Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jacek oddal dzisiaj próbki na badanie pasożytów. Za moje sunie płacimy sami. Za Baloo wyszło 72 zł. Część badania będzie gotowa dzisiaj, żeby móc rozpocząć leczenie. 7 czerwca przyjeżdża do nas na 3 dni Luka i dobrze by było, żeby nie złapała od nowa czegoś od Baloo.

Posted

Luka info od Marty: "Dziś Luka pierwszy raz zaszczekała. O 4:00 jak sąsiad wychodził do pracy. Upomniana przyleciała na łóżko. Potem jeszcze raz spróbowała. Byłam rano na badaniach, wracam i patrzę a ona siedzi na blacie w kuchni i patrzy przez okno. Na szczęście nic nie pogryzła/zjadła. Ale jak wychodzę muszę zabezpieczyć kuchnię 😉"

Posted
1 godzinę temu, Ellig napisał:

Luka info od Marty: "Dziś Luka pierwszy raz zaszczekała. O 4:00 jak sąsiad wychodził do pracy. Upomniana przyleciała na łóżko. Potem jeszcze raz spróbowała. Byłam rano na badaniach, wracam i patrzę a ona siedzi na blacie w kuchni i patrzy przez okno. Na szczęście nic nie pogryzła/zjadła. Ale jak wychodzę muszę zabezpieczyć kuchnię 😉"

Martwi mnie to jej wskakiwanie do okna:(

Przychodzę z dobrymi wieściami, w badanym kale Baloo i suniek nic nie zostało znalezione, wszystkie wyniki są ujemne. Mam dostać opis i prześlę do Eluni, która potrafi to wgrać tutaj.

• Like 2
Posted
43 minuty temu, Ewa Marta napisał:

Przychodzę z dobrymi wieściami, w badanym kale Baloo i suniek nic nie zostało znalezione, wszystkie wyniki są ujemne. Mam dostać opis i prześlę do Eluni, która potrafi to wgrać tutaj.

Wspaniałe wieści :))

Posted
47 minut temu, Ewa Marta napisał:

Martwi mnie to jej wskakiwanie do okna:(

6a461bd163204d82b783d019ea2854aa-0001.jpg

Posted

Wspaniale , że psiaczki nie mają życia wewnętrznego.

Ja bym postarała się udostępnić okno Luce. Ona pokazała co chce robić, gdy jest sama.Lepiej, żeby oglądadała świat, niż coś niszczyła z samotności.

• Upvote 1
Posted

Wieści od Marty dt Luki
"Jeśli chodzi o warczenie Luki na koleżankę, to zaobserwowałam, że jak Luka się czuje niepewnie pod kątem ewentualnej ucieczki np. my jesteśmy w kuchni, a Asia idzie do łazienki i odcina jej potencjalną drogę ucieczki, to wtedy Luka zawarczała. Upomniana, biegnie do sypialni, a jak wchodzę to liże mnie po rękach. Smaczków bezpośrednio od Asi z ręki na razie nie chciała wziąć, ale jak Asia położyła przed sobą na podłogę to brała. Finalnie Asia śpi u innych znajomych, a z Luką socjalizujemy się na razie na dworze. Wczoraj na dłuższym spacerze, Luka widać na początku się rozglądała kto to z nami idzie, potem po jakiś 5 minutach zaakceptowała że mamy towarzysza 🙂 Potem byłyśmy jeszcze w ogródku, grzecznie leżała i obserwowała świat. Nawet jak w pobliżu przejechał rower czy przeszedł człowiek to tylko obserwowała. Na spacerach jest już w ogóle dużo lepiej, zawołana przychodzi, patrzy czy idę. Jeśli minie nas rowe czy człowiek to nie ucieka w krzaki, tylko się zatrzymuje i obserwuje. Pieski do niej podbiegają, zachowuje dystans ale nie ucieka. Jak piesek pobiegnie do mnie żeby pogłaskać, to się nie denerwuje czeka aż pogłaskam i idziemy dalej. Jestem pod dużym wrażeniem jak ładnie przyjmuje leki nic nie wypluwa 🙂 Dziś idziemy na kocyk na powietrze, będę obserwowała czy Asia została już zaakceptowana."

• Like 2
Posted
3 minuty temu, Mazowszanka13 napisał:

Coś widzę, że ogłoszeń nie trzeba mu robić:)

Już nie, Baloo oficjalnie został członkiem naszej rodziny:) Będziemy ogłaszać Lukę.

• Like 5
Posted
Przed chwilą, Ewa Marta napisał:

Już nie, Baloo oficjalnie został członkiem naszej rodziny:) Będziemy ogłaszać Lukę.

Gratuluję decyzji 🙂 Grzechem byłoby oddawać takiego wspaniałego psa.

• Like 2
Posted
2 godziny temu, Mazowszanka13 napisał:

Gratuluję decyzji 🙂 Grzechem byłoby oddawać takiego wspaniałego psa.

Jacek mi w końcu przyznał , że od pierwszej chwili coś do niego poczuł kiedy bał się podejść do nas. Potem walczył w nim zdrowy rozsądek z sercem i serce wygrało. 

Wiem, że możemy mu zapewnić ciekawe życie, pełne spacerów, miłości i poświęconego czasu. No i szacunku, cierpliwości i tolerancji. Będzie też nauka życia z ludźmi i psami dookoła. 

Baluś zaczyna być o nas zazdrosny. Głaskałam dzisiaj rano psiaka, który do nas przybiegł. Obszczekał go bardzo głośno. Wybieramy się z nim na spotkanie z treserką,  ale wolny termin ma dopiero pod koniec lipca. Ona pomagała nam ustawiać relację w stadku.

• Like 1
Posted
4 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Wiedziałam od początku.♥️😀 A właściwie od chwili,jak Jacek uczył Baloo chodzenia po schodach.W nocy.👍To już byłam prawie pewna😀 że zostanie z Wami.

• Like 1
Posted

Wszystko fajnie ale nie podoba mi się, że pan daje smakołyki tylko Baloo kiedy pozostałe to widza ale nie dostają.

U mnie też zawsze jest kilka psów i jak cos daję to wszystkim, sprawiedliwie. Ja wiem, ze to nagroda za wykonanie polecenia ale inne tego nie wiedzą tylko widzą niesprawiedliwość.

Posted
44 minuty temu, dwbem napisał:

Wszystko fajnie ale nie podoba mi się, że pan daje smakołyki tylko Baloo kiedy pozostałe to widza ale nie dostają.

U mnie też zawsze jest kilka psów i jak cos daję to wszystkim, sprawiedliwie. Ja wiem, ze to nagroda za wykonanie polecenia ale inne tego nie wiedzą tylko widzą niesprawiedliwość.

Bardzo często dostają i widać to na wielu filmikach, ale one są malutkie i od kiedy jest Baloo obie przybrały mocno na wadze. Mają za to dużo więcej mojego czasu dla nich. Kiedy nie kręcę filmików zajmuję się nimi. Figuszka uwielbia jak ją noszę na rękach przez chwilę  Peruszka też czasem podchodzi i prosi o wzięcie na ręce. Chodzi o przytulenie się na chwilę i znowu ganiają. Nigdy nie uczyliśmy naszych psiaków, że wszystkie zawsze dostają nagrodę. One naprawdę nie mają krzywdy. Ponieważ są łakomczusxkami, podchodzą po smaczki, ale naprawdę nie wygląda na to, żeby czuły się pokrzywdzone. 

• Like 1