limonka80 Posted June 26, 2023 Posted June 26, 2023 Nie wierzę ... Co to za straszny czas, same straty ... Wena umarła tak jak żyła, spokojnie i cicho. Żegnaj sunieczko, tak bardzo mi przykro. Dnia 25.06.2023 o 21:05, Jaaga napisał: Bardzo jest mi przykro przez to odejście,bo nie zdążyła zaznac swojego domu i miłości własnego człowieka. Była taka spokojna, cichutka, ułożona, zgodna. Może gdyby nie gluchota, to ktoś dałby jej swoje serce i dom, a my bylibyśmy tylko tymczasowym przystankiem, a nie miejscem, gdzie skończy się jej historia. Jagna, Wena miała dom, zaznała miłości i opieki, była z Wami szczęśliwa, myślę że nie chciałaby żadnego innego domu. 2 Quote
Jaaga Posted June 26, 2023 Author Posted June 26, 2023 Dziękuję Wam za słowa pożegnania Weny, wsparcia i otuchy. Jest mi bardzo smutno, bo dawno żaden ze starszych psów u nas nie znalazł domu, a dla nich czas płynie jednak inaczej. Widać, jak starzeją się, pojawiają się problemy, choroby, niektóre odchodzą. Przy każdym miałam nadzieję, że ktoś go wypatrzy, że odda serce ze wzajemnością na ta reszte życia. Teraz powoli tracę wiarę w to i brak mi zapału, jaki miałam wcześniej. Tyle ogłoszeń, postów, udostępnień, a one dalej niewidzialne. Barytona już znowu musimy nosić na rękach. W domu nie potrafi sam wstać, załatwia się pod siebie, nie pomagają jak na razie żadne środki i leki. Linda ma kryształy w moczu i miała stan zapalny pęcherza. Też jest leczona. Niestety jej pęcherz normalnie się nie opróżnia, więc I problemy nawracają. Kody operacje stale odkładane przez wysokie temperatury. Dylanowi ciężej wstawać, dostaje już preparat na stawy podarowany przez panią Annę GR. Boję się pomyśleć co będzie, jak jeszcze bardziej stawy osłabną, do tego ma przeciez slabe serce. Są i te starsze bez problemów, jak Artur, Zew czy Szymek. Każdy chce się pogłaskać, przytulić, bawią sie, noszą pileczki, wzajemnie sie wyglupiają, a ja patrze na nich i marzę o tym, żeby znaleźli się ludzie, którzy zauważa i też pokochają te cudowne istoty. 7 1 Quote
Nadziejka Posted June 26, 2023 Posted June 26, 2023 Jagusiu dziekuje Wam sercem calem dziekuje za wszystko dla lapeczek za spokojnosci życie za bezpieczną przystań Sciskam ogromnie Quote
Tola Posted June 26, 2023 Posted June 26, 2023 Ja też przyszłam pożegnać Cię suniu, chociaż opłakuję od wczoraj, od telefonu Jagny😢 Byłaś mi szczególnie bliska od pierwszej chwili wtedy w schronisku... Miałam dużo nadziei na znalezienie Ci domu, chociaż tak jak piszecie - Wena miała już dom od chwili, kiedy przyjechała do Jagny. Żegnaj sunieczko, a może do zobaczenia. Dziękuję Jagnie za opiekę, wszystkim, którym była bliska za pomoc i obecność tutaj na wątku. Wiele smutku jest teraz na dogomanii, musimy jakoś się z tym wspólnie uporać, a może każdy oddzielnie.😢 4 Quote
Ellig Posted June 26, 2023 Posted June 26, 2023 Biedna Wena❤️ Wielka szkoda, ze nie znalazła domu. Biegaj szczęśliwa za TM. Quote
rozi Posted June 26, 2023 Posted June 26, 2023 Dnia 26.06.2023 o 13:52, Ellig napisał: Wielka szkoda, ze nie znalazła domu. Znalazła przecież. W jej pojęciu. ['] Quote
Onaa Posted June 26, 2023 Posted June 26, 2023 Żegnaj Sunieczko 😞. Pociesza myśl że byłaś kochana i zaopiekowana. Quote
Tianku Posted June 26, 2023 Posted June 26, 2023 Co za okropny czas na dogo.😢 Tak bardzo żal ze tak szybko 😢 myślałam że będzie żyć jak Miłeczka bo zawsze mi ją przypominała 😔 Do zobaczenia kochana Sunieczko 🌈 1 Quote
Jaaga Posted July 1, 2023 Author Posted July 1, 2023 Ostatnie rozliczenie Weny. Policzyłam 350 zł - 150 faktura na zea i 200 zł na paragon. Do tego z początku miesiaca szczepienie p. wściekliznie 40 zł. Paragon wstawiłam wcześniej. Do wplaty więc 240 zł. Quote
limonka80 Posted July 2, 2023 Posted July 2, 2023 Ostatnie wpłaty które wpłynęły dla Weny : od Elficzkowej, Mruczki, Tianku, Iwony z Sosnowca i Malti - bardzo dziękuję 🌷🌼🌷 Quote
limonka80 Posted July 2, 2023 Posted July 2, 2023 Dnia 31.05.2023 o 18:52, limonka80 napisał: stan konta na 31.05.2023r. : + 173,79 zł Elficzkowa + 60 zł 02.06.2023r. Mruczka + 50 zł 14.06.2023r. Tianku + 10 zł 20.06.2023r. Iwona z Sosnowca + 30 zł 20.06.2023r. Malti + 30 zł 29.06.2023r. hotelowanie VI + szczepienie - 240 zł paragon nr 0000165 str. 25 stan konta na 30.06.2023r. + 103,79 zł To ostatnie rozliczenie Weny 🖤 Proszę zaproponować komu przekazać pozostałą po Wenie kwotę, nie jest tego dużo, ale zawsze .. Quote
limonka80 Posted July 2, 2023 Posted July 2, 2023 Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim dzięki którym Wena przez ponad rok mogła cieszyć się dobrym i godnym życiem. Dziękuję darczyńcom którzy wspierali Ją deklaracjami, Fundacji ZEA która pokrywała część utrzymania suni, dziękuję wszystkim którzy odwiedzali wątek i dobrze Wenie życzyli. Bardzo dziękuję Jagnie i Andrzejowi za to, jak Wencia spędziła ostatni rok - szczęśliwa, spokojna, otoczona opieką. Że miała dom, że mogła u Was żyć tak jak chciała, i umrzeć jako Wena, której odejście boli wiele osób, a nie zniknąć jak numer w schronisku. Dziękuję wszystkim przyjaciołom Weny ❤️ Żegnaj sunieczko, mam nadzieję, że dalej świeci dla Ciebie słońce i pachnie trawa ... 6 Quote
limonka80 Posted July 2, 2023 Posted July 2, 2023 Ostatnio mam straszne zaćmienia, umykają mi rzeczy oczywiste - przecież Wena do Jaagi Lufthansą nie przyleciała ... Nie podziękowałam Aśce7, która specjalnie pojechała do Zamościa, tylko po Wenę, - choć kolejny transport był zaplanowany na przyszły tydzień - zrobiła dodatkowy kurs, żeby sunia nie musiała spędzać w schronie ani jednego dnia dłużej, podarowała Wenie dodatkowy tydzień życia na wolności ... Aśka, bardzo, bardzo dziękuję za tę specjalną podróż ❤️ 3 1 Quote
limonka80 Posted July 4, 2023 Posted July 4, 2023 Dnia 2.07.2023 o 17:23, limonka80 napisał: stan konta na 30.06.2023r. + 103,79 zł To ostatnie rozliczenie Weny 🖤 Proszę zaproponować komu przekazać pozostałą po Wenie kwotę, nie jest tego dużo, ale zawsze .. Chciałam zapytać deklarowiczów Weny, czy zgodzą się, by pozostałą kwotę przekazać Szymusiowi bez oczka, który też mieszka u Jaagi a u któremu zaczyna brakować na utrzymanie ... A może ktoś z wspierających Wenę zgodziłby się przenieść swoją deklarację, lub jej część na Szymcia ? 4 Quote
Mruczka Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 Chętnie przeniosę swoją deklarację na Szymka. Mnie ten pies wzrusza. 3 Quote
elficzkowa Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 Ja też przeniosę deklarację na Szymka. Poproszę o numer konta. 3 Quote
limonka80 Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 Dnia 5.07.2023 o 14:07, Mruczka napisał: Chętnie przeniosę swoją deklarację na Szymka. Mnie ten pies wzrusza. Dnia 5.07.2023 o 17:06, elficzkowa napisał: Ja też przeniosę deklarację na Szymka. Poproszę o numer konta. Bardzo Wam dziękuję ❤️ Szymuś miał szczęście że opuścił schronisko, tam na pewno nikogo by nie wzruszył bury pies bez oka, a teraz żyje sobie godnym, spokojnym życiem i jest szczęśliwy, tak jak szczęśliwa była Wena. Jeszcze raz dziękuję, że chcecie wspierać utrzymanie Szymcia 🌺🌼🌺 1 Quote
limonka80 Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 Konto bez zmian, to samo co dla Weny, jestem skarbnikiem obydwu psiaków. Quote
malti Posted July 8, 2023 Posted July 8, 2023 Ja i moja mama ( Iwona )też przeniesiemy deklarację na Szymusia 2 Quote
Recommended Posts