sleepingbyday Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 ziutka, ty.... nie wiem, coś pekło i wysypały się takie rodziny z psami hurtowo. to już trzecia w przeciągu tygodnia! Quote
Evra Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Ziutka napisał(a):psy nie mają kojców, biegają luzem a suki nie są sterylizowane :shake: To co w takim razie robią ze szczeniętami??? Co do środków na odpchlenie, to nie wyobrażam sobie zakupu obroży Kiltix czy kropli dla 60 psów w sytuacji, gdy nie ma pieniędzy na sterylizację suczek, a od tego trzeba zacząć! I od uśpienia ślepych miotów, jeżeli są. Polecam zwykły : "PROSZEK NA PCHŁY" , posypać każdego i legowiska w odstępie 10 dni, wystarczy. W pierwszej kolejności należałoby wybudować kilka kojców, tak, aby oddzielić wszystkie suczki od psów, bo jak się mnożą to czarno widzę jakąkolwiek pomoc. A potem stopniowo sterylizować. Tylko skąd na to pieniądze ? :shake: W ostateczności karmić można nawet sparzoną śrutą, lepsze to niż by miały się zagryzać z głodu. Quote
luka1 Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 nie wiem jak oni radzą sobie w czasie cieczek, ale w tym sezonie tylko jednej suki nie udało się upilnować. Aktualnie jest osiem szczeniaków. Quote
Ziutka Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 [quote name='Evra'] W ostateczności karmić można nawet sparzoną śrutą, lepsze to niż by miały się zagryzać z głodu. Za 10-cio kilowy worek suchej karmy płacimy 20zł, myślę, że to nie jest drogo :roll: mgie bardzo dziękujemy za chęć pomocy z ogłoszeniami :loveu: SBD ja też nie wiem co się dzieje :shake: i że to zawsze trafi na nas :mad: Quote
beka Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Ziutka napisał(a)::shake: i że to zawsze trafi na nas :mad: Ziutka i całe szczeście bo co by sie stało z tymi psiakami ???:( Quote
Ziutka Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 [quote name='beka']Ziutka i całe szczeście bo co by sie stało z tymi psiakami ???:( Ahh tak sobie głośno ponarzekałam troszkę (czasami bezsilność mnie dobija) ...ale dzięki Wam możemy pomagać...bo bez waszej pomocy to kiepsko widzę to wszystko. Dziękuje Wam, że możemy na Was liczyć :Rose: Quote
asiamm Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Evra napisał(a):To co w takim razie robią ze szczeniętami??? Co do środków na odpchlenie, to nie wyobrażam sobie zakupu obroży Kiltix czy kropli dla 60 psów w sytuacji, gdy nie ma pieniędzy na sterylizację suczek, a od tego trzeba zacząć! I od uśpienia ślepych miotów, jeżeli są. Polecam zwykły : "PROSZEK NA PCHŁY" , posypać każdego i legowiska w odstępie 10 dni, wystarczy. W pierwszej kolejności należałoby wybudować kilka kojców, tak, aby oddzielić wszystkie suczki od psów, bo jak się mnożą to czarno widzę jakąkolwiek pomoc. A potem stopniowo sterylizować. Tylko skąd na to pieniądze ? :shake: W ostateczności karmić można nawet sparzoną śrutą, lepsze to niż by miały się zagryzać z głodu. ja tylko wtrącę (dla wiadomości Evry) że NIE MOŻNA psów śrutą karmić!! tym sposobem można je w poważne choroby wpędzić. a o obrożach było NIE na chwilę obecną, i w związku z tym że dla innej gromadki psów w potrzebie były kupowane kropelki a to znacznie drożej wychodzi. wiadomo że teraz (i to będzie długie teraz bo psów niemało) to po 1-e karma i sterylki Quote
lilith27 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 ja subskrybuję chociaż kompletnie sama nie wiem jak mogę pomóc jakiś plan? teksty do ogłoszeń są? Quote
asiamm Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 plan jest taki żeby zebrać kasę na karmę, pojechać tam w nadchodzącym tygodniu i ją zawieźć, porobić zdjęcia do ogłoszeń i zbobyć informacje o psach, wtedy można zacząć ogłaszać, na razie nie ma jak :shake: Quote
Rybka_39 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Potrzebne allegro cegiełkowe- ale do tego potrzeba zdjęć;). Sterylki to zapewne priorytet, a psy w jakim stanie zdrowotnym? Quote
Ziutka Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='Rybka_39']Potrzebne allegro cegiełkowe- ale do tego potrzeba zdjęć;). Napewno będą zdjęcia...tylko narazie chcemy cosik karmy uzbierać zeby nie jechać na pusto :shake: [quote name='Rybka_39']a psy w jakim stanie zdrowotnym? Wszystko "obadamy" na miejscu ;) Kurier przywiózł dzisiaj do mnie 20 kg karmy - dziękujemy GB :loveu: Quote
sleepingbyday Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 ten proszek na pchły to b. dobry pomysł - działać działa, i o to tylko chodzi. fakt, ze allegro bez fotek to nie ma co robić.... Quote
Rybka_39 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Napiszcie w tytule może, że karma potrzebna.;) Quote
Ziutka Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Rybka_39 napisał(a):Napiszcie w tytule może, że karma potrzebna.;) Przekazałam Luce i zmieni :cool3: Quote
ZUZANNA11 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Podnoszę... Jak zwykle - jestem bezsilna. :-( Quote
malagos Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Zagladam i nie wiem, jak pomóc. Kiedy wizyta? Quote
luka1 Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 to jest już 10kg jedzonka - wielkie dzięki mimiś Quote
Ziutka Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 [quote name='mimiś']przelałam 20zł na te troche karmy Mimiś to nie trochę tylko tak jak Luka napisała 10kg karmy :multi: Bardzo dziękujemy :Rose: Quote
mimiś Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 jak beda zdjecia to może znajdą sie sponsorzy-bo utrzymac 60 sztuk...:crazyeye: Quote
Ziutka Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 beka napisał(a):wysłałm 50 zł Dziękujemy :multi: bardzo...bardzo dziękujemy :Rose: Quote
mimiś Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 o i juz jest sponsor-beka podniose te 60 psów, jakem Pudzian:evil_lol: Quote
Recommended Posts