koss Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 [quote name='basia0607']Nie ma sprawy ale.... zerknij na wątek, ktory Ci podsyłam na priwa. BASIU, wszystko O.K. - ale wątku -"niet":crazyeye: Quote
zulugula Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 Moria wie i czeka (pytałam na PW i ktoś już wcześniej miejsce załatwił). Koss, ja wiem, że mogę na Ciebie liczyć z tym transportem. Uznałam jednak że lepiej jest szukać już teraz i być pewnym, że wszystko dograne, niż czekać do przyszłego tygodnia i móc usłyszeć "niestety nie dam rady". No tak też mogło być :p Zbyt mało czasu i zbyt wiele do stracenia (tym bardziej, że to "Majówka"). Psiak musi być bezpieczny i musi szybko zaprzyjaźnić się ze światem. Hotel u Morii to dla niego wielka szansa, nie możemy tego przegapić. Lepiej mieć w tej sytuacji 2 możliwości, niż żadnej. Cieszę się, że psiak szykuje się do drogi :multi: edit: Dzwoniłam do Morii. Czeka na psa (i prosi o pomoc w ogłaszaniu innych - zwolnią się miejsca). Pieniążki na hotelik powinny być wpłacane do 4 dnia miesiąca. Czy Fart/Boston bedzie wymagał jakiejś szczególnej pielęgnacji (smarowanie maścią, leki itp)?? Quote
kuba123 Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 ja załatwiłam mu to miejsce na początku( jak zulugula miała o wyciągnąć) co do SOS to znam dziewczyny osobiście i wiem że leży im na sercu przede wszystkim dobro zwierząt nie dziwię się, że mają dość Fart jest pod opieką Fundacji SOS,a z przedstawicielami fundacji nikt nic nie '' dogrywa'' wszystko dzieje się ''poza nimi'' co według mnie nie jest w porządku fundacja dostaje tylko " dyspozycje'' Quote
Rodzice Maciusia :) Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Zrobiłam częściowo bazarek na Farcika, zapraszam: http://www.dogomania.pl/forum/f99/posciel-kaczki-ciuszki-inne-tura-136514/#post12198019 Quote
koss Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 kuba123 napisał(a):ja załatwiłam mu to miejsce na początku( jak zulugula miała o wyciągnąć) co do SOS to znam dziewczyny osobiście i wiem że leży im na sercu przede wszystkim dobro zwierząt nie dziwię się, że mają dość Fart jest pod opieką Fundacji SOS,a z przedstawicielami fundacji nikt nic nie '' dogrywa'' wszystko dzieje się ''poza nimi'' co według mnie nie jest w porządku fundacja dostaje tylko " dyspozycje'' KUBA - mam ogromny szacunek do dziewczat z fundacji - ta akcja była swietna!!!Przepraszam, jezeli w jakis sposób uraziłam dziewczyny- starałam sie pomóc psu - i dlatego zgłosiłam swój akces w sprawie transportu - nie wiem dlaczego myslałam,ze to wspólna decyzja -a jak jest w istocie ???? Quote
amikat Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Jest tak ze chcę wiedzieć kiedy i gdzie jedzie kto go odbiera , gdzie mam go zawieźć. Dam oczywiście wszystkie dyspozycje od lekarzy, co dalej. Smarowania niczym nie wymaga. Od dzisiaj jest przestawiony na tabletki. Odstawiają zastrzyki. Powtarzam to co napisałam wcześniej: jeżeli lekarz powiatowa z Tychów zadecyduje ze psiak jest dowodem w sprawie będziemy musieli skorzystać z hoteliku bliżej Katowic albo płatnego tymczasu. Jutro będzie ostateczna decyzja. Quote
amikat Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 basia0607 napisał(a):Nie ma sprawy ale.... zerknij na wątek, ktory Ci podsyłam na priwa. Tez bym z wielka chęcią zerkała na wątki na PRIVA jeżeli dotyczą naszej sprawy w każdym zakresie :cool3: Quote
koss Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 amikat napisał(a):Tez bym z wielka chęcią zerkała na wątki na PRIVA jeżeli dotyczą naszej sprawy w każdym zakresie :cool3: AMIKAT - TO TEN WATEK -DOTYCZY SUNI Z NASZEGO AZYLU -BASIA PROSIŁA MNIE O POMOC : ZAJRZYJ, A ZOBACZYSZ,ZE SWIADCZĘ ,TYLKO PRAWDĘ I SAMĄ PRAWDĘ ( a tak na marginesie ,w moim cholernym charakterze, nie mieszczą się żadne spiski, podchody , -to jest zródłem moich Życiowych kłopotów...:shake:) JA wiem tylko tyle, ile pisałam : mam odebrać piesa od Zbójini z trasy -przed Malborkiem i zawieść do Morii -do Elblaga -TO TYLE...tel. dostałam od Basi ( podesłać CI na priv???) . a Zbójiniego -znam, ponieważ juz woził " moje" psy . hmmm, reszty grzechów nie pamietam ...;) watek suni http://www.dogomania.pl/forum/f28/piekna-psia-dusza-schowana-gleboko-w-budzie-bezowa-sunia-trojmiasto-132566/#post11885517 zajrzyj na ostatnie strony -tam Basi pisze o ty, ze zwraca się do mnie ... ..a w kwestii psa jako dowodu...sama wiesz najlepiej ...ale hotelik u Morii to rodzaj piesowego zbiorczego domu -jest marzeniem dla wszystkich pokiereszowanych przez los piesów ..zajrzyj http://www.dogomania.pl/forum/f85/nela-od-szczeniaka-w-schronisku-pogryziona-nareszcie-ma-dom-89576/index28.html.. watek długi , poczytaj od ostatnich stron ,kiedy Nela trafiła do Morii Quote
zulugula Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 amikat napisał(a):Jest tak ze chcę wiedzieć kiedy i gdzie jedzie kto go odbiera , gdzie mam go zawieźć. Dam oczywiście wszystkie dyspozycje od lekarzy, co dalej. Smarowania niczym nie wymaga. Od dzisiaj jest przestawiony na tabletki. Odstawiają zastrzyki. Powtarzam to co napisałam wcześniej: jeżeli lekarz powiatowa z Tychów zadecyduje ze psiak jest dowodem w sprawie będziemy musieli skorzystać z hoteliku bliżej Katowic albo płatnego tymczasu. Jutro będzie ostateczna decyzja. Musisz się skontaktować ze Zbójini. Nie wiem gdzie Wam będzie najlepiej się umówić. Nie chcę nic plątać. Reszta już chyba jasna. Amikat, jaka jest procedura takiego zatrzymania psa jako dowodu w sprawie? Przyznam, że nikt nie był przygotowany na taki obrót wydarzeń :roll: Quote
gosia15 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Jutro jestem umówiona z powiatowym weterynarzem na spotkanie. Wszystkiego się dowiem. Bo widzicie- w schronisku twierdzą, ze takiego psa tam nigdy nie było. Quote
amikat Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Zatrzymanie psa w sprawie - w poprzednich takich sprawach pies zatrzymany jako dowód, przebywał w DT lub hotelu ale musiał być dowieziony na każdą obdukcje i na rozprawę . Tak na prawdę nie wiemy co będzie - jutro się wyjaśni. Fajnie ze się transport krystalizuje - proszę podeślijcie mi na priva tel do tego kogoś kto będzie odbierał Farta jak nie wyślę do niego priva. Jutro Kuba 123 idzie z maluchem na spacerek - a co! Niech mały zobaczy trochę świata. Park niedaleko od kliniki . Na Farciku rany goja się jak "na psie" . Trafili z tymi antybiotykami. Od dzisiaj koniec zastrzyków. Przechadzą na tabletki Quote
basia0607 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Żadnego podstępu w moim priwie do Koss nie ma ! jest w Trojmieście taka jedna suczka , której trzeba pomóc, poprosilam o to Iwonkę. Quote
amikat Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Nie myślałam o podsteie - skad ten pomysł? Raczej o tym ze fajnie by by lo wiedzieć co w tej sprawie sie dzieje. Nasz Farcik ma głos! Szczeka! Kiedy został umieszczony na 2 godziny na słoneczku w kojcu zewnętrznym tak szzekał - że go musieliśmy z powrotem do srodeczka zabrać i mysiać ! CŁOPAK NIE CHCE BYĆ SAM! BAAAAARDZO mu sie towarzystwo spodobało. BARDZO! Quote
Paola06 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Super wieści w temacie Farta:) Jak damradęęęeeeeeee -podjadę jutro ,żeby Farta wziąść na spacer:) A wieści z Myslowickiego schronu:placz::placz: Mixują się wyrażnie:( Nie wypowiadam się,nie chcę zaszkodzić,nie wiem jakie są ustalenia. Na priva,jak co. Quote
kuba123 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 jutro będę u Farta ok 10-11 i zabiorę go na spacer poznamy trochę Katowic:evil_lol: Quote
agata51 Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Doszło moje 30 zł? Mizianko od ciotki, Farciku! Quote
zulugula Posted April 28, 2009 Author Posted April 28, 2009 Doszła wpłata od Kmonika = 50 zł :Rose: Quote
kuba123 Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Farcik wymiziany , obfotocony, i - mam nadzieję- troszkę wymęczony spacerkiem, tak jak ja:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
kuba123 Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 to teraz na spokojnie Fart jest przekochanym psem wyszedł z kliniki i na mój widok początkowo się wycofał zapięty na automatyczną smycz "złapał wiatr" przez pierwsze 20 minut biegał jak szalony na całej długości smyczy zawołany przychodził bez strachu, po to tylko żeby zaraz lecieć dalej na smyczy nie ciągnie zupełnie inny pies niż ten którego pojechałam kąpać z Amikat szczęśliwy, zadowolony, z podniesionym ogonem i nosem stale przy ziemi zainteresowany innymi psami bardzo ciekawski-wystraszył się wielkiego konara leżącego w trawie ale obszedł go kilka razy i doszedł do wniosku że można go spokojnie zaznaczyć bo " nie gryzie"( konar oczywiście:evil_lol:) bramka jeśli jest to należy poczekać , a nuż się otworzy ( postój byl przy każdej mijanej bramce) jeśli coś jest na tyle straszne ,że nie " do oswojenia" ( np. taśma z kasety video) to udajemy ,że tego nie ma i przestaje być groźne po pół godzinie wspólnego spaceru usiadłam na pniu ,a Fart podszedł do mnie i położył mi głowę na kolanach domagając się pieszczot jak przerwałam wlazł przednimi łapami na kolana ogólnie to słodziak z wywalonym ozorem:evil_lol: Quote
agata51 Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 24.04. wpłaciłam na konto Fundacji 30 zł. Dziewczyny, sprawdźcie, czy doszło, bo już głupia jestem. Quote
MyrkurDagur Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 agata51 napisał(a):24.04. wpłaciłam na konto Fundacji 30 zł. Dziewczyny, sprawdźcie, czy doszło, bo już głupia jestem. Ja także wpłaciłam 30 zł na konto Fundacji, dokładnie 22.04. i również chciałabym wiedzieć, czy pieniążki dotarły... Quote
jotka Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 [quote name='MyrkurDagur']Ja także wpłaciłam 30 zł na konto Fundacji, dokładnie 22.04. i również chciałabym wiedzieć, czy pieniążki dotarły... Wpłaty wpisuję w poście 227. W ten sposób wszystko jest w jednym miejscu. Dzisiaj zaktualizowałam na dzień 28.04. Obydwie wpłaty przyszły oczywiście później niż zostały wysłane, w międzyczasie była sobota i niedziela. W poniedziałek i wtorek woziłam psy i koty. Dzisiaj spokojnie przejrzałam konto i zaktualizowałam wpłaty. Quote
jotka Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 kmonika napisał(a):posłałam 50 zł Czy wpisałaś, że na Farta? Bo jak nie ma dopisku na jakiego zwierzaka to dzie do wspólnego worka, poza tym, doszła jakas wpłata d nie wiem kogo, napisz jakiiej wpłaty szukac jako Twojej, bo po samej kwocie nie dojdę. Quote
MyrkurDagur Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 [quote name='jotka']Wpłaty wpisuję w poście 227. W ten sposób wszystko jest w jednym miejscu. Dzisiaj zaktualizowałam na dzień 28.04. Obydwie wpłaty przyszły oczywiście później niż zostały wysłane, w międzyczasie była sobota i niedziela. W poniedziałek i wtorek woziłam psy i koty. Dzisiaj spokojnie przejrzałam konto i zaktualizowałam wpłaty. Najważniejsze, że wszystko dotarło ;) Quote
Recommended Posts