Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 996
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agusiazet napisał(a):
Pieniążki dla Elzy dzisiaj przelałam.Proszę Negri o przypomnienie o tym zobowiązaniu za miesiąć, bo skleroza działa!!!

Agusiu, kaska już jest na moim koncie ;)

Bez obaw o przypomnienie. Wstąpiłam do Dogorry (psia mafia) :evil_lol:

Spoko :drinking:

Posted

agata51 napisał(a):
Ja założyłam sobie kajecik i wszystko mam pod kontrolą, ha! Przelewy dla Elzy będą szły ok. 12 każdego miesiąca. Oby było ich jak najmniej! :evil_lol:

Ja też mam popisane w kajecie, ale mimo wszystko proszę o przypomnienie jakby co - Dogorra w końcu zawsze czuwa, no nie? :diabloti:

Posted

Ale jednego można być pewnym - za opóźnienia we wpłatach nie odstrzeli, bo kto by potem wpłacał ;)
Najwyżej może zastraszyć, szantażować, upić i wymusić wszelkie dane :evil_lol: (adresy, kontakty, telefony, zdjęcia :cool1: )

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Ale jednego można być pewnym - za opóźnienia we wpłatach nie odstrzeli, bo kto by potem wpłacał ;)
Najwyżej może zastraszyć, szantażować, upić i wymusić wszelkie dane :evil_lol: (adresy, kontakty, telefony, zdjęcia :cool1: )

:roflt::roflt::roflt: dobre :megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

Ra_dunia napisał(a):

Wszystko to nic,najbardziej bojcie sie upicia:evil_lol:

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Tak... upicie jest straaaszne... :evil_lol:
A co u naszej Elzuni? Jakieś dalsze postępy?

Som, som ;)

Rozmawiałam wczoraj z Wiosną :lol:
Elzunia pomalutku się ośmiela. Głaskać się jeszcze nie pozwala ale jest zainteresowana osobą Wiosny:evil_lol:
Chodzi sobie na spacerki.

Z tymi pieskami, które mieszkają w domku to jeszcze trzyma się na dystans, ale bardzo interesuje ją szczeniaczek "rezydent".
Apetyt Elza ma średni, ale je tyle ile potrzebuje.

Tak sobie myślę, że czeka nas chyba mała niespodzienka jeżeli chodzi o wiek Elzy :evil_lol::crazyeye:
Wiosna zauważyła trochę siwych włosów na jej pysiu. W zęby jeszcze nie trzeba jej zaglądać ale Wiosna powiedziała, że w trakcie ziewania jej zajrzy :evil_lol:
Ja i inne osoby w schronisku oceniliśmy ją na trzy latka :p

Bardzo lubie słuchać, jak Wiosna mówi, że Elza to jest fajna sunia i na pewno wszystko będzie dobrze :loveu:

Posted

Negri, bo Elza to jest fajna sunia. Takie miłe, spokojne psiątko. Ja takie uwielbiam!
(a nie te potwory łobuzy paskudy, co to właśnie przed chwilą musiałam sprzątać po nich bo poszarpały tymi swoimi małymi ząbkami wszystko co znalazły na strzępy :mad: i jeszcze bezczelnie urocze są do tego)

Elza bardzo, ale to bardzo polubiła małego Cayenna. Cay jednak jest równieź hotelowiczem, i "co gorzej", jeśli tak mogę powiedzieć już w sobotę jedzie do domku do Warszawy. Gorzej oczywiście z perspektywy Elzy, bo Cay jest jak narazie jedynym psiakiem, do którego Elza macha ogonem i chce się z nim bawić. Innych jeszcze trochę się obawia.

Rozkręciła się też dziewczyna, jeśli chodzi o efekty dźwiękowe :diabloti:
My mamy w domu taki budzik, również to tych paskudów-potworów się zaliczający co to od bladego świtu nieomal robi nam 'łeeeeł, mmmmłłłeeeełł...." ohh.. mówię oczywiście o naszej kochanej Crazulce, amstaffce która mieszka w domu (i z Elzą jeszcze się nie zaprzyjaźniła). I Elza do tych porannych śpiewów zaczęła się dołączać - najpierw nieśmiało,ale z dnia na dzień rozkręca się coraz bardziej. Tym sposobem jednak od jakiegoś czasu wstajemy raniutko wcześnie i szybciutko idziemy na orzeźwiający spacer zabierając wszystkie cztero- i trzy- łapki ;)

Co do wieku - Elza nie ma właśnie siwego pyszczka, więc staruszka z niej nie jest ;) Musiałyśmy się jakoś nie do końca zrozumieć ;)
Nie chcę narazie zaglądać jej w zęby i fundować jej stresów, w gruncie rzeczy mało potrzebnych, bo do adopcji jeszcze nie jest a nam to niewiele zmienia. Gdy będzie dawała się głaskać (tak odważnie jak nasz dzielny Kubuś na przykład) zajrzymy w ząbki, albo gdy zaczniemy chodzić już śmielej na spacerki i Elza się kiedyś zasapie, to też będzie wszystko widać. Jak narazie to stateczna babeczka i chodzi również spacerkiem, żadne tam bieganie.
Nawet niezbyt chętnie włazi w wysoką trawę, chodniki jej się marzą, a tu psikus - my kosiarki nie mamy :roll: :lol:

rozgadałam się - uciekam do pracy. Do tych moich bucików ;)

Posted

Negri_2008 widzę, że kasę trzymasz żelazną ręką i więcej wkładasz, niż wydajesz, dlatego tak jak pisałam wcześniej nie będę się wyrywała z gotówką, ( mimo, ze jest tu moja ulubiona agata51) ale wątek Elzuni sobie chętnie poczytam ( w tym faktycznie bestsellerowe opowieści Wiosny )

Agata51, dzięki że weszłaś na wątek Ślepaczka/Szamanka i sorry, że ci mieszałam w portfelu :oops:

Posted

wiosna napisał(a):
Rozkręciła się też dziewczyna, jeśli chodzi o efekty dźwiękowe :diabloti:
My mamy w domu taki budzik, również to tych paskudów-potworów się zaliczający co to od bladego świtu nieomal robi nam 'łeeeeł, mmmmłłłeeeełł...." ohh.. mówię oczywiście o naszej kochanej Crazulce, amstaffce która mieszka w domu (i z Elzą jeszcze się nie zaprzyjaźniła). I Elza do tych porannych śpiewów zaczęła się dołączać - najpierw nieśmiało,ale z dnia na dzień rozkręca się coraz bardziej.

Wiosno, to miód na moje skrwawione serce :evil_lol::loveu:

"...rozkręciła się dziewczyna....łeeeł mmmmłłłeeeełłł"

Chodników jej się chcę....rozkręca się coraz bardziej
:cool2:

Posted

[quote name='Bambino']Negri_2008 widzę, że kasę trzymasz żelazną ręką i więcej wkładasz, niż wydajesz, dlatego tak jak pisałam wcześniej nie będę się wyrywała z gotówką, ( mimo, ze jest tu moja ulubiona agata51) ale wątek Elzuni sobie chętnie poczytam ( w tym faktycznie bestsellerowe opowieści Wiosny )

Agata51, dzięki że weszłaś na wątek Ślepaczka/Szamanka i sorry, że ci mieszałam w portfelu :oops:

Bez ceregieli, wyrywaj się, kochana!!! :eviltong:

Posted

Maszaberla napisał(a):
Uwielbiam posty Wiosny:loveu: czytam jednym tchem jak najlepszy bestseller ;)

Ale buty to juz wyjatkowa wisienka na torcie ;)

Potwierdzam, miód na serce! Aż żal, że Wiosenka nie może cały dzień pisać i pisać..., a my czytać i czytać...

Posted

Dla mnie to na prawdę niesamowite w jak szybkim tempie pies potrafi zacząć pozytywnie reagować, gdy tylko wyrwie się go ze schroniska i zapewni stały kontakt z człowiekiem :loveu:

Wszystkie pieniążki z bazarku wpłynęły :) Cioteczki kochane pododawały jeszcze parę złotych i dzisiaj zrobiłam przelew na 195 zł :D

Posted

Jak miło jest tu zaglądać :loveu:

Elzie przekazuję wszystko na bieżąco, a ona zaczyna machać ogonkiem ;)
Dzisiaj na spacerek wyszła z Patrykiem, bo jak narazie przyzwyczaiła się tylko do mnie - i jemu też dała się pogłaskać i końcóweczka ogona również się ruszała.

Spacery z Elzą to czysta przyjemność, niedługo zaczniemy się kłócić chyba, kto idzie z Elzą a kto z Crazy - Crazy ciągnie, szarpie, wariuje i bryka, a z Elzą.. trzeba nieść smycz ;)

Posted

wiosna napisał(a):
Jak miło jest tu zaglądać :loveu:

Elzie przekazuję wszystko na bieżąco, a ona zaczyna machać ogonkiem ;)
Dzisiaj na spacerek wyszła z Patrykiem, bo jak narazie przyzwyczaiła się tylko do mnie - i jemu też dała się pogłaskać i końcóweczka ogona również się ruszała.

Spacery z Elzą to czysta przyjemność, niedługo zaczniemy się kłócić chyba, kto idzie z Elzą a kto z Crazy - Crazy ciągnie, szarpie, wariuje i bryka, a z Elzą.. trzeba nieść smycz ;)

Brawo malenka,jeszcze troche,a nie tylko koncoweczka ogonka bedzie sie ruszala,a cały ogon zafaluje:multi: