Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ziutka napisał(a):
psy nie mają kojców, biegają luzem a suki nie są sterylizowane :shake:

To co w takim razie robią ze szczeniętami???

Co do środków na odpchlenie, to nie wyobrażam sobie zakupu obroży Kiltix czy kropli dla 60 psów w sytuacji, gdy nie ma pieniędzy na sterylizację suczek, a od tego trzeba zacząć! I od uśpienia ślepych miotów, jeżeli są.
Polecam zwykły : "PROSZEK NA PCHŁY" , posypać każdego i legowiska w odstępie 10 dni, wystarczy.

W pierwszej kolejności należałoby wybudować kilka kojców, tak, aby oddzielić wszystkie suczki od psów, bo jak się mnożą to czarno widzę jakąkolwiek pomoc. A potem stopniowo sterylizować. Tylko skąd na to pieniądze ? :shake:

W ostateczności karmić można nawet sparzoną śrutą, lepsze to niż by miały się zagryzać z głodu.

Posted

nie wiem jak oni radzą sobie w czasie cieczek, ale w tym sezonie tylko jednej suki nie udało się upilnować. Aktualnie jest osiem szczeniaków.

Posted

[quote name='Evra']

W ostateczności karmić można nawet sparzoną śrutą, lepsze to niż by miały się zagryzać z głodu.
Za 10-cio kilowy worek suchej karmy płacimy 20zł, myślę, że to nie jest drogo :roll:

mgie bardzo dziękujemy za chęć pomocy z ogłoszeniami :loveu:

SBD ja też nie wiem co się dzieje :shake: i że to zawsze trafi na nas :mad:

Posted

[quote name='beka']Ziutka i całe szczeście bo co by sie stało z tymi psiakami ???:(
Ahh tak sobie głośno ponarzekałam troszkę (czasami bezsilność mnie dobija) ...ale dzięki Wam możemy pomagać...bo bez waszej pomocy to kiepsko widzę to wszystko.
Dziękuje Wam, że możemy na Was liczyć :Rose:

Posted

Evra napisał(a):
To co w takim razie robią ze szczeniętami???

Co do środków na odpchlenie, to nie wyobrażam sobie zakupu obroży Kiltix czy kropli dla 60 psów w sytuacji, gdy nie ma pieniędzy na sterylizację suczek, a od tego trzeba zacząć! I od uśpienia ślepych miotów, jeżeli są.
Polecam zwykły : "PROSZEK NA PCHŁY" , posypać każdego i legowiska w odstępie 10 dni, wystarczy.

W pierwszej kolejności należałoby wybudować kilka kojców, tak, aby oddzielić wszystkie suczki od psów, bo jak się mnożą to czarno widzę jakąkolwiek pomoc. A potem stopniowo sterylizować. Tylko skąd na to pieniądze ? :shake:

ja tylko wtrącę (dla wiadomości Evry) że NIE MOŻNA psów śrutą karmić!! tym sposobem można je w poważne choroby wpędzić.
a o obrożach było NIE na chwilę obecną, i w związku z tym że dla innej gromadki psów w potrzebie były kupowane kropelki a to znacznie drożej wychodzi. wiadomo że teraz (i to będzie długie teraz bo psów niemało) to po 1-e karma i sterylki

Posted

plan jest taki żeby zebrać kasę na karmę, pojechać tam w nadchodzącym tygodniu i ją zawieźć, porobić zdjęcia do ogłoszeń i zbobyć informacje o psach, wtedy można zacząć ogłaszać, na razie nie ma jak :shake:

Posted

[quote name='Rybka_39']Potrzebne allegro cegiełkowe- ale do tego potrzeba zdjęć;).
Napewno będą zdjęcia...tylko narazie chcemy cosik karmy uzbierać zeby nie jechać na pusto :shake:
[quote name='Rybka_39']a psy w jakim stanie zdrowotnym?
Wszystko "obadamy" na miejscu ;)

Kurier przywiózł dzisiaj do mnie 20 kg karmy - dziękujemy GB :loveu:

Posted

[quote name='mimiś']przelałam 20zł na te troche karmy
Mimiś to nie trochę tylko tak jak Luka napisała 10kg karmy :multi:

Bardzo dziękujemy :Rose: