lol::lol: wkleiłam do 1 postu ;) Quote
Moria Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Zjadł już dzisiaj puszkowe jedzenie, ale gryzak uszko wieprzowe gryzie sobie po mału. Chyba po prostu nie zna suchej karmy. Quote
leni356 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Kajetanku, wybacz off, ale tu kolejna bida: http://www.dogomania.pl/forum/f28/lodz-bonus-leczy-rany-czy-doczeka-domku-140075/ Quote
Lidan Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Właśnie miałam prosić o wstwienie gdzieś zestawienie kto już dokonał wpłaty, żeby było wiadomo, że wpłata doszła i następna dopiero za miesiąć ;) a tu już gotowe :loveu: Jak się dzisiaj czuje Kajetanek? Nie jest wystraszony? Quote
__Lara Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Lidan, ciotka Moria wyżej napisała, że maluszek się narazie odnajduje :) że nie chce jeść suchego, pewnie już starsze ząbki. Do tego dużo śpi. Może jest taki mało aktywny, bo co miał do roboty w schronisku? z kotami :roll: Quote
gonia66 Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Na koniec dnia jeszcze taka wiadomość od Wioli: Kajtus był dzisiaj u weterynarza.Jest zachudzony i niestety nie będzie już widzial ponieważ ma zaćmę i po uzębieniu widać, że jest to bardzo stary piesek. Jest jednak czysty, trzeba go przypilnować i wyprowadzić na spacer, dużo śpi, ale już pomału merda ogonkiem jak psy do niego podchodzą. Jak daję mu wodę i jedzenie to trzeba przypilnować aby zjadł i wypił. No cóż....szkoda, że z tym wzrokiem tak wyszło..ale starość, nie radość...my sie jednak postaramy, żeby u Kajtusia starość- była radością- nawet bez wzroku....:loveu::loveu::loveu: Dobranoć cioteczki. JUtro dopiszę nastepne wplaty(jeśli przyjdą oczywiście) i jutro (dziś) porozsylam "przypomnienia" do cioteczek, które nie wplacily- bo pewnie "szaleją" na innych watkach i nawet nie wiedzą, że Kajtuś już u Wioli(znam to niestety ze swojego wlasnego doświadczenia:oops:).... Quote
Poker Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Niewidome pieski też potrafią się cieszyć życiem.Jak poznają teren, to nawet trudno poznać ,że nie widzą. potrafią sie bawić zabawkami, a na kanapę trafiają bezbłędnie :evil_lol: Quote
Ra_dunia Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Dokładnie :) Jak Kajetanek odeśpi stresy i zapozna otoczenie to się jeszcze chłopak rozkręci :cool3: Quote
Ola la Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Jejku ale wiesci!:loveu: Kajetanek ty to się masz:cool3::cool1: wczoraj poszlo odemnie 20zl na poczcie to dzis ew. jutro powinno dojsc. Kajetanek jedz,pij ,szalej i tańcuj chlopie!:multi: Quote
Lidan Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Cieszę się, że Kajtuś zaczyna się przyzwyczajać do nowego domku. On jest niewidomy już od jakiegos czasu, więc pewnie już zdążył sie oswoić z tą sytuacją. Jak pozna dobrze swoje otoczenie to zacznie brykać na tyle na ile mu siły i wigoru starczy :-) Quote
Ola la Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Lidan napisał(a):Cieszę się, że Kajtuś zaczyna się przyzwyczajać do nowego domku. On jest niewidomy już od jakiegos czasu, więc pewnie już zdążył sie oswoić z tą sytuacją. Jak pozna dobrze swoje otoczenie to zacznie brykać na tyle na ile mu siły i wigoru starczy :-) ano pewno ;) Kajetanisko diablisko jeszcze pokaze na co go stac:cooldevi: Quote
leni356 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Zgadzam się. Psy z zaćmą i całkowicie niewidome całkiem nieźle sobie radzą w znanym sobie miejscu - byle by im nie przestawiać niczego. Na pewno odżyje :) Quote
Recommended Posts