Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Spieszę z wieściami o postępach Tulisia.... otóż wczoraj dałam mu śliczną zabawkę - niebieską, plastikową kość w łapki ;) nie umie się bawić, próba rzucania wystraszyła go nawet, ale dzisiaj wróciłam z pracy, a Tuliś z "kością" na kanapie....i skoro to kość - wygryzł w niej dużą dziurę ;) ;)

Jutro rano idziemy do wetki, dostanie zastrzyk i NexGarda, żeby definitywnie pozbyć się tej paskudnej włosogłówki.

A na spacerze rano widzieliśmy....kormorany! :)

• Like 1
Posted
Dnia 4.03.2021 o 14:44, ewu napisał:

Oby udało się już wytłuc to paskudztwo.

byliśmy dzisiaj w gabinecie na kolejnym zastrzyku, bo Tuliś rano zwymiotował wczorajszą kolację :( dzisiaj nawet nie panikował, zaczepiał wszystkie psiaki do zabawy, a kolejka za nami ogromna się zrobiła. Tulisio dzisiaj po raz pierwszy był na spacerku z wolontariuszką Zosią :) Jest nim zachwycona :)

• Like 3
Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

I ja zaglądam. Czy ma już ogłoszenia? 

Jeszcze nie, czekam na wynik badania histopatologicznego. No i rozgladam się wśród znajomych, prezentuję tulaśne zalety Tulisia....jakoś obcym trudno mi będzie go oddać.

• Like 1
Posted
11 godzin temu, mari23 napisał:

Jeszcze nie, czekam na wynik badania histopatologicznego. No i rozgladam się wśród znajomych, prezentuję tulaśne zalety Tulisia....jakoś obcym trudno mi będzie go oddać.

Ok, rozumiem. Mogę go ogłosić, nawet w Twoich okolicach. Tylko daj znać :)

Posted
7 godzin temu, Poker napisał:

Ale o n jest rozkoszny.

oj, tak!  I w czułościach niezmordowany :)

1 godzinę temu, elik napisał:

Wygląda na to, że u Ciebie już całkiem zapomniał o wcześniejszych przeżyciach  :)

Chyba mu muszę przypominać, bo stał się nieadopcyjny ;) ;) na spacerach ciągnie, jak lokomotywa, wszystko go ciekawi, wszystko chce powąchać, z każdym się przywitać, czy to człowiek, czy inny pies... gdzie się podział grzeczny piesio idący na luźnej smyczy i oglądający się co parę kroków czy jestem... ;) ;) ;) dzisiaj był ze mną na chwilę w pracy :)

Ciągle nie mogę pojąć, jak taki cudny pies znalazł się w schronisku?????

Posted
52 minuty temu, mari23 napisał:

Chyba mu muszę przypominać, bo stał się nieadopcyjny ;) ;)

Przejdzie mu to  :)  Dzieciak zachłysnął się wolnością, Twoją miłością i sam nie wie co z radości robić  :)

• Like 1
Posted
Dnia 7.03.2021 o 21:05, elik napisał:

Przejdzie mu to  :)  Dzieciak zachłysnął się wolnością, Twoją miłością i sam nie wie co z radości robić  :)

Ma głupawkę coraz częściej, ale sama go tak rozbestwiłam :) 

Jest taki kochany i słodki, że nie sposób go "wychowywać", jego można tylko rozpieszczać i tulić :)

Posted
10 minut temu, mari23 napisał:

Jest taki kochany i słodki, że nie sposób go "wychowywać", jego można tylko rozpieszczać i tulić :)

Skąd ja to znam?  :)  Wszystkie moje psy tak traktuję  :) Tylko ten ostatni, Alfik nie poddaje się. On jest jakiś inny. Nigdy nie miałam psa o takim charakterze, psychice?

Posted

Jedyną pociechą na dzisiaj jest dobry wynik badania histopatologicznego Tulisia, "ciekawy" opis zmian w obu jądrach, ale najważniejsze - nie stwierdzono komórek nowotworowych.

• Like 3
Posted
17 godzin temu, mari23 napisał:

Jedyną pociechą na dzisiaj jest dobry wynik badania histopatologicznego Tulisia, "ciekawy" opis zmian w obu jądrach, ale najważniejsze - nie stwierdzono komórek nowotworowych.

I to jest najważniejsze :). Możesz Tuliśku cieszyć się teraz życiem :).

Posted

IMG-20210307-WA0034 (Copy).jpg

IMG-20210307-WA0035 (Copy).jpg

IMG-20210307-WA0037 (Copy).jpg

IMG-20210307-WA0036 (Copy).jpg

zimno, brzydko - leje i wieje :( na osłodę pochmurnego dnia - słoneczko - fotki z niedzielnego spaceru (byliśmy u mnie w pracy nawet, włączyć alarm po wyjściu ekipy remontowej;))

• Like 3
Posted
Dnia 10.03.2021 o 18:41, mari23 napisał:

"ciekawy" opis zmian w obu jądrach,

Ciekawy?  Co się za tym kryje?

Aż sam Tuliś zagląda, co tam jest takiego ciekawego  :)

IMG-20210307-WA0037 (Copy).jpg

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Livka napisał:

Śliczny :)

701271694_IMG-20210307-WA0034(Copy).jpg.1616e377189861e18c299282ecfe61b3.jpg

oj, śliczny :) a jeszcze bardziej -  kochany, przytulaśny!

a najgorsze, że na zamojskim wątku wśród nowych zdjęć z boksu suń jest identyczna sunieczka, tylko przestraszona, wygląda biedna zza desek hangaru.... ja znów nie śpię po nocach :( :(

Posted
Dnia 15.03.2021 o 20:58, mari23 napisał:

oj, śliczny :) a jeszcze bardziej -  kochany, przytulaśny!

a najgorsze, że na zamojskim wątku wśród nowych zdjęć z boksu suń jest identyczna sunieczka, tylko przestraszona, wygląda biedna zza desek hangaru.... ja znów nie śpię po nocach :( :(

Mari to jest niekończąca się opowieść:(

Posted
4 godziny temu, ewu napisał:

Mari to jest niekończąca się opowieść:(

IMGP2864.JPG

niestety masz rację :( :(

to ta sunia w zamojskim schronisku - czyż nie Tulisiowa bliźniaczka? :( :(