Jump to content
Dogomania

Za TM😢- 25.03.2025. 16 letni - Łatuś , zaniedbany i po urazie, wrócił do zdrowia i sił. W dt potem w hoteliku. Przed Świętami w grudniu 2024 znalazł dom :). Dziękuję.

Recommended Posts

Posted
Dnia 21.11.2022 o 22:35, agat21 napisał:

Trio przepiękne i pełne gracji 🤩 Jak Rumacajs Hanka i Cypisek 😉

Super porównanie    😄

Posted

Dziś trudny dzień dla Łatusia, prosimy o dobre myśli , ma dwie wizyty , jedną to kontrola u swojej fajnej pani wet , ale druga będzie związana z niezbyt przyjemnym badaniem - o 20.00 mamy konsultacje u ortopedy i  badania.  🍀 

Posted

Dobre fluidy ślę do Łatusia  🙂

To badanie o 20:00 to u dr Orła na Beskidzkiej?   Mogłabym podać Ci Twoje fanty z mojego bazarku. Co prawda  nie lubię wychodzić z domu, gdy jest ciemno, ale warto wykorzystać to, że będziecie tak blisko.

Posted

Dziękuję że byliście z nami.  Dziś tylko napiszę że było ciężko. Wklejam opis wizyty konsultacji ortopedycznej - byliśmy chyba około godziny, oprócz wywiadu, sprawdzenia zrobionych wcześniej wyników badań krwi i moczu, badania fizycznego Łatuś miał zrobione rtg. Kręgosłup ok. tylko jakaś drobna nieprawidłowość między 3 a 4 kręgiem. Biodra ok. Najgorzej jest z lewym stawem kolanowym i niestety jest to bolesne :(.

Biedny Łatuś. Bronił się dzielnie .

Na ten moment dostał zastrzyk , i na receptę steryd, do kontroli po 5 dniach jak działa, zalecił też kupić sobie lampę na podczerwień i 2 x dziennie po 10-15 minut wygrzewać mi tę łapkę a potem jak łapka będzie coś lepiej działać to zamiana leków na chyba reumatoidalne. Potem konieczna rehabilitacja i fizjoterapia. W międzyczasie sprawdzenie stanu wiązadeł , jeśli one będą ok to 2-3 miesiące powinno zająć poprawa mobilności i stanu ortopedycznego Łatusia, gorzej jeśli wiązadła będą w złym stanie.

karta wizyty konsultacja rtg Ortopeda  23112022.jpg

Posted

A moim zdaniem to nie są bardzo złe wieści. Z kolanem łatwiej coś zrobić niż na przykład z biodrem. Nawet przy zerwanych więzadłach można leczyć zachowawczo, bez operacji. Myślę, że Łatuś przy obecnej dobrej opiece też nabierze sił i organizm sam zawalczy o siebie.

Posted
Dnia 24.11.2022 o 09:51, agat21 napisał:

A moim zdaniem to nie są bardzo złe wieści. Z kolanem łatwiej coś zrobić niż na przykład z biodrem. Nawet przy zerwanych więzadłach można leczyć zachowawczo, bez operacji. Myślę, że Łatuś przy obecnej dobrej opiece też nabierze sił i organizm sam zawalczy o siebie.

Też tak myślę, cieszmy się, że biodra i kręgosłup w miarę ok, "tylko" kolano to nie są złe wieści

Kochany Łatuś ma szansę odzyskać sprawność i oby mu się to udało❤️ 

• Like 1