Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wiosna napisał(a):
Jak miło jest tu zaglądać :loveu:

Elzie przekazuję wszystko na bieżąco, a ona zaczyna machać ogonkiem ;)
Dzisiaj na spacerek wyszła z Patrykiem, bo jak narazie przyzwyczaiła się tylko do mnie - i jemu też dała się pogłaskać i końcóweczka ogona również się ruszała.

Spacery z Elzą to czysta przyjemność, niedługo zaczniemy się kłócić chyba, kto idzie z Elzą a kto z Crazy - Crazy ciągnie, szarpie, wariuje i bryka, a z Elzą.. trzeba nieść smycz ;)

czytam i czytam i czytam i...czytam :evil_lol:

i nie wiem, które zdanie cieplejsze :loveu: a wszystkie niosą dobre wiadomości.
Końcówekczka ogona Elzie się rusza :evil_lol::loveu: Elza daje się głaskać ....ech ....Elzuniu, jak ja się ciesze, że jesteś u Wiosny.

Masz Spacerki, kochanych ludzi, dla których jesteś ważna no i nas wszystkie tutaj..ciotki klotki, które trzmają kciukasy za Ciebie bardzo mocno.

• Replies 996
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Jak w takim tempie będzie szło oswajanie Elzy, to od następnego miesiąca będzie można zacząć ją ogłaszać ;) :loveu::evil_lol:

ja myślę, że to zbyt wcześnie, przecież sunia jest na lekach...
trzeba przyzwyczaić się do myśli, że posiedzi w hoteliku troszeczkę

Posted

Elza nas wszystkich zaskakuje ;)
Sunieczka robi się naprawdę kochanym psiakiem, coraz śmielszym i coraz odważniejszym (choć gdy tylko na nią zerkniemy, czmycha do kącika i udaje że wcale się nie ruszała ;) ). Szkoda, że nie możemy na stałe otworzyć klatki, ale Crazy wolałaby Elzę.. no, nie puścimy jej na pożarcie ;)

Jeśli chodzi o leki - stosuje się je dość długtrwale. Po ostatnich postępach zastanawialiśmy się jak długo jej je podawać, doszliśmy jednak do wniosku, że skoro była w tak strasznym stanie, to leki z pewnością pomogą jej zrobić jeszcze kilka kroków. Niech zacznie w miarę swobodnie się poruszać wśród ludzi, niech zacznie się uczyć, śmiało do nas przychodzić, choć w miarę swobodnie czuć się w nowych miejscach i wśród nowych ludzi. Z lekami te zmiany przyjdą jej znacznie łatwiej. Wtedy - mam nadzieję - będziemy mogli spokojnie z leków zrezygnować.
Dostałam receptę na dwa opakowania - pierwsze jest 'w toku', drugie czeka. Nie wiem, czy zdążymy w ciągu niespełna 2 miesięcy zrobić aż takie kroki, chociaż - to czarna diablica, kto ją tam wie?! Jeszcze trochę i niczego się nie będzie bała ;)

Posted

:loveu: rozpływam się normalnie od takich cudnych wieści :loveu:
Cioteczki, ja oczywiście wiem, że pewnie oswajanie Elzy potrwa dłużej, ale człowiek pomarzyć sobie zawsze może ;) A że marzenia czasami się spełniają... to kto wie, kto wie :roll:

Posted

[quote name='wiosna']
Sunieczka robi się naprawdę kochanym psiakiem, coraz śmielszym i coraz odważniejszym,

wiedziałam, wierzyłam:multi: (choć te pierwsze dni trochę mnie zmyliły)

Jeśli chodzi o leki - stosuje się je dość długtrwale. Po ostatnich postępach zastanawialiśmy się jak długo jej je podawać, doszliśmy jednak do wniosku, że skoro była w tak strasznym stanie, to leki z pewnością pomogą jej zrobić jeszcze kilka kroków. Niech zacznie w miarę swobodnie się poruszać wśród ludzi, niech zacznie się uczyć, śmiało do nas przychodzić, choć w miarę swobodnie czuć się w nowych miejscach i wśród nowych ludzi. Z lekami te zmiany przyjdą jej znacznie łatwiej. Wtedy - mam nadzieję - będziemy mogli spokojnie z leków zrezygnować.

:fadein::fadein::fadein:
Myśle też, jednak leki pomagają Elzie w takich swobodniejszych zachowaniach. Bez nich byłoby trudniej, wolniej...

Dostałam receptę na dwa opakowania - pierwsze jest 'w toku', drugie czeka. Nie wiem, czy zdążymy w ciągu niespełna 2 miesięcy zrobić aż takie kroki, chociaż - to czarna diablica, kto ją tam wie?! Jeszcze trochę i niczego się nie będzie bała ;)

Wiosenko :loveu: jak trzeba jakieś pieniądze podesłać - daj znać ;)

:cunao:
brawo Elza

Posted

wiosna napisał(a):
Elza nas wszystkich zaskakuje ;)
Sunieczka robi się naprawdę kochanym psiakiem, coraz śmielszym i coraz odważniejszym (choć gdy tylko na nią zerkniemy, czmycha do kącika i udaje że wcale się nie ruszała ;) ). Szkoda, że nie możemy na stałe otworzyć klatki, ale Crazy wolałaby Elzę.. no, nie puścimy jej na pożarcie ;)

:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Elzuniu, widzę, że dobrze korzystasz z danej Ci szansy, z miejsca w hoteliku :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: tym lepiej dla Ciebie psineczko :loveu:

Posted

[FONT=Arial]Stałe deklaracje:[/FONT]

[FONT=Arial]Agata51 - 30 zł :loveu:[/FONT]
[FONT=Arial]Ra_dunia 30 zł :loveu:[/FONT]
[FONT=Arial]Negri_2008 - 50 zł :evil_lol:[/FONT]
[FONT=Arial]Malicja - 10 zł [/FONT]:loveu:
[FONT=Arial]Lara - 5zł :loveu:[/FONT]
[FONT=Arial]Renata5 - 15 zł :loveu:[/FONT]
[FONT=Arial]Leyla - 50 zł :loveu:[/FONT]
[FONT=Arial]Gonia66 - 10 zł :loveu:[/FONT]
[FONT=Arial]Zuzia63 - 100 zł :loveu:[/FONT]
[FONT=Arial]Maugo - 20 zł [/FONT]:loveu:
[FONT=Arial]AgusiaZ - 20 zł :loveu:[/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=3]Wpłaty za czerwiec:

[/FONT] [FONT=Arial][SIZE=4]Lara - 5zł
[/FONT] [FONT=Arial]Malicja - 10 zł
[/FONT] [FONT=Arial]Maugo - 40 zł ( za dwa miesiące)
[/FONT] [FONT=Arial]Ra_dunia - 30zł
[/FONT] [FONT=Arial]Zuzia63 - 100 zł
[/FONT] [FONT=Arial]Negri_2008 - 50 zł
[/FONT] [FONT=Arial]Renata5 - 25 zł (10 zł już za lipiec)
[/FONT] [FONT=Arial]Gonia66 - 10 zł
Agata51 - 30zł
Leyla - 50 zł
AgusiaZet - 20zł

[FONT=Arial]Wpłaty jednorazowe ([SIZE=1]np. na transport :razz:)[/FONT]
[FONT=Arial]Żabusia - 75 zł :loveu:[/FONT]
[FONT=Arial]Fundusz Toli z rowu - 45 zł[/FONT]
[FONT=Arial]Jola_li - 50 zł :loveu:[/FONT]
[FONT=Arial]Negri_2008 - 30 zł[/FONT]
[FONT=Arial]R[/FONT][FONT=Arial]a_dunia - 20 zł[/FONT]:loveu:
[FONT=Arial]Żabusia - 50 zł[/FONT]:loveu:
[FONT=Arial]Ra_dunia - 195 zł[/FONT] :loveu:(bazarek)

Wydatki:
opłata za hotel - 300 zł
zwrot opłaty adopc. - 50 zł
transport - 285 zł
leki - 30 zł

Fundusz ogólem 835 zł
minus wydatki 665 zł

Cioteczki:
Muszę tu wstawić rozliczenie naszych finansów, ponieważ nie mogę uaktualnić pierwszego postu :angryy::mad:tylko mam się skontaktować z adminem :angryy:

Jak się sprawa wyjaśni przekopiuje ten post na właściwe miejsce :p

Wiosno :loveu: zrobiłam przelew 100 zł za transport i cisze się, że jesteśmy rozliczone. Dzięki, że poczekałaś :lol:

Ra_duniu :loveu: jeszcze raz dzięki za świetny bazar ;)

Jak widzicie pozostało nam 170 zł. Czyż dogo nie jest wielkie i wszechmocne :evil_lol:

Posted

Negri_2008 napisał(a):
Czyż dogo nie jest wielkie i wszechmocne :evil_lol:

NIgdy co do tego nie mialam najmniejszych watpliwości...no i jak widac kolejny raz- się nie zawiodłam:loveu:

Posted

gonia66 napisał(a):
NIgdy co do tego nie mialam najmniejszych watpliwości...no i jak widac kolejny raz- się nie zawiodłam:loveu:

Oj tak! Zajrzyjcie, proszę, do Kamyka, psa niesamowitego - nijak na hotelik uzbierać nie możemy. Bo on ani w depresji, ani w chorobie jakiejś okrutnej, ot, pies jajcarz, uroczy, pasjonat. Choć piątaka dla psiego archeologa.

Posted

Pieniążki dotarły - dziękuję bardzo.

Nie mam jak narazie żadnych nowych wieści, poza tym, że Elza cudownie chodzi na smyczy, ja jestem zakochana :) Miałam rację ostatnio pisząc, że jeszcze trochę i będziemy z Patrykiem konkurować o to, kto idzie z Crazy, a kto z Elzą :evil_lol:

Posted

wiosna napisał(a):
...ja jestem zakochana :) Miałam rację ostatnio pisząc, że jeszcze trochę i będziemy z Patrykiem konkurować o to, kto idzie z Crazy, a kto z Elzą :evil_lol:

to sobie ją zostaw;)

Posted

wiosna napisał(a):
Pieniążki dotarły - dziękuję bardzo.

Elza cudownie chodzi na smyczy,

Ciekawe, czy Elzie już tak zostanie?
Gdyby zostało - miałybyśmy super ważny atut Elzuni dla nowego domku ;)

Pewnie teraz trochę jeszcze się skrada i stawia bidula niepewne kroki.
A jak się ośmieli jeszcze Cię Wiosenko pociągnie, zobaczysz. Ja to bym chyba nawet chciała, żeby trochę zaszalała ;):evil_lol:

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
ale Wiosenka w każdym piesku się zakochuje;):evil_lol::evil_lol:

oj tam w każdym, w każdym.. takie mi przywoźicie! :loveu:

Elza smyczy nie napina absolutnie nigdy - chyba, że nadepnie :evil_lol:
Jest naprawdę fajna, robi się z niej coraz bardziej kontaktowe psisko :loveu:
Mam nadzieję, że wkrótce uda nam się zabierać ją gdzieś "do ludzi" - na spacerek po naszym "mieście" (conajwyżej miasteczku ;) lub inny jakiś gościnny wypad - niech się kluseczka z ludźmi oswaja.

Zaczyna powolutku brać smakołyki z ręki - dobry znak, może jeszcze troszkę i zacznie dać się ją uczyć :multi:

Posted

wiosna napisał(a):
oj tam w każdym, w każdym.. takie mi przywoźicie! :loveu:

Elza smyczy nie napina absolutnie nigdy - chyba, że nadepnie :evil_lol:
Jest naprawdę fajna, robi się z niej coraz bardziej kontaktowe psisko :loveu:
Mam nadzieję, że wkrótce uda nam się zabierać ją gdzieś "do ludzi" - na spacerek po naszym "mieście" (conajwyżej miasteczku ;) lub inny jakiś gościnny wypad - niech się kluseczka z ludźmi oswaja.

Zaczyna powolutku brać smakołyki z ręki - dobry znak, może jeszcze troszkę i zacznie dać się ją uczyć :multi:

i co ja mam napisać na to wszystko, Wiosno :loveu:
no kocham Cię, kurde :oops::evil_lol:

ps. Wiosenko, czy Elza ziewnęła dostatecznie szeroko, żeby ocenić jej wiek? :evil_lol:

Posted

[quote name='Negri_2008']i co ja mam napisać na to wszystko, Wiosno :loveu:
no kocham Cię, kurde :oops::evil_lol:

ps. Wiosenko, czy Elza ziewnęła dostatecznie szeroko, żeby ocenić jej wiek? :evil_lol:
:mdrmed::mdrmed::mdrmed:

Wiosno-jesteś the best:loveu::loveu::loveu: