sonia&me Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Czy byłaby ewentualnie możliwość transportu w okolice poznania? Pokazałam mamie i jej reakcja: "No śliczna, pogadaj z tatą" A taty: "A gadaj z mamą co ja tam.Przecież ja tylko za to wszystko płace" I jak tu sie dogadać?:roll: ale szanse sa bo nie zaprzeczyli od razu.Tylko tata właśnie strwierdził ze nie pojedzie po nią na pewno.. Quote
Lilek Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Lukuś, czy ja już ci to mówiłam?:loveu::loveu::loveu:Dziękujemy oboje.Ucieszyłas nasze stare, zbolałe serducha.Dzięki, mój ulubiony potworze.:diabloti: Quote
Ziutka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 sonia&me napisał(a):Czy byłaby ewentualnie możliwość transportu w okolice poznania? Da się załatwić...dla nas nie ma rzeczy niemożliwych :cool3: Quote
sonia&me Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 No to już jest światełko w tunelu:p Ogólnie chciałabym jak najwięcej info.Jak się zachowuje w stosunku do innych zwierzaków,jak na spacerach itp,itd.Bo wiecie to jest dla mnie bardzo ważne.Sonia to już emerytka i potrzebuje oprócz zabaw też troche spokoju.a jesli ją wezmę to już będzie rok szkolny i nie będę miała 24h dla nich,będą musialy troche sobie same z tą sytuacją radzić..Jaka ona jest w ogóle duża?:cool3:Na zdjęciu nie ma żadnego porównania 40kg-50?(to tak z ciekawości :p) Quote
Ziutka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 sonia&me napisał(a):No to już jest światełko w tunelu:p Ogólnie chciałabym jak najwięcej info.Jak się zachowuje w stosunku do innych zwierzaków Przebywa z innymi suniami i samcami w hotelu i dogaduje się świetnie...zero agresji... Resztę dowiem się u źródła :lol: Quote
sonia&me Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 No bo ja sie od kilku dni dopytuje i tylko jakieś cząstki wiadomosci dostaje.A ja bym chciała wszystko co jest wiadome o tej suni:roll::evil_lol: Bo nie mam możliwości spotkać jej wczesniej na żywo więc muszę polegać na Was:p Quote
Ziutka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 No więc : Pati wazy ok 20 kg, wcale nie jest duża...jest wysoka ale smukła. Nie jest wyprowadzana na spacery więc pewnie nie umie chodzić na smyczy. Biega swobodnie z innymi psami, nie jest zaczepna ale lubi oddalać się w sposób niekontrolowany. W domku sypia ostatnio na kanapie :cool3: nie niszczy mebli...dywanów itp. czasami lubi coś ukraść (np. telefon i zjeść :diabloti:) ale jak to szczeniak :eviltong: bo to przecież szczeniak jeszcze :loveu: Pati lubi sie miziac, ale do obcych ma duzo dystansu i trzeba zdobyc jej zaufanie. Quote
sonia&me Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 20 kg:crazyeye::crazyeye: to moja sucz do kolana waży 36:evil_lol: jak już wspomniałam u mnie raczej by była na wygnaniu w postaci garażu(ciepłego;)) i budy..dom się nie nadaje za bardzo.Bo chyba nie ma takiej szaty jak dog co?Nie chce jej skazywać na żadne niedogodności..Bo wiadomo że w mrozy zadbam o ciepełko ale latem nie będzie wymówki żeby rodzicow namawiać żeby w domu spała.:shake: Znaczy że nie wraca za bardzo na zawołanie?Wszystkiego damy rade nauczyć;) Ja uwielbiam prace z psami także jak sobie z jedną dałam rade to i z drugą poradzę:cool3: A nie jest natrętna w sensie ciągłej zabawy?Bo tez będę musiaiała ją nauczyć zeby dała soni spokój jak ta będzie chciała odpocząc itp.Soni zdarza się też bronić zabawek i miski jak z niej korzysta..(oczywiście wszystkie te pytania sa teoretyczne-nie wiem jeszcze czy będę mogła ją wziąć ale z każda chwilą się do tego zbliżam i chyba rozumiecie że jeśli ma do tego dojść to te informacje są dla mnie istotne:p) Przepraszam ż etak męczę..Ale strasznie mnie ujeła sunia i naprawde się "napaliłam" na to zeby ją wziąć..:roll: edit:border collie mojego kolegi waży ponad 15 więc chyba troche więcej ma Pati..:) chyba ze jest o wiele niższa niż wygląda na zdjęciach Quote
Ziutka Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 sonia&me napisał(a): edit:border collie mojego kolegi waży ponad 15 więc chyba troche więcej ma Pati..:) chyba ze jest o wiele niższa niż wygląda na zdjęciach Mi też się wydaje, że waży o wiele więcej...ale takie info dostałam...może zamiast dójki to powinna być czwórka przez zerem - 40 Sonia piszmy na wątki Pati bo tam cisza a to w sumie o niej :lol: Quote
sonia&me Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 No to by mi pasowało wtedy.No właściwie nie wiem dlaczego tu o niej pisze :evil_lol: już ide na wątek Pati;) i prosze tam pomykać wszystkie ciotki które ją spotkały:mad: :evil_lol: Quote
elmira Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Lilek, a Ty daj znać, b.b.b prosze, jak suńki czują się po sterylkach. Quote
luka1 Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 :evil_lol:będąc u weta z Leśną, która otzrymała uroczyście nowe imię - ale zapomniałam jakie :oops:- spotkałysmy Lilek odbierającą Ofkę i zostawiającą Ammę.:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ofka całą noc nie próżnowała - pożarła materac w klatce. A może ktoś ma taki materac i jest mu juz bardzo niepotrzebny - musimy jakoś uporać się ze stratami naszej wetki, która niedługo pójdzie z torbami lecząć nasze psiaki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
elmira Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Pani Kasia powinna mieć mniej smaczne rzeczy na wyposażeniu. Luka, a jaki to materac? Quote
luka1 Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 to taki prostokątny materac pokrytu ceratą do klatki. Quote
Lilek Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 CZeść, dziewczynki.Właśnie dotarłam do domu z Amusią po sterylce.O rany, uhetana jestem jak kuń po zaoraniu paru hektarów.Trzy dni wożenia suniek na sterylki dało mi w kość.Ale dziś to było ho, ho.Ama oczywiście nie chciała wsiadać do samochodu, potem całkiem nie chciała wysiąść.Trzeba mnie było widzieć, jak ją wyciągałam ok. 10 minut:placz::placz:.W końcu udało mi się zaciągąc ją do gabinetu i musiałam czekać, aż zaśnie, bo najpierw próbowała wiać, a potem chciała trochę poprzestawiać mebelki.:shake: Żal mi jej, bo jest tak zestresowana, że jejku.Ale już jest z nami w sypialni i chyba pomaleńku się uspokaja.Na szczęście Luczka ma złote dzieci i, ponieważ akurat były na miejscu, dziecko (duże bardzo) odniosło Amę do autka, więc miałam łapki, żeby prowadzić w drodze powrotnej i dowieźć sunię do domku.Ale Luka i tak musi "odszczekać" to, co powiedziała.Miała wątpliwości.Ha! Wątpiła w ciotkę Lilek.Ha!No, muszę pomyśleć, co jej mam zrobić:lol:Ofka i Lala czują się bardzo dobrze, a Ama jest flaczek, ale trudno się dziwić.Własnie trochę zaczyna przysypiać. Trzymajcie za mnie kciuki w przyszłym tygodniu, bo w środę coś małego, ale za to potem benka i jej córeczki.Ratunkuuuu!Jak ja to zrobię?:crazyeye: Quote
elmira Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Dzielnas Lilek:multi: Z benia może byc ciekawie...:cool3: Quote
Lilek Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Śmiej si e, śmiej, potworze.A ja myślę cały czas, jak to zrobić.Dźwig wynajmę albo co?:shake: Quote
elmira Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Ja potwór 0X ? Ja potwór:evilbat:? A sama nie bedzie za bardzo chciałą wsiąść? Quote
sonia&me Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Cieszę się że wszystko ok i życzę powodzenia z benką:evil_lol: A ja po teloefonie w sprawie Pati:cool3: Ale o wszystkim na jej wątku coby tu nie zaśmiecać;) Lilek,co do Luki proponuję za karę kazać zanieść benkę:) Quote
Lilek Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Oj, Soniu, czy ty wiesz, co mówisz, kobieto?Taka podła to już nie jestem:roll:.CZytałam, co piszesz u Pati.Musisz przemyśleć sobie wszystko, żeby nie zrobic czegoś pochopnie, to prawda. Elmi, słoneczko, potwór, ale jaki kochany:loveu::eviltong: Quote
sonia&me Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Troche podłości nikomu nie zaszkodziło:evil_lol::evil_lol: Myslę i myslę;) nie będę mogła zasnąć przez to myslenie:shake: Quote
sonia&me Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 A któż to?:loveu: Ziutka dzwoniłam,gadałam:cool3: w ogóle miałas dac znać że będzie telefon w sprawie Pati a podobno nic nie było:eviltong: ale ie ważne dogadałyśmy się z p.Beatą;) Dziękuję Ci za kontakt bardzo sie przydał:p Quote
Ziutka Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 A to Emma...z którą Lilek się tak dzisiaj męczyła :evil_lol: spotkałyśmy się u weta jak byłyśmy z astką i zrobiłam zdjęcie. A zapomniałam zadzwonić do Beaty bo od rana zalatana jestem :mad: sonia&me napisał(a):A któż to?:loveu: Ziutka dzwoniłam,gadałam:cool3: w ogóle miałas dac znać że będzie telefon w sprawie Pati a podobno nic nie było:eviltong: ale ie ważne dogadałyśmy się z p.Beatą;) Dziękuję Ci za kontakt bardzo sie przydał:p Quote
sonia&me Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Ahh:evil_lol: śliczna jest:loveu: Wybaczam:evil_lol: Najważniejsze że się dogadałam;) Quote
Recommended Posts