Jump to content
Dogomania

Drugi za TM : ( Drugi Feniś. To byłoby niesprawiedliwe, gdyby umarł w schronie. Tkwi tam od 2011. Dajmy Mu poczuć co to miłość. POMOCY !!!

Recommended Posts

Posted
Dnia 25.02.2022 o 20:41, Jaaga napisał:

Elu, lekarz tam mieszka, wiec będzie mieć stała opiekę. To miejsce, gdzie były szczeniaczki z parwo.  Dzis popoludniu  przyjela go chyba techniczka, bo lekarz przyjmował w przychodni w Chorzowie. Jednak zależało mi, żeby nie byl u nas, tylko jechal bezpośrednio. 

Tak, to bardzo dobre rozwiązanie tak dla Was, jak i dla Drugiego. Będzie pod okiem weta, który na pewno zobaczy go, jak tylko wróci z Chorzowa i gdyby była potrzebna natychmiastowa pomoc, to myślę, że  mu ją udzieli.

Posted
Dnia 25.02.2022 o 17:12, Alaskan malamutte napisał:

Limonko...oby...ale to mało prawdopodobne...Drugi sika krwią, skóra dramat...😭

Nie bardzo chcę 'wychodzić przed orkiestrę',ale na dobry i szybki poczatek sprawdziłabym,czy nie ma babeszjozy.Sikanie krwią - to bardzo typowy objaw,a choroba jest wtedy mocno zaawansowana.Oczywiście może być jeszcze kilka przyczyn,ale często jest tak,że najciemniej jest pod latarnią...parę kropel krwi pod mikroskop i można wykluczyć,lub potwierdzić babeszjozę.A kleszczy jest już pod dostatkiem...

Posted
Dnia 26.02.2022 o 10:08, Tola napisał:

Jagna nie ma zasięgu, prosiła aby przekazać, że Drugi zjadł z apetytem, krwi w moczu nie ma. 

matko jedyno matko jedyno dziekujemy dziekujemy i modlimy z calego serca
Posted
Dnia 26.02.2022 o 10:18, Nadziejka napisał:
matko jedyno matko jedyno dziekujemy dziekujemy i modlimy z calego serca

Dnia 26.02.2022 o 10:22, Ewa Marta napisał:

ufffff.....

Oby kolejne wiadomości były równie dobre. 

Posted

Jagna nie ma zasięgu, prosiła aby przekazać, że Drugi zjadł z apetytem, krwi w moczu nie ma. 

super.jpg.bb818b4dd149a1712125132686fc7262.jpg163700754_tacz.gif.91984cab82150b5b614561c2d641d9f4.gif

Posted
Dnia 26.02.2022 o 09:48, limonka80 napisał:

Cokolwiek mu dolega, niech to będzie coś, co da się wyleczyć....

Dokładnie

Krzepiąca wiadomość

Posted

Nie miałam dzis zasięgu. Lekarz stale przyjmował. Oddzwonil w wolnej chwili.  Wszystko przekazałam, tez o babesziozie. Dal Drugiemu dietę jelitową intestinal na wszelki wypadek, bo powiedziałam że jest z wybiegu, gdzie byl piesek z parwo i poprosiłam w poniedziałek o zrobienie testu. Powiedział, że wszystko w porządku  o tyle, ile może być u niewidomego 15-latka. Ma zrobić usg. Przyjmuje 7 dni w tygodniu, wiec prosił o stałe nie wydzwanianie do niego. Jak coś działoby się, to da znać. 

• Upvote 1
Posted
Dnia 26.02.2022 o 15:21, Jaaga napisał:

Powiedział, że wszystko w porządku  o tyle, ile może być u niewidomego 15-latka.

Czyli na ten moment wieści całkiem dobre.

Żeby tylko usg nic złego nie pokazało, a czas, spokój i dobra karma sprawią że dziadunio zacznie powoli nabierać formy ....

• Like 1
Posted

Dziewczynka miała bazarek imienny  i dostała na nim dużo kasy i piękne imię, a Drugi to co ? Od macochy? Jemu imię się nie należy?  On też potrzebuje kasę i imię  🙂
A może jest bazarek dla niego?