Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

luka1 napisał(a):
ja wczoraj rozmawiała z Panią Elą i to że suki są w ciąży to pośrednio wynik braku funduszy na sterylizację. Slepe mioty sa usypiane.

Jeżeli ślepe mioty są usypiane to skąd 8 szczeniaków (taką info gdzieś wcześniej na początku wątku wyczytałam)?

Posted

Rybka_39 napisał(a):
:evil_lol:Tadam!:evil_lol:
Sem jestem, nie wiem jak na długo:evil_lol:

Oooo...maleńka już nie ma bana :diabloti: :eviltong:
Rybka_39 napisał(a):

Co z tymi ogłoszeniami?

No jak to co ? :mad:
Trzeba robić :cool3:

Posted

Jest tylko pytanie komu ja mam robić ogłoszenia?
Tylko Alfa kojarzę:

Czyli tylko Alfa mam ogłaszać?

ziutka prześlij mi dokładne info i podpisane zdjęcia na e-mail- masz w podpisie.

I powinnaś dostać ostro po dupsku:angryy::mad:
Bo miałaś mi wysłać już dawno zdjęcia na e-mail, jak jeszcze miałam bana:cool3:

Posted

Wiem już edytowałam post.
Nie wiecie gdzie można załatwić taniej sterylki?
Trzeba by sie najpierw za sterylki zabrać.
Najlepiej allegro cegiełkowe na sterylki.:shake:
Ja mogę dac ogłoszenie do gazety, ale co mam napisać, ze potrzebna pomoc finansowa?
Dałam ogłoszenie do oferty warszawskiej.

Posted

U pani Romy w Przemyślu w podobnej sytuacji zaczęliśmy od znalezienia weta,ktory zgodzil sie robić sterylki po kosztach przy zalozeniu,że będzie ich sporo...On jakos to sobie kalkulował, zakup nici itp...Na początek wysterylizowaliśmy aborcyjnie cztery suczki a potem,w miare dopływu kasy co miesiąc po dwie,trzy...
Myślę,że tu tez trzeba tak samo zrobić....Może Arka ma w Sochaczewie jakichs wspólpracujących wetow....Mozna też ,jeśli brak jest kasy na sterylki,kastrować hurtowo chłopakow..taniej wychodzi i łatwiejsza opieka..
Warto też popisać maile z prośba o dofinansowanie sterylek do różnych organizacji prozwierzęcych..Wiadomo,że jeszcze akcja 1 % sie nie skończyła,ale kto wie...
Moge też dodac od siebie,że pieniądze,ktore idą teraz na karmę, winny być skierowane na sterylki.Taka ilośc psiakow karme przerobi natychmiast albo jeszcze prędzej a bez sterylek zwierzakow będzie przybywać i nawet całe dogo nie udżwignie tego ciężaru..Ewentualnie mogę podać namiary na firmę,ktora rozwozi po Polsce psia karmę w batonach i mrożonej kostce -wychodzi po około 1-2 zl za kg...

Ja to wszystko juz przerabiałam...

Posted

w sprawie sterylki Arka juz nam stara sie pomóc. Zobaczymy na ile się załapiemy.
Jedzenie, które zawieżliśmy faktycznie na długo nie starczy.Jednak tą karmę pan używa jako odpoczynek od gotowania. Psy dostają ją gdy Pan jest w gorszej kondycji. Oni z tego względu muszą mieć mały zapasik suchej karmy.

Posted

Jasne,że sucha karma potrzebna,bo każdy może sie gorzej poczuć albo inne sprawy na głowie a zwierzaki jeśc musza.
Dobrze,że Arka juz wie, może cos wymyśli..
Poki co, ja deklaruje wpłatę 130 zł na jedną sterylkę, na więcej chwilowo mnie nie stac,dajcie tylko znac kiedy i komu wpłacic..
Trzymam kciuki za powodzenie całej akcji...;)

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: to brzmi jak żart :crazyeye:

luka1 napisał(a):
aktualny stan konta prztuliska w Iłowie w/g mojej kartoteki to UWAG!!!!!
14,- ( słownie: czternaście złotych) :lol:

Posted

Rybka_39 napisał(a):
buahaha:lol:

A robił ktoś allegro cegiełkowe może?

Rybka_39 ma dobry pomysł z tym allegro.
Zawsze kilka groszy wpadnie. Mozę by kogoś poprosić o zrobienie takiego???

Posted

gagata napisał(a):
U pani Romy w Przemyślu w podobnej sytuacji zaczęliśmy od znalezienia weta,ktory zgodzil sie robić sterylki po kosztach przy zalozeniu,że będzie ich sporo...On jakos to sobie kalkulował, zakup nici itp...Na początek wysterylizowaliśmy aborcyjnie cztery suczki a potem,w miare dopływu kasy co miesiąc po dwie,trzy...
Myślę,że tu tez trzeba tak samo zrobić....Może Arka ma w Sochaczewie jakichs wspólpracujących wetow....Mozna też ,jeśli brak jest kasy na sterylki,kastrować hurtowo chłopakow..taniej wychodzi i łatwiejsza opieka..
Warto też popisać maile z prośba o dofinansowanie sterylek do różnych organizacji prozwierzęcych..Wiadomo,że jeszcze akcja 1 % sie nie skończyła,ale kto wie...
Moge też dodac od siebie,że pieniądze,ktore idą teraz na karmę, winny być skierowane na sterylki.Taka ilośc psiakow karme przerobi natychmiast albo jeszcze prędzej a bez sterylek zwierzakow będzie przybywać i nawet całe dogo nie udżwignie tego ciężaru..Ewentualnie mogę podać namiary na firmę,ktora rozwozi po Polsce psia karmę w batonach i mrożonej kostce -wychodzi po około 1-2 zl za kg...

Ja to wszystko juz przerabiałam...

Bardzo mądre podejście. Jak już się zacznie akcja sterylkowa to także chętnie ją wesprę.

Posted

elmira napisał(a):
Rybka_39 ma dobry pomysł z tym allegro.
Zawsze kilka groszy wpadnie. Mozę by kogoś poprosić o zrobienie takiego???

Wydaje mi się, że Isadora7 potrafi tworzyć piękne i skuteczne allegro ciegiełkowe, ale nie jestem pewna, zapytajcie ją.

Tylko, że do takiego allegro potrzebne są bardzo konkretne zdjęcia. Krótko mówiąc: im bardziej "drastyczne" i dosłowne tym lepiej. Nie wystarczy pokazać kilka psów i napisać, że zbieramy na jedzenie dla nich. Po pierwsze jakaś organizacja czy fundacja musi udostępnić swoje konto, ludzie niechętnie wpłacają na prywatne konta.

W aukcji lepiej przemilczeć fakt, że ci państwo po części sami są sobie winni, przygarniając bez końca kolejne psy i nie dbając o sterylizację...

Trzeba obrazowo przedstawić sytuację, pokazać ogrom psów, niech ludzie wypuszczą wszystkie psy, stłoczą na niewielkiej powierzchni i wtedy trzeba robić zdjęcia. Pokazać 60 pustych misek i sylwetkę schorowanego staruszka, który ledwo idąc dźwiga garnek z jedzeniem, otoczony przez sforę. Pokazać sunie w ciąży i szczeniaki zdychające na parwo, brak kojców i wybiegu, brud, smród i sytuację bez wyjścia.

Wtedy jest szansa, że będzie odzew i ludzie zaczną kupować cegiełki.