Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psiak jest i jest strasznie kochany, przytulanka, jakich mało.Co ciekawe, nie boi się ludzi, jest zadbany, tłuściutki, ciekawski,widać, że był dobrze traktowany.Zagadką jest to, dlaczego trafił do nas.Widać jednak byłym pańciom zależało na jego dobru, bo wyobraźcie sobie,że ktoś zaryzykował, przeszedł przez płot i wsadził go za taki mały płotek przy domu.Tam w razie, gdybyśmy nie zauważyli go w nocy i wypuścili psy, nie dopadłyby go.Więc przynajmniej należy docenić dobrą wolę i fakt, że ktoś pomyślal.Bo same wiecie, że na ogół myślenie nie jest mocną stroną naszych bliźnich, jeśli chodzi o pozbycie się kłopotu w postaci psa lub kota.Mówiąc szczerze polubiliśmy malucha od początku.Przytulał się do nas i bronił nas przed naszymi psami:lol::lol::lol:.Wygląda na to, że jest zdrowiutki, jest wesoły, już dogadał się z naszymi sypialnianymi psami i bawi się z nimi
(rany boskie, chyba nowy dom trzeba będzie stawiać!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:).A Jędrek już się chyba w nim zakochał (no, ja to oczywiście nieee:diabloti:)Postaramy się machnąć jakieś zdjęcia i wstawić na wątek.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to szczęście w nieszczęściu, ze ktoś ruszył głowa chociaz na tyle.

Lilek, a moze zaczniecie rozgłaszac, ze "ktos, kiedys;)" wrzucił Wam psa na podwórko i Wasze psy go rozszarpały (i tu bardzo plastyczny opis)? Moze jeden dureń chcociaz pomysli zanim Wam psa podrzuci?

Posted

Wiecie co, powiecie, że jesteśmy kompletni wariaci, ale Elmirko, ty wierzysz w miłość do psiaka od pierwszego wejrzenia, prawda?Chaplinek jest tego najlepszym dowodem.No, więc nam się to właśnie przydarzyło.Andrzej pokochał psinka.Ja zresztą też, choć rozsądek(ha,ha,ha:placz::placz::placz:) podpowiadał mi,że należy mu natychmiast szukać domu. No, więc, jak to mówi sie na dogo, DT przeszedł w DS.I błagam, nie krzyczcie na mnie, bo Luka śmiała się tak, że o mało nie pękła ze śmiechu.

Posted

Plastyczny opis przydałby sie, ale debile nie czytają dogo.Wiele razy zdarzyło sie, że psy potraktowały takiego wrzutka brutalnie i ratowaliśmy go w ostatniej chwili (np. Alf).Mówiłam o tym wiele razy tzw. ludziom dookoła, ale to jak grochem o ścianę.Dlatego doceniam to, że ktoś chciał podjąć takie ryzyko i władował malucha tam, gdzie go inne psy nie dopałyby.A psiak jest fantastyczny.

Posted

Lilek napisał(a):
Wiecie co, powiecie, że jesteśmy kompletni wariaci, ale Elmirko, ty wierzysz w miłość do psiaka od pierwszego wejrzenia, prawda?Chaplinek jest tego najlepszym dowodem.No, więc nam się to właśnie przydarzyło.Andrzej pokochał psinka.Ja zresztą też, choć rozsądek(ha,ha,ha:placz::placz::placz:) podpowiadał mi,że należy mu natychmiast szukać domu. No, więc, jak to mówi sie na dogo, DT przeszedł w DS.I błagam, nie krzyczcie na mnie, bo Luka śmiała się tak, że o mało nie pękła ze śmiechu.

:lol::lol:
Taki z Ciebie DT jak i ze mnie:cool3:
Raz jeden wzięłam i już nie biorę:diabloti:

A gdzie można zobaczyć foty małego tłuścioszka?:loveu:
Lepiej, że przez płot przerzucili niż łopatą w łeb i do piachu jak to na wisach bywa.:roll:

Posted

Rybeczko kochana, dzięki, że rozumiesz.Przy tylu psach nie powinniśmy się na to decydować.Co z tego kiedy nas ten mały "zjadł" nas i koniec.Wyadoptowujemy psy dalej, te nieradzące sobie w stadzie, ale on jest taki grzeczny i miły, że ojejku.Mieliśmy juz różne wrzutki, ale pierwszy raz zdarzyło się, że tak zbzikowaliśmy na punkcie psiula.I daliśmy mu na imię Duszek, bo jest małym, dobrym duszkiem.Narazie.Rozrabia troszkę, ale mój domowy szef uczy go różnych rzeczy, gada z nim no i co ja mam zrobić?Robię to samo.:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Muszę opanować nieco mój aparat fot. i postaram się zrobić zdjęcia i wpakowac na dogo.Sama zobaczysz.:lol:

Posted

Rozumiem, rozumiem, a już jak można brać szczeniaki na Dt to nie wiem- wgapią się tymi maslanymi oczami, takie to to nieporadne obsmarkane i jak tu takiego nie zostawić:evil_lol:
U mnie ćwok (bokserka) na początku gnoiła malucha, ale teraz się strasznie uwielbiają bawić.
Zobaczysz jak masz już duże stado to jeden mniej czy więcej to nie poczujesz rożnicy.:evil_lol::evil_lol:

Posted

:) Ja mam dylemat taki przy kazdym psie. Zawsze sie mówi, że to na jakis czas, a im dłużej psiak jest, to trudniej go oddać.

Lilek, te bajki o krwiozerczych psach to mozna rozpowiadac np. w sklepie, albo spotykasz sasiada i wstawiasz mu gadkę jaka rzeźnia była:lol: Bo jezeli ktos zadał sobie tyle trudu, zeby psa do Was podrzucić, to moze jeszcze odrobina człowieczenstwa w nim drzemie. Bo niestety mnóstwo jest bydlakow, co z auta wywala, albo na drzewie powieszą.

(Dobra konczę, bo jakies makabreski do głowy mi przychodzą)

Posted

Ja właśnie o tym tak myślę, Elmi.A najzabawniejsze jest to, że Duszek nie jest wcale jakiejś wyjątkowej, powalającej na kolana urody.Jest takim sobie śmiesznym, małym kundusiem o ślicznych oczach, bystrych i inteligentnych, ale ma w sobie coś, co zwyczjnie nas chwycilo za serducho.Bo czasem psiak rozwala urodą albo własnie takim maslanym cielęcym spojrzeniem.A on nie.On po prostu rozwala ot, tak sobie, bo jest i już:shake: Moja głupota nie zna granic.TZ-a też:oops: Ale na nagłą miłość na starość nie ma rady chyba.:cool3:

Posted

Witaj, Sonieczko.Psiulencjusze szczęśliwe, bo pańcia dzisiaj trawkę skosiła i jest bezpiecznie, łapki się w chwaściorach nie plączą i można ganiać dookoła wielkiego krzaczora bzu czarnego na środku działki bez przeszkód.Kłócą sie ciągle, bo akurat są cieczki, więc sama rozumiesz.Panowie muszą pokazać, który jest większy macho.:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ale po zakończeniu cieczek reszta suniek idzie na sterylki, więc będzie może trochę więcej spokoju.Natomiast mój malutki Duszek (nasz nowy podrzutek) dzisiaj w nocy przegryzł kabelek od klawiatury i dopiero niedawno Andrzej zreperował.Ale z niego łobuziak kochany.Oboje zbzikowaliśmy na jego punkcie.Soniu,my chyba nie jesteśmy normalni, prawda?:oops::oops::oops:

Posted

Ojej:loveu::loveu: No po sterylkach odetchną wszyscy na pewno:cool3: A O Duszku czytałam w poprzednich postach:p Miłość do zwierząt jest moim zdaniem najbardziej normalną rzeczą na świecie;) Tylko współczesny człowiek zatracił swoje prawdziwe ja niestety i mało który niestety jeszcze tą miłość zachował:shake: Ja się potwornie cieszę ze są jeszcze tacy ludzie jak Ty którzy mimo tylu zwierząt pomagają następnym:loveu: A w koncu za swoje uczucia się nie może:evil_lol:

Posted

Postaram się opanowac w miarę szybko użytkowanie mojego aparatu fotograficznego (dostałam na urodziny aparat, więc muszę się nauczyć z nim obchodzić, bo dotąd z telefony cykałam zdjątka, ale sa zwykle do kitu).Wtedy obfotografuję Duszka i zobaczysz, jaki to śmieszny łobuziak.O rany, no, zakochałam się.:oops: Ale masz rację.Teraz najważniejsze jest nie mieć uczuć, a w każdym razie nie okazywać ich, żeby być poprawnym i cywilizowanym.Cokolwiek nie miałoby to znaczyć, ja nie chcę być cywilizowana, jeśli to pociągać ma za sobą bycie draniem, który zrobi wszystko, bo tak ludzie uważają, że jest dobrze.Mam to w nosie.

Posted

No to jak tu jesteście:cool3: To Wam coś powiem. Od jakiegoś czasu namawiam rodziców na kolejnego psiaka.Bo tyle tych bid a Sonia na starość potrzebuje kompana żeby czuła się bezpieczniej. No i raczej nie byli za tym ale ostatnio mama się zgodziła a tata stwierdził ze mam poszukac jakiegoś który byłby u nas szczęśliwy.:multi:

Posted

O i luka przyszłą:multi: Ale (niestety) co do potencjalnego psa mam wymagania:-( niestety bo każy pies jest sobą i nie powienno to zawazyć o jego losie ale niestety żeby wszyscy byli szczęśliwi musi sie dostosować.I jedną z tych rzeczy jest to że musi byc duzy (nie jakiś bydlak od razu:evil_lol: bo nie stać mnie będzie na zarcie) bo sonia nie toleruje małych psów za bardzo.A jej nie wygonie z domu;)

Posted

sonia&me napisał(a):
A Pati ma wątek?:cool3: Więcej info bym chciała:roll:

Pati watek jest na pierwzsej stronie tego watku. I fajna z niej psica. Nie za duza i nie za mała. Taka w sam raz :)

Edit: Link do wątku Pati-to miałam na mysli;)

Posted

Oho, Luka się pojawiła.Hop,hop, Lulo droga, jak długo cię nie widziałam.Soniu,Pati ma wątek, tylko to Luka musia ci dać do niego link, bo wiesz,że ja ciumol jestem.A PAti cudo jest.