Alaskan malamutte Posted November 1, 2021 Posted November 1, 2021 Dnia 1.11.2021 o 20:55, agat21 napisał: Pies duży czy mały? Średni, taki ok 20 kg..chociaż teraz może waży mniej, ma żebra na wierzchu.... Ja znam tego psiaka od szczeniaka. znaleziony z wrośniętą kolczatką. Jak pan byl zdrowy, było ok. Teraz pan został sam..po udarze.... Quote
Tyśka) Posted November 1, 2021 Posted November 1, 2021 Postaram się jak najszybciej ogłosić Diankę. Niestety, pora i na nią, pani Marzenka może trzymać rodzinkę maksymalnie jeszcze przez 4 miesiące, do marca, ale im wcześniej maluchy pójdą na swoje, tym szybciej będzie można wysterylizować Diankę. I mają większe szanse na dom 😞 Problemem jest też to, że Dianka źle reaguje na suczki Pani Marzenki, zresztą one nie są jej dłużne:(. Widzą się za płotem. Sama sunia jest kochaaaanaaa i najszczęśliwsza jest, gdy może swobodnie chodzić po ogrodzie, a potem spać na kanapie. Powinna odnaleźć się w każdej empatycznej rodzinie, no może nie w domu z małymi dziećmi, bo jest za bardzo uległa, ale każdy spokojny, wrażliwy dom z ogrodem powinien ją uszczęśliwić. Ja się w niej bardzo zakochałam, naprawdę. Takie psy to rzadkość. Będzie czyjąś pociechą. Oby się nie zasiedziała. Będę ją polecać każdemu. 🙂 Quote
Tyśka) Posted November 1, 2021 Posted November 1, 2021 Straszna historia z tym psiakiem 😞 A telefony beznadziejne. 😭 Quote
agat21 Posted November 1, 2021 Author Posted November 1, 2021 Dnia 1.11.2021 o 21:34, Tyśka) napisał: Wzruszająca rodzina 🙂 Quote
Alaskan malamutte Posted November 1, 2021 Posted November 1, 2021 Dnia 1.11.2021 o 21:34, Tyśka) napisał: Postaram się jak najszybciej ogłosić Diankę. Tysiu, ja ogłaszam Diankę na Warszawę Dianka, spokojna sunia do adopcji Warszawa Ochota • OLX.pl Wyróżnienie ma ode mnie Quote
Tyśka) Posted November 1, 2021 Posted November 1, 2021 Dnia 1.11.2021 o 21:44, agat21 napisał: Wzruszająca rodzina 🙂 Juz wchodzą na kanapę, biedna Dianka nie ma spokoju od smoków. Quote
Tyśka) Posted November 1, 2021 Posted November 1, 2021 Dnia 1.11.2021 o 22:00, Alaskan malamutte napisał: Tysiu, ja ogłaszam Diankę na Warszawę Dianka, spokojna sunia do adopcji Warszawa Ochota • OLX.pl Wyróżnienie ma ode mnie Dziękuję, ja ogłoszę na Kraków 🙂 Quote
agat21 Posted November 1, 2021 Author Posted November 1, 2021 Dnia 1.11.2021 o 22:19, Tyśka) napisał: Juz wchodzą na kanapę, biedna Dianka nie ma spokoju od smoków. Racja, o tym nie pomyślałam, że Dianka straciła swój azyl Quote
Alaskan malamutte Posted November 1, 2021 Posted November 1, 2021 Dnia 1.11.2021 o 22:19, Tyśka) napisał: Juz wchodzą na kanapę To bardzo sprytne dzieciaki! Arguś w swoim domku bez problemu wskakuje na kanapę! Muszę sie pochwalić, ze mój podopieczny to mega hiper mądry pies! Uwierzycie, że ten szkrab sygnalizuje potrzebę wyjścia na kupę? Zrobił tylko raz, po przyjeździe do domku, a potem to już na zewnątrz! Siku oczywiście mu się zdarza, ale to normalne. Arguś torpeda!! Trudno mu zrobić zdjęcie 😁 2 Quote
Tola Posted November 1, 2021 Posted November 1, 2021 Dnia 31.10.2021 o 09:03, Aska7 napisał: We wtorek się doczeka : ) To jutro ten dzień, Alma na pewno nic nie przeczuwa...Aśka, szerokiej drogi, będę z Wami myślami. I bardzo dziękuję❣️🌹 Quote
agat21 Posted November 2, 2021 Author Posted November 2, 2021 Dobrej bezpiecznej drogi Asku! Alma - bądź grzeczna, dziś twój wielki dzień 😀 Quote
Nesiowata Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Szczęśliwej, spokojnej drogi w obie strony. Quote
Mruczka Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Jeśli można, to chciałabym adoptować psiątko dla naszej rodziny - czy mogłaby być to Aura lub Aira? Pożegnaliśmy niedawno naszą ukochaną Pandę - zabrał ją złośliwy, bardzo agresywny nowotwór. Była z nami 13 lat, najlepszy pies na świecie. Jest straszna tęsknota i żal, ale też i pustka, którą trudno znieść, gdyż w domu pies był zawsze. Psinka miałaby dobrze - mimo, że nie mamy ogrodu (trawnik wielkości dywanu, jak to w szeregówce, się nie liczy), to w sąsiedztwie są fajne tereny spacerowe. Mąż pracuje w domu, także musiałaby zostawać sama. Mieszka z nami jeszcze syn (student), a córka dwie ulice dalej, także w razie ewentualnych wyjazdów nie ma problemu z opieką. Przy czym na wakacje Pandzia z reguły jeździła z nami - pływała kajakiem, kąpała się w morzu, wędrowała w górach….. Sterylizacja to oczywistość. Jestem oczywiście gotowa na procedurę adopcyjną. 7 1 Quote
Tyśka) Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 O matko... dogomaniacki dom! To byłoby marzenie! Aira z Aura to pieszczochy. Trzymam kciuki! Quote
Alaskan malamutte Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 07:48, Mruczka napisał: Jeśli można, to chciałabym adoptować psiątko dla naszej rodziny - czy mogłaby być to Aura lub Aira? Pożegnaliśmy niedawno naszą ukochaną Pandę - zabrał ją złośliwy, bardzo agresywny nowotwór. Była z nami 13 lat, najlepszy pies na świecie. Jest straszna tęsknota i żal, ale też i pustka, którą trudno znieść, gdyż w domu pies był zawsze. Psinka miałaby dobrze - mimo, że nie mamy ogrodu (trawnik wielkości dywanu, jak to w szeregówce, się nie liczy), to w sąsiedztwie są fajne tereny spacerowe. Mąż pracuje w domu, także musiałaby zostawać sama. Mieszka z nami jeszcze syn (student), a córka dwie ulice dalej, także w razie ewentualnych wyjazdów nie ma problemu z opieką. Przy czym na wakacje Pandzia z reguły jeździła z nami - pływała kajakiem, kąpała się w morzu, wędrowała w górach….. Sterylizacja to oczywistość. Jestem oczywiście gotowa na procedurę adopcyjną. Mruczko, jestem za!!!! 😃 O procedury się nie martw, najgorzej z transportem..Jeśli udałoby się dzisiaj zabrać sunię, to mogłaby jechać z Almą. Z tego co wiem, Aska7 jedzie do Katowic... Tysiu, działaj!!! Ja jestem w pracy.... Quote
elik Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Mruczka bardzo współczuję z powodu śmierci Waszej suni, ale i ogromnie się cieszę, że jedna z suczek będzie miała wspaniały dom. Nie zastąpi, ale z pewnością utuli Wasz ból po stracie ukochanej Pandy i wypełni pozostałą po Niej pustkę. Quote
agat21 Posted November 2, 2021 Author Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 07:48, Mruczka napisał: Jeśli można, to chciałabym adoptować psiątko dla naszej rodziny - czy mogłaby być to Aura lub Aira? Pożegnaliśmy niedawno naszą ukochaną Pandę - zabrał ją złośliwy, bardzo agresywny nowotwór. Była z nami 13 lat, najlepszy pies na świecie. Jest straszna tęsknota i żal, ale też i pustka, którą trudno znieść, gdyż w domu pies był zawsze. Psinka miałaby dobrze - mimo, że nie mamy ogrodu (trawnik wielkości dywanu, jak to w szeregówce, się nie liczy), to w sąsiedztwie są fajne tereny spacerowe. Mąż pracuje w domu, także musiałaby zostawać sama. Mieszka z nami jeszcze syn (student), a córka dwie ulice dalej, także w razie ewentualnych wyjazdów nie ma problemu z opieką. Przy czym na wakacje Pandzia z reguły jeździła z nami - pływała kajakiem, kąpała się w morzu, wędrowała w górach….. Sterylizacja to oczywistość. Jestem oczywiście gotowa na procedurę adopcyjną. Mruczko! Co za wspaniała wieść na wątku! Oczywiście nie o śmierci Waszej Pandy, tylko o chęci adopcji sunieczki z rodzinki! To jest gwóźdź programu!! 😄 😄 😄 Quote
mari23 Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 09:24, agat21 napisał: Mruczko! Co za wspaniała wieść na wątku! Oczywiście nie o śmierci Waszej Pandy, tylko o chęci adopcji sunieczki z rodzinki! To jest gwóźdź programu!! 😄 😄 😄 Ja to się "swoim zwyczajem" poryczałam...dobrze, że szefowej jeszcze nie ma, bo ja w pracy jestem... Quote
Tyśka) Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Akurat byłam na badaniach i nie byłam w stanie działać 😭 Ale jak będzie juz wiadomo która to taka szczęściara to migusiem wrzucę post na fb, że szukamy transportu do Mruczki (Wrocław?). Chyba że Mruczko, jesteście zmotoryzowani i moglibyście kawałek podjechać? Czekam na wieści czy juz Alma wyjechała, raczej tak, bo Aska7 miała być u Rodzinki o 10, potem pojechać do przechowalni po suczkę Gabi. Quote
Tyśka) Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Gabi już wpakowana do auta, poznała się z Almą i ruszyły... Quote
Poker Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Mruczko, super decyzja, mimo smutku po stracie Pandy. Dacie szczęście kolejnemu psiaczkowi. Quote
Mruczka Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 11:35, Tyśka) napisał: Akurat byłam na badaniach i nie byłam w stanie działać 😭 Ale jak będzie juz wiadomo która to taka szczęściara to migusiem wrzucę post na fb, że szukamy transportu do Mruczki (Wrocław?). Chyba że Mruczko, jesteście zmotoryzowani i moglibyście kawałek podjechać? Czekam na wieści czy juz Alma wyjechała, raczej tak, bo Aska7 miała być u Rodzinki o 10, potem pojechać do przechowalni po suczkę Gabi. Myślałam, żeby to była sunia Aura (bo mąż prowadzi firmę o podobnej nazwie i byłaby przedstawicielką😉), ale to oczywiście nie ma znaczenia; nie znam psinek, są do siebie bardzo podobne (i do naszej Pandy, która też była trikolorką), dlatego napisałam, że może to być Aira lub Aura. Zdam się na los, chyba, żeby jedna z nich byłaby wyraźnie większa, to prosiłabym o większą; na filmach jednakowoż wyglądają na tak samo malutkie. Z podjechaniem do Tomaszowa Lubelskiego z Wrocka to raczej byłby kłopot; to kawałek jest jednak. Koszt transportu oczywiście pokrywam w całości. Jeśli nic nie uda się zorganizować, to skorzystamy z transportu komercyjnego, choć wolałabym kogoś z polecenia, wiadomo - chodzi o bezpieczeństwo i komfort maluszka. Trzymam kciuki za podróż Aski7 i Almy. 1 Quote
Tyśka) Posted November 2, 2021 Posted November 2, 2021 Dnia 2.11.2021 o 13:02, Mruczka napisał: Myślałam, żeby to była sunia Aura (bo mąż prowadzi firmę o podobnej nazwie i byłaby przedstawicielką😉), ale to oczywiście nie ma znaczenia; nie znam psinek, są do siebie bardzo podobne (i do naszej Pandy, która też była trikolorką), dlatego napisałam, że może to być Aira lub Aura. Zdam się na los, chyba, żeby jedna z nich byłaby wyraźnie większa, to prosiłabym o większą; na filmach jednakowoż wyglądają na tak samo malutkie. Z podjechaniem do Tomaszowa Lubelskiego z Wrocka to raczej byłby kłopot; to kawałek jest jednak. Koszt transportu oczywiście pokrywam w całości. Jeśli nic nie uda się zorganizować, to skorzystamy z transportu komercyjnego, choć wolałabym kogoś z polecenia, wiadomo - chodzi o bezpieczeństwo i komfort maluszka. Trzymam kciuki za podróż Aski7 i Almy. Aura jest faktycznie ciut wyższa, tzn ma dłuższe łapki 😉 Ale są bardzo podobne wielkościowo. Aira jest najdrobniejsza. To szukam transportu dla Aury. Już wrzuciłam post na FB. Aura wczoraj 😉 Quote
Recommended Posts