Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 12.08.2021 o 12:08, Tyśka) napisał:

A dla Larrego w razie "w" zarezerwowałam miejsce w kolejce u dexterki. Niestety, wczoraj dowiedziałam się o nowej suni w potrzebie, z przytuliska Krecika i Dino, trochę podobnej do Sali, ale drobniejszej w budowie. Wystraszonej łańcuchową rzeczywistością - i też chciałabym jej pomóc, a przecież się nie rozdwoję... bezsilność mocno boli :( TUTAJ jej olx.

Smutna bardzo ta sunieczka. Chociaż taka ładna. Biedna coś złego musiała przejść.

• Like 1
Posted
33 minuty temu, agat21 napisał:

Smutna bardzo ta sunieczka. Chociaż taka ładna. Biedna coś złego musiała przejść.

Jest... cudna. Założę jej wątek.

Na spacerze niestety boi się i psów, i hałasu. :( Mam z nią filmik i zdjęcia. Zrobiłam jej drugiego olxa ze spacerowymi fotkami.

Posted
21 godzin temu, Poker napisał:

Czekaj Tysiu na dom ACH i OCH

Skoro mam pozwolenie to będę troszkę wybrzydzać:).

19 godzin temu, agat21 napisał:

Bardzo dobrze i fajnie tu się wchodzi. Spokojnie. Wiadomo, że dobrzy ludzie czuwają. Mysia miała wiele szczęścia. Okropne, że bidusia już była w ciąży, ale dobrze, że to wczesne stadium było. Teraz niech się szybko goi. A w kubraczku wygląda bardzo awantażownie :) 

Larry będzie miał dom- to też cudowne wieści! Państwo stanęli na wysokości zadania :)

Mnie też dobrze sie wchodzi :) I lubię przynosić dobre wieści.

18 godzin temu, guccio napisał:

Same dobre wieści.

Milego wypoczynku malagos!

:) Jeszcze do kompletu brakuje wspaniałego domu dla Mysi, ale na znalezienie ma czas ;) 

18 godzin temu, Tola napisał:

Z tego samego miejsca była "moja" Amolka, która na nowy dom czekała u szafirki.

Dobrze, że i jej sie udało. 

2 godziny temu, guccio napisał:

Trzymamy za Larego!To już coraz bliżej.

Kciuki na pewno potrzebne. Ludzi trafiła strzała amora, ale jeszcze nie skaczę z radości:)

• Like 1
Posted
Dnia 13.08.2021 o 13:19, malagos napisał:

No, kochani, jutro...walizka w garść i wio, do Nałęczowa! Wracam 1 września.

Miłego wypoczynku!

• Like 1
Posted

Udało mi się  - a u mnie to nie takie oczywiste, he, he :)  i mam WiFi - pozdrawiam więc z Nałęczowa :)

Z domu mam wieści co chwilka, jest wszystko w porządku. Moja siostra przyjechała z Kenią, i tylko odrobinę "miałam steresa", jak zareaguje Mysia na starą labradorkę. Ale oczywiście-pokazała brzuszek i było po kłopocie. Czyli w domu dwie osoby, 3 koty i 6 psów :)

• Like 2
Posted
11 godzin temu, malagos napisał:

Udało mi się  - a u mnie to nie takie oczywiste, he, he :)  i mam WiFi - pozdrawiam więc z Nałęczowa :)

Z domu mam wieści co chwilka, jest wszystko w porządku. Moja siostra przyjechała z Kenią, i tylko odrobinę "miałam steresa", jak zareaguje Mysia na starą labradorkę. Ale oczywiście-pokazała brzuszek i było po kłopocie. Czyli w domu dwie osoby, 3 koty i 6 psów :)

wieści super, więc spokojnie wypoczywaj i relaksuj się <3

Posted
12 godzin temu, malagos napisał:

Żeby było sprawiedliwie to brakuje jeszcze jednego kota.

• Like 3
Posted
13 godzin temu, malagos napisał:

Miło Cię czytać :) 

Jak myślisz, Mysia zaadaptuje się do mieszkania w bloku, z dziećmi w wieku wczesnoszkolnym? Czy to za delikatna istotka na dom z dziećmi? 

• Like 1
Posted
Dnia 14.08.2021 o 14:31, agat21 napisał:

Dnia 14.08.2021 o 15:06, Tyśka) napisał:

Jest... cudna. Założę jej wątek.

Na spacerze niestety boi się i psów, i hałasu. :( Mam z nią filmik i zdjęcia. Zrobiłam jej drugiego olxa ze spacerowymi fotkami.

ZAPRASZAM...
https://www.dogomania.com/forum/topic/353981-śliczna-półdługowłosa-finka-przypięta-na-łańcuch-porzucona-psia-dusza-czy-zerwiemy-jej-łańcuch/

Posted

Rozmawiałam z Państwem z okolic Poznania. Bardzo dobrze mi się z Panią rozmawiało tak, jak i czytało ankietę. Szukają niedużego, łagodnego pieska i tak trafili na Mysię. Rodzina ma dzieci 8 i 9 lat, które mają okazję obcować z psem cioci mieszkającej niedaleko, potrafią być delikatne i czułe i rodzice doszli do wniosku, że dzieci są gotowe na czworonożnego członka Rodziny :). Państwo mieszkają w bloku, w zazielonionej okolicy (niedaleko jest też psi wybieg), ale od wiosny do jesieni spędzają dużo czasu na działce. Wakacje spędzają na kempingu, a na co dzień Mysia nie zostawałaby zbyt długo sama (koło 4 h). Być może będą mogli pojechać po Mysię do malagos aż, a jak nie to chcą partycypować w kosztach. A, przed adopcją chcą zrobić testy czy nie mają alergii na psy. Będziemy z Państwem w kontakcie, Mysia ich bardzo ujęła. Dodam, że Państwo mają do mnie rzut beretem, tak jakby co :)

• Like 1
Posted

O, Tyska, to brzmi nieźle, choć Poznań daaaaleko.... Wrocław też, a trzy psy tam wyadoptowałam,  dwa do Krakowa, dwa do Gdanska :) To i Poznań nam nie straszny :)

Posted
37 minut temu, malagos napisał:

O, Tyska, to brzmi nieźle, choć Poznań daaaaleko.... Wrocław też, a trzy psy tam wyadoptowałam,  dwa do Krakowa, dwa do Gdanska :) To i Poznań nam nie straszny :)

Rodzina chętnie z Tobą porozmawia przez telefon... ale i poczeka aż wrócisz z sanatorium, wszystko na spokojnie, teraz wypoczywaj :) Poznań to teraz moje rejony, będę czuwać jakby co :)

Posted
2 godziny temu, Tyśka) napisał:

Być może będą mogli pojechać po Mysię do malagos aż, a jak nie to chcą partycypować w kosztach. A, przed adopcją chcą zrobić testy czy nie mają alergii na psy. Będziemy z Państwem w kontakcie, Mysia ich bardzo ujęła.

Bardzo odpowiedzialne podejście. Zapowiada się bardzo dobry DS  🙂  Trzymam kciuki!

Posted
3 godziny temu, Tyśka) napisał:

Rodzina chętnie z Tobą porozmawia przez telefon... ale i poczeka aż wrócisz z sanatorium, wszystko na spokojnie, teraz wypoczywaj :) Poznań to teraz moje rejony, będę czuwać jakby co :)

To wbijajcie do mnie wszyscy! :)

2 godziny temu, Mazowszanka13 napisał:

Jeśli chodzi o zwrot za sterylkę, to dostałam odpowiedź pozytywną z Ostatniej Szansy (z mejla [email protected]).

Fakturę wraz z deklaracją wysłałam poleconym następnego dnia po zabiegu.

Brawo! Jak dobrze, że to załatwiłaś, Małgoś!

• Like 1
Posted
Dnia 10.08.2021 o 07:21, Aska7 napisał:

No pies to szczeka, przecież nie będzie miałczeć.

Ale w sumie mógłby szczekać mniej często ;)

Trochę nie zaglądałem i się nazbierało lektury.