żabusia Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 luka1 napisał(a):nie wiem jak oni radzą sobie w czasie cieczek, ale w tym sezonie tylko jednej suki nie udało się upilnować. Aktualnie jest osiem szczeniaków. Czyli można wnioskować, że o czymś takim jak sterylka aborc czy uśpienie ślepego miotu nie mają pojęcia lub wolą mieć jeszcze więcej psów niż się na to zdecydować. Quote
żabusia Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 A tak poza tym to już nie mam sił. Sami mamy już 8 i trudno mi sobie wyobrazić jak można mieć 60. Najpierw muszę wyjść z szoku. Quote
luka1 Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 To faktycznie szok. Jak pomyślę że psami zajmuje sie dwoje ludzi z czego jedno to człowiek po poważnej chorobie to nie moge sie doczekać by tam pojechać i to zobaczyć. Quote
karolina_g_k Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 A kiedy zamierzacie tam jechać? Jesli byłoby to popołudniu i udało by mi się znaleźć opieke dla dzieci to mogłabym pojechać z Wami. Dysponuję autem więc może przyda Wam się taka pomoc? Quote
Ziutka Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 karolina_g_k napisał(a):A kiedy zamierzacie tam jechać? Jesli byłoby to popołudniu i udało by mi się znaleźć opieke dla dzieci to mogłabym pojechać z Wami. Dysponuję autem więc może przyda Wam się taka pomoc? Zamierzamy jechać jutro właśnie jakoś w godzinach popołudniowych - jakoś między 13.00 a 14.00 jeśli byś naprawdę chciała i miała czas to bardzo byś nam się zapewne przydała :cool3: Quote
_ogonek_ Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Sluchajcie dyiewcyznz w takim rayie mamz problem bo rzbka_39 yostaka ybanowana :roll: i tryaba oglosyen. ja pocyekam na jutryejsye wiesci i moye ydjecia? potem sprubuje napisac tekst do oglosyen. ???????????????? pryeprasyam ya bledz ale klawiatura sie buntuje A&S Quote
_ogonek_ Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Ziutka napisał(a):Rybka się ze mną kontaktowała na gg...i prosiła o przesłanie zdjęć na maila i że będzie ogłaszała psiaki :lol: Ada a teksty do ogłoszeń zapewne bardzo się przydadzą. Zdjęcia rzecz jasna będą...:cool3: Rozumiem... czyli teksty są już od Rybki? Ale na zdjęcia i tak czekam ;) _________ komputer zrestartowany pismo klawiatura wraca do normy ;) Quote
Ziutka Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 AdaK napisał(a):Sluchajcie dyiewcyznz w takim rayie mamz problem bo rzbka_39 yostaka ybanowana :roll: i tryaba oglosyen. ja pocyekam na jutryejsye wiesci i moye ydjecia? potem sprubuje napisac tekst do oglosyen. Rybka się ze mną kontaktowała na gg...i prosiła o przesłanie zdjęć na maila i że będzie ogłaszała psiaki :lol: Ada a teksty do ogłoszeń zapewne bardzo się przydadzą. Zdjęcia rzecz jasna będą...:cool3: Quote
luka1 Posted April 18, 2009 Author Posted April 18, 2009 Widzę, że ani Ziutka ani Karolina jeszcze tu nie dotarły. Byłyśmy dzis u Państwa z ładunkiem karmy. Od razu: Dziekuję wszystkim dogomaniakom za umożliwienie zakupienia jedzenia dla psiaków. Trzeba było widzieć błysk radosci w oczach Pana. Dziekuje w imieniu ludzi, którzy sprawili że do tej pory zastanawiam się gdzie jest granica w walce o psie życie. Ale od początku. Na miejscu przywitał nas Pan - człowiek przemiły, spokojny, a póżniej sie przekonałam jekże mądry i znający swoje psy. Nie miałyśmy okazji poznać Pani Eli,musiała dziś być w Warszawie. Pan na nasze prośby zgodził sie wypuścić część sfory. Bez Pani Eli nie bardzo chciał to robić - bał sie że w zetknięciu z obcymi ludżmi, nie zdoła nad nimi zapanować. Nie ma sie co dziwić - Pan jest człowiekiem niebyt mocnego zdrowia, a sam zajmuje się gotowaniem i pilnowaniem ładu w sforze. Quote
luka1 Posted April 18, 2009 Author Posted April 18, 2009 Pan odwazył się wypuścić tylkoczęść psów ale i tak pyło ich sporo :crazyeye: Quote
luka1 Posted April 18, 2009 Author Posted April 18, 2009 Ten pies jest do najpilniejszej adopcji jest też taki psi staruszek ze mnianami na sierżci. Quote
_ogonek_ Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 [quote name='luka1'] Można prosić o szczegóły dot. tego bernardyna po lewej, który węszy? Na ile szacuje się jego wiek? Quote
luka1 Posted April 18, 2009 Author Posted April 18, 2009 to suka - ok trzy letnia - tak mi sie wydaje. Sunia trafiła do Państwa strasznie wychudzona i z masą kleszczy Quote
nika28 Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 No i Podhalan oczywiście jest :-( Co to za cudo ? Więcej info o nim ? Quote
luka1 Posted April 19, 2009 Author Posted April 19, 2009 To jest ALF. Alf trafił do przytuliska metoda lotniczą i trafił między psiaki. Akurat na wybiegu były te mniejsze. Psy rzuciły sie na lądującego z nieba Alfa i bardzo dotkliwie go poszrpały. Alf w ostatniej chwili został wyrwany z zębów psów. Właściwie cud chyba sprawił że żyje, ale pozostał mu uraz do mniejszych towarzyszy. Nie może przebaczyć i przy byle okazji stara sie odwdzięczyć za to co przeszedł. Raz nawet mu się udało - zabił małą suczkę. Normalnie Alf jest spokojnym, bardzo miłym psem, bez cienia agresji. Ma tylko uraz do małych psów. Państwo uznali Alfa jako osobnika do najpilniejszej adopcji. Alf jest owczarkiem wyglądającym na szczeniaka, troche dłuższa sierść, ładna sylwetka, - bardzo fajny psiak. Quote
_ogonek_ Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 luka co do tego benka to napiszę do dziewczyn od bernardynów, ale przydałoby się wiedzieć jakie ma nastawienie... Ale czy zauważyłyście jej zachowanie w sforze? Jeżeli tak to proszę opiszcie to krótko, bo mogę zacząć ją ogłaszać. Quote
ANETTTA Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 prosze o namiary an sunei benke do kogo nr tel podac ..a moze jakies inne fotki i juz robie ogłoszenia .............czy ta sunei maila szczeniory co z nimi bo jeje cycorki wiszą ,,,,??? Quote
karolina_g_k Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Beka z moich obserwacji to duża, piekna spokojna sunia. Przesłałam jej zdjęcie z bliska do Luki bo jeszcze nie opanowałam sama wstawiania. Jest naprawde wyjatkowej urody, wygląda na kilka lat Anetta będzie zdjęcie bernardynki z bliska. Ona jest troche mniejsza i bardziej delikatnej budowy niż standardowy bernardyn. Quote
luka1 Posted April 19, 2009 Author Posted April 19, 2009 Bernardynka nie do oddania.!!!!!:shake: Quote
luka1 Posted April 19, 2009 Author Posted April 19, 2009 Dzis dzwoniła Pani Ela. I znowu łzy i znowu podziekowania. Takim ludziom to miło pomagać. Mamy sie umówić na konkretne rozmowy i zdjęcia psów. Quote
karolina_g_k Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Czemu bernardynka nie do oddania? :roll: Quote
Recommended Posts