Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

luka1 napisał(a):
No cóż, większość suk nie jest sterylizowana. Przyczyna - prozaiczna - brak kasy.
Najpierw będziemy starali się wysterylizować suki, które będą szły do adopcji. Pozostałe jeśli sie nie da inaczej, trzeba bedzie zabezpieczyć zastrzykami ( są tańsze i dorażnie zabezpieczą).
A co z aborcyjnymi?Oferowalam tu 130 zl na sterylkę,możw warto sie pośpieszyć, bo zaraz będziecie mialy kilka wiecej do adopcji...

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gagata napisał(a):
Przepraszam,a o sterylkach coś już wiecie?

No cóż, większość suk nie jest sterylizowana. Przyczyna - prozaiczna - brak kasy.
Najpierw będziemy starali się wysterylizować suki, które będą szły do adopcji. Pozostałe jeśli sie nie da inaczej, trzeba bedzie zabezpieczyć zastrzykami ( są tańsze i dorażnie zabezpieczą).

Posted

Luka, a negocjowalyście już z jakims wetem? Może zacząć od panów?Taniej wychodzi na początek...Bo może warto skalkulować koszt zastrzykow dla suk i kastracje panow...Panowie mają zdecydowanie większe pole rażenia,że tak powiem..Zawsze jakas suka sąsiada może się napatoczyć,a jak kasy mało,warto rozważyć różne opcje...

Posted

gagata napisał(a):
A co z aborcyjnymi?Oferowalam tu 130 zl na sterylkę,możw warto sie pośpieszyć, bo zaraz będziecie mialy kilka wiecej do adopcji...

jest obecnie jedna suka ciężarna, ale na aborcję juz za późno - sunia urodzi :shake:

Posted

[quote name='gagata']Luka, a negocjowalyście już z jakims wetem? Może zacząć od panów?Taniej wychodzi na początek...Bo może warto skalkulować koszt zastrzykow dla suk i kastracje panow...Panowie mają zdecydowanie większe pole rażenia,że tak powiem..Zawsze jakas suka sąsiada może się napatoczyć,a jak kasy mało,warto rozważyć różne opcje...

:evil_lol: nie tylko rażenia ale i umiejetności pokonywania przeszkód. Sąsiadów psy i z okolicy też. W takich skupiskach psich bez odpowiednich zagrodzeń(zadaszone boksy) nie sprawdza się kastracja samych samców.

Napisał luka1
jest obecnie jedna suka ciężarna, ale na aborcję juz za późno - sunia urodzi :shake:

:shake: na aborcyjną nigdy nie jest zapóźno, tym bardziej, że nie wiadomo czy jakiś duzy pies ją nie pokrył i czy samodzielnie wogóle bedzie mogła urodzić.

Posted

gagata, taka drobna sugestia ode mnie:
Nie do końca się znam na sterylkach itd, ale czy nie lepiej wysterylizować najpierw sunie? Bo napatoczy się kilku adoratorów i z 60 psów zrobi się 300... Nie wiem naprawdę, ale to tylko sugestia... :roll:

Posted

A&S napisał(a):
gagata, taka drobna sugestia ode mnie:
Nie do końca się znam na sterylkach itd, ale czy nie lepiej wysterylizować najpierw sunie? Bo napatoczy się kilku adoratorów i z 60 psów zrobi się 300... Nie wiem naprawdę, ale to tylko sugestia... :roll:
Tak naprawdę to wszystko zależy od kasy i od umowy z wetem...Pierwsze sterylki robiliśmy na kreche... Ważne,żeby nie czekać,az się pieniądze uzbiera tylko od razu ,systematycznie, chociaż po jednej suce w miesiącu sterylizować,...Mozna tez cichac przy okazji i po jednym facecie - w końcu po co mu te klejnoty,skoro ma ich nie używac...

Posted

luka1 napisał(a):
tam jest wszystko potrzebne - taką próbkę potrzeb umieściłam w pierwszym poście

Ok, może teraz chociaż uda mi się zbiórke jakąś zorganizować...

Posted

porobiłam ogłoszonka dla Alfa i Bratka póki co na tych stronkach:
kupiepsa
aleokazja
eoferty.com
adopcjapsa
kupsprzedaj
ojej
pineska
dwukropek
pajeczyna
gumtree
bono-polska

innym pieskom też będę robila na tych stronkach

Posted

Są poduszki, zmywarka, ogromna póła ( nie napiszę, ze pólka, bo to jest wielkie strasznie), szafka kuchenna i jakieś pierodoły
Tylko Gusia odpada, bo jej auto nie jezdzi. Pytanie co w takim razie?

Posted

[quote name='luka1']tam jest wszystko potrzebne - taką próbkę potrzeb umieściłam w pierwszym poście

Luka1, nie od potrzeb materialnych trzeba zaczynac ale od zbiorki kasy na sterylki. Jesli sterylek nie zaakceptują to trzeba to zlkwidowac albo dac sobie spokuj-taka jest brutalna prawda. Kolekcjonerow mamy pod dostatkiem. Nie o to chodzi chyba aby wspierac rozmnazalnie?:shake:

Posted

Państwo nie są kolekcjonerami
Zrozum i czytaj - psy nie są sterylizowane bo nie starcza im na to kasy. Część suk i część samców wysterylizowali, ale nie wszystkie.
Pieniądze na sterylizację cały czas szukamy i w miarę możliwości będzie się robić zabiegi.

Posted

Pani ma za zadanie zrobienie wykazu statystycznego. Będzie wiadomo ile suk już wysterylizowano ile psów jest po kastracji. Co jest do zaszczepienia co do odrobaczenia - no wszystko co powinno być zrobione.