basia0607 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Wiem co ten pies przeżywa , przechodzi z rąk do rąk, czuje sie porzucony. Ja wczosraj wydalam do nowego super domu moją jamniczkę, która była u mnie 5 mcy. Ludzie wspaniali, dogadzają jej a ona nic nie je, jest zagubiona i mysli, że ją porzucilam !!! czuję się podle, ale wszystkie moje tymczasy (4) zostały u mnie na stale,( muszę trzeżwo mysleć !!! ) Ha ha, w sobote przywiozlam 3 smoczkowe kociaki, czekały na śmierć, mają otwarte oczka, jakoś nie moglam ich tam zostawić, tam gdzie powinny otrzymać pomoc a nie smierć. Moria , napisz do mnie na gg. Quote
Paola06 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Jaki jest rachunek za pobyt Farta w lecznicy? Jest dług do zapłacenia?:razz: Quote
koss Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 MORIA -to,ze psy szczekały nie było do Ciebie :diabloti:, przeciez moich dwoje robi wiecej hałasu, kiedy ,ktoś na klatce chodzi...a tu szmochód o 24 w nocy, i duzym nietaktem z mojej strony było,ze nie podziękowałam Ci na forum,ze zechcialaś przyjąc nas o tej porze:Moria bardzo dziękuję ... I wszystko , co piszesz ma 100% prawdy w prawdzie:cool3:...ja po prostu byłam zestresowana małym , jego przerazeniem , juz przez telefon mówiłam Ci jak bardzo jest przerazony -nawet nie sikał ze strachu - i myslałam , jak to wyglada w jego odczuciu - zmiany, niepewnosc , utrata tych , do, których zaledwie sie przyzwyczaił ...a moja nadzieja jest w Tobie -ufff,( Basia , której ufam bardzo, pisze to samo:loveu:) Quote
Moria Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 O psach napisałam w żarcie i nie mam absolutnie zadnych pretensji ani nie potrzebne mi sa podziekowania, ale dziekuje za nie. Byla taka sytuacja i co miałas czekac do nastepnego dnia, byla i koniec. 25.04 wydarzyla sie okropna krzywda nam a przede wszystkim parze naszych adoptowanych zwierzat. Wiec prosze sie nie dziwic i nie obrażac. Serdecznie pozdrawiam. Farcik jest calkiem milym psem probuje sie bawić zpsami ale i probuje pokazać swoje zęby. Wybiera sobie ludzi których lubi na trzy chciał pogryżć dwie, natomiast do psow jest przyjazny do wszystkich. Jednak plochliwy jest tak samo jak Nela. Quote
koss Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 MORIA - DZIĘKUJĘ RAZ JESZCZE-dzisiaj spię spokojnie:pi dlatego nie zapytam Cie o ten 25.04-bo znowu bym miała noc do tyłu , a jechałam do Ciebie z poteżną grypa -ale nie swińską :cool1:....JUTRO MATURA -MUSZĘ FUNKCJONOWAĆ ...:lol: DOBRZE,ZE WIEMY IŻ FARCIK MA SZCZEPIENIA :p Quote
basia0607 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 To prawda Moria za okazaną milośc do zwierząt dostała potężnego kopa. Ale tak to już jest !!!! :placz: Przesiegam , ze gdy tylko natrafi sie okazja odwiedzę biedaka u Morii i napiszę co u niego. Myśle , że juz nie bedzie taki zestresowany. Jest tam rowniez Łajka suczka, ktora wiozlam ze ślaska, też chcę ja odwiedzić. Quote
amikat Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 A ja bym z chęcią odwiedziła ale to tak daleko...... Co do szczepień Farta - nie wiem czy mozna wierzyc tym schrosnikowym kwitom. Poczatkowo chcieli Gosi dać szcepienie ważne do grudnia. W klinice nie mogli go szczepić bo przecież cały czas leciał na antybiotykach. Ciesze sie ze bawi sie z psami. Co do rozliczenia - z powodów prywatnych ( czytać brak czasu i dorastajace dzieciak 18 lat) pojade po fakture jutro. Jak bedę ja miała w łąpce to wkleję natychmiast! Farciku - trzym sie chłopie!!!!! Moria - dziękuje. Dizękuję wszystkim! Quote
kuba123 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 amikat wysłalam do ciebie PW ale chyba masz pełną skrzynkę Quote
kuba123 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 co do psiaka pierwszy raz jak mnie zobaczył to sikał pod siebie następnym razem jak go brałam na spacer to początkowo podchodził z rezerwą jak odbierałam go z kliniki , by ''wysłać chłopaka w świat'' Fart nie bał się mnie wcale ( dodam że widywał mnie z kilkudniowymi odstępami czasu) nie bał się jednak wcale wiem że potrzeba mu czasu i tylko czasu to świetny pies tylko bardzo skrzywdzony amikat jak będziesz jechać do niego w odwiedziny chętnie będę ci towarzyszyć :evil_lol::evil_lol: Quote
Ola la Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 amikat wlasnie robie bazarek dla Farta z rzeczami od Paoli ale nie bardzo jestem w temacie i nie wiem za bardzo czy mam napisac ,ze zbieramy na oplacenie leczenia Farta i pobytu w hoteliku??? :shake:;) Quote
koss Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 [quote name='basia0607']To prawda Moria za okazaną milośc do zwierząt dostała potężnego kopa. Ale tak to już jest !!!! :placz: Przesiegam , ze gdy tylko natrafi sie okazja odwiedzę biedaka u Morii i napiszę co u niego. Myśle , że juz nie bedzie taki zestresowany. Jest tam rowniez Łajka suczka, ktora wiozlam ze ślaska, też chcę ja odwiedzić. BASIU. MORIA...DZIĘKUJE I..WAM WSZYSTKIM, DZIEKI KTÓRYM FARCIK ...ŻYJE Quote
amikat Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Wkleje jutro rozlie Farcika to będziemy wiedziec czy pokryło sie leczenie czy jest dług - czy zbieramy tylko na hotelik. Quote
Ola la Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 aha rozumiem no nic zrobilam bazarek;) http://www.dogomania.pl/forum/f99/piekne-stylowe-porcelanowe-swieczniki-nie-tylko-na-hotelik-leczenie-farta-11-05-a-137068/#post12240749 Quote
elkate Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Witam, cieszę się, ze Fart jest już u Mori, wysłałam pierwsze 50, 00 na jego DT, na konto p.Ewy. Trzymam kciuki za Farcika, pozdrawiam- Teresa z Benem:lol: Quote
zulugula Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Rozmawiałam z Amikat. Fakturka ma być na dniach wklejona na wątku. Łączne koszty pobytu Farta w klinice wynoszą 518 zł. Z tego 280 to koszty szpitaliku (które pokryłam wraz z A-s-i-a 50+230), a 238 zł to koszty leczenia. Na koncie fundacji SOS nie ma żadnych innych wpłat, oprócz tych wyszczególnionych w drugim poście. Jeśli ktoś wpłacił pieniążki i nie jest tam wpisany, to proszę o kontakt z Amikat w celu wyjaśnienia. W dniu dzisiejszym przelałam na hotelik u Morii 300 zł. Niestety na moim koncie jest tylko 210 zł. 90 zł założyłam z własnego konta na poczet późniejszych wpłat. Quote
zulugula Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 [quote name='Ola la']aha rozumiem no nic zrobilam bazarek;) http://www.dogomania.pl/forum/f99/piekne-stylowe-porcelanowe-swieczniki-nie-tylko-na-hotelik-leczenie-farta-11-05-a-137068/#post12240749 [quote name='elkate']Witam, cieszę się, ze Fart jest już u Mori, wysłałam pierwsze 50, 00 na jego DT, na konto p.Ewy. Trzymam kciuki za Farcika, pozdrawiam- Teresa z Benem:lol: :Rose: :Rose: :Rose: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
zulugula Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 PS. Farcik może szukać domku, ale ja proponuje go jeszcze troszkę poobserwować. Warto wiedzieć jak się zachowuje. Być może ma problem z nieodpowiednim zachowaniem. Nie mozna dopuscić do zwrotu z adopcji. Moria, musisz z niego łagodnego baranka zrobić :evil_lol: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Ja oczywiście wpłacę swoją deklarację, ale chciałabym poczekać na koniec mojego bazarku aby [przelać całość. Bazarek się kończy 6 maja. I wtedy będę mogła jakieś 50 zł z niego przelać. Quote
zachary Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Zulugula wyczyść skrzynkę,bo nie przyjmuje wiadomości:mad::evil_lol: Quote
zulugula Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 Rodzice Maciusia :) napisał(a):Ja oczywiście wpłacę swoją deklarację, ale chciałabym poczekać na koniec mojego bazarku aby [przelać całość. Bazarek się kończy 6 maja. I wtedy będę mogła jakieś 50 zł z niego przelać. Wiem, pisałaś o tym już wcześniej. Nie ma sprawy ;) Quote
koss Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 [quote name='koss']Syn wysłał za mnie na konto fundzcji -50 zł , prosiłam aby podał mój nick i jaki pies -pewnie "zabył "....:oops: PISAŁAM JUZ WCZESNIEJ ...NIE WIEM , CZY DOSZŁO : PRZELEW INTERNETOWY - : 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT 41-303 Dąbrowa Górnicza ul. Kasprzaka 62 m21 tytuł wpłaty: "Dla FARTA"....OD KOSS ( Nadawca Borys ) z tym,ze jak znam swego syna - to mógł zapomniec wpisać ...tytułem ..to w jego stylu:placz: ZULUGULA , PODAJ NR . KONTA ZROBIĘ PRZELEW NA SWOJE OBIECANE 40 ZŁ:p, JUŻ RAZ PROSIŁAM ...-TO TYTUŁEM USPRAWIEDLIWIENIA , NIE LUBIĘ DŁUGÓW HONOROWYCH :oops: Pani Tereso - dziekujemy...:loveu: Quote
koss Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 zulugula napisał(a):PS. Farcik może szukać domku, ale ja proponuje go jeszcze troszkę poobserwować. Warto wiedzieć jak się zachowuje. Być może ma problem z nieodpowiednim zachowaniem. Nie mozna dopuscić do zwrotu z adopcji. Moria, musisz z niego łagodnego baranka zrobić :evil_lol: Moria - nie rób z niego baranka :diabloti:, lepiej fajowego piesa - i racja,że musi przejść przez gomnazjum Morii- tam sie wyrasta na porządne psy -ale to chyba jeszczeeeeeeeeeeeeee ;) Quote
jotka Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 [quote name='koss']PISAŁAM JUZ WCZESNIEJ ...NIE WIEM , CZY DOSZŁO : PRZELEW INTERNETOWY - : 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT 41-303 Dąbrowa Górnicza ul. Kasprzaka 62 m21 tytuł wpłaty: "Dla FARTA"....OD KOSS ( Nadawca Borys ) z tym,ze jak znam swego syna - to mógł zapomniec wpisać ...tytułem ..to w jego stylu:placz: ZULUGULA , PODAJ NR . KONTA ZROBIĘ PRZELEW NA SWOJE OBIECANE 40 ZŁ:p, JUŻ RAZ PROSIŁAM ...-TO TYTUŁEM USPRAWIEDLIWIENIA , NIE LUBIĘ DŁUGÓW HONOROWYCH :oops: Pani Tereso - dziekujemy...:loveu: Wszystkie wpłaty są w poście 227. Przykro mi, nie ma więcej. Przelewu internetowego niewiadomego pochodzenia i przeznaczenia z imieniem Borys tez nie ma. Quote
koss Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 jotka napisał(a):Czy wpisałaś, że na Farta? Bo jak nie ma dopisku na jakiego zwierzaka to dzie do wspólnego worka, poza tym, doszła jakas wpłata d nie wiem kogo, napisz jakiiej wpłaty szukac jako Twojej, bo po samej kwocie nie dojdę. ...a moze to ta , będę wieczorem rozmawiała z synem ... Quote
zulugula Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 jotka napisał(a):Czy wpisałaś, że na Farta? Bo jak nie ma dopisku na jakiego zwierzaka to dzie do wspólnego worka, poza tym, doszła jakas wpłata d nie wiem kogo, napisz jakiiej wpłaty szukac jako Twojej, bo po samej kwocie nie dojdę. Jeśli w okolicach 20/04/09, na kwotę 20 zł, to znaczy, że to dla Farcika od Figomania. Zgadza się? Quote
Recommended Posts