luka1 Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 a ło to jest to http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-pati-136896/#post12225509 A ja dzis przywiozłam do siebie kolejną bidę http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-lesna-malec-szukaja-domu-143811/ Quote
sonia&me Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 heh;) Kurcze..Ona jest..jest idealna!!:placz: Pogadam z rodzicami jak wrócą(wyjechali na pare dni)Ale jest śliczna..i wiek by pasował..Ale jest jeszcze jeden mankament..Moj dom nie za bardzo jest przystosowany do psa niestety. I sonia mieszka w garażu (ocieplanym normalnie jak dom) i ma swoją budę. Czy Pati nie miała by problemu z tym żeby spac z dala ode mnie? Bo ogólnie z sonią nie było mowy o mieszkaniu w domu bo przez 6 lat jak jej nie znałam mieszkała w budzie i po prostu boała się pomieszczeń.Nauczyłam ją funkcjonowania w garażu i wszystcy bylu zadowoleni bo ona wychodzi kiedy chce (mam 2000m2 działki ale spacerki oczywiście normalnie;))a moi rodzice nie mają problemu (tata niespecjalnie na psa w mieszkaniu bo uważa ze się męczy:mad:)Na pewno nie będzie jej zimno ani nic w tym stylu.Chodzi o to czy może mięć towarzystwo tylko Soni w nocy:cool3: Quote
sonia&me Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Coście tak zmilkły cioteczki?:-( Na prawde u mnie psy nie mają źle.. Quote
sonia&me Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 To ja tu już marzenia o adopcji,prawie rodziców do domu ściągnełam:evil_lol: a te sobie poszły:mad: :evil_lol: Quote
elmira Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 sonia&me napisał(a):Coście tak zmilkły cioteczki?:-( Na prawde u mnie psy nie mają źle.. Ej, no co Ty? :) Wcale nikt tak nie pomyslał. Moje psy spią w domu, gdy jest zimno, a tak to w budkach. Mają wstep do domu oczywiście, ale i na dworze nie cierpia, bo budy ocieplone i na paletach. Mój najstarszy piesek w ogóle nie przepada za pobytem w pomieszczeniu, więc uszczęśliwiam go czasami na siłę;) Quote
Lilek Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Soniu, wejdź na wątek Leśnej i maluszka.Ło Jejku, jakie fantastyczne.SAma zobacz.Lukuś, a powiedzże Soni na temat Pati cóś.Bo to ty miałaś o niej wiadomości.Ja jej juz tyle nie widziała:placz::placz:m.A poza tym kto, co za bestia wywałiła Leśną z maluchem?Zaczynam mieć skłonności całkiem mordercze.Mówiąc szczerze, jakbym dorwała takiego gada, to nie ręczę za siebie:mad::mad::mad::mad::mad: Quote
Lilek Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Soniu, no co ty. U ciebie, jestem pewna, żaden pies nie będzie miał źle, bo ty psy kochasz.A ja zamilkłam, bo o PAti teraz po tak długim czasie nie bardzo wiem, co powiedzieć.Luka, powiedz coś, nooo.Poza tym jestem mocno zmartwiona zdrowiem Andzi.Było lepiej, a dziś znów nie chce jeść. normalnie.Zjadła ociupinkę i jest bardzo słaba.Kurczę, zaczynam mysleć o najgorszym.:-(:-(:-( Quote
sonia&me Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Sonia też ma wstęp do domu (w mrozy obowiązkowo mimo ogrzewania w garażu rodzicó namawiam:evil_lol:) ale ona nie korzysta bo nie lubi po prostu.A ja chcę po prostu zeby miały wolność:cool3: Na wątku jestem Lilek i wiedze jakie śliczne:loveu: A o Pati prosze jak najwięcej bo mnie tak zauroczyła..:loveu: Po prostu muszę rodziców przekonać!!:cool3: A gdzie Pati teraz jest?? Quote
Lilek Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Pati jest w DT, jest naprawdę piękną, miłą i mądrą sunią, ale myślę, że wymagałaby trochę pracy i wysiłku , bo kiedy mieszkała jeszcze u nas, była płochliwa, nieśmiała.Musiałabys miec do niej wiele serca i cierpliwości.Poproś Lukę, bo ona wie więcej, jak jest teraz.Soniu, marzę o tym, żeby Pati znalazła dobry dom. Quote
sonia&me Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 A u kogo jest w dt jak mogę zapytać?(ciekawość:evil_lol:) Co do pracy.. Sonia gdy do mnie trafiła była wręcz obłąkana nie dawała podejść do siebie na odległość 2m bała się smyczy itp.Była chuda. Teraz przytula się,włazi mi na kolana,każe się drapac po brzuchu,bawi się smyczą itp..:loveu: z tym dam rade;) Luka dawaj info!!:) Quote
Ziutka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 sonia&me napisał(a):A u kogo jest w dt jak mogę zapytać?(ciekawość:evil_lol:) Pati jest w hotelu w Konstancinie...u naszej znajomej, która prowadzi hotel dla psów i jest hodowcą molosów :cool3: Quote
Rybka_39 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 luka1 napisał(a):bierz Pati !!!!!! Tak! Tak Tak!:loveu: Quote
Lilek Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Dziewczyny, ratunku!!!!!! Szukam domu tymczasowego lub stałego, ale natychmiast, dla labradora, pies,czarny, półtoraroczny.Jeżeli nie znajdziemy czegoś bardzo szybko, zostanie uśpiony, bo jest nowy piesek!!!!:placz::placz::placz: Błagam, pomóżcie.On może się z trudem wielkim przechowa u mnie przez dzień-dwa, ale potrzebny przynajmniej DT. Quote
Ziutka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Lilek Kochana...udało się załatwić hotel dla labka...tylko czy dasz radę go jutro zawieźć do hotelu do Jabłonnej ? :cool3: Quote
sonia&me Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 O jery..Kolejny:placz: Co to za psiak?Są jakieś foty? Musimy coś wymyślić.. Quote
Lilek Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Ziuteczko kochana, dzięki.Oczywiście, że zawiozę bidulka do Jabłonnej, tylko ktoś musi ze mną jechać, coby mi paluchem pokazać, gdzie to jest.Albo dokładnie wytłumaczyć.Słuchaj, ja jutro na 12 sunię wiozę do Sochaczewa na sterylkę,zostawię ją u wetki, wpadnę po panią labka i zabiorę RAmzesa od jej mamy.I mogę jechać.Umówię się z wetką, żeby sunia poczekała na mój powrót w klatce.I tak będzie śpiąca po narkozie. Quote
Lilek Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 I oczywiście nie wiem, jakie formalności trzeba załatwic z panią labka, bom ciumol chwilowo na ten temat.Napisz mi wszystko po porządku, bo wiesz, żem starsza pani.:lol: Quote
Ziutka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Lilek napisał(a):I oczywiście nie wiem, jakie formalności trzeba załatwic z panią labka, bom ciumol chwilowo na ten temat.Napisz mi wszystko po porządku, bo wiesz, żem starsza pani.:lol: Jagoda z Tobą pojedzie...albo i ja się dołączę w Lesznie do Was...to bardzo prosta droga ale może brzmi groźnie :eviltong: A z Panią Labka trzeba załatwić to tak, że musi podpisać dokument zrzeczenia się psa i po sprawie :mad: Quote
sonia&me Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 A z kąd ten Labek?? Dlaczego jego pani się zrzeka? Quote
Lilek Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 OK, zaraz skontaktuję się z Jagodą i wszystko ustalęDZięki, Ziutuś.Matko jedyna, włos się jeży, co ci ludkowie wyprawiają. Soniu, ja tą dziewczynę znam i wiem,że marzyła o labku, ma go od szczeniaka.Ale pańcio wymyślił innego szczeniaka i labek zrobił sie okropnie zazdrosny.No i tak własnie się to stało.Dziewczynie ciężko się z nim rozstać, ale chyba nic nie może na to poradzić.:shake: Smutne to wszystko bardzo.:-( Quote
sonia&me Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 To psiak musiał stracić dom bo pojawił się nowy?Tak to rozumiem..i nie za bardzo mi się to podoba. Quote
Ziutka Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 sonia&me napisał(a):To psiak musiał stracić dom bo pojawił się nowy?Tak to rozumiem..i nie za bardzo mi się to podoba. Niestety Soniu...dobrze to rozumiesz i mnie też się to nie podoba ale komentarze zostawię sobie :shake: teraz musimy się skupić na pomocy psiakowi...ważne, że udało nam się załatwić hotel dla niego i trzeba się skupić teraz na szukaniu mu wspaniałego domku... POMOŻECIE ??? Quote
Recommended Posts