Ziutka Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 [quote name='łolkiee']Wrzuta.pl - iłów Piękne :-( Quote
łolkiee Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Aż się łza w oku ciśnie:-( tez dobrałam....:placz: Quote
Ziutka Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 łolkiee napisał(a):Aż się łza w oku ciśnie:-( tez dobrałam....:placz: zaraz wrzucę to na naszą stronkę... Quote
Lilek Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Łolkiee, dzięki za YouTube i Wrzutę.Śliczne.I moja ulubiona piosenka na Wrzucie.Super.Dzięki, Słonko.:loveu: Quote
sonia&me Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Przed chwilą natrafiłam na reportaż w wiadomościach o tej ubojni (swoją drogą nie miałąm pojęcia o tym ze ma być i niezłe zrządzenie losu że trafiłam na niego:crazyeye:) i pokazywali te same zdjęcia co na wątku i mówili ze dużo psów znalazło ds i st tylko troche szeniaków zostało. Wrzyta świetna.;) Quote
sonia&me Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Malutka zmiana tematu ale potrzebna pomoc:diabloti: Jest możliwosc zdobycia 10 albo nawet 50 tys na pomoc zwierzakom ale potrzeba naprawde dużo ludzi w krótkim czasie bo tego niewiele..I z tym w związku potrzeba kogos kto pokusi sie na sklecenie krótkiego ale mocnego tekstu o sprawie który będzei można rozsyłać a ja niestety tekściasz żaden:shake: Z ulotkami poszło wręcz genialnie to i może tutaj damy rade co?:cool3: Wszystkie szczegóły na wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f402/pomocy-moge-wygrac-50-tys-na-pomoc-psom-143067/ Quote
Lilek Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Soniu, co to ma być za tekst, jaki długi i co to za konkurs?Doczytałam się, że to organizuje producent Ibupromu.Rzuć coś więcej na ten temat.Czy gdzieś można znaleźć jakiś regulamin tego albo co? Ja zwykle potrafiłam napisac coś niezłego, więc mogłabym spróbować, ale musze wiedzieć, o jaki tekst chodzi. Quote
sonia&me Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 http://dlaniepokonanych.pl/nagrody.html to strona tego konkursu. Co do tekstu:chodzi o dość krótki,zachęcający do głosowania na Pauline która sie do niego zgłosiła i chce przekazać całą kwotę na pomoc zwierzętom. Tekst umieścimy na wątku o konkursie i stamtąd wszyscy będą go kopiować na swije strony typu nasza-klasa.pl itp. Chodzi po prostu o rozpowszechnienie sprawy jak najszybciej bo zostało 17 dni i potrzeba jeszcze ok 9tys głosów:shake: marne szanse ale jeśli nie spróbujemy to na pewno się nie uda dlatego próbujemy i mamy nadzeję:p Konkurs polega na głosowaniu na dany profil w naszym przypadku profil paulina smyk:evil_lol: można głosować codziennie.Głosuje sie wpisując adres e-mail i po otrzymaniu maila zwrotnego wciskając link GŁOSUJĘ. Pierwsze trzy miejsca w konkursie zdobywają 10tys złotych na rozwinięcie swojego marzenia/pasji itp. W naszym przypadku to pomoc zwierzakom:evil_lol: 50 tys złotych otrzymuje osoba wybrana przez jury konkursu.Ale już 10 tys to dużo pieniędzy i można nimi pomóc i na tym nam zależy.A co do 50 pozostaje nam liczyć na dobre serce jury. Mam nadzeję że wytłumaczyłam wszystko w miare czytelnie bo jak wspomniałam tekściarzem nie jestem dobrym. Quote
Lilek Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 A co powiedziałabyś na tekst taki bardzo po prostu: Mam na imię Paulina i jestem człowiekiem. Wiem, czym jest ból, czasem boję się, czasem tęsknię. One też.Bezdomne zwierzęta.Są moją pasją, moim życiem.Największą dla mnie radością jest, kiedy z oczu psa znika strach.Potem pojawia się niedowierzanie, że to już koniec niedoli.Chwilę później iskierki wesołości i ufność. Chcę sprawić, by jak najwięcej bezdomnych zwierząt odnalazło swojego Człowieka, a te, które nie będą miały tego szczęścia, przynajmniej żyły w godnych warunkach.Pomóżcie zrealizować mi moją pasję, a bezdomnym zwierzętom odnaleźć swoje miejsce na Ziemi. Quote
sonia&me Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: nie mam słów:loveu: zobaczymy jeszcze co reszta ciotek powie ale myśle ze też będą zachwycone bo jest genialny:loveu: wstawisz na tamten wątek czy ja mam skopiować?:cool3: Quote
Lilek Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 :oops::oops::oops: Aleś mnie zawstydziła.Cieszę się, że podoba ci się.Mam nadzieję, że będzie wystarczający.Soniuś, błagam, nie każ mi nic kopiować.Ani wstawiać,bo ja starsza pani jestem i ciumol komputerowy jeszcze, więc zrób to, bos lepszy fachowiec nić ja.Pliiiiiiiz.I daj znać, jeśli trzebaby cos zmienić albo przerobić. Quote
sonia&me Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Nie ma sprawy już sie biorę do roboty:cool3: edit:Wstawione :) Quote
sonia&me Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Efekt: http://img195.imageshack.us/img195/3820/51624083.jpg Moim skromnym zdaniem nie znajdzie sie osoba która nie zagłosuje po zobaczeniu tego:diabloti: Quote
Lilek Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Hej, to naprawdę wyszło super.Aleś ty to ślicznie zrobiła!!!:multi::multi::multi:Mam nadzieję, że Paulinie się uda.Trzymam za nią kciuki. Quote
elmira Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Lilek, ślicznie napisałaś:loveu: Ten tekst, razem ze zdjęciem jest bardzo wzruszający. Quote
sonia&me Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Teraz pozostaje tylko czekać na efekt.Mam nadzeję że nasze wysiłki nie pójda na marne:p Quote
Lilek Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Dzięki, Elmi kochana.Zawsze do usług, jeśli chodzi o pisanie tekstów. Mam tylko nadzieję, że naprawdę chodzi o pieniądze na psy.Przeczytałam sobie wczoraj awanturę na wątku ubojniowym i to mną wstrząsnęło.Na szczęście moderator wyczyścil to wszystko, wątek znów działa i jest konkretna rozmowa o pomocy. A tam, to żeby jeszcze was dobić, to wpiszę na wątek "Modlitwę zwierząt". MODLITWA ZWIERZĄT Panie,spójrz na łagodność oczu naszych. Wejrzyj na nas Ty,któryś Ojcem wszelkiego stworzenia. Ty,co znasz nasze imiona przed narodzinami Spraw Niech każde stworzenie odnajdzie Człowieka Dobrego, Drogę do Domu, Ciepło rąk. Podaruj Człowiekowi miłość I zbaw Go ode złego. Niech niebo będzie na ziemi. Niech kota mruczenie lęk ukoi, A konia rżenie uśmiech przywoła. Podaruj nam,Panie, Przyjaźń Człowieka. Amen. Quote
sonia&me Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Ja tez mam nadzeję że chodzi o zwierzeta ale jednocześnie wierzę że tak bo Paulina mówi naprawde do rzeczy i wątpie żeby chodziło o co innego. Modlitwa piękna:placz::placz: Co do człowieka z dużej litery w tekście tak też to odebrałam ze o to chodziło. W tekście razem ze zdjęciem jest napisany z dużej.:) Quote
elmira Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Lilek napisał(a):Wszystkie ciotki poznikały!:shake: Nie wszystkie;) Tylko cieplutko, więc długo na dworze mozna posiedzieć (oczywiście po solidnym zakonserwowaniu sie środkiem odstraszajęcym komary) Quote
Lilek Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Oj, Elmirko, jak dobrze, że jesteś.Poczułam sie nieco samotna.Żadnego zielonego światełka oprócz mojego.Wpadłam prawie w depresję.:lol::lol::lol: Quote
Lilek Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Elmira, ratunku, mamy nowy problem.Własnie ktoś nam podrzucił szczeniaka na teren.Piesek, czarny podpalany kundelek, ma już chyba stałe ząbki, więc ok 4 miesięcy.Może 5.Jest potwornie wystraszony,ale lgnie do ludzi.Mruczy na duże suki i wyraźnie sie ich boi.Kurcze, to się chyba nigdy nie skończy. Quote
elmira Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Lilek napisał(a):Elmira, ratunku, mamy nowy problem.Własnie ktoś nam podrzucił szczeniaka na teren.Piesek, czarny podpalany kundelek, ma już chyba stałe ząbki, więc ok 4 miesięcy.Może 5.Jest potwornie wystraszony,ale lgnie do ludzi.Mruczy na duże suki i wyraźnie sie ich boi.Kurcze, to się chyba nigdy nie skończy. Ale z tych ludzi sa gnoje:angryy: Na szybko trzeba bedzie ogłoszenia robic i psiaka wyadoptować. Szczeniaki idą najszybciej do domków. Quote
Lilek Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Jutro zawiadomię Lukę, nie chcę już jej dzisiaj truć i budzić. Psiak może, po bliższych oględzinach, miec trochę więcej niż 4-5 miesięcy, może 7-8, ale jest młodziutki.I okropnie się boi psów.O, rany, a ja jescze cieczki mam teraz i piekiełko w domu!:placz::placz::placz: Quote
sonia&me Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 I co z psiakiem?? Trzeba go pilnować żeby stadku nic do głowy nie wpadło..:roll: i trzeba mu załorzyć wątek. Jak tylko będzie możliwość zrobic foty itp. To jest niesamowite jacy ludzie potrafią być straszni:angryy: Quote
Recommended Posts