Jump to content
Dogomania

BARDZO proszę o pomoc dla starego schorowanego psa! Nie może chodzić, ciągnie za sobą łapy po betonie, śniegu - jest szansa na ratunek po 13 latach spędzonych w schronie!!! Pies w dt, jest w dramatycznym stanie :( ŻEGNAJ WSPANIAŁY I KOCHANY FENIKSIE (')

Recommended Posts

Posted
 o matunkuuu zrubeczek 
Dzie dobry slonce kochane cudne dzien dobry kruszenku  
calujemy tulimy do serca 
z nadzieja z nadzieja i modlitwa dzien i noc
z dziekowaniem za wszytko wszytko Dobrymduszkom
Posted
6 minut temu, Aska7 napisał:

Kubuś to dziarski dziadek : )

Tak. Marysia pisała, że chłopaki się uzupełniają. Kubuś chce na podwórko i trzeba go wciągać do domu, a Dużego trzeba  namawiać do wyjścia, za to bardzo chętnie zasuwa do domu. Tyle wiedziałam, więc się z Wami dzielę :)
Marysia na pewno wpadnie i wszystko nam opisze. 

Posted

Boksy z budami są ładne. Ale co w zimie, a w Zamościu potrafią być tęgie. Psy z boksów ogólnych mają jakieś pawilony. Pewnie nieogrzewane, ale zawsze jakieś mury.

mari, czy potrzebujesz manele typu kołdry, prześcieradła, poszwy ?

Posted
5 minut temu, maarit napisał:

Cioteczki, trzymajcie "lajki" dla tych bardziej zasłużonych i tych którzy mądrze piszą ;) Ja tylko wstawiam zdjęcia, nawet nie moje.  

Lajków jest zbyt mało. Miło jest lajkować mądre wypowiedzi, ale psie zdjęcia również :) 

Posted
34 minuty temu, KrystynaS napisał:

To Duży wychodzi na dwór, daje radę iść?

No... ja tak zrozumiałam i sama sie trochę zdziwiłam, zresztą przyjdzie mari to mnie ewentualnie poprawi.
Za to Kubuś zakurza jak mały samochodzik, ciężko go namierzyć, a wołać nie ma sensu ;) nie usłyszy. Pisałam Marysi, że trzeba mu balon z helem uwiązać do obróżki to będzie łatwiej piechura zlokalizować. 

• Like 1
Posted

Mari napisała, że nasz większy psiaczek chodzi. Na spacer leci za innymi :) Lepiej mu idzie wchodzenie po schodach, gorzej schodzenie z nich. I oczywiscie szybko wraca do domu. Nic dziwnego. On wraca do raju, który ma moze po raz pierwszy w życiu. 

• Like 2
Posted

Moim zdaniem wygląda dużo lepiej, wzrok przytomniejszy:)

A w kwestii podkładów chciałam tylko napisać, że jakiś czas temu kupiłam te tanie 100 sztuk dla podopiecznego ewu. Okazało się, że są bardzo kiepskiej jakości i słabo wchłaniają. czasami warto wydać więcej, ale kupić lepsze niestety:(

Posted

Może nie zarzucajmy Marysi pytaniami, bo biedna nie ma czasu na nie odpowiadać. Oprócz tych dwóch ostatnich psiaczków, ma do obsługi nie małe stadko, a i przecież prace domowe do wykonania.  Wpadnie to sama napisze co i jak  :)