Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy byłaby ewentualnie możliwość transportu w okolice poznania?
Pokazałam mamie i jej reakcja: "No śliczna, pogadaj z tatą"
A taty: "A gadaj z mamą co ja tam.Przecież ja tylko za to wszystko płace"
I jak tu sie dogadać?:roll: ale szanse sa bo nie zaprzeczyli od razu.Tylko tata właśnie strwierdził ze nie pojedzie po nią na pewno..

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lukuś, czy ja już ci to mówiłam?:loveu::loveu::loveu:Dziękujemy oboje.Ucieszyłas nasze stare, zbolałe serducha.Dzięki, mój ulubiony potworze.:diabloti:

Posted

sonia&me napisał(a):
Czy byłaby ewentualnie możliwość transportu w okolice poznania?

Da się załatwić...dla nas nie ma rzeczy niemożliwych :cool3:

Posted

No to już jest światełko w tunelu:p Ogólnie chciałabym jak najwięcej info.Jak się zachowuje w stosunku do innych zwierzaków,jak na spacerach itp,itd.Bo wiecie to jest dla mnie bardzo ważne.Sonia to już emerytka i potrzebuje oprócz zabaw też troche spokoju.a jesli ją wezmę to już będzie rok szkolny i nie będę miała 24h dla nich,będą musialy troche sobie same z tą sytuacją radzić..Jaka ona jest w ogóle duża?:cool3:Na zdjęciu nie ma żadnego porównania 40kg-50?(to tak z ciekawości :p)

Posted

sonia&me napisał(a):
No to już jest światełko w tunelu:p Ogólnie chciałabym jak najwięcej info.Jak się zachowuje w stosunku do innych zwierzaków

Przebywa z innymi suniami i samcami w hotelu i dogaduje się świetnie...zero agresji...
Resztę dowiem się u źródła :lol:

Posted

No bo ja sie od kilku dni dopytuje i tylko jakieś cząstki wiadomosci dostaje.A ja bym chciała wszystko co jest wiadome o tej suni:roll::evil_lol: Bo nie mam możliwości spotkać jej wczesniej na żywo więc muszę polegać na Was:p

Posted

No więc :

Pati wazy ok 20 kg, wcale nie jest duża...jest wysoka ale smukła. Nie jest wyprowadzana na spacery więc pewnie nie umie chodzić na smyczy. Biega swobodnie z innymi psami, nie jest zaczepna ale lubi oddalać się w sposób niekontrolowany. W domku sypia ostatnio na kanapie :cool3: nie niszczy mebli...dywanów itp. czasami lubi coś ukraść (np. telefon i zjeść :diabloti:) ale jak to szczeniak :eviltong: bo to przecież szczeniak jeszcze :loveu: Pati lubi sie miziac, ale do obcych ma duzo dystansu i trzeba zdobyc jej zaufanie.

Posted

20 kg:crazyeye::crazyeye: to moja sucz do kolana waży 36:evil_lol: jak już wspomniałam u mnie raczej by była na wygnaniu w postaci garażu(ciepłego;)) i budy..dom się nie nadaje za bardzo.Bo chyba nie ma takiej szaty jak dog co?Nie chce jej skazywać na żadne niedogodności..Bo wiadomo że w mrozy zadbam o ciepełko ale latem nie będzie wymówki żeby rodzicow namawiać żeby w domu spała.:shake: Znaczy że nie wraca za bardzo na zawołanie?Wszystkiego damy rade nauczyć;) Ja uwielbiam prace z psami także jak sobie z jedną dałam rade to i z drugą poradzę:cool3: A nie jest natrętna w sensie ciągłej zabawy?Bo tez będę musiaiała ją nauczyć zeby dała soni spokój jak ta będzie chciała odpocząc itp.Soni zdarza się też bronić zabawek i miski jak z niej korzysta..(oczywiście wszystkie te pytania sa teoretyczne-nie wiem jeszcze czy będę mogła ją wziąć ale z każda chwilą się do tego zbliżam i chyba rozumiecie że jeśli ma do tego dojść to te informacje są dla mnie istotne:p)
Przepraszam ż etak męczę..Ale strasznie mnie ujeła sunia i naprawde się "napaliłam" na to zeby ją wziąć..:roll:
edit:border collie mojego kolegi waży ponad 15 więc chyba troche więcej ma Pati..:) chyba ze jest o wiele niższa niż wygląda na zdjęciach

Posted

sonia&me napisał(a):

edit:border collie mojego kolegi waży ponad 15 więc chyba troche więcej ma Pati..:) chyba ze jest o wiele niższa niż wygląda na zdjęciach

Mi też się wydaje, że waży o wiele więcej...ale takie info dostałam...może zamiast dójki to powinna być czwórka przez zerem - 40
Sonia piszmy na wątki Pati bo tam cisza a to w sumie o niej :lol:

Posted

No to by mi pasowało wtedy.No właściwie nie wiem dlaczego tu o niej pisze :evil_lol: już ide na wątek Pati;) i prosze tam pomykać wszystkie ciotki które ją spotkały:mad: :evil_lol:

Posted

:evil_lol:będąc u weta z Leśną, która otzrymała uroczyście nowe imię - ale zapomniałam jakie :oops:- spotkałysmy Lilek odbierającą Ofkę i zostawiającą Ammę.:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Ofka całą noc nie próżnowała - pożarła materac w klatce.

A może ktoś ma taki materac i jest mu juz bardzo niepotrzebny - musimy jakoś uporać się ze stratami naszej wetki, która niedługo pójdzie z torbami lecząć nasze psiaki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

CZeść, dziewczynki.Właśnie dotarłam do domu z Amusią po sterylce.O rany, uhetana jestem jak kuń po zaoraniu paru hektarów.Trzy dni wożenia suniek na sterylki dało mi w kość.Ale dziś to było ho, ho.Ama oczywiście nie chciała wsiadać do samochodu, potem całkiem nie chciała wysiąść.Trzeba mnie było widzieć, jak ją wyciągałam ok. 10 minut:placz::placz:.W końcu udało mi się zaciągąc ją do gabinetu i musiałam czekać, aż zaśnie, bo najpierw próbowała wiać, a potem chciała trochę poprzestawiać mebelki.:shake: Żal mi jej, bo jest tak zestresowana, że jejku.Ale już jest z nami w sypialni i chyba pomaleńku się uspokaja.Na szczęście Luczka ma złote dzieci i, ponieważ akurat były na miejscu, dziecko (duże bardzo) odniosło Amę do autka, więc miałam łapki, żeby prowadzić w drodze powrotnej i dowieźć sunię do domku.Ale Luka i tak musi "odszczekać" to, co powiedziała.Miała wątpliwości.Ha! Wątpiła w ciotkę Lilek.Ha!No, muszę pomyśleć, co jej mam zrobić:lol:Ofka i Lala czują się bardzo dobrze, a Ama jest flaczek, ale trudno się dziwić.Własnie trochę zaczyna przysypiać. Trzymajcie za mnie kciuki w przyszłym tygodniu, bo w środę coś małego, ale za to potem benka i jej córeczki.Ratunkuuuu!Jak ja to zrobię?:crazyeye:

Posted

Cieszę się że wszystko ok i życzę powodzenia z benką:evil_lol: A ja po teloefonie w sprawie Pati:cool3: Ale o wszystkim na jej wątku coby tu nie zaśmiecać;)
Lilek,co do Luki proponuję za karę kazać zanieść benkę:)

Posted

Oj, Soniu, czy ty wiesz, co mówisz, kobieto?Taka podła to już nie jestem:roll:.CZytałam, co piszesz u Pati.Musisz przemyśleć sobie wszystko, żeby nie zrobic czegoś pochopnie, to prawda.
Elmi, słoneczko, potwór, ale jaki kochany:loveu::eviltong:

Posted

A któż to?:loveu: Ziutka dzwoniłam,gadałam:cool3: w ogóle miałas dac znać że będzie telefon w sprawie Pati a podobno nic nie było:eviltong: ale ie ważne dogadałyśmy się z p.Beatą;) Dziękuję Ci za kontakt bardzo sie przydał:p

Posted

A to Emma...z którą Lilek się tak dzisiaj męczyła :evil_lol: spotkałyśmy się u weta jak byłyśmy z astką i zrobiłam zdjęcie.
A zapomniałam zadzwonić do Beaty bo od rana zalatana jestem :mad:

sonia&me napisał(a):
A któż to?:loveu: Ziutka dzwoniłam,gadałam:cool3: w ogóle miałas dac znać że będzie telefon w sprawie Pati a podobno nic nie było:eviltong: ale ie ważne dogadałyśmy się z p.Beatą;) Dziękuję Ci za kontakt bardzo sie przydał:p