mari23 Posted March 3, 2021 Author Posted March 3, 2021 Spieszę z wieściami o postępach Tulisia.... otóż wczoraj dałam mu śliczną zabawkę - niebieską, plastikową kość w łapki ;) nie umie się bawić, próba rzucania wystraszyła go nawet, ale dzisiaj wróciłam z pracy, a Tuliś z "kością" na kanapie....i skoro to kość - wygryzł w niej dużą dziurę ;) ;) Jutro rano idziemy do wetki, dostanie zastrzyk i NexGarda, żeby definitywnie pozbyć się tej paskudnej włosogłówki. A na spacerze rano widzieliśmy....kormorany! :) 1 Quote
agat21 Posted March 3, 2021 Posted March 3, 2021 Widocznie sam na spokojnie musiał się z kością zaznajomić. A nie tak przy świadkach ;) Kormoranów zazdroszę! :)) 1 Quote
mari23 Posted March 6, 2021 Author Posted March 6, 2021 Dnia 4.03.2021 o 14:44, ewu napisał: Oby udało się już wytłuc to paskudztwo. byliśmy dzisiaj w gabinecie na kolejnym zastrzyku, bo Tuliś rano zwymiotował wczorajszą kolację :( dzisiaj nawet nie panikował, zaczepiał wszystkie psiaki do zabawy, a kolejka za nami ogromna się zrobiła. Tulisio dzisiaj po raz pierwszy był na spacerku z wolontariuszką Zosią :) Jest nim zachwycona :) 3 Quote
Nadziejka Posted March 6, 2021 Posted March 6, 2021 Tuliniu kokany modlimy za wszystko z calej duszy Quote
mari23 Posted March 6, 2021 Author Posted March 6, 2021 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: I ja zaglądam. Czy ma już ogłoszenia? Jeszcze nie, czekam na wynik badania histopatologicznego. No i rozgladam się wśród znajomych, prezentuję tulaśne zalety Tulisia....jakoś obcym trudno mi będzie go oddać. 1 Quote
Tyśka) Posted March 7, 2021 Posted March 7, 2021 11 godzin temu, mari23 napisał: Jeszcze nie, czekam na wynik badania histopatologicznego. No i rozgladam się wśród znajomych, prezentuję tulaśne zalety Tulisia....jakoś obcym trudno mi będzie go oddać. Ok, rozumiem. Mogę go ogłosić, nawet w Twoich okolicach. Tylko daj znać :) Quote
mari23 Posted March 7, 2021 Author Posted March 7, 2021 ej, domagam się swoich praw !!! Głaskanie i tulenie mi przysługuje natychmiast....chyba, że marzy ci się nowy sweterek ;) 4 Quote
elik Posted March 7, 2021 Posted March 7, 2021 Wygląda na to, że u Ciebie już całkiem zapomniał o wcześniejszych przeżyciach :) 1 Quote
mari23 Posted March 7, 2021 Author Posted March 7, 2021 7 godzin temu, Poker napisał: Ale o n jest rozkoszny. oj, tak! I w czułościach niezmordowany :) 1 godzinę temu, elik napisał: Wygląda na to, że u Ciebie już całkiem zapomniał o wcześniejszych przeżyciach :) Chyba mu muszę przypominać, bo stał się nieadopcyjny ;) ;) na spacerach ciągnie, jak lokomotywa, wszystko go ciekawi, wszystko chce powąchać, z każdym się przywitać, czy to człowiek, czy inny pies... gdzie się podział grzeczny piesio idący na luźnej smyczy i oglądający się co parę kroków czy jestem... ;) ;) ;) dzisiaj był ze mną na chwilę w pracy :) Ciągle nie mogę pojąć, jak taki cudny pies znalazł się w schronisku????? Quote
elik Posted March 7, 2021 Posted March 7, 2021 52 minuty temu, mari23 napisał: Chyba mu muszę przypominać, bo stał się nieadopcyjny ;) ;) Przejdzie mu to :) Dzieciak zachłysnął się wolnością, Twoją miłością i sam nie wie co z radości robić :) 1 Quote
mari23 Posted March 9, 2021 Author Posted March 9, 2021 Dnia 7.03.2021 o 21:05, elik napisał: Przejdzie mu to :) Dzieciak zachłysnął się wolnością, Twoją miłością i sam nie wie co z radości robić :) Ma głupawkę coraz częściej, ale sama go tak rozbestwiłam :) Jest taki kochany i słodki, że nie sposób go "wychowywać", jego można tylko rozpieszczać i tulić :) Quote
elik Posted March 9, 2021 Posted March 9, 2021 10 minut temu, mari23 napisał: Jest taki kochany i słodki, że nie sposób go "wychowywać", jego można tylko rozpieszczać i tulić :) Skąd ja to znam? :) Wszystkie moje psy tak traktuję :) Tylko ten ostatni, Alfik nie poddaje się. On jest jakiś inny. Nigdy nie miałam psa o takim charakterze, psychice? Quote
mari23 Posted March 10, 2021 Author Posted March 10, 2021 Jedyną pociechą na dzisiaj jest dobry wynik badania histopatologicznego Tulisia, "ciekawy" opis zmian w obu jądrach, ale najważniejsze - nie stwierdzono komórek nowotworowych. 3 Quote
Onaa Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 17 godzin temu, mari23 napisał: Jedyną pociechą na dzisiaj jest dobry wynik badania histopatologicznego Tulisia, "ciekawy" opis zmian w obu jądrach, ale najważniejsze - nie stwierdzono komórek nowotworowych. I to jest najważniejsze :). Możesz Tuliśku cieszyć się teraz życiem :). Quote
mari23 Posted March 12, 2021 Author Posted March 12, 2021 zimno, brzydko - leje i wieje :( na osłodę pochmurnego dnia - słoneczko - fotki z niedzielnego spaceru (byliśmy u mnie w pracy nawet, włączyć alarm po wyjściu ekipy remontowej;)) 3 Quote
elik Posted March 13, 2021 Posted March 13, 2021 Dnia 10.03.2021 o 18:41, mari23 napisał: "ciekawy" opis zmian w obu jądrach, Ciekawy? Co się za tym kryje? Aż sam Tuliś zagląda, co tam jest takiego ciekawego :) 1 Quote
mari23 Posted March 15, 2021 Author Posted March 15, 2021 1 godzinę temu, Livka napisał: Śliczny :) oj, śliczny :) a jeszcze bardziej - kochany, przytulaśny! a najgorsze, że na zamojskim wątku wśród nowych zdjęć z boksu suń jest identyczna sunieczka, tylko przestraszona, wygląda biedna zza desek hangaru.... ja znów nie śpię po nocach :( :( Quote
ewu Posted March 17, 2021 Posted March 17, 2021 Dnia 15.03.2021 o 20:58, mari23 napisał: oj, śliczny :) a jeszcze bardziej - kochany, przytulaśny! a najgorsze, że na zamojskim wątku wśród nowych zdjęć z boksu suń jest identyczna sunieczka, tylko przestraszona, wygląda biedna zza desek hangaru.... ja znów nie śpię po nocach :( :( Mari to jest niekończąca się opowieść:( Quote
mari23 Posted March 17, 2021 Author Posted March 17, 2021 4 godziny temu, ewu napisał: Mari to jest niekończąca się opowieść:( niestety masz rację :( :( to ta sunia w zamojskim schronisku - czyż nie Tulisiowa bliźniaczka? :( :( Quote
Recommended Posts